E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από αύριο

Η ανησυχητική εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, η αυξητική πορεία των κρουσμάτων ξανά και η εγγύτητα που φέρνουν οι γιορτινές ημέρες, οδήγησαν κυβέρνηση και ειδικούς να πάρουν τα νέα μέτρα.

Δημοσίευση 23/12/2021 | 21:31

Οπως προκύπτει από συζητήσεις με μέλη της επιτροπής και κυβερνητικά στελέχη, η εξέλιξη της πανδημίας, - και δη η μετάλλαξη Όμικρον - τα αυξημένα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και τα θύματα που αυξάνονται καθημερινά, καθώς περάσαμε τους 20.000 νεκρούς, ήταν τα στοιχεία που χτύπησαν καμπανάκι και φτάσαμε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Οι ειδικοί βλέπουν ότι πλέον έχει σταματήσει η ύφεση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα και προκύπτει ξανά ανοδική πορεία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, 6.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 71 θανάτους και 665 διασωληνωμένους.

Ταυτόχρονα, η μεγάλη διασπορά στην Αττική προκάλεσε συναγερμό. Μόνο σήμερα εντοπίστηκαν πάνω από 2.500 κρούσματα στην περιφέρεια, ενώ το κέντρο της Αθήνας αριθμεί σχεδόν 1.000 κρούσματα (916).

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων πλέον στη χώρα μας, έχει πέσει στα 33 έτη και αυτό δείχνει ότι υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας στις νεότερες ηλικίες.

Ζαούτης: 33 κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα, άλλα 98 «ύποπτα»
Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεμιστοκλής Ζαούτης, στη χώρα μας, έχουν ταυτοποιηθεί 33 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, εκ των οποίων τα 18 εντοπίστηκαν στην Κρήτη. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και 98 ύποπτα κρούσματα. Τα περιστατικά αυτά όλα έχουν ήπια συμπτώματα με διάρκεια συμπτωμάτων τις τρεις ημέρες.

Ο κ. Ζαούτης εκτίμησε ότι τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς «έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Είχαμε την απορία πόσο μεταδοτική είναι και φαίνεται πως μεταδίδεται περισσότερο από τη Δελτα. Οπότε, λάβαμε την απάντησή μας».

Πλεύρης: «Μας προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική»
Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε: «Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ενώ για 3,5 εβδομάδες είχαμε συνεχώς πτώση των κρουσμάτων, τις τρεις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μια αύξηση και αυτή η αύξηση οφείλεται καθαρά στην Αττική».

Οπως πρόσθεσε, «σήμερα η Αττική έχει μια αύξηση 90%, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα την ίδια ημέρα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο παράγοντες: Είτε πίσω από τη Δέλτα κρύβεται η Όμικρον και άρα έχουμε μεγαλύτερη μεταδοτικότητα είτε λόγω του ότι υπάρχει συγχρωτισμός λόγω των ημερών των εορτών παρατηρείται μια αύξηση της Δέλτα. Και τα δύο είναι ανησυχητικά, οπότε τα παρακολουθούμε», .

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Πλεύρης, «είναι ενθαρρυντικό ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πίεση στις εισαγωγές. Δηλαδή στην Αττική, οι εισαγωγές είναι λιγότερες από τα εξιτήρια».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα, ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως υπάρχουν δύο δέσμες μέτρων, τονίζοντας πως θα υπάρξει πιο αυστηρό πλαίσιο από τις 3 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε, τα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά έχουν να κάνουν κυρίως με τη διασκέδαση. «Η συζήτηση θα έχει να κάνει με το ωράριο και με τη δυνατότητα της διασκέδασης. Θα μας εισηγηθεί η Επιτροπή ακριβώς θα είναι. Έχει να κάνει και με την τηλεργασία που θα αυξηθεί στα νούμερα που είναι απαραίτητα. Και επίσης, έχει να κάνει με τη λοιπή ψυχαγωγία και αναφερόμαστε στα αθλητικά γεγονότα», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, είπε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές με το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας. «Αν βέβαια χρειαστεί μπορούμε να δούμε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει 5,8 εκατ. δολάρια: Ποια είναι η γυναίκα που δικαιώθηκε

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο περιφερειακός δικαστής Λούις Κάπλαν διέταξε την άμεση αποδέσμευση ποσού 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της αρθρογράφου, μετά την οριστική απόρριψη της έφεσης Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Χαμός με τα 4 εκατομμύρια ευρώ του Ράμα για συναυλία του Κάνιε Γουέστ στα Τίρανα

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Οι δικαιολογίες του Ράμα μέσω facebook και τα... γαλλικά σχόλια!

Προειδοποίηση ΕΟΦ για ενδοφλέβια «συμπληρώματα»: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Πρόκειται για προϊόντα μη αξιολογημένα ως προς την ποιότητα

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;»

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση

Κόσμος Χτες
Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων

Αργεντινή: Εκπαιδευτής πιλότων αυτοκτόνησε εν πτήσει, αφήνοντας μόνη της μαθήτρια να προσγειώσει το αεροπλάνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ξέρεις τι να κάνεις» της είπε και πήδηξε στο κενό - Εντοπίστηκε νεκρός 20 λεπτά αργότερα σε ένα χωράφι στην περιοχή, που η 22χρονη  είχε υποδείξει ως το σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πέσει

Χείμαρρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τα F‑35 στην Τουρκία» – Οι απειλές του Ιράν και η ατάκα για τον Λένιν

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα

Ρήγμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με ηχηρό «όχι» από την Πράγα στο πακέτο βοήθειας των 70 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Η Δημοκρατία της Τσεχίας γυρίζει την πλάτη στο γιγαντιαίο πακέτο-μαμούθ για το Κίεβο