E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Τουρκία: Αρχισαν να πουλάνε και μισά κουλούρια

«Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» λέει συνταξιούχος, που μόλις αγόρασε κουλούρι, για τον Ερντογάν.

Δημοσίευση 29/11/2021 | 09:27

Σοκ στην Τουρκία: Αρχισαν να πουλάνε και μισά κουλούρια

Ξεκίνησαν στην Τουρκία οι πωλήσεις «μισών κουλουριών» καθώς οι πολίτες άρχισαν εκτός από ψωμί να δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και κουλούρια.

Αυξήθηκαν τα πάντα

Με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου αυξήθηκαν τα πάντα, από το φυσικό αέριο μέχρι το αλεύρι.

Ο Μαχμούτ Καρατάι, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια είναι κουλουράς στη Σμύρνη, φημισμένη για τα κουλούρια της, ανάρτησε στον πάγκο του, στην περιοχή Κονάκ, το μήνυμα: «Ξεκίνησε πώληση μισών κουλουριών μας».

Ο Καρατάι λέει: «Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται: “Μα γίνεται να πουλιέται κουλούρι 2,5 λίρες;’’. Αναγκαστήκαμε λοιπόν σε μια τέτοια πρακτική».

Συνταξιούχος που αγόρασε κουλούρι από τον πάγκο είπε ότι «Με αυτόν τον ρυθμό θα αρχίσουν να πουλάνε και ένα τέταρτο του κουλουριού».

Μειώθηκε η δουλειά

Η δουλειά του Καρατάι μειώθηκε μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των τιμών.

«Βοηθάω τον πατέρα μου από 7 χρονών. Οταν συνταξιοδοτήθηκε, ο πάγκος έμεινε σ’ εμένα, είμαι εδώ 15 χρόνια. Ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται πολύ: ‘‘Μα είναι δυνατόν 2,5 λίρες το κουλούρι; Ο κατώτατος μισθός παραμένει ίδιος, αλλά οι δαπάνες είναι 2-3 φορές ψηλότερες’’» τονίζει ο Καρατάι.

«Επεσαν και οι δουλειές μας. Οταν είδαμε ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν κουλούρια, αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού. Υπάρχουν αυτοί που το θέλουν» εξηγεί.

«Κάνω δίαιτα»

«Ορισμένοι λένε ‘‘κάνω δίαιτα’’, άλλοι βρίσκουν άλλες δικαιολογίες. Δυστυχώς, η χώρα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Παλιά αγοράζαμε ένα τσουβάλι αλεύρι 100 λίρες, τώρα με 300 λίρες. Παλιά αγοράζαμε λάδι 75 λίρες, τώρα η τιμή του έφτασε τις 225 λίρες. Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Η δαπάνη για την άδεια αυξήθηκε. Πληρώνουμε 4 χιλιάδες λίρες κάθε 30 μέρες. Το κόστος αυξάνεται. Οι δουλειές μας ήταν καλύτερες στο παρελθόν» καταλήγει ο Καρατάι.

«Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού» λέει ο Καρατάι

Οικογένεια συνταξιούχων που αγόραζε κουλούρια παραπονέθηκε επίσης για το ακριβό κόστος.

«Ανετα τη μέρα του στο παλάτι»

Η σύζυγος ανέφερε ότι πήρε σύνταξη 2.200 λίρες: «Τώρα έδωσα τις 7,5 λίρες. Δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τις υπόλοιπες. Είναι πολύ κακό, έχουμε γίνει νευρωτικοί. Δεν μπορώ ούτε να φροντίσω τα δικά μου παιδιά ούτε να βοηθήσω τα εγγόνια μου».

«Είμαι 70 χρονών, δεν θέλω να ζήσω άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» πρόσθεσε, υπονοώντας τον Ερντογάν.

Ο σύζυγός της είπε: «Είμαστε συνταξιούχοι, αλλά σερνόμαστε. Κουλούρι 2,5 λίρες. Με αυτόν τον ρυθμό, θα φτάσουμε να πωλείται το ένα τέταρτο. Θα μπορούμε να αγοράζουμε μόνο για δοκιμή, σύντομα».

Αλλος πολίτης ανέφερε: «Ακούσαμε για μισό καρπούζι, αλλά μισό κουλούρι είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ο Θεός να έχει καλά το τέλος μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι συνέβη τελικά στην πλαζ της Πάτρας με τη λουόμενη που είπε ότι τραυματίστηκε από λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Τραμπ και Ερντογάν στην Αγκυρα: Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα F‑35

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της πώλησης F-35 στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα.

Διάσημο κτίριο του Μανχάταν κινδυνεύει να καταρρεύσει – Εκκενώσεις αυτή την ώρα


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Εκκενώθηκαν εργαζόμενοι και γειτονικά κτίρια στο Μανχάταν μετά από διαπίστωση σοβαρών δομικών βλαβών σε πολυώροφο συγκρότημα κοντά στον σταθμό Grand Central.

Η μεγάλη επιστροφή: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξανά στον Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Στο πλευρό του Ομπράντοβιτς ξανά ο θρύλος των «πράσινων»

Πετράλωνα: Δεν προχωρά η πραγματογνωμοσύνη λόγω διαφωνίας για το ποιος θα απομακρύνει τα μπάζα

Ελλάδα 07.07.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος φορέας αναλαμβάνει την απομάκρυνση των συντριμμιών, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η πραγματογνωμοσύνη

Τέλος τα μπλοκάκια: Οι κλήσεις της Τροχαίας περνούν στην ψηφιακή εποχή

Ελλάδα 07.07.2026
Το νέο σύστημα αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία βάζοντας τέλος στις επισκέψεις σε Α.Τ και περιττή ταλαιπωρία

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας από τις 10 Ιουλίου ‑ Ποια η πρόγνωση για την Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με πρόγνωση του Θεόδωρου Κολυδά

Πέθανε στα 37 της η τραγουδίστρια του «Party Rock Anthem» Λόρεν Μπένετ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια - Αφησε πίσω της μία 6χρονη κόρη

Στα όρια διπλωματικής κρίσης έφτασαν Γαλλία και Παραγουάη με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μουντιάλ

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο πρόεδρος της Παραγουάης έγραψε στον Γάλλο πρόεδρο καταδικάζοντας τα σχόλια που έγιναν

Ο γάτος του Βέλγου πρωθυπουργού «τρολάρει» τον Τραμπ μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Ο Μάξιμος, ο διάσημος γάτος του Βέλγου πρωθυπουργού «τρολάρει» τον Τραμπ μετά τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