E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στην Τουρκία: Αρχισαν να πουλάνε και μισά κουλούρια

«Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» λέει συνταξιούχος, που μόλις αγόρασε κουλούρι, για τον Ερντογάν.

Δημοσίευση 29/11/2021 | 09:27

Σοκ στην Τουρκία: Αρχισαν να πουλάνε και μισά κουλούρια

Ξεκίνησαν στην Τουρκία οι πωλήσεις «μισών κουλουριών» καθώς οι πολίτες άρχισαν εκτός από ψωμί να δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και κουλούρια.

Αυξήθηκαν τα πάντα

Με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου αυξήθηκαν τα πάντα, από το φυσικό αέριο μέχρι το αλεύρι.

Ο Μαχμούτ Καρατάι, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια είναι κουλουράς στη Σμύρνη, φημισμένη για τα κουλούρια της, ανάρτησε στον πάγκο του, στην περιοχή Κονάκ, το μήνυμα: «Ξεκίνησε πώληση μισών κουλουριών μας».

Ο Καρατάι λέει: «Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται: “Μα γίνεται να πουλιέται κουλούρι 2,5 λίρες;’’. Αναγκαστήκαμε λοιπόν σε μια τέτοια πρακτική».

Συνταξιούχος που αγόρασε κουλούρι από τον πάγκο είπε ότι «Με αυτόν τον ρυθμό θα αρχίσουν να πουλάνε και ένα τέταρτο του κουλουριού».

Μειώθηκε η δουλειά

Η δουλειά του Καρατάι μειώθηκε μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των τιμών.

«Βοηθάω τον πατέρα μου από 7 χρονών. Οταν συνταξιοδοτήθηκε, ο πάγκος έμεινε σ’ εμένα, είμαι εδώ 15 χρόνια. Ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται πολύ: ‘‘Μα είναι δυνατόν 2,5 λίρες το κουλούρι; Ο κατώτατος μισθός παραμένει ίδιος, αλλά οι δαπάνες είναι 2-3 φορές ψηλότερες’’» τονίζει ο Καρατάι.

«Επεσαν και οι δουλειές μας. Οταν είδαμε ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν κουλούρια, αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού. Υπάρχουν αυτοί που το θέλουν» εξηγεί.

«Κάνω δίαιτα»

«Ορισμένοι λένε ‘‘κάνω δίαιτα’’, άλλοι βρίσκουν άλλες δικαιολογίες. Δυστυχώς, η χώρα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Παλιά αγοράζαμε ένα τσουβάλι αλεύρι 100 λίρες, τώρα με 300 λίρες. Παλιά αγοράζαμε λάδι 75 λίρες, τώρα η τιμή του έφτασε τις 225 λίρες. Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Η δαπάνη για την άδεια αυξήθηκε. Πληρώνουμε 4 χιλιάδες λίρες κάθε 30 μέρες. Το κόστος αυξάνεται. Οι δουλειές μας ήταν καλύτερες στο παρελθόν» καταλήγει ο Καρατάι.

«Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού» λέει ο Καρατάι

Οικογένεια συνταξιούχων που αγόραζε κουλούρια παραπονέθηκε επίσης για το ακριβό κόστος.

«Ανετα τη μέρα του στο παλάτι»

Η σύζυγος ανέφερε ότι πήρε σύνταξη 2.200 λίρες: «Τώρα έδωσα τις 7,5 λίρες. Δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τις υπόλοιπες. Είναι πολύ κακό, έχουμε γίνει νευρωτικοί. Δεν μπορώ ούτε να φροντίσω τα δικά μου παιδιά ούτε να βοηθήσω τα εγγόνια μου».

«Είμαι 70 χρονών, δεν θέλω να ζήσω άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» πρόσθεσε, υπονοώντας τον Ερντογάν.

Ο σύζυγός της είπε: «Είμαστε συνταξιούχοι, αλλά σερνόμαστε. Κουλούρι 2,5 λίρες. Με αυτόν τον ρυθμό, θα φτάσουμε να πωλείται το ένα τέταρτο. Θα μπορούμε να αγοράζουμε μόνο για δοκιμή, σύντομα».

Αλλος πολίτης ανέφερε: «Ακούσαμε για μισό καρπούζι, αλλά μισό κουλούρι είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ο Θεός να έχει καλά το τέλος μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Αττική που εκτελούσαν θερμές εργασίες σε μέρα με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια

Μακελειό σε γιορτή της 4ης Ιουλίου στη Νέα Υόρκη – Οκτώ τραυματίες, οι 4 παιδιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες μιλούν για άνδρα που ήταν ντυμένος στα μαύρα και φορούσε μαύρη μάσκα σκι, ο οποίος πυροβόλησε πολλές φορές προς το πλήθος, που έκανε μπάρμπεκιου σε αυλή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικό βίντεο ‑ drone από τις καμένες εκτάσεις σε Ωραιόκαστρο και Φιλοθέη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά

Επίδομα αδείας 2026: Τι αλλάζει φέτος και ποιοι εργαζόμενοι επηρεάζονται

Ελλάδα Χτες
Με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου, αλλάζουν τα ποσά του επιδόματος αδείας για χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

16χρονη κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή στο σπίτι – Η μητέρα της την έσωσε κάνοντας ΚΑΡΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο απινιδωτής τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και με την πρώτη απινίδωση η 16χρονη ανέπνευσε ξανά

Θεσσαλονίκη: 16χρονη κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή στο σπίτι – Η μητέρα της την έσωσε κάνοντας ΚΑΡΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο απινιδωτής τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και με την πρώτη απινίδωση η 16χρονη ανέπνευσε ξανά

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Ασπρόπυργος – Ανω Λιόσια εξαιτίας πυρκαγιάς

Ελλάδα Χτες
Δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών επηρεάζονται με καθυστερήσεις και τροποποιήσεις, ενώ τμήματα διαδρομών αντικαθίστανται με λεωφορεία της Hellenic Train

Σερένα Γουίλιαμς: Ανέβασε φωτογραφία με το υγρό που αφαίρεσαν από το γόνατό της – «Απλά... ουάου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Σερένα Γουίλιαμς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το διπλό γυναικών στο Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού στο γόνατο

Σκιάθος: Συνελήφθη 27χρονος που επιτέθηκε σε πολίτες – Πετούσε καρέκλες και ξεσήκωνε τους περαστικούς

Ελλάδα Χτες
Σκηνές έντασης ξεδιπλώθηκαν τα ξημερώματα στο νησί της Σκιάθου

Καπνός, διοξίνες, βενζόλιο: Τι αναπνέει η Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Ελεύθερος ο 76χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Χρησιμοποιήστε μάσκες υψηλής προστασίας» συστήνει ο καθηγητής Μηχανικής Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Φωτιά στην Οινόη Αττικής: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης με 10 εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο της πυρκαγιάς