E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στο Βόλο: Ψευδοροφή έπεσε στο κεφάλι φοιτητή στο Παπαστράτος

Το κατήγγειλαν φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν χθες στην πρυτανεία

Δημοσίευση 31/10/2024 | 13:01

Σοκ στο Βόλο: Ψευδοροφή έπεσε στο κεφάλι φοιτητή στο Παπαστράτος

Ψευδοροφή σε διάδρομο ορόφου του κτιρίου Παπαστράτος έπεσε σε κεφάλι φοιτητή την ώρα που κινούταν προς αίθουσα διδασκαλίας, κατήγγειλε η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Ρουχά.

Η καταγγελία για το ατύχημα, που σύμφωνα με τους φοιτητές δείχνει την κατάσταση των κτιριακών υποδομών, όπως και για το γεγονός ότι τέλη Οκτωβρίου τα μαθήματα για τους τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Γλωσσικών Σπουδών δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, ελλείψει διδασκόντων, έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας φοιτητών από τον Βόλο και τη Λάρισα, στην πρυτανεία του ιδρύματος.

Φοιτητές από Βόλο και Λάρισα βρέθηκαν την Τετάρτη (30/10) στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οπότε και διοργανώνεται συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον θόλο.

Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση των κτιριακών υποδομών, με την κ. Ρουχά να καταγγέλλει ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψευδοροφή έπεσε στο κεφάλι φοιτητή που περπατούσε σε διάδρομο ορόφου του κτιρίου Παπαστράτος.

Ειδικά για το τμήμα Γλωσσικών Σπουδών η κ. Ρουχά κατήγγειλε ότι τεταρτοετείς φοιτητές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη μαθήματα. «Υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές ξένων γλωσσών, κινεζικής, ιαπωνικών, αραβικών και σε μαθήματα μεταφράσεων. Δεν μπορούμε καν να τα δηλώσουμε. Δεν πάμε για μάθημα γιατί μαθήματα δεν γίνονται και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Επί ένα μήνα ψαχνόμαστε κι ακόμη δεν έχει βγει ωρολόγιο πρόγραμμα», ανέφερε.

Όπως δήλωσε η ίδια, αναγκάζεται να πηγαίνει φροντιστήριο για ξένες γλώσσες που θα έπρεπε να πιστοποιούνται από το πανεπιστήμιο στο πλαίσιο των σπουδών. «Τι έρχομαι να κάνω αν δεν μου πιστοποιούν τη γλώσσα;» διερωτήθηκε.

Αντίστοιχα προβλήματα και στα τμήματα της Λάρισας, με τον πρόεδρο του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, Νίκο Βελιώτη να καταγγέλλει ότι το τμήμα Λογιστικής δεν διαθέτει ούτε ένα κτίριο για μάθημα, ότι 50 δωμάτια της φοιτητικής εστίας δεν λειτουργούν γιατί είναι ακατάλληλα και ότι υπάρχει μόνο ένας καθηγητής μέλος ΔΕΠ ανά 33 φοιτητές. «Μαχόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας. Θέλουν το πανεπιστήμιο μαγαζί που θα πουλάει πτυχία», ανέφερε ο κ. Βελιώτης.

Οι φοιτητές ανέβηκαν μέχρι την πρυτανεία όπου είχαν ραντεβού με τον πρύτανη, Χαράλαμπο Μπιλλίνη, ο οποίος δέχθηκε αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων για να συζητήσει μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία