E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού

Δημοσίευση 4/10/2022 | 12:26

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Με την ανώτερη ποινή ,όπως και πρωτοδίκως, τιμώρησαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών τον κατηγορούμενο για τη ληστεία και τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β.Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 32χρονου τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να ζητά να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως ήταν Τίκα και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Τι είπε η εισαγγελέας

Στη σημερινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών διατύπωσε την απόλυτη βεβαιότητα της, ότι ο κατηγορούμενος, είναι ο δράστης της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 στο β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα πλήγματα αυτά έγιναν με μεγάλη μανία και ιδιαίτερο μίσος από άνθρωπο που ήθελε να κάνει φόνο. Ο κατηγορούμενος βέβαια έπαιρνε και ισχυρά κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών. Καταλήγουμε ότι αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο, ο κατηγορούμενος. Η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Κατά την άποψη μου υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση αλλά δεν προκύπτει κάτι ξεκάθαρο» είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη προς τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Έπεται η ετυμηγορία των τελευταίων οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τιμωρία του κατηγορούμενου,ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη, μία για την πράξη της ανθρωποκτονίας και μία για την πράξη της ληστείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τύρναβος: Η «έξυπνη» παγίδα που εξαφάνισε τα θηλυκά κουνούπια από την πόλη

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο Δήμος Τυρνάβου υιοθέτησε τη συσκευή Mosquitaire, μια οικολογική λύση που προσελκύει και παγιδεύει τα έντομα αξιοποιώντας τη φυσική τους συμπεριφορά

Σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες 388 νέες κάμερες για κόκκινα φανάρια στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα τεθούν σε λειτουργία οι νέες κάμερες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Αττάλεια: Βγήκαν στο περβάζι για να σωθούν, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι δύο διασωθέντες είχαν εισπνεύσει καπνό και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.