E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Qatargate: Ο Παντσέρι «καίει» την Καϊλή και απαλλάσσει συνεργάτες του

Οργισμένη αντίδραση από την Εύα

Δημοσίευση 5/2/2023 | 10:57

Qatargate: Ο Παντσέρι «καίει» την Καϊλή και απαλλάσσει συνεργάτες του

Δραματικές εξελίξεις, που φανερώνουν ότι η θέση της Εύας Καϊλή έναντι της βελγικής δικαιοσύνης γίνεται όλο και πιο δυσχερή, έχουν πυροδοτήσει τα όσα καταθέτει στις εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών ο φερόμενος ως εγκέφαλος του «Qatargate» Αντόνιο Παντσέρι.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές αρχές να δώσει αναλυτικά και αξιόπιστα στοιχεία για το πώς δρούσε το κύκλωμα με τους χρηματισμούς Ευρωπαίων παραγόντων από το Κατάρ, ώστε να εξασφαλίσει ευνοϊκή δικαστική αντιμετώπιση τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένειά τους, αλλά και άλλους συνεργάτες του.

Από τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες, προκύπτει ότι με τις καταθέσεις του, ρίχνει όλο και μεγαλύτερο βάρος ευθυνών για το σκάνδαλο στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή. Αυτό άρχισε να φαίνεται όταν πέτυχε αρχικά να μην εκδοθούν στο Βέλγιο από την Ιταλία, η σύζυγός του και η κόρη του, που επίσης φέρονταν εμπλεκόμενες στη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Τώρα ήρθε και η αποφυλάκιση του στενού του συνεργάτη, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα τον οποίο ο Παντσέρι είχε τοποθετήσει γενικό γραμματέα της ΜΚΟ No Peace Without Justice, μίας από τις δύο τέτοιες οργανώσεις που οι βελγικές αρχές ήλεγξαν για το ρόλο τους στο «Qatargate».

Και προς επίρρωση των εντυπώσεων από τις δύο αυτές δικαστικές εξελίξεις, ήρθε η δήλωση από τον συνήγορο υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Stampa. «Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσύνη ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλη», υποστήριξε ο κ. Δημητρακόπουλος. Και εκφράζοντας την οργή που υπάρχει στην πλευρά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, η οποία παραμένει έγκλειστη στις βελγικές φυλακές, πρόσθεσε σε οξύ ύφος: «Είναι ένα βελγικό νομικό παράδοξο, το ότι σε εγκληματίες που ομολογούν και μετανοούν, απονέμεται χάρη, ενώ όσοι μάχονται για την αθωότητά τους βρίσκονται στη φυλακή και υποσκάπτεται το τεκμήριο της αθωότητάς τους».

Ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, που αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο από τις βελγικές αρχές είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου, διότι θεωρήθηκε εμπλεκόμενος «Qatargate», λόγω της θέσης του (γενικός γραμματέας) στην ΜΚΟ «No Peace Without Justice», η οποία είναι συνδεδεμένη με την Fight Impunity, μία άλλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Παντσέρι, που επίσης ερευνάται για τη σχέση της με το κύκλωμα των παράνομων χρηματοδοτήσεων από το Κατάρ.

Σημειωτέον ότι ο Ταλαμάνκα συνελήφθη την ίδια μέρα που βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης, δηλαδή ο Παντσέρι, η Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «L' Echo», ο Ταλαμάνκα αφέθηκε ελεύθερος μετά από την κατάθεση του Παντσέρι, καθώς δεν θεωρείται πλέον τόσο σοβαρός ο ρόλος του για την υπόθεση, ωστόσο παραμένει κατηγορούμενος για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Παντσέρι εμφανίζεται ως ενδιάμεσος και όχι ως «εγκέφαλος»


Το πώς αντιμετωπίζει και κατ’ επέκταση πώς περιγράφει το ρόλο της Εύας Καϊλή στις καταθέσεις του στη βελγική εισαγγελία ο Αντόνιο Παντσέρι φάνηκε και από τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός του Λόρεν Γκενς στην τηλεόραση του Alpha.

