E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «χάος» ενόψει της εφαρμογής του 5G

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες θα παγώσουν»

Δημοσίευση 18/1/2022 | 11:37

Αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «χάος» ενόψει της εφαρμογής του 5G

Οι επικεφαλής μεγάλων αεροπορικών εταιρειών επιβατικών και εμπορευματικών πτήσεων προειδοποίησαν για επικείμενη «καταστροφική» κρίση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές την Τετάρτη, όταν οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι AT&T και Verizon Communications θέσουν σε εφαρμογή τις νέες τους υπηρεσίες 5G.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών και εμπορευματικών μεταφορών δεν θα λάβουν χώρα, εκτός και αν δοθεί άδεια στα πιο κομβικά μας σημεία για πραγματοποίηση πτήσεων» ανέφεραν οι επικεφαλής των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλες εταιρείες, σε μήνυμά τους προς τον Λευκό Οίκο, το υπουργείο Μεταφορών, την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

«Αυτό σημαίνει ότι σε μια ημέρα όπως τη χθεσινή, πάνω από 1.100 πτήσεις και 100.000 επιβάτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με ακυρώσεις, αλλαγές πορείας ή καθυστερήσεις».

Πρέπει επειγόντως να ληφθεί δράση, πρόσθεσαν στην επιστολή τους σύμφωνα με το Reuters, την οποία υπέγραψαν επίσης οι UPS Airlines, JetBlue Airways and FedEx Express.

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες της χώρας θα παγώσουν» σημειώνουν.

Πίσω – μπρος

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές αεροπλοΐας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει πως σημειώθηκε πρόοδος ως προς το να περιοριστεί ο κίνδυνος κωλυμάτων κατά τη διεκπεραίωση πτήσεων εξαιτίας των υπηρεσιών 5G, τα οποία θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 19 Ιανουαρίου.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως οι όμιλοι AT&T και Verizon Communications κατόρθωσαν στις 3 Ιανουαρίου να έρθουν σε συμβιβασμό με τους αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Κι ενώ οι εταιρείες αυτές είχαν αναφέρει ότι οι νέες υπηρεσίες τους δεν ενέχουν κινδύνους για τις αερομεταφορές, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας και όμιλοι του κλάδου αεροναυπηγικής επισημαίνουν πως οι διενεργηθείσες δοκιμές δείχνουν πως οι συσκευές, οι οποίες μετρούν το ύψος, μπορούν να χάσουν την αξιοπιστία τους εάν το αεροσκάφος πλησιάζει πολύ κοντά στους προαναφερθέντες πύργους κινητής τηλεφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουκρανία: Καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορική μονή Λαύρας των Σπηλαίων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Για έγκλημα κατά του χριστιανικού πολιτισμού κάνει λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κάλυμνος: Νεκρός 56χρονος από έκρηξη δυναμίτη σε γαμήλια εκδήλωση

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα τραύματά του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος Βούλγαρος για κατασκοπεία

Ελλάδα 15.06.2026
Τι εντοπίστηκε στη μνήμη του drone του 35χρονου

Ένοχος για βiασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση

Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Δασκαλάκη – Τι αποφασίστηκε για τον πατέρα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Μουντιάλ 2026: Η Ακτή Ελεφαντοστού «πάγωσε» το Εκουαδόρ στο 90ό λεπτό

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Νίκη με 1-0 για την Ακτή Ελεφαντοστού επί του Εκουαδόρ, με γκολ του Ντιαλό στο τελευταίο λεπτό

Ολλανδία – Ιαπωνία: Σοκ στους «οράνιε» και ισοπαλία στο ντέρμπι του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν χρειάστηκε 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να σκοράρει δύο φορές

Ομόνοια: Κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά στο Μενίδι: Πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν άμεσα στο σημείο

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ξεκίνησε ο έλεγχος επιλεξιμότητας – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 36.000 ευρώ

Οικονομία 15.06.2026
Επιδότηση που αγγίζει το 95% για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ο Κυρανάκης για το Athens Pride στο Μετρό: «Πρέπει ντε και καλά να μπουν αφίσες;»

Πολιτική 15.06.2026
Ο γραμματέας της ΝΔ αναρωτήθηκε δημόσια αν είναι «υποχρεωτικό» να διαφημίζεται το Pride στο Μετρό, αποφεύγοντας να σχολιάσει ουσιαστικά την καταγγελία του Athens Pride κατά της ΣΤΑΣΥ.

Η τραγική ιστορία των αδερφών που απανθρακώθηκαν στην Κόνιτσα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα στο κοντέινερ που κατοικούσαν από τον καταστροφικό σεισμό της Κόνιτσας το 1996.