E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λογαριασμοί ρεύματος: Πήραν μέτρα σε οίκους ανοχής στη Θεσσαλονίκη μόλις είδαν τις τελευταίες χρεώσεις

Οι λογαριασμοί ρεύματος είναι δυσβάσταχτοι και οδηγούν τους υπεύθυνους σε αποφάσεις, για να πέσει το κόστος…

Δημοσίευση 29/9/2022 | 10:33

Λογαριασμοί ρεύματος: Πήραν μέτρα σε οίκους ανοχής στη Θεσσαλονίκη μόλις είδαν τις τελευταίες χρεώσεις

Οι οίκοι ανοχής στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, περνούν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους. Από το ξεκίνημα του κορονοϊού η πελατεία έχει μειωθεί και πλέον οι λογαριασμοί ρεύματος, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή. Οι υπεύθυνοι παίρνουν μια σειρά από μέτρα για να ρίξουν το κόστος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγουν το λουκέτο.

Σε ένα ατέρμονο οικονομικό τέλμα έχουν βρεθεί από την αρχή του lockdown έως και σήμερα οι οίκοι ανοχής στη Θεσσαλονίκη, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να αναγκάζονται να σβήνουν οριστικά τα κόκκινα φωτάκια εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται -για ακόμη μία περίοδο- έξαρση στον παράνομο έρωτα κατ’ οίκον.

Ο πληρωμένος έρωτας ανέκαθεν ήταν μια σταθερά στην έντονη νυχτερινή ζωή της Ελλάδας. Εν μέσω ανησυχιών όμως για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την πλειονότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ακόμη και το επονομαζόμενο αρχαιότερο επάγγελμα δέχεται σοβαρό πλήγμα. Εκτός από τα αλυσιδωτά λουκέτα, οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί οδηγούν -όσους εναπομείναντες- επιχειρηματίες σε έκτακτες λύσεις με ελπίδα τη μείωση στην κατανάλωση ρεύματος.

Όπως εξηγεί στο thesstoday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, προ πανδημικής – οικονομικής κρίσης οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τα air-condition. Κάτι, που, όπως σημειώνει η ίδια, έχει πλέον σταματήσει.

«Ο λογαριασμός ρεύματος για έναν μέσο οίκο ανοχής ανέρχεται στα 1.000 ευρώ – ενδεχομένως και περισσότερο. Οπότε όλοι μας λαμβάνουμε τα μέτρα μας, προσπαθώντας να μειώσουμε την κατανάλωση. Πολλοί πλέον κλείνουν τα κλιματιστικά στα δωμάτια όταν δεν υπάρχει πελάτης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή έως ότου δροσιστεί. Παλαιότερα βέβαια δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς πλέον είναι μια έκτακτη λύση, όπως φυσικά και το να κλείνουμε τα φώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου, η ακρίβεια οδηγεί σε λουκέτα των επιχειρήσεων του κλάδου, τα λουκέτα στην άνθηση της παράνομης εργασίας και η «μαύρη» αγορά στην κατάρρευση του κλάδου. «Οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%.

Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα τα κλείσουν όλοι και οι εργαζόμενοι του χώρου θα βγουν στους δρόμους, κάτι το οποίο ήδη παρατηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης. Ο κίνδυνος είναι καθημερινός και πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο που λέμε ότι “δεν βγαίνουμε”».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτικοί στο λιμάνι της Ραφήνας αύριο Παρασκευή (3/7). Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Συνελήφθη υπεύθυνος μπαρ στο Γκάζι για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Bρέθηκαν τέσσερις ανήλικοι 15-17 ετών στους οποίους είχε επιτραπεί η είσοδος και τους είχε χορηγηθεί αλκοόλ.

Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ενοίκια: Πότε ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει δικαίωμα να σας ζητήσει αύξηση – Δείτε τι λέει ο νόμος

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η ΕΕΚΕ υπενθυμίζει ότι οι αυξήσεις στα ενοίκια επιτρέπονται μόνο όταν προβλέπονται ρητά από τη σύμβαση ή τη νομοθεσία, καλώντας ενοικιαστές και ιδιοκτήτες να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους των μισθώσεών τους.

Η οικογενειακή τραγωδία της Αφροδίτης Νέστορα: Είχε χάσει και την αδερφή της το 2021

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας καλείται να διαχειριστεί ένα τόσο βαρύ προσωπικό πένθος

Πώληση ακινήτου ακόμη και με χρέη στην εφορία: Οι νέοι κανόνες για τις μεταβιβάσεις

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Το νέο πλαίσιο μεταβιβάσεων ακινήτων αλλάζει τα δεδομένα για κατασχέσεις, κληρονομιές και γονικές παροχές, με κεντρικό ρόλο για τον συμβολαιογράφο.

Φρικτό τέλος: Νεκρό από λύσσα 11χρονο αγόρι ‑ Είχε ξυπνήσει με νυχτερίδα πάνω του

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ένα 11χρονο αγόρι από τον Καναδά έχασε τη ζωή του από λύσσα, αφού ξύπνησε με νυχτερίδα πάνω στη μύτη και το στόμα του χωρίς η οικογένειά του να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.

ΗΠΑ ‑ Βοσνία 2‑0: Πρόκριση στους «16» με δέκα παίκτες

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε την πρώτη της νίκη σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου εδώ και 24 χρόνια, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 64`

Βέλγιο ‑ Σενεγάλη 3‑2 παρ. (2‑2 κ.α.): Η μεγάλη ανατροπή του Μουντιάλ στέλνει τους Red Devils στους «16»!

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Πέναλτι στο 120΄+5΄ έδωσε την πρόκριση στο Βέλγιο - «Ανάσταση» μέσα σε τρία λεπτά από το 0-2

Τέλος οι ΜΚΟ στη νομική καθοδήγηση των μεταναστών: Θα παίρνουν 250€ για κάθε αιτούντα που επιλέγει να φύγει από τη χώρα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Με κοινή υπουργική απόφαση Παπαθανάση, Φλωρίδη και Πλεύρη αποκλείονται οι ΜΚΟ και η ενημέρωση αιτούντων ασύλου περνά αποκλειστικά σε πιστοποιημένους δικηγόρους με ειδικό μητρώο.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα ‑ Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Νέα στοιχεία μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα έρχονται στο φως. Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

«Eίπαμε για πλάκα πως ήταν αλιγάτορας»: Η ανατριχιαστική μαρτυρία για τη γυναίκα που κατασπαράχθηκε στη Φλόριντα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές της 31χρονης Μπρίτανι Κλαρκ, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από επίθεση αλιγάτορα σε ποτάμι της Φλόριντα μπροστά στα μάτια του συντρόφου της