E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέλλα: Αφησε ανάπηρη τη γυναίκα του χτυπώντας την και συνελήφθη για νέο ξυλοδαρμό της

Έρμαιο στα χέρια του συζύγου της έγινε μια γυναίκα η οποία υπέστη αναπηρία από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς

Δημοσίευση 21/7/2021 | 10:10

Πέλλα: Αφησε ανάπηρη τη γυναίκα του χτυπώντας την και συνελήφθη για νέο ξυλοδαρμό της

Έρμαιο στα χέρια του συζύγου της έγινε μια γυναίκα η οποία υπέστη αναπηρία από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς, στην Πέλλα. Ο άνδρας της, την έστειλε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ της επιτέθηκε ξανά προκαλώντας της νέο κάταγμα στο πόδι που είχε χειρουργηθεί, τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με το GrTimes.gr, Ο σύζυγος, ο οποίος είχε καταδικαστεί με κάθειρξη για ανάλογο προγενέστερο περιστατικό, συνελήφθη για δεύτερη φορά! Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από την οποία επακολούθησε βαριά σωματική πάθηση του θύματος, σε βαθμό κακουργήματος.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τον ξυλοδαρμό από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, στις 9 Μαρτίου του 2020. Μία υπήκοος Σερβίας, ηλικίας 50 χρονών, δήλωσε στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα ότι την χτύπησε ο σύζυγός της. Είπε μόνο ότι της επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος της, ενώ η ίδια δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Ακολούθησε η σύλληψη του 48χρονου Έλληνα και ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αρχικά παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας. Στην Εισαγγελία όμως διαβιβάστηκε έγγραφη αναφορά από το νοσοκομείο. Οι γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής έκριναν ότι η παθούσα έπρεπε να χειρουργηθεί για αποκατάσταση των τραυμάτων που της είχε προκαλέσει ο κατηγορούμενος και η σωματική βλάβη ήταν βαριά.

Έτσι πραγματοποιήθηκε κύρια ανάκριση και, μετά την απολογία του, ο 48χρονος προφυλακίστηκε. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε την γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι από μόνη της αποφάσισε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να βγει στο μπαλκόνι τους σπιτιού τους, λίγες μέρες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με συνέπεια λόγω αστάθειας να πέσει και να τραυματιστεί. Ο ισχυρισμός αυτός όμως δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές.

«Την φρόντιζα»

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι, το 2017, είχε προβεί σε άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του η οποία υπέστη μόνιμη βλάβη και συγκεκριμένα αναπηρία σε ποσοστό 60%. Για αυτή την πράξη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών. Είπε μάλιστα ότι από τότε η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται συνεχώς και ότι λόγω της αστάθειας του βαδίσματος της έχει δήθεν αναμενόμενες πτώσεις και ότι ο ίδιος την φρόντιζε πολύ. Όπως έγινε και τον Φεβρουάριο του 2020, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Μόλις βγήκε από το νοσοκομείο η γυναίκα έπεσε και πάλι θύμα ξυλοδαρμού.

Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι ήδη είχε υποστεί μια χειρουργική επέμβαση στο πόδι της, ότι ήταν αδύναμη και είχε αστάθεια στο βάδισμα και πάρα ταύτα, της επιτέθηκε ξανά με σφοδρότητα, με κλωτσιές και μπουνιές, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος της. «Της προκάλεσε, μεταξύ άλλων τραυματισμών, νέο κάταγμα στο δεξί της ισχίο επί εδάφους παλιού χειρουργηθέντος κατάγματος του ίδιου ισχίου για το οποίο απαιτήθηκε στη συνέχεια νέο χειρουργείο, νοσηλεία και αδυναμία κανονικής χρήση του δεξιού της ισχίου επί μακρόν» αναγράφεται στο κατηγορητήριο.

Ακόμη επισημαίνεται ότι: «Η γυναίκα χρειαζόταν τη στήριξη άλλου ατόμου ακόμη και για την εξυπηρέτηση και των στοιχειωδέστερων ατομικών αναγκών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται