E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού

Δημοσίευση 4/10/2022 | 12:26

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Με την ανώτερη ποινή ,όπως και πρωτοδίκως, τιμώρησαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών τον κατηγορούμενο για τη ληστεία και τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β.Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 32χρονου τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να ζητά να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως ήταν Τίκα και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Τι είπε η εισαγγελέας

Στη σημερινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών διατύπωσε την απόλυτη βεβαιότητα της, ότι ο κατηγορούμενος, είναι ο δράστης της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 στο β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα πλήγματα αυτά έγιναν με μεγάλη μανία και ιδιαίτερο μίσος από άνθρωπο που ήθελε να κάνει φόνο. Ο κατηγορούμενος βέβαια έπαιρνε και ισχυρά κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών. Καταλήγουμε ότι αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο, ο κατηγορούμενος. Η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Κατά την άποψη μου υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση αλλά δεν προκύπτει κάτι ξεκάθαρο» είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη προς τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Έπεται η ετυμηγορία των τελευταίων οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τιμωρία του κατηγορούμενου,ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη, μία για την πράξη της ανθρωποκτονίας και μία για την πράξη της ληστείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν πήγαιναν ούτε σχολείο τα παιδιά που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες σε σπίτι στο Περιστέρι, τι λέει η γιαγιά τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Στο Παίδων τα 6 ανήλικα που ζούσαν με τους γονείς τους σε δώμα «χωματερή»

Σύρος: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για φωτογράφιση 8χρονων κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Συναγερμός στην πλατεία Μιαούλη

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαρκόπουλος, τo «αντίο» της Δόμνας Μιχαηλίδου

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο 34χρονος έχασε τη ζωή του σε ξενοδοχείο στα Χανιά όπου εργαζόταν για τη φετινή τουριστική περίοδο

Youth Pass: Τέλος χρόνου ‑ Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Οικονομία 14.05.2026
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται άπαξ

Σκιάθος: Μαθητές Γυμνασίου έκλεισαν ραντεβού να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους… συμμαθητές τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές Γυμνασίου στη Σκιάθο, έκλεισαν ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους ίδιους τους συμμαθητές τους.

Χαλκιδική: Κινδυνεύουν σπίτια σε γνωστή περιοχή – Έρχονται κυματοθραύστες 95 μέτρων

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η διάβρωση ακτών θέτει σε κίνδυνο κατοικίες και δρόμους

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ελλάδα 14.05.2026
H εταιρεία κλείνει το γραφείο εξυπηρέτησης ανεκτελώνιστων εμπορευμάτων