E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρωσία: Κομμουνιστές βουλευτές ζητούν να σταματήσει η επίθεση στην Ουκρανία

Tους αφαίρεσαν το δικαίωμα ψήφου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2022 | 18:26

Ρωσία: Κομμουνιστές βουλευτές ζητούν να σταματήσει η επίθεση στην Ουκρανία

Κομμουνιστές βουλευτές στην περιφέρεια Πριμόριε, στη άπω ανατολή της Ρωσίας, ζήτησαν σήμερα, να σταματήσει η επίθεση στην Ουκρανία.

Όλα αυτά στη διάρκεια συνεδρίασης της τοπικής Συνέλευσης, αλλά στη συνέχεια είδαν να τους αφαιρείται το δικαίωμα να ψηφίσουν.

Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεται μια τέτοια πρωτοβουλία από αιρετούς του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενός σχηματισμού που υποστηρίζει την επίθεση που εξαπολύθηκε στις 24 Φεβρουαρίου με διαταγή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, ο βουλευτής Λεονίντ Βασιουκέβιτς, ο οποίος ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (KPRF), σηκώθηκε και διάβασε μια ομιλία που απευθυνόταν στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τις προσπάθειες άλλων βουλευτών και του κυβερνήτη της περιφέρειας, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη συνεδρίαση, να τον κάνουν να σωπάσει.

«Πριν από μερικές ημέρες, στη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Νομοθετικής Συνέλευσης του Κράι (περιφέρεια) του Πριμόριε, υιοθετήθηκε μια σειρά μέτρων υποστήριξης των οικογενειών των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο βουλευτής, σύμφωνα με το βίντεο της συνεδρίασης που δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό της συνέλευσης στο YouTube.

«Η Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο αλλιώς θα έχουμε περισσότερα ορφανά»
«Αντιλαμβανόμαστε πως, αν η χώρα μας δεν σταματήσει την πολεμική επιχείρηση, θα υπάρχουν όλο και περισσότερα ορφανά. Στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης, άνθρωποι καταλήγουν ανάπηροι, πρόκειται για νέους ανθρώπους που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν πολλά στη χώρα μας», συνέχισε.

«Απαιτούμε μια άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων», κατέληξε αποσπώντας μερικά χειροκροτήματα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όλεγκ Κοζεμιάκο ζήτησε στη συνέχεια να αφαιρεθεί ο λόγος από τον Βασιουκέβιτς και από έναν άλλο κομμουνιστή βουλευτή, τον Γκενάντι Σούλγκα, ο οποίος υποστήριξε τον Βασιουκέβιτς μετά την ομιλία του, κατηγορώντας τους ότι «δυσφημούν το ρωσικό στρατό (…), ο οποίος μάχεται εναντίον του ναζισμού», σύμφωνα με το βίντεο, το οποίο ανέβασε στο Ίντερνετ η εφημερίδα Kommersant.

Ολοήμερη απαγόρευση ψήφου στους δύο βουλευτές

Σ' αυτούς τους δύο βουλευτές επιβλήθηκε στη συνέχεια ολοήμερη απαγόρευση να ψηφίσουν, με 27 ψήφους υπέρ και 5 κατά. Ο επικεφαλής της κομμουνιστικής ομάδας στη συνέλευση αυτή, ο Ανατόλι Ντολγκάτσεφ, κατήγγειλε στη συνέχεια τους συναδέλφους του και υποσχέθηκε πως θα λάβει «τα πιο αυστηρά μέτρα (σε βάρος τους)».

Οι ρωσικές αρχές ενίσχυσαν πολύ τις πιέσεις τους και το νομικό οπλοστάσιό τους, το οποίο επιτρέπει πλέον να τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης όποιοι κρίνονται ένοχοι ότι «δυσφήμησαν» το στρατό ή δημοσίευσαν «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά μ' αυτόν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα 17.03.2026
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος 17.03.2026
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science 17.03.2026
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα 17.03.2026
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος 17.03.2026
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα 17.03.2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος 17.03.2026
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν