E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρισμός για όλους: Τη Δευτέρα η κλήρωση για 125.000 vouchers

Τα ποσά και όλα όσα καλύπτει το πρόγραμμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2023 | 08:53

Τουρισμός για όλους: Τη Δευτέρα η κλήρωση για 125.000 vouchers
Φωτογραφία από James Wheeler

Αύριο, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα γίνει η νέα κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», για τη χορήγηση 125.000 άυλων ψηφιακών καρτών «voucher». Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα καλύπτει τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Greece does have a winter».

Η νέα κλήρωση αναμένεται να μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ, ενώ ειδικά για όσους επιλέξους ως προορισμό το νησί της Σάμου, το voucher φτάνει τα 300 ευρώ, αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε καλό θα ήταν οι δικαιούχοι να σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν, όπως σημείωσε. Δικαιούχοι θα είναι όσοι είχαν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον εγχώριο τουρισμό τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση εναλλακτικών προορισμών και περιοχών που έχουν πληγεί.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κληρωθέντες του προγράμματος

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν την 30η Ιανουαρίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023. Παράλληλα κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023. Σε ό,τι αφορά τυχόν περιορισμούς, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Παράδειγμα δαπάνης του ποσού του προγράμματος

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες τον χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας μέσω email [email protected].

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ψηφίζει η Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νέα δημοσκόπηση

«Δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν»: Η Τεχεράνη απορρίπτει ενδεχόμενη χρήση περιουσιακών στοιχείων για αποκατάσταση ζημιών

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαθέσουν ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές - Το συνολικό κόστος θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 58 δισ. δολάρια

Τι είναι η συμφωνία SOFA που υπογράφουν σήμερα Κύπρος και Γαλλία και προκαλεί τουρκική νευρικότητα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η Λευκωσία και το Παρίσι υπογράφουν συμφωνία για το καθεστώς στρατιωτικών δυνάμεων, ενισχύοντας τη συνεργασία τους στην Ανατολική Μεσόγειο – Τα οφέλη για την Κύπρο και η τουρκική ενόχληση

Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι ‑ Δείτε παραδείγματα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τον συνολικό αριθμό ημερών αάδειας, ενώ φέρνουν μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία

Πυροσβεστική: 64 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα 08.06.2026
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πυρκαγιές φαίνεται να οφείλονται σε αμέλειες

Κρήτη: Αγριο ξύλο στις φυλακές Αλικαρνασσού ‑ Κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Αναστάτωση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/6 στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη.

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τις Φιλιππίνες – Καταρρεύσεις κτιρίων και νεκροί

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε αρκετές χώρες της Ασίας

Ξεφεύγει ξανά η κατάσταση – Το Ισραήλ σφυροκοπά το Ιράν παρά τις συστάσεις Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση - Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου

«Είτε είσαι ηλίθια είτε διεφθαρμένη»: Ο Τραμπ επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του NBC και διέκοψε συνέντευξη, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
«Ας το αφήσουμε εδώ γιατί βαρέθηκα, ευχαριστώ γλυκιά μου, καλή διασκέδαση»

Σεισμοί στην Εύβοια: Νέα δόνηση 4,3 Ρίχτερ τα ξημερώματα κοντά στο Προκόπι – Έγινε αισθητός στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Συνεχίζεται η καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας