E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα»

Δημοσίευση 15/9/2021 | 09:10

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα». Με αυτή τη φράση η 35χρονη, σήμερα, Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, εξήγησε την ανάγκη της να είναι παρούσα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου αρχίζει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

Λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι, έφτασε στα δικαστήρια. Φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία, πολύ αργά και με τη βοήθεια των δικηγόρων της.

Η εικόνα της νεαρής γυναίκας που έπεσε θύμα της 37χρονης που της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα ήταν συγκλονιστική.

Έχουν περάσει 16 μήνες από την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το πρωί της 20ης Μαΐου 2020, στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγαζόταν η εταιρία στην οποία δούλευε. Σήμερα (15.09.2021) είναι έτοιμη να βρεθεί απέναντι στη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή, την 36χρονη συντοπίτισσά της Ε.Κ., η οποία πάντως ίσως να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που σόκαρε το πανελλήνιο ξεκινά με στόχο να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς η κατηγορουμένη έχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης, με το όριο του 18μήνου να μην επιτρέπει καθυστερήσεις για την ετυμηγορία των δικαστών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που συντάραξε την κοινή γνώμη προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον καθώς το θύμα έχει υποστεί σοβαρότατες βλάβες και έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, καλείται μετά από ήδη εννέα χειρουργεία να ζει υπό ειδικές συνθήκες και με σωρεία επεμβάσεων που έπονται.

Η ίδια σε πρόσφατες δηλώσεις της αναφέρθηκε στα λειτουργικά αλλά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δε μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο, ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν. Μπορώ να βγω από το σπίτι υπό προϋποθέσεις αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβά συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου» είπε συμπληρώνοντας ωστόσο πως όσο και της είναι δύσκολο, θα βρεθεί στο δικαστήριο.

Ενδιαφέρον όμως για την υπόθεση έχουν και νομικοί καθώς οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν αν η κρίση των συναδέλφων τους, Ανακρίτριας, Εισαγγελέα και μελών του Συμβουλίου που παρέπεμψαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 36χρονη, είναι ορθή ή αν θα υιοθετήσουν την θέση της δράστιδας ότι ανεξαρτήτως των βλαβών του θύματος , η πράξη της δεν στόχευε στην εξόντωση της Ιωάννας και επομένως πρέπει να αποδοθεί ευμενέστερος ποινικός χαρακτηρισμός για την επίθεση.

Η κατηγορουμένη συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 και απολογούμενη σιώπησε, αρνούμενη να δώσει στην Ανάκριση οποιαδήποτε απάντηση για όσα της καταλογίζονται από σωρεία συντριπτικών στοιχείων. Η σιωπή της 36χρονης τηρήθηκε επί 11 μήνες.

Η ίδια θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην Ανακρίτρια τον Απρίλιο του 2021, οπότε και σε συμπληρωματική απολογία της ομολόγησε πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα τονίζοντας πως η πρόθεση της δεν ήταν να την σκοτώσει. Ζητώντας συγγνώμη η 36χρονη απέδωσε την αποτρόπαια πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα για το οποίο πίστευε πως είχε εμπλοκή σε σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα, το οποίο δεν προσδιόρισε στην Ανακρίτρια.

Η ομολογία της 36χρονης, φαίνεται να μην άλλαξε την άποψη των δικαστών που έκριναν την υπόθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον περασμένο Μάιο παρέπεμψε την δράστιδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, υιοθετώντας απόλυτα την εισήγηση του Εισαγγελέα που έδωσε τη νομική του απάντηση στην θέση της κατηγορουμένης ότι πρέπει να δικαστεί για σωματική βλάβη: «ήθελε να την σκοτώσει» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος πολλά δεδομένα με κυρίαρχο την ποσότητα του υγρού που έριξε η κατηγορουμένη στην Ιωάννα.

Στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν, μετά την ίδια την παθούσα, 30 με 40 μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οι γιατροί που επί σειρά μηνών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ιωάννα.

Για την δίκη έχει επιστρατευθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ εντός και εκτός της αίθουσας θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: Σκότωσε την αδελφή του γιατί άκουγε δυνατά μουσική

Κόσμος 04.02.2026
Την άφησε έξω από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκε

Συλλαμβάνεται ο Μαροκινός από το ναυάγιο της Χίου, τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Ελλάδα 04.02.2026
Οι μετανάστες που μετέφερε είναι Αφγανοί - Εντολή για τη σύλληψη του Μαροκινού από τον εισαγγελέα του νησιού

Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο

Κόσμος 04.02.2026
Αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τι είπε ο Παύλος Ντε Γκρες για το πολιτικό του μέλλον

Πολιτική 04.02.2026
Διαψεύδονται από το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας τα σενάρια που διακινούνται

Θεσσαλονίκη: «Καρατομήθηκε» η ηγεσία του ΟΣΕΘ λόγω των καμένων λεωφορείων

Ελλάδα 04.02.2026
Η απόφαση της καρατόμησής τους ελήφθη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, και ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του πρωθυπουργού για μηδενική ανοχή σε επιτελικά σφάλματα ή αδυναμίες

ΠΑΟΚ: Επαναπατρίστηκε και ο τρίτος Έλληνας τραυματίας του πολύνεκρου τροχαίου

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από την Τιμισοάρα με αεροσκάφος των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Οικογενειακή τραγωδία στη Νάπολη: 22χρονη κοπέλα μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον αδελφό της

Κόσμος 04.02.2026
Η δολοφονία μίας 22χρονης κοπέλας από τον αδελφό της συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Νάπολης και όχι μόνο

Γρίπη: «Καμπανάκι» από Τζανάκη ‑ Θα κάνουμε Πάσχα με τον ιό

Κόσμος 04.02.2026
Θα νοσήσουν φέτος με γρίπη Α, περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη

Σοκ στη Γερμανία: Έλληνας χωρίς εισιτήριο ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 04.02.2026
Του ζήτησε να αποβιβαστεί, γιατί δεν είχε εισιτήριο - «Κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας»

Πέθανε η Ασπασία Παπαδάκη ‑ Ποια ήταν η πρώτη λυράρισσα

Ελλάδα 04.02.2026
Η γυναίκα που έσπασε τα στερεότυπα και έγραψε ιστορία στη κρητική μουσική

Νέες ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος

Ελλάδα 04.02.2026
Διευρύνει τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος σε νέα παρτίδα των προϊόντων της μάρκας Guigoz η εταιρεία Nestlé