E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρίκαλα: Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος

«Με έκαιγε με σταυρό»

Δημοσίευση 4/12/2022 | 17:19

Τρίκαλα: Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος

Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον ιερέα στα Τρίκαλα, ο οποίος κατηγορείται για ψεύτικους εράνους, εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ που προορίζονταν για τον 23χρονο, καταγγέλλει ο νεαρός που έχει προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, με πρωτοβουλία του 35χρονου ιερέα από τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο αναρτήσεις σε social media και ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυση του 23χρονου, λόγω προβλημάτων υγείας, με κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον κληρικό και ο άλλος με δικαιούχο τον νεαρό.

Όπως εξακριβώθηκε, ο ιερέας διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του 23χρονου και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχαν κατατεθεί συνολικά 12.922,50 ευρώ.

Ο 23χρονος, μιλώντας στο Trikalanews.gr κατήγγειλε ότι ο κληρικός, που κατηγορείται για εξαπάτηση μέσω εράνων, φέρεται να του ασκούσε ψυχολογική βία:

«Άμα σε αφήσω εγώ και η οικογένειά μου δεν θα έχεις πουθενά να πας, θα είσαι σαν πεταμένο σκυλί», του έλεγε.

«Έφυγα από τα Τρίκαλα γιατί φοβάμαι»
Ακόμη σοκαρισμένος – όπως δήλωσε – από τις αποκαλύψεις, ο 23χρονος εξηγεί πώς γνωρίστηκαν με τον ιερομόναχο, ενώ κάνει γνωστό ότι έφυγε από την πόλη των Τρικάλων, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα.

«Γνωριζόμαστε χρόνια. Μου έστειλε ένα μήνυμα να πιούμε καφέ, τον γνώρισε και η συγχωρεμένη η μάνα μου, κάναμε παρέα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία βοήθεια οικονομική από μέρους του. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεθήκαμε, διαμέναμε μαζί, δήθεν με βοηθούσε και με συντηρούσε», αναφέρει ο 23χρονος.

Κλαίγοντας, περιγράφει πως «έτσι ξεκίνησε η εκμετάλλευση και ο ψυχολογικός πόλεμος. Μου πήρε την κάρτα ΚΕΑ, λέγοντάς μου πως θα πληρώνει κάποια έξοδά του, αφού με στηρίζει. Εάν σε αφήσω εγώ, δεν θα έχεις κανέναν. Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει. Με έβαλε να μαλώσω με τους συγγενείς μου και με αποξένωσε από όλους».

«Με έκαιγε με σταυρό»
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η καταγγελία του 23χρονου για σωματική κακοποίηση, καθώς όπως υποστηρίζει ο ιερέας «πίστευε ότι έχω δαιμόνιο, γιατί είχα κάνει τατουάζ και έκαιγε το δέρμα μου με σταυρό. Μου έλεγε, ‘θα βγάλεις το τατουάζ γιατί με έναν άνθρωπο της Εκκλησίας σαν και εμένα, δεν μπορείς να το έχεις, είσαι σαν αλήτης’», γεγονός που ο 23χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία.

«Με ενοχλεί ο δικηγόρος του για να τον υπερασπιστώ»
«Μετά τα όσα έχω περάσει και το μεγάλο κακό που μου έκανε», λέει ο 23χρονος, από τη στιγμή που «ξεσκεπάστηκε» η υπόθεση, «με ενόχλησε ο δικηγόρος του για να τον υπερασπιστώ, λέγοντάς μου πως ότι έκανε, το έκανε για το καλό μου».

«Μόνο 150 ευρώ πήρα – Ζητώ συγνώμη»
Όσον αφορά στον έρανο που έγινε με αναρτήσεις στα social media και στα ΜΜΕ, ο 23χρονος λέει «πως ποτέ δεν μου είπε για τα ποσά που συγκεντρώθηκαν. Τα έμαθα από την αστυνομία. Μόνο 150 ευρώ μου έδωσε και πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια. Εξαπάτησε τόσο κόσμο. Επειδή εγώ ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;».

Την ίδια ώρα, ο νεαρός, αφού επισημαίνει πως ντρέπεται για όλα όσα έχουν γίνει, ζητά συγγνώμη από όλα τα ανυποψίαστα θύματα που έπεσαν στην παγίδα του κληρικού, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως στην κατοχή του ιερέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων 22.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα, από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, laptop κ.α.).

Δίωξη για απάτη και αργία
Σε βάρος του κληρικού σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομοθεσίας περί εράνων και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ενώ μόλις η οικεία Μητρόπολη ενημερώθηκε για την υπόθεση ο ιερομόναχος τέθηκε άμεσα σε αργία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει για ένα μήνα – Πώς θα μετακινούνται οι επιβάτες

Ελλάδα 05.11.2025
Θα λειτουργήσει νέα λεωφορειακή γραμμή Μ1 και θα γίνει ενίσχυση τριών ακόμη γραμμών

Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στη Γαλλία: Τουλάχιστον δέκα τραυματίες

Κόσμος 05.11.2025
Ο οδηγός έχει συλληφθεί από την αστυνομία

Ποια είναι η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι; Ο έρωτας μέσω εφαρμογής γνωριμιών, η μάχη κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

Κόσμος 05.11.2025
«Συνήθιζα να αρνούμαι το συριακό μέρος του εαυτού μου και έλεγα στους ανθρώπους ότι ήμουν Αμερικανίδα όταν ήμουν εννέα ή δώδεκα ετών, περίπου, γιατί ήταν κάτι πολύ cool»

Φοιτητής καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση για σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε τοίχο του ΕΜΠ

Ελλάδα 05.11.2025
Τι αναφέρει ο κοσμήτορας που τον κατέγραψε σε φωτογραφία

Ο Μαμντάνι πέτυχε εντυπωσιακή νίκη, αλλά οι πραγματικές προκλήσεις τον περιμένουν: Ο Τραμπ θα του δυσκολέψει τη ζωή

Κόσμος 05.11.2025
Για μία νύχτα οι Δημοκρατικοί είναι ένα ενωμένο, χαρούμενο κόμμα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά η πολύκροτη δίκη – 147 κατηγορούμενοι στο εδώλιο

Ελλάδα 05.11.2025
Με βαριές κατηγορίες για συμμετοχή και δράση σε εγκληματική οργάνωση οι περισσότεροι - Κατηγορούμενοι για πλημμελήματα τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ

Σεισμός στην Ξάνθη: Δόνηση 4,5 Ρίχτερ

Ελλάδα 05.11.2025
Ο σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης

«Η ελπίδα νίκησε την τυραννία» είπε μετά τη νίκη του o Μαμντάνι

Κόσμος 05.11.2025
Το μήνυμα 4 λέξεων προς τον Τραμπ

14 μήνες φυλάκιση σε φοιτητή που είχε γράψει σύνθημα για την Παλαιστίνη σε τοίχο του ΕΜΠ

Ελλάδα 05.11.2025
Ο φοιτητής είχε γράψει συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, τον Μάιο του 2024