E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Σηκώθηκε ξανά ο μαύρος φράχτης γύρω από το Καπιτώλιο

Ύψους 2,44 μέτρων

Δημοσίευση 18/9/2021 | 17:11

ΗΠΑ: Σηκώθηκε ξανά ο μαύρος φράχτης γύρω από το Καπιτώλιο

Σε εγρήγορση θα βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί στο Καπιτώλιο ενόψει διαδήλωσης υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας μαύρος φράκτης ύψους 2,44 μέτρων, που περιέβαλε το συγκρότημα για περίπου 6 μήνες μετά την επίθεση, επανατοποθετήθηκε, την ώρα που 100 μέλη της Εθνοφρουράς βρίσκονται σε ετοιμότητα και δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ελέγχους στους ταξιδιώτες που φθάνουν στο κοντινότερο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων.

Οι διοργανωτές της πορείας «Δικαιοσύνη για την 6 Ιανουαρίου» λένε πως αναμένουν να διεξαχθεί σε ειρηνικό κλίμα, όμως ο διοικητής της αστυνομίας του Καπιτωλίου Τζέι Τόμας Μάνγκερ είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι «έχουν διατυπωθεί κάποιες απειλές για βία» σε σχέση με την κινητοποίηση, όπου η αστυνομία θα προσπαθήσει να μη σημειωθούν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Τραμπ και αντιδιαδηλωτών.

Σε περισσότερους από 600 ανθρώπους ασκήθηκαν διώξεις για συμμετοχή στις βιαιοπραγίες της 6ης Ιανουαρίου, οι οποίες ακολούθησαν μια ομιλία του Τραμπ, όπου εκείνος είχε επαναλάβει τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι η εκλογική ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ήταν αποτέλεσμα εκτεταμένης νοθείας. Οι ισχυρισμοί αυτοί απορρίφθηκαν από δικαστήρια, εκλογικούς αξιωματούχους και μέλη της διοίκησης Τραμπ.

Περίπου 50 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει ένοχοι σε κατηγορίες που σχετίζονται με τα επεισόδια. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους έχουν αφεθεί ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης, όμως 75 παραμένουν προφυλακισμένοι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων Proud Boys, Oath Keepers καιThree Percenters βαρύνονται με κατηγορίες ότι εισέβαλαν στο κτίριο.

Ο Ματ Μπρέιναρντ, ένας υποστηρικτής των ψευδών ισχυρισμών του Τραμπ περί διαφθοράς, ο οποίος οργανώνει την πορεία, δήλωσε πως ελπίζει πως αυτή θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση των ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

«Αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε είναι να φέρουμε στο προσκήνιο την κακομεταχείριση των ατόμων αυτών και να ενθαρρύνουμε τους ομοσπονδιακούς νομοθέτες να ζητήσουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους. Και αυτό σημαίνει, σε πολλές περιπτώσεις, να αποσυρθούν οι κατηγορίες», τόνισε ο Μπρέιναρντ, σε μια συνέντευξη στο C-SPAN.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής