E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του δολοφόνου

Δημοσίευση 23/7/2021 | 14:50

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο κρίθηκε προφυλακιστέος από εισαγγελέα και ανακριτή και, σήμερα, ο δικηγόρος του αναφέρθηκε στις διαρροές της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης παρουσιάζοντας την εκδοχή του δράστη.

Ο συνήγορος Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε σήμερα πως ο πελάτης τους διακομίστηκε χθες στο κέντρο υγείας Νάξου, μετά από «επεισόδιο επιπέδου συνείδησης». «Εξήλθε ικανός να επικοινωνήσει με τον ανακριτή, η ανάκριση διήρκεσε πολλές ώρες το οποίο οφείλεται εν μέρει και στις δυσκολίες επικοινωνίας που υπήρχαν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, που πρόσθεσε ότι στον πελάτη του οι γιατροί έγραψαν τα ίδια ψυχοφάρμακα που του είχαν συνταγογραφήσει και κατά το παρελθόν αλλά εκείνος «δεν έπαιρνε».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία», έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για τον θάνατο της Γαρυφαλλιάς «κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του», υποστήριξε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως επίσημη ιατροδικαστική έκθεση δεν υφίσταται, επικρίνοντας τον ίδιο τον ιατροδικαστή για διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η 26χρονη χτυπήθηκε και σύρθηκε από τον θύτη που στη συνέχεια την έριξε από τα βράχια στη θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου υποστήριξε πως θα «είναι λογικό» ο πελάτης του να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. «Οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας, τον οδήγησαν στο να ψάχνει ο ίδιος να συνθέσει τα κομμάτια να φτιάξει μια εικόνα. Αυτό δεν του συμβαίνει πρώτη φορά, του έχει συμβεί και στο παρελθόν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

«Αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα κομματιαστά. Έτσι μου το είπε», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος που παραδέχτηκε ότι το έγκλημα δεν τελέστηκε σε καμία περίπτωση «εν βρασμώ ψυχής». «Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι αποδεδειγμένο αυτό. Είναι διαγνωσμένο το 2015 από τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι στην Κηφισιά. Από εκεί και πέρα υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις, υπήρξαν θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν (...) Δεν μπορώ να πω εάν έπαιξε και ποιον ρόλο η ασθένειά αυτή στην πράξη. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Δηλαδή και ένας ψυχασθενής μπορεί να διαπράξει έγκλημα, ενώ δεν επηρεάζεται η πράξη του από την ασθένειά του. Όμως κατά κανόνα ο ψυχασθενής έχει λόγο να επηρεαστεί από την ασθένειά του».

Χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς έκανε λόγο για «κωμικούς ισχυρισμούς».

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορος του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο Έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μέσι ξέσπασε σε κλάματα μετά την τρομερή ανατροπή στο Μουντιάλ ‑ δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά την απίστευτη ανατροπή της Αργεντινής κόντρα στην Αίγυπτο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ανατροπή του αιώνα από τον Μέσι: Η Αργεντινή στους «8»!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, ο Μέσι αναλαμβάνει δράση. Με γκολ, ασίστ και αδάμαστο πάθος, η Αλμπισελέστε πέτυχε απίστευτη ανατροπή (3-2) και άφησε άφωνη την Αίγυπτο.

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των προημιτελικών και τι αλλάζει στους τέσσερις τελευταίους αγώνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σήμερα ολοκληρώνεται η φάση των «16» με τις αναμετρήσεις Αργεντινή-Αίγυπτος και Ελβετία-Κολομβία

Φωτιά στη Λέσβο: Τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν

Ελλάδα Χτες
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκάλα Ερεσού με 18 πυροσβέστες, πέντε οχήματα και τέσσερα εναέρια μέσα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Τραμπ για Μελόνι: Καλός άνθρωπος, πραγματικά

Πολιτική Χτες
«Την αγαπώ πολύ, όμως έκανε ένα λάθος...Απλά δεν ήταν εκεί για εμάς και αυτό δεν μου άρεσε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος έπειτα από την άρνηση της Μελόνι να συνδράμει την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση κατά του Ιράν

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 20χρονος Βρετανός μετά τη σύγκρουση «γουρούνας» με πούλμαν στη Ζάκυνθο ‑ Διακομίσθηκε στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση - Έκκληση από συγγενείς του για οικονομική ενίσχυση ώστε να καλυφθούν τα νοσήλεια - Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια να τον ξυπνήσουν αλλά έπαθε κρίση

Βίντεο ντοκουμέντο από την Κουλούρα Ημαθίας: Η στιγμή της μαχαίρωσης από τον 47χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος φέρεται να μπήκε σε έντονο διαπληκτισμό με δύο Ρομά και να τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον έναν εξ αυτών

Τρύπα 9 μέτρων άνοιξε στη Βαρκελώνη αναγκάζοντας την εκκένωση 5 πολυκατοικιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά στη συνοικία Sant Gervasí-La Bonanova, με τις αρχές να συνδέουν την καθίζηση με τα έργα κατασκευής της γραμμής L9 του Μετρό.

Τι συνέβη τελικά στην πλαζ της Πάτρας με τη λουόμενη που είπε ότι τραυματίστηκε από λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Τραμπ και Ερντογάν στην Αγκυρα: Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα F‑35

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της πώλησης F-35 στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα.

Συναγερμός στο Μανχάταν: Ποιο γνωστό κτίριο 38 ορόφων εκκενώθηκε εκτάκτως

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τούβλα έπεσαν, κολώνες άρχισαν να λυγίζουν και ορόφοι παρουσίασαν καθίζηση στο πρώην κτίριο της Pfizer κοντά στο Grand Central Terminal.