E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέλλα: Αφησε ανάπηρη τη γυναίκα του χτυπώντας την και συνελήφθη για νέο ξυλοδαρμό της

Έρμαιο στα χέρια του συζύγου της έγινε μια γυναίκα η οποία υπέστη αναπηρία από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς

Δημοσίευση 21/7/2021 | 10:10

Πέλλα: Αφησε ανάπηρη τη γυναίκα του χτυπώντας την και συνελήφθη για νέο ξυλοδαρμό της

Έρμαιο στα χέρια του συζύγου της έγινε μια γυναίκα η οποία υπέστη αναπηρία από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς, στην Πέλλα. Ο άνδρας της, την έστειλε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ της επιτέθηκε ξανά προκαλώντας της νέο κάταγμα στο πόδι που είχε χειρουργηθεί, τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με το GrTimes.gr, Ο σύζυγος, ο οποίος είχε καταδικαστεί με κάθειρξη για ανάλογο προγενέστερο περιστατικό, συνελήφθη για δεύτερη φορά! Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από την οποία επακολούθησε βαριά σωματική πάθηση του θύματος, σε βαθμό κακουργήματος.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τον ξυλοδαρμό από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, στις 9 Μαρτίου του 2020. Μία υπήκοος Σερβίας, ηλικίας 50 χρονών, δήλωσε στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα ότι την χτύπησε ο σύζυγός της. Είπε μόνο ότι της επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος της, ενώ η ίδια δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Ακολούθησε η σύλληψη του 48χρονου Έλληνα και ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αρχικά παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας. Στην Εισαγγελία όμως διαβιβάστηκε έγγραφη αναφορά από το νοσοκομείο. Οι γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής έκριναν ότι η παθούσα έπρεπε να χειρουργηθεί για αποκατάσταση των τραυμάτων που της είχε προκαλέσει ο κατηγορούμενος και η σωματική βλάβη ήταν βαριά.

Έτσι πραγματοποιήθηκε κύρια ανάκριση και, μετά την απολογία του, ο 48χρονος προφυλακίστηκε. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε την γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι από μόνη της αποφάσισε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να βγει στο μπαλκόνι τους σπιτιού τους, λίγες μέρες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με συνέπεια λόγω αστάθειας να πέσει και να τραυματιστεί. Ο ισχυρισμός αυτός όμως δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές.

«Την φρόντιζα»

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι, το 2017, είχε προβεί σε άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του η οποία υπέστη μόνιμη βλάβη και συγκεκριμένα αναπηρία σε ποσοστό 60%. Για αυτή την πράξη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών. Είπε μάλιστα ότι από τότε η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται συνεχώς και ότι λόγω της αστάθειας του βαδίσματος της έχει δήθεν αναμενόμενες πτώσεις και ότι ο ίδιος την φρόντιζε πολύ. Όπως έγινε και τον Φεβρουάριο του 2020, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Μόλις βγήκε από το νοσοκομείο η γυναίκα έπεσε και πάλι θύμα ξυλοδαρμού.

Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι ήδη είχε υποστεί μια χειρουργική επέμβαση στο πόδι της, ότι ήταν αδύναμη και είχε αστάθεια στο βάδισμα και πάρα ταύτα, της επιτέθηκε ξανά με σφοδρότητα, με κλωτσιές και μπουνιές, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος της. «Της προκάλεσε, μεταξύ άλλων τραυματισμών, νέο κάταγμα στο δεξί της ισχίο επί εδάφους παλιού χειρουργηθέντος κατάγματος του ίδιου ισχίου για το οποίο απαιτήθηκε στη συνέχεια νέο χειρουργείο, νοσηλεία και αδυναμία κανονικής χρήση του δεξιού της ισχίου επί μακρόν» αναγράφεται στο κατηγορητήριο.

Ακόμη επισημαίνεται ότι: «Η γυναίκα χρειαζόταν τη στήριξη άλλου ατόμου ακόμη και για την εξυπηρέτηση και των στοιχειωδέστερων ατομικών αναγκών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