E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού

Δημοσίευση 4/10/2022 | 12:26

Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Με την ανώτερη ποινή ,όπως και πρωτοδίκως, τιμώρησαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών τον κατηγορούμενο για τη ληστεία και τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β.Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 32χρονου τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να ζητά να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως ήταν Τίκα και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Τι είπε η εισαγγελέας

Στη σημερινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών διατύπωσε την απόλυτη βεβαιότητα της, ότι ο κατηγορούμενος, είναι ο δράστης της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 στο β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα πλήγματα αυτά έγιναν με μεγάλη μανία και ιδιαίτερο μίσος από άνθρωπο που ήθελε να κάνει φόνο. Ο κατηγορούμενος βέβαια έπαιρνε και ισχυρά κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών. Καταλήγουμε ότι αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο, ο κατηγορούμενος. Η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Κατά την άποψη μου υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση αλλά δεν προκύπτει κάτι ξεκάθαρο» είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη προς τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Έπεται η ετυμηγορία των τελευταίων οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τιμωρία του κατηγορούμενου,ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη, μία για την πράξη της ανθρωποκτονίας και μία για την πράξη της ληστείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μου κατέβασαν βίαια το παντελόνι»: Ανατριχιαστική καταγγελία ακτιβίστριας για βiασμό από Ισραηλινούς στρατιώτες

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
«Με έσπρωχναν, με χτυπούσαν, με έβριζαν, μέσα στο σκοτάδι» ανέφερε ακτιβίστρια του Global Sumud Flotilla

META: Χάκερ έκλεβαν λογαριασμούς στο Instagram μέσω ΑΙ

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα και τα Sephora

Eurostat: Αλμα του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Έφτασε στο 5% για τον Μάιο

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Περαιτέρω αύξηση από τον μήνα Απρίλιο

Ηράκλειο: Ένταση στη δίκη για τον μαρτυρικό θάνατο του 3χρονου Αγγελου

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
«Η νοημοσύνη της 27χρονης μητέρας είναι πολύ χαμηλή»

«Φωτιά» οι τιμές στις οργανωμένες παραλίες στην Αττική: Πόσο κοστίζει η είσοδος και το σετ

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Στράφηκαν στις ελεύθερες παραλίες οι πολίτες

Χανιά: Νεκρός 70χρονος οικοδόμος μετά από πτώση από ύψος 5 μέτρων

Ελλάδα 02.06.2026
Ο 70χρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση από ύψος 5 μέτρων

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο «απειλεί» το καλοκαίρι του 2026

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Γιατί οι επιστήμονες κηρύσσουν κλιματική επείγουσα ανάγκη

Εργατικό δυστύχημα στα Χανιά: 70χρονος έχασε τη ζωή του

Ελλάδα 02.06.2026
Ο άνδρας υπέκυψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (2/6) μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια εργασίας

Ο Κέβιν Κίγκαν αποκαλύπτει τη μάχη του με τον καρκίνο τελικού σταδίου

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου δήλωσε: «Είμαι ακόμα εδώ και συνεχίζω να παλεύω»

ΝΕΑΡ: Διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα ‑ 150 στελέχη και 7 βουλευτές αποχωρούν

Πολιτική 02.06.2026
Τι περιλαμβάνει η επιστολή αποχώρησης και πώς ανοίγεται ο δρόμος προς τον Τσίπρα