E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Κάρμελ: Διακοπές κυκλοφορίας σε Αττική ‑ Προβλήματα και στην Εύβοια

Η εικόνα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2021 | 13:57

Κακοκαιρία Κάρμελ: Διακοπές κυκλοφορίας σε Αττική ‑ Προβλήματα και στην Εύβοια

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής.

Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια. Χιόνι έπεσε πυκνό στις περιοχές, Βίλια και Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Ειδικότερα για την Αττική, σήμερα Σάββατο (18/12) οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

Δύσκολη η κατάσταση σε χωριά της Εύβοιας

Χιόνι έχει πέσει στα ορεινά της Κεντρικής Εύβοιας, όπως Στενή και Σέττα. Στα… λευκά έχουν ντυθεί τα χωριά Κουρκουλοί, Αμέλαντες, Κερασιά, Δρυμώνας με τους αντιδήμαρχους του Τσαπουρνιώτη, Γιώργο Σταμούλο και Αργύρη Λιάσκο να βρίσκονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (18.12.2021) επί ποδός.

«Διακοπή ρεύματος αυτή την ώρα σε Κήρινθο, Μαντούδι, Προκόπι, Πήλι, Βλαχιά και Δαφνούσα καθώς έχει πέσει κολόνα μέσης τάσης στη θέση Παλιουριά», όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης. 

Χιόνια και στη Φθιώτιδα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην περιοχή του Δομοκού όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα πυκνή χιονόπτωση άρχισε να καλύπτει το οδόστρωμα από τα δίδυμα πρατήρια και πάνω. Μέχρι τις 4:00΄τα ξημερώματα τα χιόνια έφτασαν πιο χαμηλά, λίγο πιο πάνω από το νοσοκομείο της Λαμίας.

Στις 7:00΄το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε να χιονίζει ξανά και πιο έντονα τόσο στο δρόμο προς Δομοκό, όσο και προς Μπράλο.

Πιο ελαφριά χιονόπτωση έχουμε από τον Τυμφρηστό και πάνω στο δρόμο προς Καρπενήσι.

Όπως είπε στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας τα μηχανήματα της Περιφέρειας ειναι στους δρόμους από τα μεσάνυχτα και καθαρίζουν το οδόστρωμα. Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία γίνεται κανονικά χωρίς αλυσίδες σε όλους τους παραπάνω οδικούς άξονες που χιονίζει.

Χιόνια έπεσαν επίσης και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων, όπως το Καλαμάκι, η Δίβρη, το Ελευθεροχώρι, η Παύλιανη, το Δέλφινο, η Καστανιά, ο Πύργος και άλλα.

Η Πολίτικη Προστασία του Δήμου Λαμιέων είναι σε ετοιμότητα και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ξεφλούδας μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το χιονιά.

Στα λευκά και η Μαγνησία

Στα λευκά έχει ντυθεί ένα μεγάλο μέρος της ορεινής Μαγνησίας και του ορεινού όγκου του Πηλίου, αφού το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ριπές ανέμου στα ορεινά και τις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τα παραθαλάσσια της περιοχής.

Στα Χάνια του Πηλίου η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ αδιάκοπα, αλλά το πολύ δυνατό κρύο, αφού τα θερμόμετρα δείχνουν -6 βαθμούς, δεν επιτρέπει την παχιά χιονόστρωση και το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Κατά διαστήματα πολύ έντονοι είναι οι άνεμοι.

Η χιονόπτωση ξεκινά πάνω από την Πορταριά, αλλά η χιονόστρωση αρχίζει από την Αλυκόπετρα και πάνω μέχρι και το Καράβωμα, στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς μέσω Χανίων,ενώ παράλληλα καθ’ όλο το 24ωρο, αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας, αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.

Στο ανατολικό Πήλιο που αναμενόταν να πληγεί σφοδρότερα από την κακοκαιρία, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι “πνέουν ισχυροί άνεμοι από το βράδυ και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας,η χιονόπτωση συνεχίζεται με το χιόνι να πέφτει με τη μορφή ανεμίδων αλλά να είναι σπυρωτό”.

Περισσότερο χιόνι έπεσε στην περιοχή της Τσαγκαράδας αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι “η κακοκαιρία πλήττει ηπιότερα τη Μαγνησία με παροδικές χιονοπτώσεις στο Πήλιο, κυρίως το ανατολικό, χιονόπτωση σημειώθηκε και στον Σταυρό Πτελεού αλλά έχουμε σε ετοιμότητα, εφ’ όσον χρειαστεί στη συνέχεια, δεκάδες αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Μηχανήματα έχουμε και σε όλα τα ακραία σημεία της Μαγνησίας, από το Πουρί και την Ανάβρα ως το Κεραμίδι”.

Στα νησιά των Σποράδων το πρόβλημα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και γι αυτό δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου. Στην πόλη του Βόλου βρέχει συνεχώς με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

Κόσμος Χτες
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Ελλάδα Χτες
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

Ελλάδα Χτες
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Ελλάδα Χτες
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science Χτες
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.