E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρωσία: Κομμουνιστές βουλευτές ζητούν να σταματήσει η επίθεση στην Ουκρανία

Tους αφαίρεσαν το δικαίωμα ψήφου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2022 | 18:26

Ρωσία: Κομμουνιστές βουλευτές ζητούν να σταματήσει η επίθεση στην Ουκρανία

Κομμουνιστές βουλευτές στην περιφέρεια Πριμόριε, στη άπω ανατολή της Ρωσίας, ζήτησαν σήμερα, να σταματήσει η επίθεση στην Ουκρανία.

Όλα αυτά στη διάρκεια συνεδρίασης της τοπικής Συνέλευσης, αλλά στη συνέχεια είδαν να τους αφαιρείται το δικαίωμα να ψηφίσουν.

Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεται μια τέτοια πρωτοβουλία από αιρετούς του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενός σχηματισμού που υποστηρίζει την επίθεση που εξαπολύθηκε στις 24 Φεβρουαρίου με διαταγή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, ο βουλευτής Λεονίντ Βασιουκέβιτς, ο οποίος ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (KPRF), σηκώθηκε και διάβασε μια ομιλία που απευθυνόταν στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τις προσπάθειες άλλων βουλευτών και του κυβερνήτη της περιφέρειας, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη συνεδρίαση, να τον κάνουν να σωπάσει.

«Πριν από μερικές ημέρες, στη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Νομοθετικής Συνέλευσης του Κράι (περιφέρεια) του Πριμόριε, υιοθετήθηκε μια σειρά μέτρων υποστήριξης των οικογενειών των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο βουλευτής, σύμφωνα με το βίντεο της συνεδρίασης που δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό της συνέλευσης στο YouTube.

«Η Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο αλλιώς θα έχουμε περισσότερα ορφανά»
«Αντιλαμβανόμαστε πως, αν η χώρα μας δεν σταματήσει την πολεμική επιχείρηση, θα υπάρχουν όλο και περισσότερα ορφανά. Στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης, άνθρωποι καταλήγουν ανάπηροι, πρόκειται για νέους ανθρώπους που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν πολλά στη χώρα μας», συνέχισε.

«Απαιτούμε μια άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων», κατέληξε αποσπώντας μερικά χειροκροτήματα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όλεγκ Κοζεμιάκο ζήτησε στη συνέχεια να αφαιρεθεί ο λόγος από τον Βασιουκέβιτς και από έναν άλλο κομμουνιστή βουλευτή, τον Γκενάντι Σούλγκα, ο οποίος υποστήριξε τον Βασιουκέβιτς μετά την ομιλία του, κατηγορώντας τους ότι «δυσφημούν το ρωσικό στρατό (…), ο οποίος μάχεται εναντίον του ναζισμού», σύμφωνα με το βίντεο, το οποίο ανέβασε στο Ίντερνετ η εφημερίδα Kommersant.

Ολοήμερη απαγόρευση ψήφου στους δύο βουλευτές

Σ' αυτούς τους δύο βουλευτές επιβλήθηκε στη συνέχεια ολοήμερη απαγόρευση να ψηφίσουν, με 27 ψήφους υπέρ και 5 κατά. Ο επικεφαλής της κομμουνιστικής ομάδας στη συνέλευση αυτή, ο Ανατόλι Ντολγκάτσεφ, κατήγγειλε στη συνέχεια τους συναδέλφους του και υποσχέθηκε πως θα λάβει «τα πιο αυστηρά μέτρα (σε βάρος τους)».

Οι ρωσικές αρχές ενίσχυσαν πολύ τις πιέσεις τους και το νομικό οπλοστάσιό τους, το οποίο επιτρέπει πλέον να τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης όποιοι κρίνονται ένοχοι ότι «δυσφήμησαν» το στρατό ή δημοσίευσαν «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά μ' αυτόν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

NASA: Ο αστεροειδής «Απόφις», ο «θεός του χάους», αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη

Tech + Science 16.04.2026
Ονομάστηκε έτσι από τον αιγυπτιακό θεό του χάους και του αιώνιου σκότους, και ο μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη το 2029, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι

Ελλάδα 16.04.2026
«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Κόσμος 16.04.2026
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κυψέλη: Ούτε τσιμέντο, ούτε αθηναϊκός σχιστόλιθος – Τι ήταν τελικά το υλικό που πλημμύρισε τους δρόμους

Ελλάδα 16.04.2026
Λόγω της διαρροής του υλικού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεκόπη

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε σπηλιά στα Φαλάσαρνα ‑ Εντοπίστηκε χωρίς ρούχα

Ελλάδα 16.04.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Φαλάσαρνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τραγωδία στον Ισημερινό: Πάνω από 10 νεκροί μετά την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Κόσμος 16.04.2026
Το δυστύχημα στον Ισημερινό έγινε κοντά στη Μογιετούρο, στην επαρχία Ασουάι των Ανδεων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20.

«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»

Κόσμος 16.04.2026
«Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πτήσεις να ακυρώνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ

Νέο ραντεβού ΗΠΑ ‑ Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters

Κόσμος 16.04.2026
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες»

Ελλάδα 16.04.2026
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»

Ο Μαμντάνι ξεκινά να υλοποιεί τα σχέδιά του για φορολόγηση των πλουσίων

Κόσμος 16.04.2026
Τι προβλέπει ο φόρος «pied-à-terre» για πολυτελείς κατοικίες εκατομμυριούχων στη Νέα Υόρκη