E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό...» ‑ Φρίκη στη δίκη για σεξoυαλική κακοποίηση ΑμΕΑ

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2022 | 09:19

«Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό...» ‑ Φρίκη στη δίκη για σεξoυαλική κακοποίηση ΑμΕΑ

Ξεκίνησε χθες Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, η δίκη για τη σοκαριστική υπόθεση του 20χρονου - σήμερα - Γιάννη, ο οποίος φέρεται να έπεφτε θύμα σεξoυαλικής κακοποίησης, τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ άλλων, από τον ιερέα θείο του, καθώς και άλλα τρία άτομα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου- μεταξύ άλλων - με την κατάθεση του ίδιου του παθόντος.

Ο νεαρός Γιάννης φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος, ο οποίος έχει ελαφρά νοητική υστέρηση - κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να αντιληφθεί πλήρως τις «κακές πράξεις», όπως τις αποκαλεί ο ίδιος - είχε πέσει θύμα sexoυαλικής κακοποίησης από έναν φίλο του πατέρα του, από τον ιερέα αδελφό του πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από τον αδελφό του τελευταίου που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας. Το μαρτύριο του νεαρού φέρεται να λάμβανε χώρα με τη συγκατάθεση του ίδιου του του πατέρα, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Το συνεχές μαρτύριο του Γιάννη με τη συγκατάθεση του πατέρα του - από τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ενηλικιώθηκε - στα χέρια των τεσσάρων ανδρών, που ασκώντας του σωματική και ψυχολογική βία τον απειλούσαν, τον εξευτέλιζαν και τον ανάγκαζαν να γίνεται έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις τους, αποτυπώθηκε στις φράσεις που ο ίδιος ο Γιάννης ανέφερε στις καταθέσεις του και χθες ανέγνωσε ο εισαγγελέας... «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα», φέρονται του έλεγαν, με σκοπό να τον τρομοκρατήσουν, όταν εκείνος κλαίγοντας τους εκλιπαρούσε να μην του κάνουν κακό και να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά.

Κατηγορούμενος είναι ένας 68χρονος - σήμερα - συνταξιούχος, φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές. Εκτός από τον 68χρονο, κατηγορούμενοι για τους δύο ομαδικούς βιασμούς του Γιάννη είναι ακόμη ο 72χρονος ιερέας και εκπαιδευτικός, που είναι θείος τού Γιάννη, ένας ακόμη ιερέας 44 ετών, καθώς και ο 42χρονος αδελφός τού ιερέα που είναι ΑμεΑ. Εξάλλου, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη κατηγορείται για συνέργεια στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του γιου του. Επισημαίνεται ότι και οι “5” αρνήθηκαν χθες τα όσα τους αποδίδονται, δηλώνοντας ότι είναι αθώοι.

Ο 20χρονος, που πλέον ζει σε ασφαλές περιβάλλον, από πολύ μικρός και έχοντας στερηθεί το χάδι και την αγκαλιά της μάνας, που τον εγκατέλειψε, δεχόταν βάσει του κατηγορητηρίου την άγρια και απάνθρωπη συμπεριφορά του πατέρα του. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, τον χτυπούσε με τα χέρια του καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ τις φορές που δεν τον κλείδωνε στο σπίτι, τον έδιωχνε και διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης το σύνολο των μαρτύρων ξεπερνά τους 40, ενώ το δικαστήριο διέκοψε χθες το μεσημέρι και θα συνεχίσει σήμερα στις 9 το πρωί με την κατάθεση του 20χρονου Γιάννη, παρά το γεγονός ότι ο συνήγορός του ζήτησε να εξαιρεθεί αυτής της επίπονης για τον ψυχικό του κόσμο διαδικασίας.

