E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στο Βόλο: Ψευδοροφή έπεσε στο κεφάλι φοιτητή στο Παπαστράτος

Το κατήγγειλαν φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν χθες στην πρυτανεία

Δημοσίευση 31/10/2024 | 13:01

Σοκ στο Βόλο: Ψευδοροφή έπεσε στο κεφάλι φοιτητή στο Παπαστράτος

Ψευδοροφή σε διάδρομο ορόφου του κτιρίου Παπαστράτος έπεσε σε κεφάλι φοιτητή την ώρα που κινούταν προς αίθουσα διδασκαλίας, κατήγγειλε η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Ρουχά.

Η καταγγελία για το ατύχημα, που σύμφωνα με τους φοιτητές δείχνει την κατάσταση των κτιριακών υποδομών, όπως και για το γεγονός ότι τέλη Οκτωβρίου τα μαθήματα για τους τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Γλωσσικών Σπουδών δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, ελλείψει διδασκόντων, έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας φοιτητών από τον Βόλο και τη Λάρισα, στην πρυτανεία του ιδρύματος.

Φοιτητές από Βόλο και Λάρισα βρέθηκαν την Τετάρτη (30/10) στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οπότε και διοργανώνεται συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον θόλο.

Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση των κτιριακών υποδομών, με την κ. Ρουχά να καταγγέλλει ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψευδοροφή έπεσε στο κεφάλι φοιτητή που περπατούσε σε διάδρομο ορόφου του κτιρίου Παπαστράτος.

Ειδικά για το τμήμα Γλωσσικών Σπουδών η κ. Ρουχά κατήγγειλε ότι τεταρτοετείς φοιτητές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη μαθήματα. «Υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές ξένων γλωσσών, κινεζικής, ιαπωνικών, αραβικών και σε μαθήματα μεταφράσεων. Δεν μπορούμε καν να τα δηλώσουμε. Δεν πάμε για μάθημα γιατί μαθήματα δεν γίνονται και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Επί ένα μήνα ψαχνόμαστε κι ακόμη δεν έχει βγει ωρολόγιο πρόγραμμα», ανέφερε.

Όπως δήλωσε η ίδια, αναγκάζεται να πηγαίνει φροντιστήριο για ξένες γλώσσες που θα έπρεπε να πιστοποιούνται από το πανεπιστήμιο στο πλαίσιο των σπουδών. «Τι έρχομαι να κάνω αν δεν μου πιστοποιούν τη γλώσσα;» διερωτήθηκε.

Αντίστοιχα προβλήματα και στα τμήματα της Λάρισας, με τον πρόεδρο του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, Νίκο Βελιώτη να καταγγέλλει ότι το τμήμα Λογιστικής δεν διαθέτει ούτε ένα κτίριο για μάθημα, ότι 50 δωμάτια της φοιτητικής εστίας δεν λειτουργούν γιατί είναι ακατάλληλα και ότι υπάρχει μόνο ένας καθηγητής μέλος ΔΕΠ ανά 33 φοιτητές. «Μαχόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας. Θέλουν το πανεπιστήμιο μαγαζί που θα πουλάει πτυχία», ανέφερε ο κ. Βελιώτης.

Οι φοιτητές ανέβηκαν μέχρι την πρυτανεία όπου είχαν ραντεβού με τον πρύτανη, Χαράλαμπο Μπιλλίνη, ο οποίος δέχθηκε αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων για να συζητήσει μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηφιακοί έλεγχοι σε γάμους και βαπτίσεις: Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η ΑΑΔΕ επεκτείνει το ψηφιακό πελατολόγιο σε κτήματα, αίθουσες δεξιώσεων και συνεργεία αυτοκινήτων, στοχεύοντας στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης χωρίς νέους φόρους.

Εκλογές στην Παλαιστίνη μετά από 22 χρόνια: Κάλπες σε Γάζα και Ανατολική Ιερουσαλήμ

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Οι βουλευτικές εκλογές προγραμματίζονται για τον Νοέμβριο του 2026

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να μην αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Υπογράψαμε ήδη ηλεκτρονικά το Μνημόνιο Συνεργασίας

Βόλος: Στην ψυχιατρική κλινική 45χρονος που τρομοκρατούσε γείτονες – Επεισόδια, απειλές και φθορές

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο συνήγορος υπεράσπισης έχει ζητήσει την ψυχιατρική αξιολόγηση του 45χρονου

Στους δρόμους εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση – 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Στην Αθήνα το κεντρικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Κατέρρευσε μέσα στα Επείγοντα: Νοσηλεύτρια πέθανε εν ώρα υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Μια ιδιαίτερα αγαπητή επαγγελματίας υγείας με πολυετή προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Κόσμος Χτες
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

Κόσμος Χτες
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία