E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρίκαλα: Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος

«Με έκαιγε με σταυρό»

Δημοσίευση 4/12/2022 | 17:19

Τρίκαλα: Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος

Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον ιερέα στα Τρίκαλα, ο οποίος κατηγορείται για ψεύτικους εράνους, εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ που προορίζονταν για τον 23χρονο, καταγγέλλει ο νεαρός που έχει προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, με πρωτοβουλία του 35χρονου ιερέα από τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο αναρτήσεις σε social media και ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυση του 23χρονου, λόγω προβλημάτων υγείας, με κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον κληρικό και ο άλλος με δικαιούχο τον νεαρό.

Όπως εξακριβώθηκε, ο ιερέας διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του 23χρονου και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχαν κατατεθεί συνολικά 12.922,50 ευρώ.

Ο 23χρονος, μιλώντας στο Trikalanews.gr κατήγγειλε ότι ο κληρικός, που κατηγορείται για εξαπάτηση μέσω εράνων, φέρεται να του ασκούσε ψυχολογική βία:

«Άμα σε αφήσω εγώ και η οικογένειά μου δεν θα έχεις πουθενά να πας, θα είσαι σαν πεταμένο σκυλί», του έλεγε.

«Έφυγα από τα Τρίκαλα γιατί φοβάμαι»
Ακόμη σοκαρισμένος – όπως δήλωσε – από τις αποκαλύψεις, ο 23χρονος εξηγεί πώς γνωρίστηκαν με τον ιερομόναχο, ενώ κάνει γνωστό ότι έφυγε από την πόλη των Τρικάλων, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα.

«Γνωριζόμαστε χρόνια. Μου έστειλε ένα μήνυμα να πιούμε καφέ, τον γνώρισε και η συγχωρεμένη η μάνα μου, κάναμε παρέα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία βοήθεια οικονομική από μέρους του. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεθήκαμε, διαμέναμε μαζί, δήθεν με βοηθούσε και με συντηρούσε», αναφέρει ο 23χρονος.

Κλαίγοντας, περιγράφει πως «έτσι ξεκίνησε η εκμετάλλευση και ο ψυχολογικός πόλεμος. Μου πήρε την κάρτα ΚΕΑ, λέγοντάς μου πως θα πληρώνει κάποια έξοδά του, αφού με στηρίζει. Εάν σε αφήσω εγώ, δεν θα έχεις κανέναν. Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει. Με έβαλε να μαλώσω με τους συγγενείς μου και με αποξένωσε από όλους».

«Με έκαιγε με σταυρό»
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η καταγγελία του 23χρονου για σωματική κακοποίηση, καθώς όπως υποστηρίζει ο ιερέας «πίστευε ότι έχω δαιμόνιο, γιατί είχα κάνει τατουάζ και έκαιγε το δέρμα μου με σταυρό. Μου έλεγε, ‘θα βγάλεις το τατουάζ γιατί με έναν άνθρωπο της Εκκλησίας σαν και εμένα, δεν μπορείς να το έχεις, είσαι σαν αλήτης’», γεγονός που ο 23χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία.

«Με ενοχλεί ο δικηγόρος του για να τον υπερασπιστώ»
«Μετά τα όσα έχω περάσει και το μεγάλο κακό που μου έκανε», λέει ο 23χρονος, από τη στιγμή που «ξεσκεπάστηκε» η υπόθεση, «με ενόχλησε ο δικηγόρος του για να τον υπερασπιστώ, λέγοντάς μου πως ότι έκανε, το έκανε για το καλό μου».

«Μόνο 150 ευρώ πήρα – Ζητώ συγνώμη»
Όσον αφορά στον έρανο που έγινε με αναρτήσεις στα social media και στα ΜΜΕ, ο 23χρονος λέει «πως ποτέ δεν μου είπε για τα ποσά που συγκεντρώθηκαν. Τα έμαθα από την αστυνομία. Μόνο 150 ευρώ μου έδωσε και πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια. Εξαπάτησε τόσο κόσμο. Επειδή εγώ ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;».

Την ίδια ώρα, ο νεαρός, αφού επισημαίνει πως ντρέπεται για όλα όσα έχουν γίνει, ζητά συγγνώμη από όλα τα ανυποψίαστα θύματα που έπεσαν στην παγίδα του κληρικού, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως στην κατοχή του ιερέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων 22.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα, από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, laptop κ.α.).

Δίωξη για απάτη και αργία
Σε βάρος του κληρικού σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομοθεσίας περί εράνων και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ενώ μόλις η οικεία Μητρόπολη ενημερώθηκε για την υπόθεση ο ιερομόναχος τέθηκε άμεσα σε αργία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αδωνις Γεωργιάδης: Το ρουσφέτι δεν πρέπει να έχει ποινικές κυρώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αυτοί είναι οι ΠΑΣΟΚοι μια ζωή οι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Δεν ντρέπονται;».

«Δεν με προσκάλεσε στο δωμάτιο»: Τι λέει ο σύντροφος της Μυρτώς για την επικοινωνία τους το βράδυ του θανάτου της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αφού την άφησα με την Ολίβια, γιατί εγώ πήγα σπίτι να πάρω ένα powerbank»

Νεαρός έβγαλε όπλο και απείλησε υπαλλήλους καθαριότητας στη Νέα Ιωνία

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:40 με τον 53χρονο υπάλληλο να καταγγέλλει πως του επιτέθηκε φραστικά γιατί, όπως τους είπε, χτύπησαν με έναν κάδο το αυτοκίνητό του

Έρχονται αυξήσεις έως και 30% στα προφυλακτικά λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία προφυλακτικών παγκοσμίως αναφέρει πως το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευτεί από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ που χτυπήθηκε στο Ομάν

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή

Πετρούπολη: Σκηνές σοκ σε λεωφορείο – 19χρονη βρέθηκε ημίγυμνη

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο πατέρας της την μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Μέτρα σε δύο δόσεις ανακοινώνει ο Μητσοτάκης: Το diesel, οι συνταξιούχοι και η έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Πιθανό πρόσθετο μέτρο – «έκπληξη» να εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο

Πρόστιμο σε μουσικούς του δρόμου: Ο δήμος Θεσσαλονίκης... ανακάλεσε

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο δήμος «παίρνει πίσω» το πρόστιμο των 300 ευρώ στους Yilturum - «Δικαιωθήκαμε»

Παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν ‑ ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ

Κόσμος 22.04.2026
Συνεχίζεται ωστόσο ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της Ελευθερίας ‑ «Κλειδί» το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 43χρονης