«Να αποδοθεί Δικαιοσύνη»

«Να αποδοθεί Δικαιοσύνη! Όλοι αυτοί που του έχουν κάνει τις κακές αυτές πράξεις, όπως τις αποκαλεί με το δικό του μυαλό - εγώ θα έλεγα τις φρικτές και αποτρόπαιες - να καταδικαστούν όσο γίνεται πιο σκληρά», ζήτησε χθες, μέσω δηλώσεων που έκανε στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη”, ο συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας (πρώην πολιτικής αγωγής), κ. Νίκος Ντουντουλάκης.

«Είναι αδιανόητη η κατηγορία για εκείνον. Όχι μόνο γιατί μιλάμε για τον ανιψιό του, μιλάμε για το ίδιο του το αίμα, αλλά για οποιοδήποτε παιδί το οποίο θα αντιμετώπιζε πρόβλημα θα έσκυβε, όπως και έσκυβε όλα αυτά τα χρόνια, δίπλα του», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” η συνήγορος υπεράσπισης του 72χρονου ιερέα κ. Βάσω Πανταζή.

Επισημαίνεται ότι από νωρίς χθες το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ήταν ζωσμένο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς συλλογικότητες από Χανιά και Ρέθυμνο είχαν αναρτήσει πανό φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιερέων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Εξάλλου, υπήρξαν αποδοκιμασίες και σε βάρος των ρασοφόρων που βρέθηκαν στα Δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους κληρικούς, οι οποίες κορυφώθηκαν κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΑΔΕ: Προσωρινή διακοπή εφαρμογών Μητρώου από 1 έως 10 Μαρτίου

Ελλάδα 26.02.2026
Δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων φορολογουμένων για ενάρξεις, μεταβολές και διακοπές λειτουργίας επιχειρήσεων ή άλλων στοιχείων Μητρώου

Υποκλοπές: Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Ελλάδα 26.02.2026
Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 126 ετών και 8 μηνών - Αναστολή στην έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε το κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης για συνέχιση των εργασιών

Ελλάδα 26.02.2026
Ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή

Πέθανε η δημοσιογράφος Αντιγόνη Πανέλλη

Ελλάδα 26.02.2026
«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών

Καρδίτσα: Εντοπίστηκε σακούλα με ανθρώπινα οστά σε κάδο νοσοκομείου

Ελλάδα 26.02.2026
Το μακάβριο εύρημα έγινε όταν απορριμματοφόρο έκανε αποκομιδή των σκουπιδιών και εντόπισε τη σακούλα

Πισπιρίγκου: Θα ζητήσει πιστοποίηση αναπηρίας για να συνεχίσει έκτιση ποινής εκτός φυλακής

Ελλάδα 26.02.2026
Το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για αποφυλάκιση αφορά το σοβαρό αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει και έχει δυσχεράνει σημαντικά την κατάσταση της υγείας της

Ιρλανδία: Στη δημοσιότητα βίντεο από επίθεση αγνώστου σε γυναίκα ‑ Τη χτύπησε και εξαφανίστηκε

Κόσμος 26.02.2026
Ο δράστης απομακρύνθηκε από το σημείο, αφήνοντας τη γυναίκα αναίσθητη στον δρόμο

Ζάκυνθος: «Έστελνα φωτογραφίες του παιδιού μου σε άλλους γιατρούς, γιατί έλειπε η παιδίατρος»

Ελλάδα 26.02.2026
Tι λέει η μητέρα του 5 μηνών βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Στη φυλακή για τα επεισόδια στη Νίκαια ο πρόεδρος του Ιωνικού και δύο οπαδοί της ομάδας

Ελλάδα 26.02.2026
Το δικαστήριο τους καταδίκασε με έξι μήνες φυλακή,

Έβρος: Αγωνία χωρίς τέλος – 150.000 στρέμματα κάτω από το νερό

Ελλάδα 26.02.2026
Συνεχείς ροές από Βουλγαρία και Τουρκία δοκιμάζουν τις αντοχές των κατοίκων, με ολονύχτιες μάχες στα χωριά

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00 το πρωί

Ελλάδα 26.02.2026
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση