E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του δολοφόνου

Δημοσίευση 23/7/2021 | 14:50

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο κρίθηκε προφυλακιστέος από εισαγγελέα και ανακριτή και, σήμερα, ο δικηγόρος του αναφέρθηκε στις διαρροές της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης παρουσιάζοντας την εκδοχή του δράστη.

Ο συνήγορος Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε σήμερα πως ο πελάτης τους διακομίστηκε χθες στο κέντρο υγείας Νάξου, μετά από «επεισόδιο επιπέδου συνείδησης». «Εξήλθε ικανός να επικοινωνήσει με τον ανακριτή, η ανάκριση διήρκεσε πολλές ώρες το οποίο οφείλεται εν μέρει και στις δυσκολίες επικοινωνίας που υπήρχαν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, που πρόσθεσε ότι στον πελάτη του οι γιατροί έγραψαν τα ίδια ψυχοφάρμακα που του είχαν συνταγογραφήσει και κατά το παρελθόν αλλά εκείνος «δεν έπαιρνε».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία», έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για τον θάνατο της Γαρυφαλλιάς «κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του», υποστήριξε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως επίσημη ιατροδικαστική έκθεση δεν υφίσταται, επικρίνοντας τον ίδιο τον ιατροδικαστή για διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η 26χρονη χτυπήθηκε και σύρθηκε από τον θύτη που στη συνέχεια την έριξε από τα βράχια στη θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου υποστήριξε πως θα «είναι λογικό» ο πελάτης του να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. «Οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας, τον οδήγησαν στο να ψάχνει ο ίδιος να συνθέσει τα κομμάτια να φτιάξει μια εικόνα. Αυτό δεν του συμβαίνει πρώτη φορά, του έχει συμβεί και στο παρελθόν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

«Αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα κομματιαστά. Έτσι μου το είπε», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος που παραδέχτηκε ότι το έγκλημα δεν τελέστηκε σε καμία περίπτωση «εν βρασμώ ψυχής». «Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι αποδεδειγμένο αυτό. Είναι διαγνωσμένο το 2015 από τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι στην Κηφισιά. Από εκεί και πέρα υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις, υπήρξαν θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν (...) Δεν μπορώ να πω εάν έπαιξε και ποιον ρόλο η ασθένειά αυτή στην πράξη. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Δηλαδή και ένας ψυχασθενής μπορεί να διαπράξει έγκλημα, ενώ δεν επηρεάζεται η πράξη του από την ασθένειά του. Όμως κατά κανόνα ο ψυχασθενής έχει λόγο να επηρεαστεί από την ασθένειά του».

Χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς έκανε λόγο για «κωμικούς ισχυρισμούς».

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορος του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο Έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ακριβότερο ελληνικό έργο του 20ού αιώνα: Η «Ποίηση» του Παρθένη πουλήθηκε 1.258.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η χθεσινή δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Παρίσι κατέγραψε την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

Πολιτική 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

Οικονομία 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες