E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δύσκολες ώρες για την «θεία Μπεμπέκα» ‑ Σε ιδιωτική κλινική η Αννα Κυριακού

Οι απώλειες των συμπτρωταγωνιστριών της από τις «Τρεις Χάριτες» που δεν κατάφερε να ξεπεράσει

Δημοσίευση 31/10/2024 | 08:32

Δύσκολες ώρες για την «θεία Μπεμπέκα» ‑ Σε ιδιωτική κλινική η Αννα Κυριακού

Δύσκολες ώρες για τη θρυλική «θεία Μπεμπέκα», την Άννα Κυριακού, η οποία νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Η σπουδαία 95χρονη ηθοποιός, που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο, εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, έπειτα από εισήγηση των γιατρών. Η Άννα Κυριακού κατόρθωσε να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα στις νεότερες γενιές μέσα από τη θρυλική σειρά «Οι τρεις Χάριτες» και να γράψει ιστορία με τον ρόλο της «θείας Μπεμπέκας».

Σύμφωνα με όσα μας αποκάλυψε ο μονάκριβος γιος της, η μητέρα του, λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασε, καθώς και της μεγάλης ηλικίας που έχει, έπρεπε να νοσηλευτεί. Μάλι στα, αν και έχει πλήρη διαύγεια, η φυγή όλων των αγαπημένων της συμπρωταγωνιστών την έχει ρίξει ψυχολογικά και αυτό έχει επιβαρύνει και τα άλλα προβλήματα. Η ίδια τα τελευταία χρόνια σπάνια έβγαινε εκτός σπιτιού, ενώ εδώ και χρόνια έμενε μόνη της, στο κέντρο της Αθήνας, με τις αναμνήσεις από τα ένδοξα χρόνια που μεσουράνησε να την «πνίγουν». «Δεν θα με θυμόταν κανείς. Ήταν μια πολύ ωραία σειρά, με αξιοπρέπεια. Δεν υπήρχε βωμολοχία και κυρίως είχε κείμενο με χιούμορ» είχε αποκαλύψει πριν από λίγα χρόνια για τη σειρά «Οι τρεις Χάριτες», που της έδωσαν νέα ώθηση στη μεγαλειώδη καριέρα που είχε στο παρελθόν.

Μάλιστα, για τη σχέση της με τις περίφημες τηλεοπτικές ανιψιές της Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μεντή και Μίνα Αδαμάκη, σε μία από τις σπάνιες και μελαγχολικές συνεντεύξεις της στην «Espresso» είχε αποκαλύψει: «Αξιολάτρευτες, αλλά δυστυχώς δεν βρισκόμαστε πλέον εδώ και πολλά χρόνια. Το επάγγελμά μας το έχει αυτό. Κάνουμε μια σειρά και μετά εξαφανιζόμαστε μεταξύ μας. Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε μοναχικά όντα. Για εμένα θα ήταν ευτυχία μια ημέρα να ανοίξει η πόρτα και να μπουν οι τρεις χάριτες μέσα στο σπίτι μου. Μακάρι να συμβεί! Αποσύρθηκα, γιατί δεν είχα κάποια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση για να παίξω. Διάλεγα τους ρόλους και τα έργα με πολύ αυστηρά κριτήρια».

Ωστόσο, ο θάνατος τόσο της Μίνας Αδαμάκη όσο και της Άννας Παναγιωτοπούλου, με τις οποίες έμελλε να ταυτιστεί απόλυτα το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη θρυλική σειρά «Οι τρεις Χάριτες», ήταν ένα δυνατό χτύπημα στην καρδιά. Μάλιστα, μέσα από την «Espresso», η «θεία Μπεμπέκα» είχε αποχαιρετήσει τη Μίνα Αδαμάκη με ένα σπαρακτικό μήνυμα: «Γλυκύτατή μου Μίνα. Πίστευα ότι θα το ξεπεράσεις και θα είναι ένα ψέμα η αρρώστια σου. Μάθαινα νέα σου. Ταλαιπωρήθηκες, γλυκό μου και καλόκαρδο κορίτσι. Ο,τι και να πω εγώ για εσένα είναι πολύ λίγο μπροστά στην καλοσύνη που εξέπεμπες». Όπως μας ανέφερε, μάλιστα, ο πολυαγαπημένος της γιος, ο θάνατος σχεδόν όλων όσων συνεργάστηκε τις επτά δεκαετίες που κυριάρχησε στο θέατρο και στον κινηματογράφο είναι αυτό που την έχει σημαδέψει περισσότερο.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η ίδια στον υπογράφοντα και στην «Espresso» τα τελευταία χρόνια, η μόνη της ασχολία και το κύριο μέλημά της ήταν η συγγραφή ενός βιβλίου με τα βιώματά της και η συλλογή φωτογραφιών που η ίδια κρατάει ως κόρην οφθαλμού για εκείνες τις ένδοξες στιγμές που βίωσε. «Κυρίως θέλω ο κόσμος να μάθει τι βιώσαμε εμείς ως παιδιά του πολέμου, για να είναι η Ελλάδα σήμερα ελεύθερη» έλεγε με παράπονο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων

Ηράκλειο: Έπινε τσάμπα σε ξενοδοχείο και στο τέλος τους κατηγόρησε για κλοπή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μία υπόθεση που απασχόλησε τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για γέλια και για κλάματα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε σπίτι ‑ Χειροπέδες σε 3 άτομα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μητέρα και γιο ‑ Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος και διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή

Αίγυπτος: Τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού ‑ Μπήκε μέσα στο παντελόνι του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας παρουσίασε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης και του έγινε ανάνηψη

Γυναίκα γέννησε δίδυμα με διαφορετικούς πατέρες ‑ Η σπάνια περίπτωση που κατέγραψαν επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews Χτες
H γυναίκα ήθελε να επιβεβαιώσει την πατρότητα των δίδυμων παιδιών της, ωστόσο ανακάλυψε πως τα παιδιά είχαν δύο διαφορετικούς πατέρες

Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον πρώην σύντροφο της Ελευθερίας Γιακουμάκη

Ελλάδα Χτες
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει μηνύματα που φέρεται να εστάλησαν στον 40χρονο από άγνωστο άνδρα με το όνομα «Γιώργος»

Καιρός Πρωτομαγιάς: «Θα κοιμηθούμε με άνοιξη, θα ξυπνήσουμε με χειμώνα» ‑ Η πρόγνωση Καλλιάνου

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «θα παραμείνει ο άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο»

Φρίκη στη Χίο: Οικιακή βοηθός χτυπούσε στο κεφάλι και τράβαγε από τα μαλλιά 98χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 98χρονος κύριος Παναγιώτης έφυγε πριν μερικές μέρες από τη ζωή, αλλά οι τελευταίες του ημέρες ήταν μαρτυρικές στα χέρια της 70χρονης οικιακής βοηθού με καταγωγή από τη Ρουμανία