E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτιάχνουν εμβόλιο ειδικά για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κερδίζει έδαφος η μετάλλαξη Δέλτα+

Δημοσίευση 20/10/2021 | 10:02

Φτιάχνουν εμβόλιο ειδικά για τη μετάλλαξη Δέλτα

Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι πως σύντομα, η μετάλλαξη Δέλτα Plus του κορονοϊού θα επικρατήσει παντού. Και γι’ αυτό οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης -οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από το εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca- άρχισαν να αναπτύσσουν ένα νέο σκεύασμα.

Η εργασία τους βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και το εμβόλιο ουσιαστικά θα αποτελεί μια τροποποίηση του αρχικού εμβολίου που είχαν δημιουργήσει κατά της Covid-19.

Μια πηγή σχετική με θέμα δήλωσε τον Independent ότι η ανάπτυξη μιας νέας εκδοχής του εμβολίου γίνεται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων στη Βρετανία, «προκειμένου να υπάρχει κάτι στο ράφι έτοιμο για μαζική παραγωγή, αν χρειαστεί». Δεν διευκρινίστηκε σε πόσο χρόνο θα είναι έτοιμο το εμβόλιο.

Δεν είναι επίσης σαφές αν το νέο εμβόλιο έχει να κάνει και με την εμφάνιση στη χώρα της νέας παραλλαγής Δέλτα+ (Delta Plus) που σταδιακά κερδίζει έδαφος και η οποία φαίνεται να είναι κάπως πιο μεταδοτική (κατά 10% έως 15% σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις) από την «κανονική» Δέλτα. Στις αρχές Οκτωβρίου σχεδόν το 10% των νέων κρουσμάτων στην Αγγλία οφείλονταν στη Δέλτα+.

Ο Έλληνας καθηγητής βιολογίας Άρης Κατζουράκης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέφερε ότι αν η εκτίμηση περί μεγαλύτερης κατά 10-15% μεταδοτικότητας επιβεβαιωθεί, τότε η Δέλτα+ (γνωστή και ως μετάλλαξη ΑΥ.4.2) «θα επικρατήσει τελικά».

Εν όψει και των ολοένα αυξανόμενων αναγκών διεθνώς για τη διενέργεια τρίτης ενισχυτικής δόσης, οι ερευνητές της Οξφόρδης εκτίμησαν ότι δεν θα είναι δύσκολο να κάνουν τις αναγκαίες τροποποιήσεις, ώστε το νέο εμβόλιο να εστιάσει στο στέλεχος Δέλτα.

Η Pfizer έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ένα εμβόλιο που θα στοχεύει στη Δέλτα, ενώ και η Moderna έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε εύκολα να αναπροσαρμόσει το δικό της εμβόλιο, προκειμένου να καλύψει νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων