E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eκτάκτως σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα

Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να σταματήσει η στήριξη της «Κιβωτού» και να μείνουν τα παιδιά που φιλοξενεί στον δρόμο

Δημοσίευση 20/11/2022 | 17:26

Eκτάκτως σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα

Οι προνοιακές δομές και ειδικότερα η «Κιβωτός του Κόσμου» για την οποία ήρθε στο φως σειρά καταγγελιών θα τεθούν στο επίκεντρο κλειστής σύσκεψης που θα γίνει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων παραγόντων.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η Δικαιοσύνη είναι πλέον αρμόδια για την διερεύνηση των βαριών καταγγελιών για σeξουαλική κακοποίηση και βάναυση συμπεριφορά εναντίον του επικεφαλής της δομής π. Αντωνίου και άλλων στελεχών της «Κιβωτού».

Πληροφορίες του protothema.gr επισημαίνουν ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει η στήριξη της «Κιβωτού» και να μείνουν τα παιδιά που φιλοξενεί στον δρόμο.

Αν χρειαστεί να υπάρξει μια κίνηση στήριξης, αυτή θα γίνει μέχρι να προχωρήσει ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης και της ενίσχυσης του θεσμού των αναδόχων.


Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριανός, θα αναθέσει τον φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελέα ανηλίκων. Τα επόμενα βήματα του εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι η κλήτευση μαρτύρων από δομές τις «Κιβωτού», όπως ενδεχομένως και άλλων παιδιών που μπορεί να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για σκηνικά κακοποίησης, εντός των δομών ή ακόμη και να έχουν υποστεί τα ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές.

Στην υπόθεση παρενέβη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος σε δήλωσή του την Κυριακή επισημαίνει ότι χθες το απόγευμα διέταξε «τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης».

«Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης», επισημαίνει.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι το πρόσωπο που έχει κατηγορηθεί σε σeξουαλική παρενόχληση εντός της «Κιβωτού του Κόσμου» της οποίας ηγείται εδώ και 25 χρόνια.

Από τις Αρχές ερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερα περιστατικά ξυλοδαρμών ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται πέντε δομές, της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας. Οι καταγγελίες μάλιστα αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές, καθώς προέρχονται από διαφορετικά πρόσωπα και χώρους και αφορούν διάφορα αδικήματα.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Από την πλευρά της «Κιβωτού» κάνουν λόγο για σενάριο ψεύδους και ζητούν την ταχύτερη διερεύνηση και διαλεύκανση «της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας».

Από την «Κιβωτό του Κόσμου» επαναλαμβάνουν ότι «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα 08.11.2025
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος 08.11.2025
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος 08.11.2025
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα 08.11.2025
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα 08.11.2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα 08.11.2025
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος 08.11.2025
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα 08.11.2025
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια

Μαθητής έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Δυτικής Αχαΐας ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου με σπασμούς

Ελλάδα 08.11.2025
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μαθητής Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου μετά από χρήση ναρκωτικών

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι για να θαμπώσει την Καρυστιανού

Ελλάδα 08.11.2025
Όχι και να δώσω λεφτά στον Τσίπρα για το βιβλίο του, τον έχουμε πληρώσει 100 δισ.