E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γονείς έχασαν προσωρινά την κηδεμονία του μωρού επειδή ζητούσαν «ανεμβολίαστο αίμα» για να κάνει επέμβαση

Η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Ζηλανδίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2022 | 12:49

Γονείς έχασαν προσωρινά την κηδεμονία του μωρού επειδή ζητούσαν «ανεμβολίαστο αίμα» για να κάνει επέμβαση

Προσωρινή αφαίρεση της κηδεμονίας ενός βρέφους 6 μηνών από τους γονείς του διέταξε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας, επειδή οι γονείς του αρνούνται πεισματικά το μωρό τους να επιβληθεί σε μια αναγκαία χειρουργική επέμβαση, γιατί φοβούνται ότι θα του μεταγγίσουν αίμα ανθρώπου που έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στο Όκλαντ, το Ανώτερο Δικαστήριο πήρε απόφαση να αναλάβει προσωρινά την κηδεμονία του «μωρού W», ωσότου υποβληθεί στην σημαντική για τη ζωή του επέμβαση, αφού πάσχει από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας.

Το βρέφος έχει καθυστερήσει να υποβληθεί στη σωτήρια για τη ζωή του επέμβαση, επειδή οι γονείς του απαιτούσαν το αίμα που θα του μεταγγιστεί να προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA κατά της covid.

Πλέον το μωρό βρίσκεται υπό «την ιατρική κηδεμονία του δικαστηρίου» «μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση» και η ανάρρωσή του, δηλαδή το αργότερο ως τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό. Θα «ενημερώνονται για τη φύση της θεραπείας που θεωρείται κατάλληλη για “το μωρό W” και για την εξέλιξη της κατάστασής του» σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο τη χώρα και φέρνει στο φως την έκταση της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια της covid-19.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μάικ Σέπαρντ δήλωσε ότι πρόκειται για «μια δύσκολη κατάσταση για όλους όσοι εμπλέκονται». «Η απόφαση να υποβληθεί ένα τέτοιου είδους αίτημα στο δικαστήριο λαμβάνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η ακτιβίστρια κατά των εμβολίων της covid Λιζ Γκαν ζήτησε στους ανθρώπους που είχαν πάει για να στηρίξουν την οικογένεια να ασκήσουν πίεση στη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό, Τζασίντα Άρνερν, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη απορρίψει το αίτημα των γονιών του βρέφους να του μεταγγιστεί μόνο «αίμα ανεμβολίαστου», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανώφελο και καθόλου πρακτικό. Τα νοσοκομεία δεν διαχωρίζουν το αίμα των αιμοδοτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Από την πλευρά της η οικογένεια δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει δεκάδες ανεμβολίαστους διατεθειμένους να προσφέρουν αίμα για το βρέφος.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία οι γονείς επιθυμούν μια καλύτερη θεραπεία για το παιδί τους από αυτή που προτείνει το κράτος» είχε δηλώσει τον Νοέμβριο η δικηγόρος των γονιών Σου Γκρέι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη επιστροφή: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξανά στον Παναθηναϊκό

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Στο πλευρό του Ομπράντοβιτς ξανά ο θρύλος των «πράσινων»

Πετράλωνα: Δεν προχωρά η πραγματογνωμοσύνη λόγω διαφωνίας για το ποιος θα απομακρύνει τα μπάζα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος φορέας αναλαμβάνει την απομάκρυνση των συντριμμιών, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η πραγματογνωμοσύνη

Τέλος τα μπλοκάκια: Οι κλήσεις της Τροχαίας περνούν στην ψηφιακή εποχή

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Το νέο σύστημα αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία βάζοντας τέλος στις επισκέψεις σε Α.Τ και περιττή ταλαιπωρία

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας από τις 10 Ιουλίου ‑ Ποια η πρόγνωση για την Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με πρόγνωση του Θεόδωρου Κολυδά

Πέθανε στα 37 της η τραγουδίστρια του «Party Rock Anthem» Λόρεν Μπένετ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια - Αφησε πίσω της μία 6χρονη κόρη

Στα όρια διπλωματικής κρίσης έφτασαν Γαλλία και Παραγουάη με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μουντιάλ

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο πρόεδρος της Παραγουάης έγραψε στον Γάλλο πρόεδρο καταδικάζοντας τα σχόλια που έγιναν

Ο γάτος του Βέλγου πρωθυπουργού «τρολάρει» τον Τραμπ μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Ο Μάξιμος, ο διάσημος γάτος του Βέλγου πρωθυπουργού «τρολάρει» τον Τραμπ μετά τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Θρίλερ με την Κινέζα που αγνοείται στην Αρτέμιδα: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν έφυγε με τη θέλησή της» λέει ο σύζυγός της

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Το τι συνέβη μέσα στο μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας δεν το ξέρω, δεν υπήρχε περίπτωση να κουβαλούσε πολλά χρήματα, είπε ο Βασίλης Καραβασίλης

Αγνοούμενος 11χρονος από τις ΗΠΑ βρέθηκε ζωντανός μετά από τρία χρόνια, είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο ανήλικος που τον είχε αρπάξει η μητέρα του εντοπίστηκε στις ΗΠΑ έπειτα από έλεγχο στα σύνορα βάζοντας τέλος στην αγωνία

Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από το χτύπημα των 7,5 Ρίχτερ στην Λα Γκουάιρα ‑ Αδειασε πισίνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο επίσημος απολογισμός αναφέρει πάνω από 3.500 νεκρούς και 16.740 τραυματίες.