E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα δίωξη σε βάρος ηθοποιού για βιασμό

Σε βάρος του 60χρονου ηθοποιού ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από πολύμηνη έρευνα

Δημοσίευση 18/10/2021 | 13:08

Νέα δίωξη σε βάρος ηθοποιού για βιασμό

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για το κακούργημα του βιασμού καλείται να δώσει ένας ακόμη ηθοποιός, ο τρίτος κατά σειρά, ο οποίος μπήκε στο «μικροσκόπιο» στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #metoo. Σε βάρος του 60χρονου ηθοποιού ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από πολύμηνη έρευνα με αφορμή καταγγελία που έφτασε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αφορούσε βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2020.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε ο ηθοποιός κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος, πλέον, ηθοποιός ισχυρίστηκε πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας, ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε με αποτέλεσμα να ασκήσει τελικά σε βάρος του κακουργηματική δίωξη.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος με τη σειρά του θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο ηθοποιό και αμέσως μετά θα κριθεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Η είδηση της νέας δίωξης σε βάρος του 60χρονου ηθοποιού έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις εισαγγελικές προτάσεις για παραπομπή σε δίκη των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη. Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βάση τα οποία οι δικαστές θα αποφασίσουν αν οι προφυλακισμένοι ηθοποιοί θα καθίσουν στο εδώλιο ή όχι.

Παράλληλα, η πρώτη υπόθεση για το ελληνικό #metoo μετρά αντίστροφα για να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Κατηγορούμενος είναι ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας και θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με αποτέλεσμα πολλά θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων για σeξουαλικά εγκλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα 31.12.2025
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Καιρός 31.12.2025
Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Κόσμος 31.12.2025
Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης ‑ Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ελλάδα 31.12.2025
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιοχές του Δήμου Πεντέλης, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας

Αστυνομία της Καλιφόρνιας για τον άστεγο ηθοποιό του Nickelodeon, Τάιλορ Τσέις: Του προσφέρεται συνεχώς βοήθεια αλλά την αρνείται

Κόσμος 31.12.2025
«Έχει φτάσει πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, όμως το τελικό βήμα πρέπει να γίνει από τον ίδιο και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί»

Κιριμπάτι: Η νησιωτική χώρα του Ειρηνικού υποδέχθηκε πρώτη το 2026

Κόσμος 31.12.2025
Τα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού Ωκεανού υποδέχονται ήδη το 2026

Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς: Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Κόσμος 31.12.2025
Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων

Επεισοδιακές ληστείες στην Αθήνα: Ανδρας προσποιήθηκε τον αστυνομικό και λήστεψε αλλοδαπό

Ελλάδα 31.12.2025
Τέσσερις ξυλοκόπησαν 23χρονο για το κινητό και τα παπούτσια του

Γεωργιάδης: Τα μπλόκα δεν γίνονται για αγροτικά θέματα αλλά για να πέσει η κυβέρνηση

Ελλάδα 31.12.2025
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι τα περισσότερα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί και κάνει λόγο για καθαρά πολιτική πράξη με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία