E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «χάος» ενόψει της εφαρμογής του 5G

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες θα παγώσουν»

Δημοσίευση 18/1/2022 | 11:37

Αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «χάος» ενόψει της εφαρμογής του 5G

Οι επικεφαλής μεγάλων αεροπορικών εταιρειών επιβατικών και εμπορευματικών πτήσεων προειδοποίησαν για επικείμενη «καταστροφική» κρίση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές την Τετάρτη, όταν οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι AT&T και Verizon Communications θέσουν σε εφαρμογή τις νέες τους υπηρεσίες 5G.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών και εμπορευματικών μεταφορών δεν θα λάβουν χώρα, εκτός και αν δοθεί άδεια στα πιο κομβικά μας σημεία για πραγματοποίηση πτήσεων» ανέφεραν οι επικεφαλής των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλες εταιρείες, σε μήνυμά τους προς τον Λευκό Οίκο, το υπουργείο Μεταφορών, την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

«Αυτό σημαίνει ότι σε μια ημέρα όπως τη χθεσινή, πάνω από 1.100 πτήσεις και 100.000 επιβάτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με ακυρώσεις, αλλαγές πορείας ή καθυστερήσεις».

Πρέπει επειγόντως να ληφθεί δράση, πρόσθεσαν στην επιστολή τους σύμφωνα με το Reuters, την οποία υπέγραψαν επίσης οι UPS Airlines, JetBlue Airways and FedEx Express.

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες της χώρας θα παγώσουν» σημειώνουν.

Πίσω – μπρος

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές αεροπλοΐας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει πως σημειώθηκε πρόοδος ως προς το να περιοριστεί ο κίνδυνος κωλυμάτων κατά τη διεκπεραίωση πτήσεων εξαιτίας των υπηρεσιών 5G, τα οποία θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 19 Ιανουαρίου.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως οι όμιλοι AT&T και Verizon Communications κατόρθωσαν στις 3 Ιανουαρίου να έρθουν σε συμβιβασμό με τους αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Κι ενώ οι εταιρείες αυτές είχαν αναφέρει ότι οι νέες υπηρεσίες τους δεν ενέχουν κινδύνους για τις αερομεταφορές, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας και όμιλοι του κλάδου αεροναυπηγικής επισημαίνουν πως οι διενεργηθείσες δοκιμές δείχνουν πως οι συσκευές, οι οποίες μετρούν το ύψος, μπορούν να χάσουν την αξιοπιστία τους εάν το αεροσκάφος πλησιάζει πολύ κοντά στους προαναφερθέντες πύργους κινητής τηλεφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας