E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον του «Grease»

Δείτε πώς την αποχαιρέτησε ο «Ντάνι Ζούκο» του «Grease»

Δημοσίευση 8/8/2022 | 22:43

Έφυγε στα 73 της η συμπρωταγωνίστρια του Τζον Τραβόλτα και ερμηνεύτρια των «Summer Nights» και «You are the one that I want» - Πάλευε χρόνια με τον καρκίνο

Η Ολίβια Νιούτον Τζον, η τραγουδίστρια και ηθοποιός που έγινε γνωστή και αγαπητή από την ερμηνεία της στο μιούζικαλ Grease, έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Η Ολίβια Νιούτον-Τζον για περισσότερα από 30 χρόνια έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1992 και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και ανέρρωσε, αλλά ακολούθησαν δύο υποτροπές (2013, 2017) με μεταστάσεις.

Γεννημένη στη Βρετανία και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, η Νιούτον Τζον έγινε γνωστή στη δεκαετία του ‘70.

Στις πέντε δεκαετίες που κάλυψε η καριέρα της στο τραγούδι, στην κάντρι και την ποπ μουσική, πούλησε πάνω από 100 εκατ. δίσκους, ενώ είχε 40 κομμάτια στον κατάλογο Billboard 100.

Αυτό που εκτόξευσε την καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Grease», το 1978. Δίπλα στον 23χρονο τότε Τζον Τραβόλτα ήταν ένα ζευγάρι που άφησε εποχή για το στυλ του ενώ και τα τραγούδια που ακούγονται ως σήμερα.


Είχε γεννηθεί το 1948 στο Κέμπριτζ της Βρετανίας, κόρη δασκάλου και εγγονή φυσικού βραβευμένου με Νόμπελ. Σε ηλικία 5 ετών πήγε με την οικογένειά της στην Αυστραλία όπου και άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Στα 15 της ήταν ήδη μέλος ενός κοριτσίστικου συγκροτήματος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. Το 1973 κέρδισε το πρώτο της Γκράμι για ένα κάντρι δίσκο και άρχισε να γράφει τις πρώτες επιτυχίες της.

Για τον ρόλο στο «Grease» οι παραγωγοί είχαν δει και την Κάρι Φίσερ - άσημη ακόμη, καθώς δεν είχε γυριστεί το «Star Wars».

Η Νιούτον Τζον, 29 ετών τότε, είχε παίξει μόνο μία φορά στον κινηματογράφο, το 1970, σε μια άγνωστη σήμερα ταινία επιστημονικής φαντασίας - αυτό την έκανε διστακτική να βγει ξανά στη μεγάλη οθόνη, εξάλλου και η μουσική της καριέρα πήγαινε καλά.

Αν και η παραγωγή δεν ήταν πολύ ακριβή, το «Grease» αποδείχτηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αναφέρει το Hollywood Reporter, με έσοδα που σχεδόν έφτασαν τα 400 εκατ. δολάρια (πάνω από 1,5 δισ. δολάρια με τη σημερινή ισοτιμία).

Τη δεκαετία του ‘80 συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και να κυκλοφορεί τραγούδια που έφτασαν στην κορυφή των chart, όπως το «Physical».


Την συμπρωταγωνίστριά του αποχαιρέτησε ο Τζον Τραβόλτα.

«Πολυαγαπημένη μου Ολίβια, έκανε τις ζωές μας τόσο πολύ καλύτερες. Η επιρροή σου ήταν εκκπληκτική. Σε αγαπώ τόσο πολύ», γράφει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Δικός σου από την πρώτη στιγμή που σε είδα και για πάντα. Ο Ντάνι σου, ο Τζον σου».

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους το 1992 ενώ το 2017 είχε αναφέρει ότι είχε μετάσταση.

Στο μήνυμά του στο Facebook ο σύζυγός της, Τζον Ίστερλινγκ, γράφει ότι η ντέιμ Ολίβια Νιούτον Τζον έφυγε από τη ζωή στο ράντσο της στη νότια Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της.

«Ήταν ένα σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για πάνω από 30 χρόνια», γράφει αναφερόμενος στην πάθησή της. Ίδρυσε μάλιστα η Νιούτον Τζον ένα ίδρυμα για την έρευνα πάνω στον καρκίνο.

Η οικογένεια ζητεί αντί για λουλούδια να γίνουν δωρεές στην μνήμη της.

Η Ολίβια Νιούτον Τζον είχε αποκτήσει μία κόρη, την Κλόι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες‑πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Κόσμος Χτες
Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ

Τραμπ: Προειδοποίηση σε Ιράν – «Αν δεν υπογράψει τη συμφωνία, θα ανατινάξουμε ολόκληρη τη χώρα»

Κόσμος Χτες
Η Τεχεράνη δεν έχει αποφασίσει προς το παρόν αν θα στείλει διαπραγματευτική ομάδα στο Πακιστάν, ο Τραμπ στέλνει Βανς, Γουίτκοφ και Κούσνερ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3‑0: Τον διέλυσε και αγκάλιασε το πρωτάθλημα

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ομάδα του Νίκολιτς είχε την απόλυτη υπεροχή του αγώνα και με αυτογκόλ του Κεντζιόρα και γκολάρα του Κοϊτά πήρε το τρίποντο

Πέθανε ο Νίκος Καραγεωργίου, ο ιδρυτής της «3 άλφα»

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 17 Απριλίου, ο Νίκος Καραγεωργίου ιδρυτής της «3 άλφα» και Α΄ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς

Μυρτώ: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο για τον θάvατό – «Έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας» λέει ο πατέρας της

Ελλάδα Χτες
Η οικογένεια της Μυρτούς αμφισβητεί ευθέως τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η 19χρονη με τον 66χρονο, γιαστημένο σχέδια μιλά ο πατέρας της

Τι απαντά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στις φήμες ότι δεν έχει πανεπιστημιακό πτυχίο

Πολιτική Χτες
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος διαψεύδει φήμες περί έλλειψης πανεπιστημιακού πτυχίου, δηλώνοντας ότι είναι απόφοιτος του ΕΑΠ και κάτοχος διπλώματος δημοσιογραφίας

Πικροδάφνη και άλλα τοξικά φυτά: Πόσο επικίνδυνα είναι τελικά σε σχολεία και δημόσιους χώρους

Ελλάδα Χτες
«Ναι» στην εγρήγορση αλλά «όχι» σε υπερβολές, επισημαίνεται στο μήνυμα της επιστημονικής κοινότητας

Ιράν: Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις ‑ Ανανεώνει το οπλοστάσιό του ταχύτερα απ` ό,τι πριν τον πόλεμο

Κόσμος Χτες
Στο επεξεργασμένο βίντεο Ιρανός αξιωματούχος εμφανίζεται να επιθεωρεί υπόγεια εγκατάσταση πυραύλων, χωρίς να προσδιορίζεται η τοποθεσία

Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται, τι ισχύει φέτος

Ελλάδα Χτες
Φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει ημέρα Παρασκευή και δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και μαθητές για μία ακόμα τριήμερη απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Γατάκι 6 εβδομάδων διασώθηκε από ένα δοχείο κόλλας ‑ «Το μόνο που θέλει είναι αγάπη»

Κόσμος Χτες
Χρειάστηκαν περίπου 7 ώρες για να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της κόλλας