E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Εικόνες βιβλικής καταστροφής λόγω του κυκλώνα Ιαν

Δυο εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα, καρχαρίες βγήκαν στους δρόμους

Δημοσίευση 29/9/2022 | 08:24

ΗΠΑ: Εικόνες βιβλικής καταστροφής λόγω του κυκλώνα Ιαν

Ισχυροί άνεμοι και βροχές έπληξαν τη Φλόριντα την Τετάρτη, καθώς ο κυκλώνας Ίαν ενισχύθηκε σε επίπεδο οριακό κάτω από την ισχυρότερη κατηγορία 5, απειλώντας να προκαλέσει «ολέθριες» καταστροφές στη νότια πολιτεία των ΗΠΑ.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για διαφαινόμενη καταστροφή που συμβαίνει μία φορά ανά γενιά, με απειλητικά κύματα θυέλλης, εκτεταμένες πλημμύρες και τρομακτικούς ανέμους.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) ανέφερε στην τελευταία του προειδοποίηση ότι το «εξαιρετικά επικίνδυνο μάτι του Ίαν (κινείται) προς την ξηρά» φέρνοντας διατηρούμενους ανέμους 155 μιλίων (249 χιλιομέτρων) την ώρα, μόλις 2 χλμ./ώρα την ώρα κάτω από την κατηγορία 5 – την ισχυρότερη στην κλίμακα Saffir-Simpson – με ριπές που φτάνουν τα 305 χλμ./ώρα.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν υποχρεωτική εντολή εκκένωσης σε δώδεκα παράκτιες κομητείες της Φλόριντα, ενώ σε αρκετές άλλες συνιστάται εθελοντική εκκένωση.

«Ο Ίαν έχει ενισχυθεί σε έναν εξαιρετικά επικίνδυνο τυφώνα κατηγορίας 4» ανέφερε το NHC προειδοποιώντας για «καταστροφικά κύματα θυέλλης, ανέμους και πλημμύρες».

Τι δείχνουν οι προβλέψεις

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα αποδυναμωθεί το φαινόμενο όταν φτάσει στην ξηρά και αναμένουν ότι θα πλήξει την κομητεία Σάρλος, στα βόρεια του Φορτ Μάιερς.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι πλέον είναι πολύ αργά για να φύγουν από την περιοχή. Στη Βένις, μια παραθαλάσσια πόλη 24.000 κατοίκων, ανάμεσα στην Τάμπα και το Φορτ Μάιερς, είχε αρχίσει ήδη η βροχή από το μεσημέρι.

Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν και ο άνεμος λύγιζε τους φοίνικες σε γωνία 45 μοιρών, ενώ ξερίζωσε διαφημιστικές και οδικές πινακίδες.

Περισσότερα από 200.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν ήδη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα και ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις είπε ότι «αυτό είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό αυτού που θα συμβεί τις επόμενες 24-48 ώρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος Χτες
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα Χτες
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Κόσμος Χτες
Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Κόσμος Χτες
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα»

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα μπάσκετ στο Ντουμπάι: Παίκτης κλωτσούσε τον αντίπαλό του που ήταν πεσμένος στο παρκέ

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά από μία αψιμαχία, ανάμεσα στον Ισμαήλ Ρομέρο και τον Νικ Ντεμούσις, ο δεύτερος έπεσε στο παρκέ, με τον πρώτο να πηγαίνει από πάνω του και να χτυπάει με μίσος

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα Χτες
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω πιθανής υπερχείλισης»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη

Πόλο: Νέος περίπατος για την Εθνική ομάδα των γυναικών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Γερμανία με 26-5 κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ακόμη μία αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η φωτιά δεν μπόρεσε να κάψει αυτό που ήσουν»: Θρήνος στις κηδείες των τριών θυμάτων της τραγωδίας στην Βιολάντα

Ελλάδα Χτες
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Σταυρούλα Μπουκοβάλα, την Αναστασία Νάσιου και την Αγάπη Μπουνόβα

Στο φως βυθισμένο αυτοκίνητο στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη μετά την κακοκαιρία, δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα αντικείμενα που κατάπιε το ρέμα

Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Διακοπές κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη και Νίψα – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες