E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Κάρμελ: Διακοπές κυκλοφορίας σε Αττική ‑ Προβλήματα και στην Εύβοια

Η εικόνα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2021 | 13:57

Κακοκαιρία Κάρμελ: Διακοπές κυκλοφορίας σε Αττική ‑ Προβλήματα και στην Εύβοια

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής.

Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια. Χιόνι έπεσε πυκνό στις περιοχές, Βίλια και Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Ειδικότερα για την Αττική, σήμερα Σάββατο (18/12) οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

Δύσκολη η κατάσταση σε χωριά της Εύβοιας

Χιόνι έχει πέσει στα ορεινά της Κεντρικής Εύβοιας, όπως Στενή και Σέττα. Στα… λευκά έχουν ντυθεί τα χωριά Κουρκουλοί, Αμέλαντες, Κερασιά, Δρυμώνας με τους αντιδήμαρχους του Τσαπουρνιώτη, Γιώργο Σταμούλο και Αργύρη Λιάσκο να βρίσκονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (18.12.2021) επί ποδός.

«Διακοπή ρεύματος αυτή την ώρα σε Κήρινθο, Μαντούδι, Προκόπι, Πήλι, Βλαχιά και Δαφνούσα καθώς έχει πέσει κολόνα μέσης τάσης στη θέση Παλιουριά», όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης. 

Χιόνια και στη Φθιώτιδα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην περιοχή του Δομοκού όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα πυκνή χιονόπτωση άρχισε να καλύπτει το οδόστρωμα από τα δίδυμα πρατήρια και πάνω. Μέχρι τις 4:00΄τα ξημερώματα τα χιόνια έφτασαν πιο χαμηλά, λίγο πιο πάνω από το νοσοκομείο της Λαμίας.

Στις 7:00΄το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε να χιονίζει ξανά και πιο έντονα τόσο στο δρόμο προς Δομοκό, όσο και προς Μπράλο.

Πιο ελαφριά χιονόπτωση έχουμε από τον Τυμφρηστό και πάνω στο δρόμο προς Καρπενήσι.

Όπως είπε στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας τα μηχανήματα της Περιφέρειας ειναι στους δρόμους από τα μεσάνυχτα και καθαρίζουν το οδόστρωμα. Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία γίνεται κανονικά χωρίς αλυσίδες σε όλους τους παραπάνω οδικούς άξονες που χιονίζει.

Χιόνια έπεσαν επίσης και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων, όπως το Καλαμάκι, η Δίβρη, το Ελευθεροχώρι, η Παύλιανη, το Δέλφινο, η Καστανιά, ο Πύργος και άλλα.

Η Πολίτικη Προστασία του Δήμου Λαμιέων είναι σε ετοιμότητα και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ξεφλούδας μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το χιονιά.

Στα λευκά και η Μαγνησία

Στα λευκά έχει ντυθεί ένα μεγάλο μέρος της ορεινής Μαγνησίας και του ορεινού όγκου του Πηλίου, αφού το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ριπές ανέμου στα ορεινά και τις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τα παραθαλάσσια της περιοχής.

Στα Χάνια του Πηλίου η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ αδιάκοπα, αλλά το πολύ δυνατό κρύο, αφού τα θερμόμετρα δείχνουν -6 βαθμούς, δεν επιτρέπει την παχιά χιονόστρωση και το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Κατά διαστήματα πολύ έντονοι είναι οι άνεμοι.

Η χιονόπτωση ξεκινά πάνω από την Πορταριά, αλλά η χιονόστρωση αρχίζει από την Αλυκόπετρα και πάνω μέχρι και το Καράβωμα, στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς μέσω Χανίων,ενώ παράλληλα καθ’ όλο το 24ωρο, αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας, αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.

Στο ανατολικό Πήλιο που αναμενόταν να πληγεί σφοδρότερα από την κακοκαιρία, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι “πνέουν ισχυροί άνεμοι από το βράδυ και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας,η χιονόπτωση συνεχίζεται με το χιόνι να πέφτει με τη μορφή ανεμίδων αλλά να είναι σπυρωτό”.

Περισσότερο χιόνι έπεσε στην περιοχή της Τσαγκαράδας αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι “η κακοκαιρία πλήττει ηπιότερα τη Μαγνησία με παροδικές χιονοπτώσεις στο Πήλιο, κυρίως το ανατολικό, χιονόπτωση σημειώθηκε και στον Σταυρό Πτελεού αλλά έχουμε σε ετοιμότητα, εφ’ όσον χρειαστεί στη συνέχεια, δεκάδες αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Μηχανήματα έχουμε και σε όλα τα ακραία σημεία της Μαγνησίας, από το Πουρί και την Ανάβρα ως το Κεραμίδι”.

Στα νησιά των Σποράδων το πρόβλημα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και γι αυτό δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου. Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι νέοι «πρωταθλητές» της αγοράς ακινήτων – Πού χτυπά ο παλμός το 2025

Ελλάδα 02.07.2025
Οι νέοι «πρωταθλητές» της αγοράς ακινήτων – Πού χτυπά ο παλμός το 2025

Διάλογοι «φωτιά» του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ με ιδιώτες ‑ «Δεν είναι 147 άτομα, είναι 400 ψήφοι»

Ελλάδα 02.07.2025
Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρη Ζερβού με ιδιώτες, κυρίως σε περιοχές της Κρήτης

Παραλίες: «Βρέχει» καταγγελίες για παρανομίες

Ελλάδα 02.07.2025
Ξεπέρασαν τις 3.000 στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου

Πορνοστάρ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Αντζελες: Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου της

Κόσμος 02.07.2025
Είχε πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 200 ερωτικές ταινίες αλλά και σε ντοκιμαντέρ του Netflix για τη βιομηχανία του πορνό

Οργή για 24χρονη Ρωσίδα μποξέρ που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο ‑ «Η γενιά των ανόητων»

Κόσμος 02.07.2025
Εκφράζονται φόβοι ότι ο ουρακοτάγκος, ο οποίος ανήκει σε προστατευόμενο είδος, κατάπιε το φυσίγγιο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιείχε 2,5-3 ml υγρής νικοτίνης

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρό άτομο με αναπηρία από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόσμος Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Πολιτική Χτες
Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Ένα δίχρονο παιδί πέθανε στην Ισπανία αφού ο πατέρας του το άφησε μέσα στο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στον ήλιο εν μέσω καύσωνα

Κόσμος Χτες
Η θερμοκρασία έφτασε τους 32° Κελσίου υπό σκιά στη Μπαλς σήμερα το πρωί