E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που ανακοίνωσε lockdown μέχρι να εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού της

Μόνο τότε θα προχωρήσει σε άρση του lockdown

Δημοσίευση 22/10/2021 | 09:03

Η χώρα που ανακοίνωσε lockdown μέχρι να εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού της

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα προχωρήσει στην άρση του lockdown για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού μόνο αφού έχει εμβολιαστεί πλήρως το 90% του πληθυσμού. Αυτό ανακοίνωσε σε πρόσφατες δηλώσεις της, η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν.

Μέχρι πρότινος υπόδειγμα στην πολιτική εξάλειψης του κορονοϊού, η Νέα Ζηλανδία δεν έχει μπορέσει να διαχειριστεί με τον ίδιο τρόπο το πιο πρόσφατο ξέσπασμα, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική μετάλλαξη Δέλτα κι έχει επίκεντρο το Όκλαντ. Η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης ανάγκασε την πρωθυπουργό Τζασίντα Αρντέρν να αλλάξει προσέγγιση και από τη στρατηγική εξάλειψης του ιού να επικεντρώνεται πλέον στον εμβολιασμό.

Η πρωθυπουργός εξήγησε πως αφού φθάσουν στο 90% όλες οι περιφερειακές διευθύνσεις η χώρα του νότιου Ειρηνικού θα έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ανοσοποίησης έναντι του κορονοϊού στον κόσμο. Ως αυτό το στάδιο, έχει εμβολιαστεί πλήρως το 68% των Νεοζηλανδών, ενώ το 86% έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση.

«Σε τελευταία ανάλυση, εξισορροπούμε την επιθυμία να ξανανοίξουμε γρήγορα με την ανάγκη να μείνει ο κόσμος ασφαλής», εξήγησε η κυρία Αρντέρν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα, την Ουέλινγκτον.

Αφού η χώρα επιτύχει τον στόχο, θα εφαρμοστεί νέο σύστημα, που παρομοιάζεται με φωτεινό σηματοδότη, για τη διαχείριση ξεσπασμάτων κατά τόπους. Τα πιστοποιητικά πλήρους εμβολιασμού θα επέχουν κεντρική θέση στο νέο σύστημα, που θα σημάνει το οριστικό τέλος των lockdowns εθνικής εμβέλειας.

Σήμερα επιβεβαιώθηκαν 129 κρούσματα του SARS-CoV-2, ρεκόρ για τρίτη φορά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, παρότι το Όκλαντ παραμένει σε lockdowns για πάνω από δύο μήνες. Στην υπόλοιπη χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων, εφαρμόζονται πιο χαλαρά μέτρα.

Συνολικά, η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει 28 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί 2.389 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, αριθμούς που παραμένουν αξιοζήλευτοι σε διεθνές επίπεδο.

Ωστόσο οι νεοζηλανδικές υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει πως τα κρούσματα δεν αποκλείεται να αυξηθούν κι άλλο, μέχρι το επίπεδο της εμβολιαστικής κάλυψης να ανέβει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ο θερμικός θόλος στρέφεται προς τη χώρα μας

Καιρός 04.07.2025
Έρχεται «καυτό» τετραήμερο με 43άρια

Πειραιάς – Ο σοκαριστικός διάλογος της 14χρονης με τον βιαστή

Ελλάδα 04.07.2025
«Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»

Οδηγός χωρίς δίπλωμα παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με όχημα – Ακρωτηριάστηκε 53χρονη εργαζόμενη στην Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα Χτες
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την 53χρονη

Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν

Κόσμος Χτες
Στη σπουδαία καριέρα του, που ξεπέρασε τα 40 χρόνια, ο Μάικλ Μάντσεν συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα: Διάσπαρτες εστίες σε Φέρμα, Αχλιά και Κουτσουνάρι

Ελλάδα Χτες
Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις νερού μέχρι πριν νυχτώσει

«Κόλαφος» ο Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: «Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη...»

Αθλητικά Νέα Χτες
O νέος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά με λίγα λόγια εξήγησε σε μέσο της Σερβίας την πτώση του Έλληνα τενίστα

Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Ελλάδα Χτες
«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας λόγω της φωτιάς

Ελλάδα Χτες
Λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή αποφασίστηκε να μην δέσουν πλοία στο λιμάνι

Φωτιά στη Ραφήνα: Πυκνός μαύρος καπνός έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Δύσκολη η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, με τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά να έχουν φτάσει έως το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Την κυνηγούσε με ψαλίδι στους δρόμους της Αμαλιάδας και την κάρφωσε στην πλάτη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη η δράστιδα - Αφού αποπειράθηκε να κόψει τα μαλλιά της νεαρής της κάρφωσε το ψαλίδι στην πλάτη