E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέες φωτιές σε Κορινθία, Ηλεία και Αχαΐα ‑ Μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό

Τρία νέα πύρινα μέτωπα εντοπίζονται στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Εφύρα Ηλείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/7/2022 | 16:49

Νέες φωτιές σε Κορινθία, Ηλεία και Αχαΐα ‑ Μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό
twitter / @DionisisGRS

Τρία νέα μέτωπα προκάλεσαν συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις, σε μια ημέρα που είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, σε δασική έκταση, ανάμεσα στο Σοφικό και στο Άργος. Στο σημείο έχουν φτάσει 10 οχήματα και ακολουθούν ενισχύσεις, ενώ σηκώθηκαν 4 Tractores από Τατόι γιατί έχει έντονο αέρα.

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο ξέσπασε νότια από το φράγμα του Πηνειού, στην Εφύρα Ηλείας, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση, ενώ νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στο Καλαμάκι βόρεια του Αράξου στην Ηλεία. Κινητοποίηση επίγειων και ΑΒ214 από Άραξο.

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Μάχη για να οριοθετηθεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό που ξέσπασε νωρίτερα την Τρίτη. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το Πόρτο Γερμενό δεν κινδυνεύει, ωστόσο η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό νοτιοανατολικά.

Τα εναέρια μέσα ρίχνουν στην κορυφογραμμή για να μην γυρίσει προς Ψαθά, ενώ η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολη. Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στις 11:55 της Τρίτης, ενώ στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 11 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα συντονιστικό.

Οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικας έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή γιατί οι φλόγες πλησιάζουν το σημείο και να κατευθυνθούν στην Ψάθα.

Φωτιά στην Άμφισσα: Ανησυχία λόγω των ισχυρών ανέμων

Βελτίωση παρουσιάζει από το πρωί της Τρίτης η φωτιά που ξέσπασε από χθες το απόγευμα στη Φωκίδα και συγκεκριμένα στην Άμφισσα, με τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στην περιοχή επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν και 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Παρά την καλύτερη εικόνα της φωτιάς, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξή της, με τις δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της πρόβλεψης για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κρανίδι - Φθορές στο ξενοδοχείο Amanzoe

Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασώδη περιοχή δίπλα από πολυτελές ξενοδοχείο στο Κρανίδι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

"Πριν λίγη ώρα τέθηκε τελικά υπό έλεγχο μετά από ολονύκτια μάχη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κρανίδι χτες αργά το απόγευμα. Όλο το βράδυ πυροσβέστες, εθελοντές, ιδιωτικά βυτιοφόρα, οχήματα και μηχανήματα του δήμου μας και μηχανήματα έργου επιχειρούσαν υπό δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσαν τελικά να θέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο. Η φωτιά προκάλεσε μικρής, σχετικά, έκτασης ζημιές στο ξενοδοχειακό συγκρότημα AmanZoe, σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις καθως και σε αγροκτήματα και δέντρα ιδιωτών.

Αναζωπυρώσεις σε Ηλεία και Αχαΐα

Παράλληλα, αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες που όμως αντιμετωπίζονται υπάρχουν στην Αχαΐα και την Ηλεία, εκεί που η φωτιά καίει από το απόγευμα της Κυριακής, κινητοποιώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φως μάλιστα στην περιοχή έσπευσαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο για να επιχειρήσουν στο σημείο.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές, καλύτερη είναι η εικόνα στο Σχηματάρι, ενώ στη Ζάκυνθο και στο Άγιο Όρος οι φωτιές έχουν οριοθετηθεί και ελέγχονται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός Χτες
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός Χτες
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα Χτες
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Πολιτική Χτες
Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Πολιτική Χτες
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Πολιτική Χτες
Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές