E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του δολοφόνου

Δημοσίευση 23/7/2021 | 14:50

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο κρίθηκε προφυλακιστέος από εισαγγελέα και ανακριτή και, σήμερα, ο δικηγόρος του αναφέρθηκε στις διαρροές της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης παρουσιάζοντας την εκδοχή του δράστη.

Ο συνήγορος Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε σήμερα πως ο πελάτης τους διακομίστηκε χθες στο κέντρο υγείας Νάξου, μετά από «επεισόδιο επιπέδου συνείδησης». «Εξήλθε ικανός να επικοινωνήσει με τον ανακριτή, η ανάκριση διήρκεσε πολλές ώρες το οποίο οφείλεται εν μέρει και στις δυσκολίες επικοινωνίας που υπήρχαν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, που πρόσθεσε ότι στον πελάτη του οι γιατροί έγραψαν τα ίδια ψυχοφάρμακα που του είχαν συνταγογραφήσει και κατά το παρελθόν αλλά εκείνος «δεν έπαιρνε».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία», έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για τον θάνατο της Γαρυφαλλιάς «κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του», υποστήριξε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως επίσημη ιατροδικαστική έκθεση δεν υφίσταται, επικρίνοντας τον ίδιο τον ιατροδικαστή για διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η 26χρονη χτυπήθηκε και σύρθηκε από τον θύτη που στη συνέχεια την έριξε από τα βράχια στη θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου υποστήριξε πως θα «είναι λογικό» ο πελάτης του να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. «Οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας, τον οδήγησαν στο να ψάχνει ο ίδιος να συνθέσει τα κομμάτια να φτιάξει μια εικόνα. Αυτό δεν του συμβαίνει πρώτη φορά, του έχει συμβεί και στο παρελθόν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

«Αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα κομματιαστά. Έτσι μου το είπε», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος που παραδέχτηκε ότι το έγκλημα δεν τελέστηκε σε καμία περίπτωση «εν βρασμώ ψυχής». «Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι αποδεδειγμένο αυτό. Είναι διαγνωσμένο το 2015 από τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι στην Κηφισιά. Από εκεί και πέρα υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις, υπήρξαν θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν (...) Δεν μπορώ να πω εάν έπαιξε και ποιον ρόλο η ασθένειά αυτή στην πράξη. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Δηλαδή και ένας ψυχασθενής μπορεί να διαπράξει έγκλημα, ενώ δεν επηρεάζεται η πράξη του από την ασθένειά του. Όμως κατά κανόνα ο ψυχασθενής έχει λόγο να επηρεαστεί από την ασθένειά του».

Χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς έκανε λόγο για «κωμικούς ισχυρισμούς».

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορος του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο Έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Πρόκριση στους «16» του Europa League με 10 παίκτες και θρίλερ στα πέναλτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Βικτόρια Πλζεν με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση

Δολιοφθορά στη γραμμή Αθήνα‑Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό FBI στις έρευνες ‑ Τι εξετάζεται

Ελλάδα Χτες
Τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει 20 ανάλογα περιστατικά τόσο στην Αθήνα όσο και στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο

Απεργία για τα Τέμπη: Κλείνουν το Σάββατο έξι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ελλάδα Χτες
Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Aπάτη της Καμόρα σε νοσοκομείο: Σκηνοθετούσε τροχαία για να κλέβει ασφάλιστρα

Κόσμος Χτες
Πτώματα μεταφέρονταν με μάσκες οξυγόνου, στρατολογούνταν ψευδομάρτυρες και κατέθεταν ψευδείς εκθέσεις ατυχήματος. H οργάνωση εκμεταλλευόταν το κυλικείο και τους αυτόματους πωλητές του νοσοκομείου

Χαλκιδική: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε σακούλες

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής

Μία καυτή νύχτα στο πιο αποκλειστικό σeξ κλαμπ του Λος Αντζελες: Πώς γίνεται κανείς μέλος του

Κόσμος Χτες
Κρυμμένο ανάμεσα στους ελικοειδείς δρόμους των λόφων του Χόλιγουντ, σε μια αυστηρά φυλασσόμενη ιδιοκτησία με θέα που κόβει την ανάσα, λειτουργεί το Snctm

Γαλλία: Ο τερματοφύλακας της Ναντ προσποιήθηκε τραυματισμό για να φάνε οι μουσουλμάνοι συμπαίκτες του, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Αντονι Λοπες βρέθηκε ξαφνικά στο χορτάρι χωρίς να έχει επαφή με κάποιον αντίπαλο, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε θέατρο για καλό λόγο

Κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του στο ΑΤ Λιβαδειάς

Ελλάδα Χτες
Απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο

Επίδομα 70 ευρώ για smartphone: Ποιοι έχουν δικαίωμα να το λάβουν

Οικονομία Χτες
Ποιοι είναι δικαιούχοι

Η Λόρα στα χέρια της αστυνομίας

Ελλάδα Χτες
Η 16χρονη εντοπίστηκε πριν από λίγο

Ισόβια στο δολοφόνο της Δώρας Ναστούλη στο Αγρίνιο

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση έγινε δεκτή με έντονη συναισθηματική φόρτιση από τη μητέρα της Δώρας, τον αδερφό της και τα τρία παιδιά της που όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν δικαίωση για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο