E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι κατηγορίες που «καίνε» τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Απέρριψε τα λεγόμενα της Κομνηνάκα για καθυστερήσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2022 | 12:31

Οι κατηγορίες που «καίνε» τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλη τα σχολεία, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, η κ. Μιχαηλίδου απέρριψε τη κατηγορία για καθυστερήσεις και φέτος στη διανομή σχολικών γευμάτων, καθώς και τον ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόλις το 10% των μαθητών.

«Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών», υποστήριξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», απάντησε η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια ξεκίναγε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».


Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι δεν μπορούσε νωρίτερα να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι γονείς αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με βάσει τις απαντήσεις καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρινάκης: Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε μια στοχοποίηση, μια νοσηρή μειοψηφία δολοφονεί χαρακτήρες

Ελλάδα 17.04.2026
«Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δολοφονία παιδιού στο Τέξας: Κατέρρευσαν οι ένορκοι – «Είσαι απαγωγέας;» ρωτούσε η 7χρονη

Κόσμος 17.04.2026
Οι τελευταίες στιγμές της Αθένα συγκλόνισαν τους πάντες

Αρπαξαν από ηλικιωμένη 100.000 ευρώ, που είχε θαμμένα... στον κήπο

Ελλάδα 17.04.2026
Απάτη στον Λαγκαδα Θεσσαλονίκης

«Καλπάζουν» τα ενοίκια, οι περιοχές που εκτοξεύτηκαν

Ελλάδα 17.04.2026
Πότε και πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν αύξηση, πότε είναι παράνομο

Θάνατος γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας: Bίντεο ντοκουμέντο από τις φωνές της

Ελλάδα 17.04.2026
Η αστυνομία προήγαγε έναν 45χρονο Ιταλό

Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου για τον βανδαλισμό του σχολείου στη Γλυφάδα

Ελλάδα 17.04.2026
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε μητέρα ανηλίκου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τον βανδαλισμό και τη λεηλασία σχολικού συγκροτήματος στη Γλυφάδα.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid 17.04.2026
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της

Τραμπ: «Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 17.04.2026
«Νομίζω θα έχουμε και μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», πρόσθεσε

Πάτρα: 13χρονος κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύει

Ελλάδα 17.04.2026
«Δεν είναι κανονικό για ένα παιδί να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Οταν γυρίζουμε σπίτι ο πατέρας μου με χτυπάει πολύ»

Nέο θρίλερ με νεκρή γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας ‑ Η γνωριμία στο Ίντερνετ, η συνάντηση και ο καυγάς

Ελλάδα 17.04.2026
Προσήχθη ένας ύποπτος - «Baby open, I’m sorry, come back», φώναζε εκείνη