E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματικές ώρες σε Λέσβο και Κύθηρα μετά τη βύθιση δύο σκαφών με δεκάδες μετανάστες

15 γυναίκες νεκρές - Συγκλονιστικά βίντεο

Δημοσίευση 6/10/2022 | 08:26

Δραματικές ώρες σε Λέσβο και Κύθηρα μετά τη βύθιση δύο σκαφών με δεκάδες μετανάστες

Ολονύχτιες προσπάθειες για τον εντοπισμό και της διάσωση μεταναστών μετά τα δύο ναυάγια στ’ ανοιχτά της Λέσβου και των Κυθήρων έγιναν από το Λιμενικό οι οποίες και συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής στη Λέσβο έχουν ανασυρθεί 15 σοροί γυναικών αφρικανικής καταγωγής, έχουν διασωθεί 9 άτομα, ενώ φαίνεται πως βρίσκονται τρεις εγκλωβισμένοι σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή. την ίδια στιγμή, οι έρευνες, εκτός από τη θαλάσσια περιοχή έχουν επεκταθεί και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, προκειμένου να εντοπιστούν μετανάστες που κατάφεραν να σωθούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν 40 άτομα.

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ, γεγονός που κάνει το έργο των διασωστών και του Λιμενικού ακόμη δυσκολότερο.

15 γυναίκες νεκρές

Στην Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος και ενημέρωσε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης σε Λέσβο και Κύθηρα είναι σε εξέλιξη ακόμα. Στην Λέσβο υπάρχουν τα περισσότερα θύματα, κι έχουν ανασυρθεί 15 σοροί, ενώ έχουν διασωθεί 9 γυναίκες συνολικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνησε ότι όλοι οι διασωθέντες είναι γυναίκες αλλά και οι σοροί που ανασύρθηκαν ήταν γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία λέμβο με 40 άτομα και πιθανόν κάποια άτομα να έχουν βγει στην ξηρά και έχουν τραπεί σε φυγή στην βόρεια πλευρά του νησιού.

Μεγάλη επιχείρηση στα Κύθηρα

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων.

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Μαζεύουν πτώματα στη Λέσβο

Κατά δήλωση των επιβαινόντων στην βάρκα που βυθίστηκε στη Λέσβο επέβαιναν περίπου σαράντα άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εννέα άτομα και έχουν ανασυρθεί δεκαπέντε πτώματα, ενώ βρίσκονται τρεις εγκλωβισμένοι σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Δραματικές στιγμές στα Κύθηρα

Δραματικές ήταν οι στιγμές που έζησαν οι δεκάδες μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο που βυθίστηκε στα Κύθηρα, μετά από πρόσκρουση σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι.

Σε 80 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι διασωθέντες μετανάστες στα Κύθηρα ενώ επικρατεί μεγάλη αγωνία καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του λιμενικού, επέβαιναν περίπου 95 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι επιβαίνων ειδοποίησε μέσω 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και έκανε λόγο για περίπου 95 άτομα πάνω σε αυτό.

Αναφορές για νεκρούς

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εθελοντές διασώστες.

Επίσης, σπεύδουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο σημειώθηκε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν άτομα που φώναζαν για βοήθεια, ενώ διακρίνονταν πτώματα στη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιαπωνία: Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον κόσμο

Κόσμος 21.01.2026
Η Ιαπωνία επιθυμεί η πυρηνική ενέργεια να καλύπτει το 20% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό έως το 2040

Τέλος εποχής για τη Θεσσαλονίκη: Έφυγε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος του Berlin

Ελλάδα 21.01.2026
Μία από τις τελευταίες αυθεντικές μορφές της νυχτερινής Θεσσαλονίκης έφυγε από τη ζωή

Τεράστια κύματα «σηκώνουν» ιστιοπλοϊκό στο λιμάνι της Γαύδου, δείτε βίντεο

Καιρός 21.01.2026
Βάρκα σταμάτησε μόλις ένα μέτρο από την πόρτα ενός από τα σπιτάκια που μένουν οι μετανάστες

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς η προεδρία τον έχει κάνει πλουσιότερο κατά 1,4 δισ. δολάρια

Κόσμος 21.01.2026
Τα κέρδη του Τραμπ από την επιστροφή του στην προεδρία των ΗΠΑ ισοδυναμούν με 16.822 φορές το μέσο εισόδημα ενός αμερικανικού νοικοκυριού, όπως αναφέρουν οι New York Times

Κακοκαιρία: Αναστέλλονται οι διανομές από eFood, Wolt και Box

Ελλάδα 21.01.2026
Όσοι το επιθυμούν μπορούν πάντα να προσέλθουν στα καταστήματα για να παραγγείλουν ή να παραλάβουν με takeaway, αναφέρει η πλατφόρμα

Αρκούδα κάνει βόλτες σε δρόμους της Αναρράχης στην Κοζάνη,

Ελλάδα 21.01.2026
Η αρκούδα δεν φαίνεται να είναι επιθετική και απλά παρατηρούσε τι συμβαίνει γύρω της. Λίγο αργότερα βγήκε εκτός δρόμου και συνέχισε την πορεία της

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πότε εντείνονται τα φαινόμενα

Καιρός 21.01.2026
Τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Το 112 «αναστάτωσε» τη Βουλή: Η στιγμή που χτυπούν τα κινητά στην Ολομέλεια και η ατάκα για το μήνυμα

Πολιτική 21.01.2026
Αρχισαν να ηχούν ομαδικά τα κινητά των βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα

Σέρρες: Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που σκότωσε τον 17χρονο

Ελλάδα 21.01.2026
Ο 16χρονος κρατείται στις φυλακές Κασσαβέτειας - Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενούς του

Σοκ στην Ανδαλουσία: Νεκρός πρώην παίκτης της Ατλέτικο και της Σεβίλλης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Αθλητικά Νέα 21.01.2026
Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ανδαλουσία, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Κακοκαιρία: 112 για την Αττική

Καιρός 21.01.2026
Προσοχή από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης

Φειδίας Παναγιώτου: Αντιμέτωπος με καταγγελίες για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων ‑ Αγνοια δηλώνει ο ίδιος

Πολιτική 21.01.2026
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τις καταγγελίες, χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει