E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λογαριασμοί ρεύματος: Πήραν μέτρα σε οίκους ανοχής στη Θεσσαλονίκη μόλις είδαν τις τελευταίες χρεώσεις

Οι λογαριασμοί ρεύματος είναι δυσβάσταχτοι και οδηγούν τους υπεύθυνους σε αποφάσεις, για να πέσει το κόστος…

Δημοσίευση 29/9/2022 | 10:33

Λογαριασμοί ρεύματος: Πήραν μέτρα σε οίκους ανοχής στη Θεσσαλονίκη μόλις είδαν τις τελευταίες χρεώσεις

Οι οίκοι ανοχής στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, περνούν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους. Από το ξεκίνημα του κορονοϊού η πελατεία έχει μειωθεί και πλέον οι λογαριασμοί ρεύματος, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή. Οι υπεύθυνοι παίρνουν μια σειρά από μέτρα για να ρίξουν το κόστος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγουν το λουκέτο.

Σε ένα ατέρμονο οικονομικό τέλμα έχουν βρεθεί από την αρχή του lockdown έως και σήμερα οι οίκοι ανοχής στη Θεσσαλονίκη, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να αναγκάζονται να σβήνουν οριστικά τα κόκκινα φωτάκια εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται -για ακόμη μία περίοδο- έξαρση στον παράνομο έρωτα κατ’ οίκον.

Ο πληρωμένος έρωτας ανέκαθεν ήταν μια σταθερά στην έντονη νυχτερινή ζωή της Ελλάδας. Εν μέσω ανησυχιών όμως για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την πλειονότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ακόμη και το επονομαζόμενο αρχαιότερο επάγγελμα δέχεται σοβαρό πλήγμα. Εκτός από τα αλυσιδωτά λουκέτα, οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί οδηγούν -όσους εναπομείναντες- επιχειρηματίες σε έκτακτες λύσεις με ελπίδα τη μείωση στην κατανάλωση ρεύματος.

Όπως εξηγεί στο thesstoday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, προ πανδημικής – οικονομικής κρίσης οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τα air-condition. Κάτι, που, όπως σημειώνει η ίδια, έχει πλέον σταματήσει.

«Ο λογαριασμός ρεύματος για έναν μέσο οίκο ανοχής ανέρχεται στα 1.000 ευρώ – ενδεχομένως και περισσότερο. Οπότε όλοι μας λαμβάνουμε τα μέτρα μας, προσπαθώντας να μειώσουμε την κατανάλωση. Πολλοί πλέον κλείνουν τα κλιματιστικά στα δωμάτια όταν δεν υπάρχει πελάτης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή έως ότου δροσιστεί. Παλαιότερα βέβαια δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς πλέον είναι μια έκτακτη λύση, όπως φυσικά και το να κλείνουμε τα φώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου, η ακρίβεια οδηγεί σε λουκέτα των επιχειρήσεων του κλάδου, τα λουκέτα στην άνθηση της παράνομης εργασίας και η «μαύρη» αγορά στην κατάρρευση του κλάδου. «Οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%.

Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα τα κλείσουν όλοι και οι εργαζόμενοι του χώρου θα βγουν στους δρόμους, κάτι το οποίο ήδη παρατηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης. Ο κίνδυνος είναι καθημερινός και πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο που λέμε ότι “δεν βγαίνουμε”».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Φακελάκι» γιατρού: «Με ακολουθούσε στους διαδρόμους μέχρι να πω `ναι`»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η καταγγελία του γιου της ασθενούς

AI κάμερες στο ΗΣΑΠ για τους «τζαμπατζήδες»: Πώς εντοπίζονται όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Το πιλοτικό σύστημα, το οποίο ξεκινά στον Περισσό, αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλους σταθμούς του δικτύου

Κάιλ Μπους: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών το είδωλο του NASCAR

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σοκ από την ξαφνική απώλεια ενός θρύλου του αθλήματος

Ο Σταμάτης Κραουνάκης έγραψε τραγούδι για τον Αλέξη Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Το τραγούδι θα ακουστεί για πρώτη φορά στην εκδήλωση της 26ης Μαΐου

Καρυστιανού: «Στόχος μας η πρώτη θέση» ‑ Τι λέει η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία», είναι το όνομα του κόμματος

ΗΠΑ: Ξόδεψαν τα μισά πυραυλικά τους αποθέματα για χάρη του Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Οι ΗΠΑ επωμίζονται το κύριο βάρος της πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πενταγώνου

«Σαφάρι» ελέγχων από τον ΕΟΦ για κάνναβη σε περίπτερα και καταστήματα

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Όσοι τα διαθέτουν ακόμη, θα πρέπει να τα αποσύρουν από την αγορά

Νεκρό από επίθεση drone 13χρονο αγόρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένας 13χρονος σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινό drone έριξε χειροβομβίδα στην Μπέιτ Λάχια

Χανιά: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον 33χρονο γιατρό που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο

Ελλάδα Χτες
Το σημείο εύρεσης δεν είναι δύσβατο - η σορός βρέθηκε σε προσβάσιμη τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από τοπικό εστιατόριο

Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγλαΐα Κρεμέζη

Ελλάδα Χτες
Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομικής γραφής

Η Κατερίνα Μουτσάτσου στο κόμμα της Καρυστιανού: «Προετοιμαζόμουν 12 χρόνια» ‑ Υποψήφια με το ΕΠΑΜ

Πολιτική Χτες
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.