E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Τουρισμός για όλους: Τη Δευτέρα η κλήρωση για 125.000 vouchers

Τα ποσά και όλα όσα καλύπτει το πρόγραμμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2023 | 08:53

Τουρισμός για όλους: Τη Δευτέρα η κλήρωση για 125.000 vouchers
Φωτογραφία από James Wheeler

Αύριο, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα γίνει η νέα κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», για τη χορήγηση 125.000 άυλων ψηφιακών καρτών «voucher». Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα καλύπτει τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Greece does have a winter».

Η νέα κλήρωση αναμένεται να μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ, ενώ ειδικά για όσους επιλέξους ως προορισμό το νησί της Σάμου, το voucher φτάνει τα 300 ευρώ, αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε καλό θα ήταν οι δικαιούχοι να σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν, όπως σημείωσε. Δικαιούχοι θα είναι όσοι είχαν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον εγχώριο τουρισμό τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση εναλλακτικών προορισμών και περιοχών που έχουν πληγεί.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κληρωθέντες του προγράμματος

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν την 30η Ιανουαρίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023. Παράλληλα κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023. Σε ό,τι αφορά τυχόν περιορισμούς, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Παράδειγμα δαπάνης του ποσού του προγράμματος

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες τον χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας μέσω email [email protected].

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6‑1: Συντριβή για τους Πειραιώτες στο Μονζουίκ

Αθλητικά Νέα 21.10.2025
Πέτυχε χατ-τρικ ο Φερμίν Λόπεθ

Πέθανε ο μέγιστος Έλληνας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος

Ελλάδα 21.10.2025
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών

Διάρρηξη στο Λούβρο: Η εισαγγελέας του Παρισιού αποκάλυψε τη χρηματική αξία των κοσμημάτων που κλάπηκαν

Κόσμος 21.10.2025
Η εισαγγελέας Παρισιού μιλά για «συμβολική και ιστορική απώλεια»

Πάνος Ρούτσι: Κατήγγειλε πως κάποιος προσπάθησε να τον παρασύρει με αυτοκίνητο

Ελλάδα 21.10.2025
Ο Πάνος Ρούτσι είπε ότι άτομα παραβίασαν το σπίτι του γιου του στη Θεσσαλονίκη

Ο Δένδιας μένει έξω από το παιχνίδι του διχασμού για τον Αγνωστο Στρατιώτη

Πολιτική 21.10.2025
Τη σιωπή του για το θέμα του Αγνώστου Στρατιώτη έσπασε ο υπουργός Αμυνας

Αυτό είναι το κελί του Σαρκοζί στη φυλακή

Κόσμος 21.10.2025
Χώρος 9 τ.μ., τι περιλαμβάνει και τι θα έχει μαζί του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

Γιατί ήταν ανασφάλιστα τα κοσμήματα στο Λούβρο

Κόσμος 21.10.2025
Καμία αποζημίωση, ποιος έχει την ευθύνη

Μεσσηνία: «Πριν φτάσουμε στο κάμπινγκ μιλούσε στο κινητό»

Ελλάδα 21.10.2025
Νέα αποκάλυψη για τον 22χρονο φερόμενο συνεργό

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη

Ελλάδα 21.10.2025
Οι 4 ενστάσεις αντισυνταγματικότητας είχαν κατατεθεί από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας