E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματικές ώρες στην Ηλεία: Σοβαρές αναζωπυρώσεις στα χωριά Μουριά και Κάμενα

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί σχεδόν 19 χωριά - «Πύρινη κόλαση» στο Λάλα - Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις

Δημοσίευση 5/8/2021 | 16:28

Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται για δεύτερη νύχτα στην Ηλεία, με πολλαπλά μέτωπα να εκδηλώνονται στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί σχεδόν 19 χωριά, ενώ, σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις, υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις στη Μουριά και στα Κάμενα.

Στο χωριό του Λάλα η φωτιά καίει με αμείωτη ένταση και έχει καταστρέψει ήδη σπίτια και επιχειρήσεις.

Πόρτα-πόρτα εκκενώνουν το Λούβρο

Στο χωριό Λούβρο, οι αρχές πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια των κατοίκων και τους ενημερώνουν να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς απειλείται από τις φλόγες που πλησιάζουν.

Καμία δήλωση για προσαγωγή υπόπτου από τις αρχές

Ύποπτος για εμπρησμό εντοπίστηκε στην περιοχή του Λαμπέτι στην Ηλεία, λίγη ώρα πριν ξεσπάσει το νέο ισχυρό μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή.

Ακόμη ωστόσο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αρχές σχετικά με σύλληψη και προσαγωγή του υπόπτου.

«Ήταν 2 χιλιόμετρα από τον Πύργο, στην περιοχή Λαμπέτι. Εντοπίστηκε από τα συστήματα παρακολούθησης άτομο με μηχανάκι το οποίο, όπου σταματούσε, μετά από λίγο φούντωνε φωτιά».

Αυτό ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συμπληρώνοντας:

«Αυτό προέκυψε τώρα. Και πολίτες είδαν τέτοια κίνηση από μακριά στο δάσος. Αλλά υπάρχει και εικόνα αυτής της σκηνής από άλλα συστήματα».

Καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο

«Η Ηλεία δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά», τονίζει σε μήνυμά του, με αφορμή τις φωτιές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος και προσθέτει: «Από την Τετάρτη 4 Αυγούστου, καταβάλλεται μια πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια, από το σύνολο των δυνάμεων του Πυροσβεστικού σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των δήμων και του στρατού, για να ανακόψουμε το πύρινο μέτωπο». Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι «είναι καθοριστικής σημασίας και η συμβολή των κατοίκων των πληττόμενων κοινοτήτων, οι οποίοι με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, προσπαθούν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους».

Αναφερόμενος στα αίτια της πυρκαγιάς, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι «η πορεία της πυρκαγιάς και τα χαρακτηριστικά της, αποδεικνύουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, ένα σχέδιο να πλήξουν τον τόπο μας, τις ζωές, τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». «Οι αρμόδιες αρχές», συνεχίζει, «ήδη ερευνούν τις συνθήκες εκδήλωσης των πυρκαγιών».

Επίσης, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες, «να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί», με αφορμή το γεγονός, ότι «αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει δείκτη επικινδυνότητας 5 (κατάσταση συναγερμού), με καιρικές συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, οι οποίες μεγιστοποιούν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης νέων πυρκαγιών».

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Εναέρια πλάνα από την καταστροφική πυρκαγιά

Τα εναέρια πλανά από το τεράστιο μέτωπο της Ηλείας δείχνει το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο νομός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left Χτες
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»