Ο δικηγόρος του Παντσέρι εμφάνισε τον πελάτη του ως ενδιάμεσο ανάμεσα στο Κατάρ και σε πρόσωπα, που είχαν επιρροή και ψήφο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφήνοντας έτσι να διαφανεί ότι οι χρηματιζόμενοι ήταν όσοι κατείχαν θέσεις εξουσίας – ήτοι ευρωβουλευτές ή άλλοι αξιωματούχοι.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «στη διαφθορά έχουμε κάποιον που δίνει χρήματα, στην προκειμένη περίπτωση, από το Κατάρ ή το Μαρόκο, σε κάποιον για να κάνει κάτι» και επισήμανε με νόημα ότι «το κρίσιμο ήταν η θέση εξουσίας και η επιρροή στις αποφάσεις που δεν θα μπορούσε να έχει ένας πρώην ευρωβουλευτής όπως ο Παντσέρι».

Όπως ισχυρίστηκε ο Λόρεν Γκενς, επιχειρώντας να μειώσει τις ευθύνες του Ιταλού λομπίστα και πελάτη του, στο σκάνδαλο, «ο Παντσέρι, από μόνος του δεν θα είχε δώσει, ούτε θα είχε λάβει χρήματα. Αν λάβεις χρήματα από κάποιον και τα δώσεις σε κάποιον άλλον δεν είσαι ο αρχηγός της Μάφιας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ – Ιράν: Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ για τη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την επίσημη υπογραφή να προγραμματίζεται στη Γενεύη στις 19 Ιουνίου.

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε 7‑1 το Κουρασάο στην πρεμιέρα – Δείτε τα γκολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε με συντριπτικό σκορ του Κουρασάο, το οποίο πανηγύρισε ιστορικό γκολ στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κομενένσια έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ 2026: Πέτυχε το παρθενικό γκολ του Κουρασάο στη διοργάνωση, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λιβάνο Κομενένσια στο 21ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ που είχε ανοίξει ο Ενμέτσα της Γερμανίας στο 5ο λεπτό

Ανακαινίζω 2026: Από αύριο οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας ‑ Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026»

Χαλάνδρι: Ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση €50.000 ο φαρμακοποιός για τα παράνομα χάπια αδυνατίσματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο φαρμακοποιός φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι οι πράξεις του ήταν νόμιμες, καθώς όπως ισχυρίστηκε για ό,τι παρασκεύαζε στο εργαστήριο υπήρχαν ιατρικές συνταγές

Νέα Siri με AI: Ποια iPhone, iPad και Mac θα υποστηρίζουν τη νέα Siri

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει το μεγαλύτερο ανασχεδιασμό της Siri μέχρι σήμερα μαζί με το iOS 27, το macOS Golden Gate, το watchOS 27 και τις υπόλοιπες νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων

Formula 1: Ο Χάμιλτον για πρώτη φορά νικητής με τη Ferrari

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το μέγα όνειρο του Λιούις Χάμιλτον για την πρώτη του νίκη με τα κόκκινα και με το cavallino στο στήθος πραγματοποιήθηκε στο σημερινό GP Βαρκελώνης-Καταλονίας.

Τραμπ σε Ισραήλ: «Μην το χαλάσουμε τώρα που είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος Χτες
Σε ανάρτηση του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιθέσεις ούτε από την πλευρά της Χεζμπολάχ

Χαλάνδρι: «Υπήρχαν συνταγές που μου είχαν χορηγηθεί από γιατρούς», ισχυρίστηκε ο φαρμακοποιός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες του φαρμακοποιού και οκτώ ατόμων για παράνομη παραγωγή και διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ουσιών ντόπινγκ στο Χαλάνδρι

Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του

Πολιτική Χτες
Μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία και στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα

Φρίκη για 12χρονη στην Τσεχία: Γέννησε το παιδί του 16χρονου αδερφού της

Κόσμος Χτες
Οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε έναν χρόνο μέσα στο σπίτι

Βρετανοί πεζοναύτες κάνουν ρεσάλτο σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» στη Μάγχη

Κόσμος Χτες
«Φέρεται να βοηθούσε μυστικά στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας - Η επιχείρηση διήρκεσε συνολικά έξι ώρες