E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού

Δημοσίευση 4/10/2022 | 12:26

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Με την ανώτερη ποινή ,όπως και πρωτοδίκως, τιμώρησαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών τον κατηγορούμενο για τη ληστεία και τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β.Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 32χρονου τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να ζητά να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως ήταν Τίκα και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Τι είπε η εισαγγελέας

Στη σημερινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών διατύπωσε την απόλυτη βεβαιότητα της, ότι ο κατηγορούμενος, είναι ο δράστης της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 στο β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα πλήγματα αυτά έγιναν με μεγάλη μανία και ιδιαίτερο μίσος από άνθρωπο που ήθελε να κάνει φόνο. Ο κατηγορούμενος βέβαια έπαιρνε και ισχυρά κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών. Καταλήγουμε ότι αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο, ο κατηγορούμενος. Η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Κατά την άποψη μου υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση αλλά δεν προκύπτει κάτι ξεκάθαρο» είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη προς τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Έπεται η ετυμηγορία των τελευταίων οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τιμωρία του κατηγορούμενου,ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη, μία για την πράξη της ανθρωποκτονίας και μία για την πράξη της ληστείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Ολυμπίων στο Ζάππειο: Ξηλώθηκε η εξέδρα μετά από αντιδράσεις

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης της μεγάλης εξέδρας που είχε τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο στο Ζάππειο, μετά από αντιδράσεις για το Φεστιβάλ Ολυμπίων.

Νέο Ηράκλειο: Εμπορος έπαιρνε προκαταβολές για αμάξια και μετά γινόταν καπνός

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
«Δεν το έχουμε πάρει ποτέ στα χέρια μας, το ίδιο αμάξι το έχει πουλήσει 3 φορές» ανέφερε ένα από τα φερόμενα θύματα του εμπόρου.

Χανιά: Πώς «έσπασε» ο 43χρονος και ομολόγησε τη δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Οι αστυνομικοί τον είχαν κρίνει από την πρώτη στιγμή ως τον βασικό ύποπτο και σήμερα (21/06) ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της 45χρονης στα Χανιά.

Πάτρα: Συνελήφθη η μητέρα του βρέφους που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με κάταγμα και μώλωπες στο μέτωπο

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο

«Τον φοβόμουν μη με βαρέσει»: Τι κατέθεσε στις Αρχές ο 13χρονος που έδωσε 370.000 ευρώ στον 34χρονο που τον εκβίαζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Τον απειλούσαν και για την οικογένειά του, ότι θα έχει προβλήματα αν το μάθουν ότι είχε ρίξει ένα βεγγαλικό σε προαύλιο εκκλησίας

Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από συνομήλικό του σε πανηγύρι στα Τρίκαλα: Του έλεγε «θα σε σκοτώσω, πώς είσαι έτσι;»

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με απώλεια μνήμης, διάσειση και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης