E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Τουρκία: Αρχισαν να πουλάνε και μισά κουλούρια

«Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» λέει συνταξιούχος, που μόλις αγόρασε κουλούρι, για τον Ερντογάν.

Δημοσίευση 29/11/2021 | 09:27

Σοκ στην Τουρκία: Αρχισαν να πουλάνε και μισά κουλούρια

Ξεκίνησαν στην Τουρκία οι πωλήσεις «μισών κουλουριών» καθώς οι πολίτες άρχισαν εκτός από ψωμί να δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και κουλούρια.

Αυξήθηκαν τα πάντα

Με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου αυξήθηκαν τα πάντα, από το φυσικό αέριο μέχρι το αλεύρι.

Ο Μαχμούτ Καρατάι, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια είναι κουλουράς στη Σμύρνη, φημισμένη για τα κουλούρια της, ανάρτησε στον πάγκο του, στην περιοχή Κονάκ, το μήνυμα: «Ξεκίνησε πώληση μισών κουλουριών μας».

Ο Καρατάι λέει: «Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται: “Μα γίνεται να πουλιέται κουλούρι 2,5 λίρες;’’. Αναγκαστήκαμε λοιπόν σε μια τέτοια πρακτική».

Συνταξιούχος που αγόρασε κουλούρι από τον πάγκο είπε ότι «Με αυτόν τον ρυθμό θα αρχίσουν να πουλάνε και ένα τέταρτο του κουλουριού».

Μειώθηκε η δουλειά

Η δουλειά του Καρατάι μειώθηκε μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των τιμών.

«Βοηθάω τον πατέρα μου από 7 χρονών. Οταν συνταξιοδοτήθηκε, ο πάγκος έμεινε σ’ εμένα, είμαι εδώ 15 χρόνια. Ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται πολύ: ‘‘Μα είναι δυνατόν 2,5 λίρες το κουλούρι; Ο κατώτατος μισθός παραμένει ίδιος, αλλά οι δαπάνες είναι 2-3 φορές ψηλότερες’’» τονίζει ο Καρατάι.

«Επεσαν και οι δουλειές μας. Οταν είδαμε ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν κουλούρια, αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού. Υπάρχουν αυτοί που το θέλουν» εξηγεί.

«Κάνω δίαιτα»

«Ορισμένοι λένε ‘‘κάνω δίαιτα’’, άλλοι βρίσκουν άλλες δικαιολογίες. Δυστυχώς, η χώρα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Παλιά αγοράζαμε ένα τσουβάλι αλεύρι 100 λίρες, τώρα με 300 λίρες. Παλιά αγοράζαμε λάδι 75 λίρες, τώρα η τιμή του έφτασε τις 225 λίρες. Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Η δαπάνη για την άδεια αυξήθηκε. Πληρώνουμε 4 χιλιάδες λίρες κάθε 30 μέρες. Το κόστος αυξάνεται. Οι δουλειές μας ήταν καλύτερες στο παρελθόν» καταλήγει ο Καρατάι.

«Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού» λέει ο Καρατάι

Οικογένεια συνταξιούχων που αγόραζε κουλούρια παραπονέθηκε επίσης για το ακριβό κόστος.

«Ανετα τη μέρα του στο παλάτι»

Η σύζυγος ανέφερε ότι πήρε σύνταξη 2.200 λίρες: «Τώρα έδωσα τις 7,5 λίρες. Δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τις υπόλοιπες. Είναι πολύ κακό, έχουμε γίνει νευρωτικοί. Δεν μπορώ ούτε να φροντίσω τα δικά μου παιδιά ούτε να βοηθήσω τα εγγόνια μου».

«Είμαι 70 χρονών, δεν θέλω να ζήσω άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» πρόσθεσε, υπονοώντας τον Ερντογάν.

Ο σύζυγός της είπε: «Είμαστε συνταξιούχοι, αλλά σερνόμαστε. Κουλούρι 2,5 λίρες. Με αυτόν τον ρυθμό, θα φτάσουμε να πωλείται το ένα τέταρτο. Θα μπορούμε να αγοράζουμε μόνο για δοκιμή, σύντομα».

Αλλος πολίτης ανέφερε: «Ακούσαμε για μισό καρπούζι, αλλά μισό κουλούρι είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ο Θεός να έχει καλά το τέλος μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρωσία: Προειδοποιεί Ευρώπη και Ελλάδα να μην φιλοξενήσουν γαλλικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδια επέκτασης του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του

Γαλλία: 40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ η ραδιενέργεια εντοπίζεται σε γάλα, τυριά και κρέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Αρχή πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας της Γαλλίας

Πέθανε ο Ντιν Ταβουλάρης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας πίσω από τον «Νονό» και το «Αποκάλυψη Τώρα»

Ιράν: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη

Κόσμος Χτες
Το ιρανικό πρακτορείο Mehr μεταδίδει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που «εμπλέκονται με εχθρικούς στόχους», ενεργοποιήθηκαν στην Τεχεράνη

Έκανε μπάνιο με τους φακούς επαφής και έχασε την όρασή της μέσα σε λίγες μέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το καθημερινό λάθος με τους φακούς επαφής που μπορεί να σε τυφλώσει, όπως δυστυχώς συνέβη σε μία νεαρή Αμερικανίδα

Τραγωδία στην Πάτρα: Πέθανε βρέφος 14 ημερών

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τη γέννησή του

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τράκτορα – Ένας σοβαρά τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σοβαρά τραυματισμένος

Μυστήριο στον πλανήτη Αρη: Βράχος που θυμίζει κρανίο δεινοσαύρου «τρελαίνει» το διαδίκτυο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Perseverance της NASA φωτογράφισε «κρανίο» στον Κόκκινο Πλανήτη

Κεφαλονιά: «Δεν είχε σχέση με ναρκωτικά η Μυρτώ, ούτε ποτό δεν έπινε», λέει ο σύντροφός της 19χρονης

Ελλάδα Χτες
Ο σύντροφος της Μυρτούς κατέθεσε στην ανακρίτρια για τα γεγονότα της νύχτας πριν τον θάνατό της, με την κατάθεσή του να θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση

Ποιος ράπερ είναι αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό 14χρονης

Κόσμος Χτες
Η 14χρονη Σελέστε Ρίβας Ερνάντεζ πέθανε από πολλαπλά διαμπερή τραύματα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ανθρωποκτονία από το ιατροδικαστικό γραφείο του Λος Αντζελες

Θρίαμβος της Πρεβολαράκη! Εξασφάλισε το ασημένιο και πάει για νέο χρυσό στο Ευρωπαϊκό πάλης

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μαρία Πρεβολαράκη προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον θρόνο της.

Τροχαίο στη Λιοσίων: Στη φυλακή ο 16χρονος που παρέσυρε την ανήλικη

Ελλάδα Χτες
Τι υποστήριξε στην απολογία του