E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα τηλεφωνική απάτη: Τι να προσέξετε

Σε εξέλιξη φαίνεται ότι είναι μια νέα απόπειρα τηλεφωνικής απάτης από αγνώστους που καλούν σε κινητά τηλέφωνα

Δημοσίευση 28/1/2022 | 16:18

Νέα τηλεφωνική απάτη: Τι να προσέξετε
Pexels

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά από πληροφορίες για νέα τηλεφωνική απάτη από αγνώστους που καλούν σε κινητά τηλέφωνα ανυποψίαστων πολιτών από «ελληνικούς» αριθμούς.

Aν κάποιος απαντήσει σε αυτούς τους αριθμούς ακούγεται ένα ηχογραφημένο μήνυμα στα αγγλικά το οποίο υποτίθεται ότι έχει σταλεί από την Ελληνική Αστυνομία και αφορά την αστυνομική ταυτότητα των υποψηφίων θυμάτων και στο ηχογραφημένο μήνυμα ζητούν από τα θύματά τους να πατήσουν τον αριθμό 1 «αν θέλετε να μιλήσετε με το αρμόδιο τμήμα».

Η ΕΛΑΣ παρακολουθεί την υπόθεση καθώς φαίνεται ότι πληθαίνουν ξανά οι υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης μέσω κινητών τηλεφώνων που κατά καιρούς έχουν αποδώσει μεγάλα χρηματικά ποσά στους απατεώνες.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτείνει στους πολίτες – χρήστες του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων τα ακόλουθα:

Να ελέγχουν την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων για επενδυτικά προγράμματα, ακόμα και όταν προβάλλονται ότι συμμετέχουν άτομα με αναγνωρισιμότητα, καθόσον αυτό στοχεύει να πεισθούν διαδικτυακοί χρήστες για την αληθοφάνεια των προβαλλομένων.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα όσον αφορά επενδύσεις με ιδιαίτερα υψηλές και ελκυστικές αποδόσεις.

Να μην ανοίγουν e-mail s ή διαφημίσεις που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζουμε ή δεν περιμένουμε.

Να παραμένουν επιφυλακτικοί όταν τους προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άτομα από επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού και δεν επενδύουμε τα χρήματά μας σε υπηρεσίες χωρίς να είμαστε απολύτως βέβαιοι για την αξιοπιστία τους.

Να διατηρούν επιφυλάξεις αν η προσφορά φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, καθώς και επιφυλάξεις εάν είναι πραγματική.

Σκεφτόμαστε δύο φορές πριν κάνουμε κλικ. #ThinkB4UClick Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected] Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Σε εξέλιξη η πορεία των αυτοκινητιστών – Προειδοποίηση για απεργία διαρκείας

Ελλάδα 03.02.2026
Πορεία προς το Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές ταξί. Προειδοποιούν με απεργία διαρκείας.

Fake news στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας

Κόσμος 03.02.2026
Τι δείχνει νέα έρευνα

Νεκρός άνδρας στη Βούλα: Έφερε τραύμα στον λαιμό

Ελλάδα 03.02.2026
Συναγερμός στις Αρχές - Οι πρώτες πληροφορίες

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Κόσμος 03.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού

Νατσιός για θεωρία εξέλιξης: «Eίναι βλασφημία να είσαι Χριστιανός και να δέχεσαι τον Δαρβίνο»

Πολιτική 03.02.2026
«Εμείς δεν βάζουμε ομοφυλόφιλους στα ψηφοδέλτια»

«Βόμβα» Καραχάλιου για πιθανή συνεργασία Καρυστιανού με τον Παύλο Ντε Γκρες

Πολιτική 03.02.2026
«Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία;»

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη αρχηγικό μέλος, μετά την επίθεση σε γραφεία λάθος εταιρείας

Ελλάδα 03.02.2026
Συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε» ‑ «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

Πολιτική 03.02.2026
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φράση της «το τζάμπα πέθανε»