E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «χάος» ενόψει της εφαρμογής του 5G

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες θα παγώσουν»

Δημοσίευση 18/1/2022 | 11:37

Αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «χάος» ενόψει της εφαρμογής του 5G

Οι επικεφαλής μεγάλων αεροπορικών εταιρειών επιβατικών και εμπορευματικών πτήσεων προειδοποίησαν για επικείμενη «καταστροφική» κρίση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές την Τετάρτη, όταν οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι AT&T και Verizon Communications θέσουν σε εφαρμογή τις νέες τους υπηρεσίες 5G.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών και εμπορευματικών μεταφορών δεν θα λάβουν χώρα, εκτός και αν δοθεί άδεια στα πιο κομβικά μας σημεία για πραγματοποίηση πτήσεων» ανέφεραν οι επικεφαλής των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλες εταιρείες, σε μήνυμά τους προς τον Λευκό Οίκο, το υπουργείο Μεταφορών, την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

«Αυτό σημαίνει ότι σε μια ημέρα όπως τη χθεσινή, πάνω από 1.100 πτήσεις και 100.000 επιβάτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με ακυρώσεις, αλλαγές πορείας ή καθυστερήσεις».

Πρέπει επειγόντως να ληφθεί δράση, πρόσθεσαν στην επιστολή τους σύμφωνα με το Reuters, την οποία υπέγραψαν επίσης οι UPS Airlines, JetBlue Airways and FedEx Express.

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες της χώρας θα παγώσουν» σημειώνουν.

Πίσω – μπρος

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές αεροπλοΐας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει πως σημειώθηκε πρόοδος ως προς το να περιοριστεί ο κίνδυνος κωλυμάτων κατά τη διεκπεραίωση πτήσεων εξαιτίας των υπηρεσιών 5G, τα οποία θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 19 Ιανουαρίου.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως οι όμιλοι AT&T και Verizon Communications κατόρθωσαν στις 3 Ιανουαρίου να έρθουν σε συμβιβασμό με τους αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Κι ενώ οι εταιρείες αυτές είχαν αναφέρει ότι οι νέες υπηρεσίες τους δεν ενέχουν κινδύνους για τις αερομεταφορές, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας και όμιλοι του κλάδου αεροναυπηγικής επισημαίνουν πως οι διενεργηθείσες δοκιμές δείχνουν πως οι συσκευές, οι οποίες μετρούν το ύψος, μπορούν να χάσουν την αξιοπιστία τους εάν το αεροσκάφος πλησιάζει πολύ κοντά στους προαναφερθέντες πύργους κινητής τηλεφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ

Τέλος τα ληξιαρχεία: Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι και βαπτίσεις θα δηλώνονται εξ αποστάσεως

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Ιδιοκτήτης εστιατορίου «εκθέτει» τους πελάτες του με βίντεο από κάμερες ασφαλείας για... εκδίκηση

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο 65χρονος Pejman Zamani δημοσίευσε στιγμιότυπα από κλειστό κύκλωμα για να αντικρούσει αρνητική κριτική στο Google, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.

Σπαρακτικές σκηνές για το τραγικό τέλος του ζευγαριού μέσα σε γκαράζ: «Το κορίτσι μου το έχασα» φώναζε η μητέρα της 24χρονης

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Δικηγόρος ο 28χρονος, ασκούμενη η 24χρονη - Σε σοκ η γειτονιά από την τραγική απώλεια, συγκλονιστικές μαρτυρίες περιοίκων

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη