E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η κυβέρνηση διαψεύδει το μειωμένο ωράριο στα καταστήματα

Δεν εξετάζεται αυτή η λύση λένε κυβερνητικές πηγές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2022 | 12:10

Η κυβέρνηση διαψεύδει το μειωμένο ωράριο στα καταστήματα

Κυβερνητικές πηγές φαίνεται πως διαψεύδουν την είδηση ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου στα καταστήματα. Οι έμποροι θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, όπου και θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση.

Η εν λόγω συζήτηση για αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας ξεκίνησε από τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης, ώστε με αυτόν τον τρόπο να μειώσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος που πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. Στην ίδια συζήτηση, μπήκαν αργότερα και τα καταστήματα της Αθήνας.

«Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση και των απρόβλεπτων δυσκολιών του επερχόμενου χειμώνα, της μείωσης του τζίρου της αγοράς και της απαίτησης της Κυβέρνησης για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείνει από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

  • Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
  • Τρίτη: 10:00 έως 19:00
  • Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
  • Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
  • Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
  • Σάββατο: 10:00 έως 16:00.

Σταύρος Καφούνης για την πιθανή μείωση του ωραρίου: Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε απαιτούν αδιαμφισβήτητα γενναίες παρεμβάσεις

Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση αναφορικά με την πιθανή μείωση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης επισημαίνει: «Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα απαιτούν αδιαμφισβήτητα γενναίες παρεμβάσεις».

«Το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα θα μπορούσε να αποτελεί μια τέτοια, όμως θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί αφενός με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και αφετέρου με τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργώντας λιγότερες ώρες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις» υπογραμμίζει.

Με αυτά τα δεδομένα και επειδή την πρόταση αυτή την έχουμε συζητήσει προ εβδομάδος στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θεωρούμε απαραίτητο αν ληφθεί αυτό το μέτρο:

  1. να εφαρμοστεί με υπουργική απόφαση για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των super-markets, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πάλι αθέμιτο ανταγωνισμό όπως στο πρόσφατο παρελθόν.
  2. να συνδυαστεί με την αυτόματη επιδότηση του κόστους ρεύματος, δεδομένου ότι με την μείωση του ωραρίου θα επέλθει αυτονόητα εξοικονόμηση ενέργειας.
  3. να έχει περιορισμένη χρονική ισχύ, για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες.
  4. να δοθεί η δυνατότητα ευέλικτης εργασίας στους μισθωτούς εργαζόμενους ώστε να μην μειωθούν οι αποδοχές τους.

«Για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος της χώρας δείχνει διατεθειμένος να βάλει πλάτη στα δύσκολα, συμβάλλοντας στο κρίσιμο πρόβλημα της εξοικονόμησης ενέργειας που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι όμως απαραίτητο η πολιτεία να στηρίξει στοχευμένα το ελληνικό εμπόριο με την επιδότηση της ενεργειακής και ψηφιακής του αναβάθμισης και το πάγωμα κάθε πιθανής αύξησης ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών βαρών. Επίσης είναι απαραίτητη η δημιουργία μια τελευταίας γενναίας ρύθμισης όλων των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια, με ταυτόχρονη επιβράβευση των συνεπών, ώστε όποιος θέλει και μπορεί να ενισχύσει με την εργασία του τα δημόσια ταμεία» επισημαίνει ο Σταύρος Καφούνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός από καρκίνο του εγκεφάλου

Κόσμος 04.03.2026
Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Ελλάδα 04.03.2026
Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος 04.03.2026
Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Ελλάδα 04.03.2026
Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

Voucher 750 ευρώ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το πάρετε

Οικονομία 04.03.2026
Ανοιξε ο δρόμος για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πώς θα πληρωθείτε.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Πολιτική 04.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Συγκίνηση, κλάματα και χειροκροτήματα για την επιστροφή των εφήβων αθλητών του Αρη στη Θεσσαλονίκη

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Η Κ18 των κιτρινόμαυρων επέστρεψε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον εγκλωβισμό στο Αμπου Ντάμπι

Κουτσούμπας: «Τουλάχιστον τα δύο από τα τέσσερα drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο είχαν κατεύθυνση στη Σούδα»

Πολιτική 04.03.2026
«Το ξέρουμε», ανέφερε με βεβαιότητα ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Γιάννενα: Νεκρός φοιτητής μετά από πτώση στην Πανεπιστημιούπολη

Ελλάδα 04.03.2026
Εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Δρόμος «ρούφηξε» μηχάνημα καθαρισμού στα Γιάννενα

Ελλάδα 04.03.2026
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

Διάδοχος Χαμενεΐ: Ποιος είναι ο γιος του, Μοτζτάμπα, που θεωρείται «πιο σκληροπυρηνικός από τον πατέρα του»

Κόσμος 04.03.2026
Το προφίλ του επικρατέστερου διαδόχου του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν την εκλογή