E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξεσκόνισμα» σε δωρεές ακινήτων

Πατέρας Αντώνιος: «Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2022 | 11:05

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξεσκόνισμα» σε δωρεές ακινήτων

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει οι μεζονέτες και τα πολυτελή ακίνητα της «Κιβωτού του κόσμου», οι «χρυσές» δωρεές και τα διαμερίσματα σε περιοχές-φιλέτα με υψηλή αγοραστική αξία αλλά και ενοίκια.

Σε Καλαμάτα και Ιωάννινα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία των δομών και τα λογιστικά τους βιβλία κατάσχοντας έγγραφα και τιμολόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο δομές στερούνταν αδειών και διατηρούσαν ένα «έωλο» -όπως καταγγέλλεται- καθεστώς λειτουργίας.

Στη δομή της Κιβωτού στην Καλαμάτα, οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έλεγχο βρήκαν κι ένα αδήλωτο περίστροφο προχωρώντας στη σύλληψη διοικητικής υπαλλήλου της δομής. Το όπλο εντοπίστηκε σε κλειδωμένο συρτάρι του γραφείου της υπαλλήλου, η οποία δήλωσε άγνοια για την ύπαρξή του ενώ στη συνέχεια φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν ξεχασμένο από την προηγούμενη διοίκηση. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα το απόγευμα της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερη.

Τα φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ερευνώνται οι αγορές χιλιάδων ευρώ, την ώρα που γονείς κάνουν λόγο για ελλείψεις σε βασικά είδη για τις καθημερινές ανάγκες των δομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, φαίνεται ότι σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν 130.000 ευρώ.

Τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε:

-Άνοιξη Διονύσου
– Αγία Παρασκευή
– Παγκράτι
– Γλυφάδα
– Πετρούπολη
– Ζεφύρι
- Ηλιούπολη
– Νίκαια
– Πεύκη
– Νέα Ιωνία

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 ευρώ. Στην Αγία Παρασκευή, η Κιβωτός του Κόσμου διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 ευρώ. Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 €, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 ευρώ. Στη Χίο η Κιβωτός διαθέτει οικόπεδο 2.372τ.μ με αξία 400.000 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο έχουν μεζονέτα 303 τ.μ με αξία 1.000.000 ευρώ.


Από την πλευρά του ο πατέρας Αντώνιος με νέα του δήλωση ισχυρίζεται ότι στην «Κιβωτό του Κόσμου» δεν έχει υπάρξει καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί, ενώ τις επαφές με τους τρεις δικηγόρους για την υπόθεση έχει αναλάβει η πρεσβυτέρα καθώς και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής.

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει ο πατέρας Αντώνιος. Από την πλευρά της η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, υποστηρίζει πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά». Από την πλευρά τους οι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου, αναφέρουν ότι «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος στην κηδεία της 47χρονης Σταυρούλας Μπουκουβάλα – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και οι γονείς της

Ελλάδα 29.01.2026
Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 23, 18 και 15 ετών και εργαζόταν στην εταιρεία τα τελευταία δέκα χρόνια

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην προστασία έργων τέχνης από την πλαστογράφηση»

Ελλάδα 29.01.2026
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που υπερψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων - Τι εισάγεται για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη

«Μην πανικοβάλλετε τον κόσμο, η κακοκαιρία Kristin δεν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα», λέει ο Ζιακόπουλος

Καιρός 29.01.2026
«Αυτά που θα έρθουν είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες όπως τις προβλέπει η ΕΜΥ» ξεκαθάρισε ο γνωστός μετεωρολόγος

Νew York Times: Oι 3 όροι που έθεσε ο Τραμπ στο Ιράν για να μην προχωρήσει σε επίθεση

Πολιτική 29.01.2026
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι έχουν θέσει τρία αιτήματα στους Ιρανούς, συμπεριλαμβανομένου του οριστικού τερματισμού κάθε είδους εμπλουτισμού ουρανίου

Προσγειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι 2 τραυματίες – Το απόγευμα ο επαναπατρισμός των σορών

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν τις σορούς από το αεροδρόμιο έως την Τούμπα

Θησαυρός 20.000 ετών: Το υπόγειο νερό που θα «ξεδιψούσε» την Νέα Υόρκη για 800 χρόνια

Κόσμος 29.01.2026
Οι επιστήμονες μιλούν για εύρημα ηλικίας 20.000 ετών με τεράστιες προοπτικές

«Ενεργοί Μπαμπάδες»: Ζητούν κατάργηση της διάταξης για συνεπιμέλεια με επιστολή στον πρωθυπουργό

Ελλάδα 29.01.2026
Οι «Ενεργοί Μπαμπάδες» θέλουν την άμεση κατάργηση της νομοθετικής τροποποίησης για τη συνεπιμέλεια παιδιών, θέμα για το οποίο η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γιώργος Φλωρίδης βρέθηκαν στο προσκήνιο

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συναγωγή στη Νέα Υόρκη: Έρευνα για έγκλημα μίσους ‑ Βίντεο

Κόσμος 29.01.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι δήλωσε πως ο άνδρας που συνελήφθη, «εσκεμμένα και επανειλημμένα έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο κτίριο»

ΠΑΟΚ: Η Θύρα 4 τίμησε τη μνήμη των επτά οπαδών με πυρσούς στην Καμάρα

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Τα μέλη του ιστορικού συνδέσμου φιλάθλων του Δικεφάλου τίμησαν τη μνήμη των συνοπαδών τους που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Νέα βίντεο από τη Μινεάπολη: Ο Αλεξ Πρέτι είχε συγκρουστεί με την ΙCE πριν τη δολοφονία του

Κόσμος 29.01.2026
Νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας καταγράφει τη συμπλοκή μεταξύ του Αλεξ Πρέτι και ομοσπονδιακών πρακτόρων στη Μινεάπολη, 11 μέρες πριν ο 37χρονος νοσηλευτής δεχτεί θανάσιμους πυροβολισμούς από πράκτορες της ICE

Η Κίνα εκτέλεσε 11 μέλη της διαβόητης μαφιόζικης οικογένειας Μινγκ που διαχειριζόταν κέντρα διαδικτυακής απάτης

Κόσμος 29.01.2026
Καταδικάστηκαν για σοβαρά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες, παράνομη κράτηση ανθρώπων και εκτεταμένες απάτες

Κακοκαιρία «Kristin»: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Καιρός 29.01.2026
Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Kristin»