E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eκτάκτως σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα

Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να σταματήσει η στήριξη της «Κιβωτού» και να μείνουν τα παιδιά που φιλοξενεί στον δρόμο

Δημοσίευση 20/11/2022 | 17:26

Eκτάκτως σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα

Οι προνοιακές δομές και ειδικότερα η «Κιβωτός του Κόσμου» για την οποία ήρθε στο φως σειρά καταγγελιών θα τεθούν στο επίκεντρο κλειστής σύσκεψης που θα γίνει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων παραγόντων.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η Δικαιοσύνη είναι πλέον αρμόδια για την διερεύνηση των βαριών καταγγελιών για σeξουαλική κακοποίηση και βάναυση συμπεριφορά εναντίον του επικεφαλής της δομής π. Αντωνίου και άλλων στελεχών της «Κιβωτού».

Πληροφορίες του protothema.gr επισημαίνουν ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει η στήριξη της «Κιβωτού» και να μείνουν τα παιδιά που φιλοξενεί στον δρόμο.

Αν χρειαστεί να υπάρξει μια κίνηση στήριξης, αυτή θα γίνει μέχρι να προχωρήσει ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης και της ενίσχυσης του θεσμού των αναδόχων.


Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριανός, θα αναθέσει τον φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελέα ανηλίκων. Τα επόμενα βήματα του εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι η κλήτευση μαρτύρων από δομές τις «Κιβωτού», όπως ενδεχομένως και άλλων παιδιών που μπορεί να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για σκηνικά κακοποίησης, εντός των δομών ή ακόμη και να έχουν υποστεί τα ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές.

Στην υπόθεση παρενέβη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος σε δήλωσή του την Κυριακή επισημαίνει ότι χθες το απόγευμα διέταξε «τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης».

«Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης», επισημαίνει.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι το πρόσωπο που έχει κατηγορηθεί σε σeξουαλική παρενόχληση εντός της «Κιβωτού του Κόσμου» της οποίας ηγείται εδώ και 25 χρόνια.

Από τις Αρχές ερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερα περιστατικά ξυλοδαρμών ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται πέντε δομές, της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας. Οι καταγγελίες μάλιστα αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές, καθώς προέρχονται από διαφορετικά πρόσωπα και χώρους και αφορούν διάφορα αδικήματα.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Από την πλευρά της «Κιβωτού» κάνουν λόγο για σενάριο ψεύδους και ζητούν την ταχύτερη διερεύνηση και διαλεύκανση «της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας».

Από την «Κιβωτό του Κόσμου» επαναλαμβάνουν ότι «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Θα γίνουμε Σούπερ Σπάρτη»: Τι αποκαλύπτει η φράση του Νετανιάχου για το όραμά του σχετικά με το Ισραήλ

Κόσμος 16.09.2025
Η αναφορά στην αρχαιοελληνική πόλη αποκαλύπτει πώς σκέφτεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός την αντιπαράθεση, όχι μόνο με τη «γειτονιά» αλλά και με την ευρωπαϊκή Δύση που έχει αρχίσει να πιέζει τη χώρα του

Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα: Αλλεπάλληλοι οι βομβαρδισμοί την περιοχή

Κόσμος 16.09.2025
Τα άρματα μάχης των IDF έχουν εισέλθει στην καρδιά της πόλης

Μεξικό: Ανοιξε η γη και κατάπιε φορτηγό – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η τρύπα στη μέση του δρόμου «ρούφηξε» το φορτηγό

Σοκ στην Εύβοια: 60χρονος χαράκωσε τη σύζυγό του στο πρόσωπο ‑ Τη βρήκαν αιμόφυρτη οι αστυνομικοί

Ελλάδα Χτες
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Εύβοια το απόγευμα της Κυριακής (14/9)

Ρόδος: Ελεύθερη αφέθηκε η influencer ‑ «Έπαιρνα ναρκωτικά για να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις»

Ελλάδα Χτες
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι γνωστή influencer, καθώς συνελήφθη στη Ρόδο για διακίνηση «ροζ κοκαΐνης»

Καρυστιανού για την εισαγγελική πρόταση για τα Τέμπη: «Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα»

Ελλάδα Χτες
Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απέστειλε την πρότασή του για την παραπομπή των 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση των Τεμπών, με τη Μαρία Καρυστιανού να καταγγέλλει με ανάρτησή της την “ταχύτατη” διαδικασία

Τέμπη: Κατατέθηκε η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 36 κατηγορούμενων

Ελλάδα Χτες
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο 36 μη πολιτικά πρόσωπα και αυτό που μένει πλέον είναι η σύμφωνη γνώμη του προέδρου εφετών - Πιθανή η έναρξη της δίκης ακόμη και μέσα στο 2025

Κρήτη: Ημίγυμνος άντρας εισέβαλε σε εκκλησία και προσπάθησε να διαρρήξει το παγκάρι

Ελλάδα Χτες
Μπορεί να μην κατάφερε να κλέψει χρήματα αλλά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία

«Μου έριξαν γροθιά στον λαιμό»: Ο οδηγός τρόλεϊ περιγράφει τον ξυλοδαρμό του στον Πειραιά

Ελλάδα Χτες
«Δεν μπορούσα να ανοίξω τις πόρτες γιατί είχα μια γιαγιά με ένα Πι»

Συνδεδεμένες με άγνωστα emails οι κάμερες στο σπίτι του Μαζωνάκη

Ελλάδα Χτες
«Θα προσφύγουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα»»