E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέλλα: Αφησε ανάπηρη τη γυναίκα του χτυπώντας την και συνελήφθη για νέο ξυλοδαρμό της

Έρμαιο στα χέρια του συζύγου της έγινε μια γυναίκα η οποία υπέστη αναπηρία από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς

Δημοσίευση 21/7/2021 | 10:10

Πέλλα: Αφησε ανάπηρη τη γυναίκα του χτυπώντας την και συνελήφθη για νέο ξυλοδαρμό της

Έρμαιο στα χέρια του συζύγου της έγινε μια γυναίκα η οποία υπέστη αναπηρία από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς, στην Πέλλα. Ο άνδρας της, την έστειλε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ της επιτέθηκε ξανά προκαλώντας της νέο κάταγμα στο πόδι που είχε χειρουργηθεί, τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με το GrTimes.gr, Ο σύζυγος, ο οποίος είχε καταδικαστεί με κάθειρξη για ανάλογο προγενέστερο περιστατικό, συνελήφθη για δεύτερη φορά! Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από την οποία επακολούθησε βαριά σωματική πάθηση του θύματος, σε βαθμό κακουργήματος.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τον ξυλοδαρμό από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, στις 9 Μαρτίου του 2020. Μία υπήκοος Σερβίας, ηλικίας 50 χρονών, δήλωσε στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα ότι την χτύπησε ο σύζυγός της. Είπε μόνο ότι της επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος της, ενώ η ίδια δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Ακολούθησε η σύλληψη του 48χρονου Έλληνα και ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αρχικά παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας. Στην Εισαγγελία όμως διαβιβάστηκε έγγραφη αναφορά από το νοσοκομείο. Οι γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής έκριναν ότι η παθούσα έπρεπε να χειρουργηθεί για αποκατάσταση των τραυμάτων που της είχε προκαλέσει ο κατηγορούμενος και η σωματική βλάβη ήταν βαριά.

Έτσι πραγματοποιήθηκε κύρια ανάκριση και, μετά την απολογία του, ο 48χρονος προφυλακίστηκε. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε την γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι από μόνη της αποφάσισε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να βγει στο μπαλκόνι τους σπιτιού τους, λίγες μέρες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με συνέπεια λόγω αστάθειας να πέσει και να τραυματιστεί. Ο ισχυρισμός αυτός όμως δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές.

«Την φρόντιζα»

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι, το 2017, είχε προβεί σε άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του η οποία υπέστη μόνιμη βλάβη και συγκεκριμένα αναπηρία σε ποσοστό 60%. Για αυτή την πράξη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών. Είπε μάλιστα ότι από τότε η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται συνεχώς και ότι λόγω της αστάθειας του βαδίσματος της έχει δήθεν αναμενόμενες πτώσεις και ότι ο ίδιος την φρόντιζε πολύ. Όπως έγινε και τον Φεβρουάριο του 2020, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Μόλις βγήκε από το νοσοκομείο η γυναίκα έπεσε και πάλι θύμα ξυλοδαρμού.

Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι ήδη είχε υποστεί μια χειρουργική επέμβαση στο πόδι της, ότι ήταν αδύναμη και είχε αστάθεια στο βάδισμα και πάρα ταύτα, της επιτέθηκε ξανά με σφοδρότητα, με κλωτσιές και μπουνιές, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος της. «Της προκάλεσε, μεταξύ άλλων τραυματισμών, νέο κάταγμα στο δεξί της ισχίο επί εδάφους παλιού χειρουργηθέντος κατάγματος του ίδιου ισχίου για το οποίο απαιτήθηκε στη συνέχεια νέο χειρουργείο, νοσηλεία και αδυναμία κανονικής χρήση του δεξιού της ισχίου επί μακρόν» αναγράφεται στο κατηγορητήριο.

Ακόμη επισημαίνεται ότι: «Η γυναίκα χρειαζόταν τη στήριξη άλλου ατόμου ακόμη και για την εξυπηρέτηση και των στοιχειωδέστερων ατομικών αναγκών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εμπρηστική επίθεση σε συνεργείο στον Νέο Κόσμο: Έσπασαν την τζαμαρία και έβαλαν φωτιά

Ελλάδα 27.11.2025
H πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό του μαγαζιού, ενώ στο σημείο δεν εντοπίστηκαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 35χρονο που παρενοχλούσε συστηματικά 39χρονη

Ελλάδα 27.11.2025
Ο 35χρονος πίεζε κατ΄εξακολούθηση την 35χρονη να συνευρεθούν ερωτικa

Κακοκαιρία «Adel»: Εκτεταμένες ζημιές στη Μεσσηνία ‑ Χωρίς ρεύμα η Φοινικούντα

Ελλάδα 27.11.2025
Τζαμαρίες σε σπίτια έσπασαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και στέγαστρα ξηλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους

Tραμπ σε δημοσιογράφο των NYT: «Eίσαι άσχημη μέσα και έξω» ‑ Γιατί τον εξόργισε το άρθρο της

Κόσμος 27.11.2025
Ο Τραμπ αποκάλεσε δημοσιογράφο των New York Times «άσχημη» σε μια νέα προσβολή προς γυναίκα δημοσιογράφο

Σαλαμίνα: Αποφασισμένη να πει όλη την αλήθεια η 46χρονη ‑ «Μετανιώνω κάθε λεπτό εκείνης της νύχτας»

Ελλάδα 27.11.2025
«Ζητάω συγγνώμη αλλά γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι αρκετό», δήλωσε μεταξύ άλλων μέσα από τη φυλακή η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της για 1.100 ευρώ

Η Γαλλία μαζεύει στρατό ‑ Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Μακρόν

Κόσμος 27.11.2025
ι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούνται σήμερα από περίπου 200.000 άτομα ενεργό προσωπικό και 47.000 εφέδρους.

Εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο στην Κύπρο: Red Sprites εμφανίστηκαν στον ουρανό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 27.11.2025
Τα Red Sprites παρουσιάζουν κυρίως ερυθρό χρώμα, παρατηρούνται κατά κύριο λόγο πάνω από ισχυρές καταιγίδες σε υψόμετρο περίπου 40-50 χιλιομέτρων έως και περίπου τα 90 χιλιόμετρα και συνδέονται έμμεσα με κεραυνούς θετικού φορτίου

Τσίπρας: Εγώ θα μιλήσω στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 27.11.2025
Ο πρώην πρωθυπουργός σε νέο βίντεο παραθέτει δηλώσεις από Μητσοτάκη, Κωνσταντοπούλου, Κουτσούμπα, Κασσελάκη, Βαρουφάκη και Μαρινάκη σχετικά με το βιβλίο του

Ρόδος: Η συγκινητική μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα

Ελλάδα 27.11.2025
«Πότε δεν θα το πίστευα, όμως κι αυτό το είδα, ένα κοπέλι έσβησε από μια χειροβομβίδα», γράφει μεταξύ άλλων στη σπαρακτική ανάρτησή του ο πατέρας του 19χρονου Ραφαήλ

Λίστα με τα κλειστά σχολεία την Πέμπτη 27/11 λόγω της κακοκαιρίας Adel

Ελλάδα 27.11.2025
Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού κάνει λόγο για ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μαζικά μηνύματα από την ΑΑΔΕ σε 100.000 δικαιούχους

Οικονομία 27.11.2025
Ηανακοίνωση της ΑΑΔΕ και τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες