E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολυτεχνειούπολη: 22 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. ‑ «Ντου» μέσα στις εστίες, βρέθηκαν όπλα

«Είναι απαράδεκτο να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους» λένε φοιτητές

Δημοσίευση 27/9/2022 | 14:53

Πολυτεχνειούπολη: 22 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. ‑ «Ντου» μέσα στις εστίες, βρέθηκαν όπλα

Σε στέκι παρανομίας είχαν μετατραπεί οι παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, καθώς κακοποιοί είχαν καταλάβει όλο τον 4ο όροφο, με την Αστυνομία να εντοπίζει όπλα και να προχωράει σε 22 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο που στεγάζεται η φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου λίγες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη στους Ζωγράφου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00.

Στις εικόνες που κατέγραψε το protothema.gr, διακρίνονται οι πόρτες που έσπασαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ κατά την έφοδο που πραγματοποιήσαν τα ξημερώματα στο χώρο. Όπως φαίνεται, οι πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν έρευνα πόρτα-πόρτα στα δωμάτια της εστίας ενώ όπου δεν έβρισκαν ένοικο παραβίαζαν το οίκημα αναζητώντας άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 22 άτομα από την εν λόγω επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή και τομ υπό κατάληψη χώρο. Συγκεκριμένα οι 13 έγιναν στην παλιά φοιτητική εστία και 9 σε διπλανά σπίτια.

Τα όπλα που βρέθηκαν στους χώρους της Φοιτητικής Εστίας αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Νωρίτερα, 30χρονος Αλβανός, επιτέθηκε με το κατσαβίδι στην ανθυπαστυνόμο στο χώρο του Πανεπιστημίου προτού δεχθεί τα πυρά από το υπηρεσιακό της όπλο, διέμενε στο χώρο της εστίας και προσπάθησε να διαφύγει της αστυνομικής έρευνας.

Σε ανακοίνωση – καταγγελία της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ για τα γεγονότα στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ, αναφέρονται τα εξής:

«Είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που γνωρίζει το πρόβλημα και αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, ο προσανατολισμός της εξακολουθεί να είναι η καταστολή στους λαϊκούς αγώνες, στους φοιτητές και τους συλλόγους τους, αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο