E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Τουρκία: Αρχισαν να πουλάνε και μισά κουλούρια

«Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» λέει συνταξιούχος, που μόλις αγόρασε κουλούρι, για τον Ερντογάν.

Δημοσίευση 29/11/2021 | 09:27

Σοκ στην Τουρκία: Αρχισαν να πουλάνε και μισά κουλούρια

Ξεκίνησαν στην Τουρκία οι πωλήσεις «μισών κουλουριών» καθώς οι πολίτες άρχισαν εκτός από ψωμί να δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και κουλούρια.

Αυξήθηκαν τα πάντα

Με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου αυξήθηκαν τα πάντα, από το φυσικό αέριο μέχρι το αλεύρι.

Ο Μαχμούτ Καρατάι, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια είναι κουλουράς στη Σμύρνη, φημισμένη για τα κουλούρια της, ανάρτησε στον πάγκο του, στην περιοχή Κονάκ, το μήνυμα: «Ξεκίνησε πώληση μισών κουλουριών μας».

Ο Καρατάι λέει: «Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται: “Μα γίνεται να πουλιέται κουλούρι 2,5 λίρες;’’. Αναγκαστήκαμε λοιπόν σε μια τέτοια πρακτική».

Συνταξιούχος που αγόρασε κουλούρι από τον πάγκο είπε ότι «Με αυτόν τον ρυθμό θα αρχίσουν να πουλάνε και ένα τέταρτο του κουλουριού».

Μειώθηκε η δουλειά

Η δουλειά του Καρατάι μειώθηκε μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των τιμών.

«Βοηθάω τον πατέρα μου από 7 χρονών. Οταν συνταξιοδοτήθηκε, ο πάγκος έμεινε σ’ εμένα, είμαι εδώ 15 χρόνια. Ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται πολύ: ‘‘Μα είναι δυνατόν 2,5 λίρες το κουλούρι; Ο κατώτατος μισθός παραμένει ίδιος, αλλά οι δαπάνες είναι 2-3 φορές ψηλότερες’’» τονίζει ο Καρατάι.

«Επεσαν και οι δουλειές μας. Οταν είδαμε ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν κουλούρια, αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού. Υπάρχουν αυτοί που το θέλουν» εξηγεί.

«Κάνω δίαιτα»

«Ορισμένοι λένε ‘‘κάνω δίαιτα’’, άλλοι βρίσκουν άλλες δικαιολογίες. Δυστυχώς, η χώρα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Παλιά αγοράζαμε ένα τσουβάλι αλεύρι 100 λίρες, τώρα με 300 λίρες. Παλιά αγοράζαμε λάδι 75 λίρες, τώρα η τιμή του έφτασε τις 225 λίρες. Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Η δαπάνη για την άδεια αυξήθηκε. Πληρώνουμε 4 χιλιάδες λίρες κάθε 30 μέρες. Το κόστος αυξάνεται. Οι δουλειές μας ήταν καλύτερες στο παρελθόν» καταλήγει ο Καρατάι.

«Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού» λέει ο Καρατάι

Οικογένεια συνταξιούχων που αγόραζε κουλούρια παραπονέθηκε επίσης για το ακριβό κόστος.

«Ανετα τη μέρα του στο παλάτι»

Η σύζυγος ανέφερε ότι πήρε σύνταξη 2.200 λίρες: «Τώρα έδωσα τις 7,5 λίρες. Δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τις υπόλοιπες. Είναι πολύ κακό, έχουμε γίνει νευρωτικοί. Δεν μπορώ ούτε να φροντίσω τα δικά μου παιδιά ούτε να βοηθήσω τα εγγόνια μου».

«Είμαι 70 χρονών, δεν θέλω να ζήσω άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» πρόσθεσε, υπονοώντας τον Ερντογάν.

Ο σύζυγός της είπε: «Είμαστε συνταξιούχοι, αλλά σερνόμαστε. Κουλούρι 2,5 λίρες. Με αυτόν τον ρυθμό, θα φτάσουμε να πωλείται το ένα τέταρτο. Θα μπορούμε να αγοράζουμε μόνο για δοκιμή, σύντομα».

Αλλος πολίτης ανέφερε: «Ακούσαμε για μισό καρπούζι, αλλά μισό κουλούρι είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ο Θεός να έχει καλά το τέλος μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται