E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρίκαλα: Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος

«Με έκαιγε με σταυρό»

Δημοσίευση 4/12/2022 | 17:19

Τρίκαλα: Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος

Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον ιερέα στα Τρίκαλα, ο οποίος κατηγορείται για ψεύτικους εράνους, εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ που προορίζονταν για τον 23χρονο, καταγγέλλει ο νεαρός που έχει προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, με πρωτοβουλία του 35χρονου ιερέα από τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο αναρτήσεις σε social media και ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυση του 23χρονου, λόγω προβλημάτων υγείας, με κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον κληρικό και ο άλλος με δικαιούχο τον νεαρό.

Όπως εξακριβώθηκε, ο ιερέας διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του 23χρονου και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχαν κατατεθεί συνολικά 12.922,50 ευρώ.

Ο 23χρονος, μιλώντας στο Trikalanews.gr κατήγγειλε ότι ο κληρικός, που κατηγορείται για εξαπάτηση μέσω εράνων, φέρεται να του ασκούσε ψυχολογική βία:

«Άμα σε αφήσω εγώ και η οικογένειά μου δεν θα έχεις πουθενά να πας, θα είσαι σαν πεταμένο σκυλί», του έλεγε.

«Έφυγα από τα Τρίκαλα γιατί φοβάμαι»
Ακόμη σοκαρισμένος – όπως δήλωσε – από τις αποκαλύψεις, ο 23χρονος εξηγεί πώς γνωρίστηκαν με τον ιερομόναχο, ενώ κάνει γνωστό ότι έφυγε από την πόλη των Τρικάλων, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα.

«Γνωριζόμαστε χρόνια. Μου έστειλε ένα μήνυμα να πιούμε καφέ, τον γνώρισε και η συγχωρεμένη η μάνα μου, κάναμε παρέα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία βοήθεια οικονομική από μέρους του. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεθήκαμε, διαμέναμε μαζί, δήθεν με βοηθούσε και με συντηρούσε», αναφέρει ο 23χρονος.

Κλαίγοντας, περιγράφει πως «έτσι ξεκίνησε η εκμετάλλευση και ο ψυχολογικός πόλεμος. Μου πήρε την κάρτα ΚΕΑ, λέγοντάς μου πως θα πληρώνει κάποια έξοδά του, αφού με στηρίζει. Εάν σε αφήσω εγώ, δεν θα έχεις κανέναν. Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει. Με έβαλε να μαλώσω με τους συγγενείς μου και με αποξένωσε από όλους».

«Με έκαιγε με σταυρό»
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η καταγγελία του 23χρονου για σωματική κακοποίηση, καθώς όπως υποστηρίζει ο ιερέας «πίστευε ότι έχω δαιμόνιο, γιατί είχα κάνει τατουάζ και έκαιγε το δέρμα μου με σταυρό. Μου έλεγε, ‘θα βγάλεις το τατουάζ γιατί με έναν άνθρωπο της Εκκλησίας σαν και εμένα, δεν μπορείς να το έχεις, είσαι σαν αλήτης’», γεγονός που ο 23χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία.

«Με ενοχλεί ο δικηγόρος του για να τον υπερασπιστώ»
«Μετά τα όσα έχω περάσει και το μεγάλο κακό που μου έκανε», λέει ο 23χρονος, από τη στιγμή που «ξεσκεπάστηκε» η υπόθεση, «με ενόχλησε ο δικηγόρος του για να τον υπερασπιστώ, λέγοντάς μου πως ότι έκανε, το έκανε για το καλό μου».

«Μόνο 150 ευρώ πήρα – Ζητώ συγνώμη»
Όσον αφορά στον έρανο που έγινε με αναρτήσεις στα social media και στα ΜΜΕ, ο 23χρονος λέει «πως ποτέ δεν μου είπε για τα ποσά που συγκεντρώθηκαν. Τα έμαθα από την αστυνομία. Μόνο 150 ευρώ μου έδωσε και πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια. Εξαπάτησε τόσο κόσμο. Επειδή εγώ ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;».

Την ίδια ώρα, ο νεαρός, αφού επισημαίνει πως ντρέπεται για όλα όσα έχουν γίνει, ζητά συγγνώμη από όλα τα ανυποψίαστα θύματα που έπεσαν στην παγίδα του κληρικού, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως στην κατοχή του ιερέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων 22.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα, από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, laptop κ.α.).

Δίωξη για απάτη και αργία
Σε βάρος του κληρικού σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομοθεσίας περί εράνων και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ενώ μόλις η οικεία Μητρόπολη ενημερώθηκε για την υπόθεση ο ιερομόναχος τέθηκε άμεσα σε αργία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από τις δοκιμαστικές διαδρομές στην επέκταση της Καλαμαριάς

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Το βίντεο ακολουθεί τη διαδρομή από τον σταθμό της Καλαμαριάς προς αυτόν την Αρετσούς

Αρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 11 Ιουνίου 2025 ο Νίκος Παππάς φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον καταγγέλλοντα μέσω Instagram

Διακοπές με voucher: Ρεκόρ όλων των εποχών με 800.000 αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό το 2026

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η ακρίβεια στις τιμές διαμονής και μετακίνησης οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στις επιδοτούμενες διακοπές

Έμπολα: Η Υγειονομική Υπηρεσία της Αφρικανικής Ένωσης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην ήπειρο

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δηλώσει «βαθιά ανήσυχος» από τις διαστάσεις και την ταχύτητα επιδημίας του Έμπολα

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την οσμή αερίου στα Νότια Προάστια

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έλεγχοι για να εντοπιστεί τι προκαλεί την έντονη οσμή συνεχίζονται

Σάλος στη Βρετανία: Δυο γυναίκες κατήγγειλαν ότι βiάστηκαν σε βρετανικό ριάλιτι

Κόσμος 19.05.2026
Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, με το Channel 4, να αποσύρει όλες τις σεζόν από τις πλατφόρμες streaming

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Πάνω από ένα μήνα θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις

Αναφορές για οσμή αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2026: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση – Δικαιούχοι, εισοδηματικά κριτήρια και voucher

Ελλάδα 19.05.2026
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τι ισχύει για παιδιά με αναπηρία και πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

«Δεν θα σας σώσει το ΝΑΤΟ»: Η Ρωσία απειλεί τη Λετονία

Ελλάδα 19.05.2026
Οι Ρώσοι προειδοποιούν τη Ρίγα πως η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ δεν θα την προστατεύσει από πιθανή «απάντηση» - Κατηγορούν το Κίεβο πως θέλει να επιδείξει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες στους Ευρωπαίους