E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Tranq Challenge»: Η επικίνδυνη τάση στο ίντερνετ

15 παιδιά στο νοσοκομείο στο Μεξικό

Δημοσίευση 2/2/2023 | 16:21

«Tranq Challenge»: Η επικίνδυνη τάση στο ίντερνετ

Λίγες ημέρες αφότου οι υγεινομικές αρχές στο Μεξικό έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge», 15 παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο. Λίγο έλειψε ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους από τη νέα τρέλα που κυριαρχεί στα social media.

Η νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge», που έγινε viral στο Μεξικό, θέλει τα παιδιά να παίρνουν ηρεμιστικά και να προσπαθούν να μείνουν ξύπνια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Από όσα γίνονται γνωστά, οι μαθητές στο Guanajuanto έπαιρναν το ηρεμιστικό και αναμετρούνταν για το ποιος θα καταφέρει να μείνει για μεγαλύτερο διάστημα ξύπνιος.

Η ακραία πρόκληση «Tranq Challenge» έχει αναστατώσει τις αρχές. Οι αξιωματούχοι απευθύνουν έκκληση στους γονείς να παρακολουθούν τη χρήση των social media που κάνουν τα νέα παιδιά.

Ήταν πριν από λίγες ημέρες μάλιστα που αξιωματούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζήτησε από τους γονείς να απομακρύνουν εντελώς τα παιδιά κάτω των 16 ετών από τα social media.

Ο δήμαρχος στο Guanajuanto, Alejandro Navarro, προέτρεψε τους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στα social media. «Κατά κανόνα, μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν λογαριασμούς στα social media» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook.

Προειδοποιούν για το «Tranq Challenge»

Οι αρχές στο Μεξικό είχαν προειδοποιήσει για το «Tranq Challenge» για πρώτη φορά στις 25 Ιανουαρίου. Μια εβδομάδα αφότου αρκετοί μαθητές αρρώστησαν από την υιοθέτηση της επικίνδυνης τάσης. Όλα τα παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, ήταν πιθανότατα ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών.

Οι αξιωματούχοι φοβούνται πως τα παιδιά μπορεί να αγόρασαν τα συγκεκριμένα φάρμακα χωρίς συνταγή. Φάρμακα που επιβραδύνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, επιτρέποντάς του να χαλαρώσει.

Η ισχυρότερη κοινή παρενέργεια είναι η έντονη υπνηλία. Αν όμως κάποιος κάνει υπερβολική χρήση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Ή και πόνο στο στήθος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, επιληπτικές κρίσεις και δυσκολία στην αναπνοή.

Σε ακραίες περιπτώσεις, κάποιος θα μπορούσε να πέσει σε κώμα ή και να πεθάνει. Και αυτό επειδή η αναπνοή του ατόμου επιβραδύνεται τόσο πολύ που προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο.

Οι αρχές, σύμφωνα με το FirstPost, καλούν τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους της επικίνδυνης τάσης που κάνει θραύση στα social media.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο