E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού

Δημοσίευση 4/10/2022 | 12:26

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Με την ανώτερη ποινή ,όπως και πρωτοδίκως, τιμώρησαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών τον κατηγορούμενο για τη ληστεία και τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β.Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 32χρονου τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να ζητά να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως ήταν Τίκα και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Τι είπε η εισαγγελέας

Στη σημερινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών διατύπωσε την απόλυτη βεβαιότητα της, ότι ο κατηγορούμενος, είναι ο δράστης της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 στο β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα πλήγματα αυτά έγιναν με μεγάλη μανία και ιδιαίτερο μίσος από άνθρωπο που ήθελε να κάνει φόνο. Ο κατηγορούμενος βέβαια έπαιρνε και ισχυρά κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών. Καταλήγουμε ότι αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο, ο κατηγορούμενος. Η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Κατά την άποψη μου υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση αλλά δεν προκύπτει κάτι ξεκάθαρο» είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη προς τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Έπεται η ετυμηγορία των τελευταίων οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τιμωρία του κατηγορούμενου,ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη, μία για την πράξη της ανθρωποκτονίας και μία για την πράξη της ληστείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Αννας Ψαρούδα – Μπενάκη

Ελλάδα Χτες
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών

Παραλία Κατερίνης: Η θάλασσα «βγήκε» στον δρόμο, πλημμύρισαν μαγαζιά και δρόμοι

Ελλάδα Χτες
Οι θυελλώδεις άνεμοι έσπρωξαν τα νερά στη στεριά – Προβλήματα στην κυκλοφορία και ζημιές σε καταστήματα

Ηράκλειο: Δέντρα καταπλάκωσαν πέντε αυτοκίνητα στον Μασταμπά λόγω θυελλωδών ανέμων

Ελλάδα Χτες
Από την πτώση των δέντρων προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα οχήματα ενώ από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός

Περιστατικό κακοποίησης παιδιού με εγκεφαλική παράλυση από φυσικοθεραπεύτρια καταγράφηκε σε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Το καταγγελλόμενο περιστατικό, το οποίο συνοδεύεται κι από σχετικό βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό, φέρεται να έγινε πριν από έξι χρόνια

Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ από την Μαρινάκου στον Ημιμαραθώνιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αναστασία Μαρινάκου με χρόνο 1.11.37 στον αγώνα της Βαρκελώνης πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ

ΠΑΟΚ: Πένθος στον μπασκετικό «δικέφαλο» για τον Αλέκο Παρασκευά

Αθλητικά Νέα Χτες
Σε ηλικία 79 ετών ο άλλοτε μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή

Η Ζιζέλ Πελικό θέλει να συναντήσει τον πρώην σύζυγό της στη φυλακή και να τον κοιτάξει κατάματα

Κόσμος Χτες
Να κοιτάξει στα μάτια τον πρώην σύζυγο και κακοποιητή της και να μάθει αν κακοποιούσε την κόρη τους, σχεδιάζει η Ζιζέλ Πελικό

Ήχησε το «112» στη Χίο: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Ελλάδα Χτες
Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν την μετακίνηση τους στις παράκτιες περιοχές

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη 40χρονη με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Ελλάδα Χτες
Με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα στη βαλίτσα της πιάστηκε μια 40χρονη Ουκρανή

Πέθανε η Αννα Ψαρούδα Μπενάκη

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής έφυγε από τη ζωή

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για συμπλοκές έξω από δύο νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια

Αφρικανική σκόνη «έκρυψε» ακόμη και την Ακρόπολη – Πότε θα υποχωρήσει

Ελλάδα Χτες
Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα