E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του δολοφόνου

Δημοσίευση 23/7/2021 | 14:50

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο κρίθηκε προφυλακιστέος από εισαγγελέα και ανακριτή και, σήμερα, ο δικηγόρος του αναφέρθηκε στις διαρροές της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης παρουσιάζοντας την εκδοχή του δράστη.

Ο συνήγορος Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε σήμερα πως ο πελάτης τους διακομίστηκε χθες στο κέντρο υγείας Νάξου, μετά από «επεισόδιο επιπέδου συνείδησης». «Εξήλθε ικανός να επικοινωνήσει με τον ανακριτή, η ανάκριση διήρκεσε πολλές ώρες το οποίο οφείλεται εν μέρει και στις δυσκολίες επικοινωνίας που υπήρχαν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, που πρόσθεσε ότι στον πελάτη του οι γιατροί έγραψαν τα ίδια ψυχοφάρμακα που του είχαν συνταγογραφήσει και κατά το παρελθόν αλλά εκείνος «δεν έπαιρνε».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία», έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για τον θάνατο της Γαρυφαλλιάς «κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του», υποστήριξε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως επίσημη ιατροδικαστική έκθεση δεν υφίσταται, επικρίνοντας τον ίδιο τον ιατροδικαστή για διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η 26χρονη χτυπήθηκε και σύρθηκε από τον θύτη που στη συνέχεια την έριξε από τα βράχια στη θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου υποστήριξε πως θα «είναι λογικό» ο πελάτης του να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. «Οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας, τον οδήγησαν στο να ψάχνει ο ίδιος να συνθέσει τα κομμάτια να φτιάξει μια εικόνα. Αυτό δεν του συμβαίνει πρώτη φορά, του έχει συμβεί και στο παρελθόν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

«Αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα κομματιαστά. Έτσι μου το είπε», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος που παραδέχτηκε ότι το έγκλημα δεν τελέστηκε σε καμία περίπτωση «εν βρασμώ ψυχής». «Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι αποδεδειγμένο αυτό. Είναι διαγνωσμένο το 2015 από τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι στην Κηφισιά. Από εκεί και πέρα υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις, υπήρξαν θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν (...) Δεν μπορώ να πω εάν έπαιξε και ποιον ρόλο η ασθένειά αυτή στην πράξη. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Δηλαδή και ένας ψυχασθενής μπορεί να διαπράξει έγκλημα, ενώ δεν επηρεάζεται η πράξη του από την ασθένειά του. Όμως κατά κανόνα ο ψυχασθενής έχει λόγο να επηρεαστεί από την ασθένειά του».

Χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς έκανε λόγο για «κωμικούς ισχυρισμούς».

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορος του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο Έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Ελλάδα 09.01.2026
Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Ελλάδα Χτες
Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες ο Δήμος Ορεστιάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Ελλάδα Χτες
Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα

Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

Οι ΗΠΑ ωθούν τους Αμερικανούς να τρώνε περισσότερο βούτυρο ‑ Ειδικός εξηγεί γιατί αυτό είναι λάθος

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την Dr. Trisha Pasricha, το βούτυρο είναι μια κακή διατροφική επιλογή, καθώς αν εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, επηρεάζει αρνητικά την καρδιά μας

Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»

Κόσμος Χτες
Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές

Μερτς: Η Ευρώπη να αυξήσει το κόστος του πολέμου για την Ρωσία ‑ Τι είπε ο Ζελένσκι

Κόσμος Χτες
Έτοιμο για οριστικοποίηση το έγγραφο με τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Στον Πύργο του Αιφελ έφτασαν Γάλλοι αγρότες που διαμαρτύρονται για την Mercosur

Κόσμος Χτες
Είμαστε μεταξύ πικρίας και απελπισίας, είπε ο Στεφάν Πελετιέ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Coordination Rurale

Σάλος από βίντεο με διαλόγους για μίζες στο προεδρικό της Κύπρου

Κόσμος Χτες
Προϊόν λάσπης, απαντά η Λευκωσία

Αγρίνιο: Ανδρας εισέβαλλε στο γραφείο του δημάρχου, τον απείλησε και δάγκωσε υπάλληλο

Ελλάδα Χτες
Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον άνδρα που εκτός από φραστικά του επιτέθηκε με μια ομπρέλα