E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γονείς έχασαν προσωρινά την κηδεμονία του μωρού επειδή ζητούσαν «ανεμβολίαστο αίμα» για να κάνει επέμβαση

Η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Ζηλανδίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2022 | 12:49

Γονείς έχασαν προσωρινά την κηδεμονία του μωρού επειδή ζητούσαν «ανεμβολίαστο αίμα» για να κάνει επέμβαση

Προσωρινή αφαίρεση της κηδεμονίας ενός βρέφους 6 μηνών από τους γονείς του διέταξε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας, επειδή οι γονείς του αρνούνται πεισματικά το μωρό τους να επιβληθεί σε μια αναγκαία χειρουργική επέμβαση, γιατί φοβούνται ότι θα του μεταγγίσουν αίμα ανθρώπου που έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στο Όκλαντ, το Ανώτερο Δικαστήριο πήρε απόφαση να αναλάβει προσωρινά την κηδεμονία του «μωρού W», ωσότου υποβληθεί στην σημαντική για τη ζωή του επέμβαση, αφού πάσχει από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας.

Το βρέφος έχει καθυστερήσει να υποβληθεί στη σωτήρια για τη ζωή του επέμβαση, επειδή οι γονείς του απαιτούσαν το αίμα που θα του μεταγγιστεί να προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA κατά της covid.

Πλέον το μωρό βρίσκεται υπό «την ιατρική κηδεμονία του δικαστηρίου» «μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση» και η ανάρρωσή του, δηλαδή το αργότερο ως τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό. Θα «ενημερώνονται για τη φύση της θεραπείας που θεωρείται κατάλληλη για “το μωρό W” και για την εξέλιξη της κατάστασής του» σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο τη χώρα και φέρνει στο φως την έκταση της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια της covid-19.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μάικ Σέπαρντ δήλωσε ότι πρόκειται για «μια δύσκολη κατάσταση για όλους όσοι εμπλέκονται». «Η απόφαση να υποβληθεί ένα τέτοιου είδους αίτημα στο δικαστήριο λαμβάνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η ακτιβίστρια κατά των εμβολίων της covid Λιζ Γκαν ζήτησε στους ανθρώπους που είχαν πάει για να στηρίξουν την οικογένεια να ασκήσουν πίεση στη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό, Τζασίντα Άρνερν, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη απορρίψει το αίτημα των γονιών του βρέφους να του μεταγγιστεί μόνο «αίμα ανεμβολίαστου», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανώφελο και καθόλου πρακτικό. Τα νοσοκομεία δεν διαχωρίζουν το αίμα των αιμοδοτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Από την πλευρά της η οικογένεια δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει δεκάδες ανεμβολίαστους διατεθειμένους να προσφέρουν αίμα για το βρέφος.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία οι γονείς επιθυμούν μια καλύτερη θεραπεία για το παιδί τους από αυτή που προτείνει το κράτος» είχε δηλώσει τον Νοέμβριο η δικηγόρος των γονιών Σου Γκρέι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Politico: Η Γαλλία μπροστά σε μια Ευρώπη χωρίς την αμερικανική ομπρέλα

Κόσμος 22.12.2025
Η ανάλυση του Politico για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Πιστώνεται σε 1.000.000 δικαιούχους ‑ Πόσα χρήματα είναι η Α` δόση

Ελλάδα 22.12.2025
Όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Έπιασαν «δουλειά» οι «έξυπνες» κάμερες της Τροχαίας

Ελλάδα 22.12.2025
Πάνω από 1.500 παραβάσεις σε μόλις 4 ημέρες

Ο τιμοκατάλογος των ναρκωτικών του κυκλώματος στα σχολεία και ο εξευτελισμός των ανήλικων

Ελλάδα 22.12.2025
Εκτός από το ξύλο, υπήρχαν και χρηματικές ποινές, που τα μέλη τους αποκαλούσαν χρέωμα και λειτουργούσε ως μέσο πειθαρχικής συμμόρφωσης

Έφυγε από την ζωή ο Νίκος Λαζαρίδης

Ελλάδα 22.12.2025
Έβαλε τη Δράμα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα Χτες
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα Χτες
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα Χτες
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος Χτες
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026