E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να μένουμε σε βαρετές σχέσεις

Τι έδειξε νέα έρευνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/5/2024 | 00:08

Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να μένουμε σε βαρετές σχέσεις
Photo by Kyle Broad on Unsplash

Νέα έρευνα έφτασε στο συμπέρασμα ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς επιμένουν σε μια ρουτίνα άσκησης, για τον ίδιο λόγο που παραμένουν με έναν λιγότερο συναρπαστικό σύντροφο, γιατί είναι ευκολότερο να κάνουν αυτό, από το να προχωρήσουν σε κάτι διαφορετικό.

Στην έρευνα του OnePoll, εξετάστηκε αν μπορεί να υπάρξει τέλειος συνδυασμός δυο προσώπων μέσα σε μια σχέση. Ένας στους πέντε Αμερικανούς θεωρεί δυσκολότερο το να δεσμευτεί σε μια ρουτίνα γυμναστικής από ότι σε έναν σύντροφο, ενώ τα την τελευταία δεκαετία, οι Αμερικανοί δοκίμασαν πέντε διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής και τέσσερις διαφορετικούς συντρόφους σε σοβαρή σχέση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί, οι οποίοι γυμνάζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το 68% από αυτούς είναι πιο πιθανό να επιμείνουν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που δεν τους ταιριάζει και πολύ, αλλά είναι και εύκολο και γνώριμο. Το 53% είναι πιθανό να παραμείνουν με τον ίδιο σύντροφο για τον ίδιο λόγο.

Όσο για το ποιος μπορεί να είναι ο ιδανικός σύντροφος, ορίζεται από το 66% ως εκείνος που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους, από το 61% εκείνος που τους προσφέρει θαλπωρή και από το 47%, ως κάποιος που τους ωθεί να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Αυτός ο σύντροφος δεν είναι βέβαια μόνο εpωτικός αφού οι συμμετέχοντες μίλησαν και για άλλα τέλεια ταίρια, όπως έκανε το 46% για τον καλύτερο του φίλο, το 41% για τον ψυχολόγο του, το άλλο 41 για τον/την σύντροφό του και ακόμα και το γυμναστήριο, όπως έκανε το 32%.

Όσον αφορά την άσκηση, το 45% έχει ήδη βρει την ιδανική προπόνηση, το 24% εξακολουθεί να την αναζητά. Ωστόσο, το 78% των ερωτηθέντων θα δεσμευόταν σε μια ρουτίνα προπόνησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν ήξερε ότι θα είχε τα αποτελέσματα που αναζητά.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης τους μεγαλύτερους αποτρεπτικούς παράγοντες όσον αφορά τόσο τις σχέσεις όσο και τα προγράμματα άθλησης. Στην αρχή μιας σχέσης, ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας είναι τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψουν για τον/την σύντροφό τους (52%), τον τόπο διαμονής (52%) και τον χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσουν σε αυτή τη σχέση (40%). Είναι ενδιαφέρον ότι αυτοί οι ίδιοι τρεις παράγοντες είναι οι κορυφαίοι παράγοντες που προκαλούν απογοήτευση όταν ξεκινούν μια νέα ρουτίνα γυμναστικής. Όταν όμως συνδυάζονται αυτές οι δύο πτυχές της ζωής, λίγο περισσότεροι από το ένα τρίτο (35%) πιστεύουν ότι η προπόνηση με σύντροφο θα τους βοηθούσε να επιτύχουν τους στόχους της φυσικής τους κατάστασης.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η εξισορρόπηση της γυμναστικής και των ρομαντικών σχέσεων συχνά περιλαμβάνει τις ίδιες συνιστώσες: επένδυση χρόνου, εκτίμηση του κόστους, αλλά και την ανακάλυψη της χαράς μέσα από την διαδικασία. Αυτός ο κοινός τόπος αναδεικνύει πόσο αλληλένδετες μπορεί να είναι η προσωπική μας ευημερία και οι σχέσεις μας, επηρεάζοντας τις αποφάσεις μας στην υγεία και τον έρωτα» επισημαίνει η εκπρόσωπος της εταιρίας που ανέλαβε τη μελέτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήπως έχεις και εσύ εγκέφαλο ποπ κορν;

Body+Mind 17.05.2024
Τι είναι, πώς θα ξέρετε αν το έχετε και πώς να το αντιμετωπίσετε

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind Χτες
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Προχτές
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Προχτές
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style 14.05.2024
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη