E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «χάος» ενόψει της εφαρμογής του 5G

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες θα παγώσουν»

Δημοσίευση 18/1/2022 | 11:37

Αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «χάος» ενόψει της εφαρμογής του 5G

Οι επικεφαλής μεγάλων αεροπορικών εταιρειών επιβατικών και εμπορευματικών πτήσεων προειδοποίησαν για επικείμενη «καταστροφική» κρίση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές την Τετάρτη, όταν οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι AT&T και Verizon Communications θέσουν σε εφαρμογή τις νέες τους υπηρεσίες 5G.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών και εμπορευματικών μεταφορών δεν θα λάβουν χώρα, εκτός και αν δοθεί άδεια στα πιο κομβικά μας σημεία για πραγματοποίηση πτήσεων» ανέφεραν οι επικεφαλής των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλες εταιρείες, σε μήνυμά τους προς τον Λευκό Οίκο, το υπουργείο Μεταφορών, την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

«Αυτό σημαίνει ότι σε μια ημέρα όπως τη χθεσινή, πάνω από 1.100 πτήσεις και 100.000 επιβάτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με ακυρώσεις, αλλαγές πορείας ή καθυστερήσεις».

Πρέπει επειγόντως να ληφθεί δράση, πρόσθεσαν στην επιστολή τους σύμφωνα με το Reuters, την οποία υπέγραψαν επίσης οι UPS Airlines, JetBlue Airways and FedEx Express.

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες της χώρας θα παγώσουν» σημειώνουν.

Πίσω – μπρος

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές αεροπλοΐας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει πως σημειώθηκε πρόοδος ως προς το να περιοριστεί ο κίνδυνος κωλυμάτων κατά τη διεκπεραίωση πτήσεων εξαιτίας των υπηρεσιών 5G, τα οποία θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 19 Ιανουαρίου.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως οι όμιλοι AT&T και Verizon Communications κατόρθωσαν στις 3 Ιανουαρίου να έρθουν σε συμβιβασμό με τους αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Κι ενώ οι εταιρείες αυτές είχαν αναφέρει ότι οι νέες υπηρεσίες τους δεν ενέχουν κινδύνους για τις αερομεταφορές, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας και όμιλοι του κλάδου αεροναυπηγικής επισημαίνουν πως οι διενεργηθείσες δοκιμές δείχνουν πως οι συσκευές, οι οποίες μετρούν το ύψος, μπορούν να χάσουν την αξιοπιστία τους εάν το αεροσκάφος πλησιάζει πολύ κοντά στους προαναφερθέντες πύργους κινητής τηλεφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος 03.04.2026
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία 03.04.2026
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος 03.04.2026
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα 03.04.2026
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 03.04.2026
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα 03.04.2026
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος 03.04.2026
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος 03.04.2026
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science 03.04.2026
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό

Κογιότ επιτέθηκε και τραυμάτισε 4χρονο στο Λος Αντζελες, δείτε βίντεο

Κόσμος 03.04.2026
Το ίδιο ζώο φέρεται να έχει επιτεθεί ξανά σε μικρό παιδί, ενώ οι αρχές το αναζητούν