E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό...» ‑ Φρίκη στη δίκη για σεξoυαλική κακοποίηση ΑμΕΑ

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2022 | 09:19

«Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό...» ‑ Φρίκη στη δίκη για σεξoυαλική κακοποίηση ΑμΕΑ

Ξεκίνησε χθες Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, η δίκη για τη σοκαριστική υπόθεση του 20χρονου - σήμερα - Γιάννη, ο οποίος φέρεται να έπεφτε θύμα σεξoυαλικής κακοποίησης, τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ άλλων, από τον ιερέα θείο του, καθώς και άλλα τρία άτομα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου- μεταξύ άλλων - με την κατάθεση του ίδιου του παθόντος.

Ο νεαρός Γιάννης φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος, ο οποίος έχει ελαφρά νοητική υστέρηση - κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να αντιληφθεί πλήρως τις «κακές πράξεις», όπως τις αποκαλεί ο ίδιος - είχε πέσει θύμα sexoυαλικής κακοποίησης από έναν φίλο του πατέρα του, από τον ιερέα αδελφό του πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από τον αδελφό του τελευταίου που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας. Το μαρτύριο του νεαρού φέρεται να λάμβανε χώρα με τη συγκατάθεση του ίδιου του του πατέρα, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Το συνεχές μαρτύριο του Γιάννη με τη συγκατάθεση του πατέρα του - από τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ενηλικιώθηκε - στα χέρια των τεσσάρων ανδρών, που ασκώντας του σωματική και ψυχολογική βία τον απειλούσαν, τον εξευτέλιζαν και τον ανάγκαζαν να γίνεται έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις τους, αποτυπώθηκε στις φράσεις που ο ίδιος ο Γιάννης ανέφερε στις καταθέσεις του και χθες ανέγνωσε ο εισαγγελέας... «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα», φέρονται του έλεγαν, με σκοπό να τον τρομοκρατήσουν, όταν εκείνος κλαίγοντας τους εκλιπαρούσε να μην του κάνουν κακό και να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά.

Κατηγορούμενος είναι ένας 68χρονος - σήμερα - συνταξιούχος, φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές. Εκτός από τον 68χρονο, κατηγορούμενοι για τους δύο ομαδικούς βιασμούς του Γιάννη είναι ακόμη ο 72χρονος ιερέας και εκπαιδευτικός, που είναι θείος τού Γιάννη, ένας ακόμη ιερέας 44 ετών, καθώς και ο 42χρονος αδελφός τού ιερέα που είναι ΑμεΑ. Εξάλλου, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη κατηγορείται για συνέργεια στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του γιου του. Επισημαίνεται ότι και οι “5” αρνήθηκαν χθες τα όσα τους αποδίδονται, δηλώνοντας ότι είναι αθώοι.

Ο 20χρονος, που πλέον ζει σε ασφαλές περιβάλλον, από πολύ μικρός και έχοντας στερηθεί το χάδι και την αγκαλιά της μάνας, που τον εγκατέλειψε, δεχόταν βάσει του κατηγορητηρίου την άγρια και απάνθρωπη συμπεριφορά του πατέρα του. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, τον χτυπούσε με τα χέρια του καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ τις φορές που δεν τον κλείδωνε στο σπίτι, τον έδιωχνε και διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης το σύνολο των μαρτύρων ξεπερνά τους 40, ενώ το δικαστήριο διέκοψε χθες το μεσημέρι και θα συνεχίσει σήμερα στις 9 το πρωί με την κατάθεση του 20χρονου Γιάννη, παρά το γεγονός ότι ο συνήγορός του ζήτησε να εξαιρεθεί αυτής της επίπονης για τον ψυχικό του κόσμο διαδικασίας.

«Να αποδοθεί Δικαιοσύνη»

«Να αποδοθεί Δικαιοσύνη! Όλοι αυτοί που του έχουν κάνει τις κακές αυτές πράξεις, όπως τις αποκαλεί με το δικό του μυαλό - εγώ θα έλεγα τις φρικτές και αποτρόπαιες - να καταδικαστούν όσο γίνεται πιο σκληρά», ζήτησε χθες, μέσω δηλώσεων που έκανε στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη”, ο συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας (πρώην πολιτικής αγωγής), κ. Νίκος Ντουντουλάκης.

«Είναι αδιανόητη η κατηγορία για εκείνον. Όχι μόνο γιατί μιλάμε για τον ανιψιό του, μιλάμε για το ίδιο του το αίμα, αλλά για οποιοδήποτε παιδί το οποίο θα αντιμετώπιζε πρόβλημα θα έσκυβε, όπως και έσκυβε όλα αυτά τα χρόνια, δίπλα του», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” η συνήγορος υπεράσπισης του 72χρονου ιερέα κ. Βάσω Πανταζή.

Επισημαίνεται ότι από νωρίς χθες το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ήταν ζωσμένο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς συλλογικότητες από Χανιά και Ρέθυμνο είχαν αναρτήσει πανό φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιερέων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Εξάλλου, υπήρξαν αποδοκιμασίες και σε βάρος των ρασοφόρων που βρέθηκαν στα Δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους κληρικούς, οι οποίες κορυφώθηκαν κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής