E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μονή Πετράκη: Οι αναρτήσεις του ιερέα στο Facebook

Τι έγραψε πέντε ώρες πριν από την επίθεση

Δημοσίευση 24/6/2021 | 08:55

Μονή Πετράκη: Οι αναρτήσεις του ιερέα στο Facebook

Ο ιερέας, Θ.Κ. που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη φαίνεται πως είχε προειδοποιήσει. Ο ιερέας είχε κάνει αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook, στις οποίες έκανε αναφορά για "κατάθλιψη". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα "Δημοκρατία", στις 14 Απριλίου έγραψε στο προφίλ του: "Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας, τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι, φοράμε παντελόνια. Ας βγει η απόφαση και τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω, γιατί δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην Εκκλησία από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε. Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία".

Στην τελευταία ανάρτησή του περίπου πέντε ώρες πριν από την επίθεση, ο ιερέας αναφέρει "σας παρακαλώ αδελφοί μου, σήμερα ζητώ την αγάπη σας, την προσευχή σας σε μια μεγάλη δοκιμασία που περνώ, πείτε ένα κύριε ελέησον. Κάντε ένα κομποσχοίνι, μια παράκληση, το έχω μεγάλη ανάγκη. Να είστε ευλογημένοι. Η Παναγία να σας σκεπάζει. Ευχαριστώ πολύ".

"Σας παρακαλώ αδελφοί μου, περνάω μιας βαριάς μορφής κατάθλιψη. Καθημερινώς πολλές φορές την ημέρα ξεσπάω σε κλάματα. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, μήπως πρέπει να κάπου να νοσηλευτώ. Δεν είμαι καλά" περιγράφει σε άλλη ανάρτησή του, η οποία είχε και 58 σχόλια, καθώς όσοι ήταν φίλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανησύχησαν με όσα έγραφε.

"Δεν θέλω να καταλογίσω καμία ευθύνη ούτε στη μονή Πετράκη, ούτε στους Μητροπολίτες, ούτε στον Αρχιεπίσκοπο. Όμως, όταν ξέρουν το παρελθόν του συγκεκριμένου ιερέα, όταν πριν από 1,5 μήνα πήγε να αυτοκτονήσει, όταν έχει γράψει στο facebook μηνύματα ότι θα προβεί σε πράξεις, θα έπρεπε να τον είχαν υπό την προσοχή τους" ανέφερε ο συνήγορός του κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Το τηλεφώνημα σε φίλο του ιερέα δύο ώρες πριν από την επίθεση

Στην εφημερίδα "Δημοκρατία" μίλησε ένας ιερέας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο δράστης του τηλεφώνησε δύο ώρες πριν από την επίθεση και τον παρακάλεσε να προσευχηθεί προκειμένου να αθωωθεί. "Ακουγόταν απελπισμένος. Όμως ήρεμος. Δεν φαινόταν να έχει κάτι κακό στο μυαλό του. Όμως ήταν ασταθής. Προ ημερών με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου ζητούσε χρήματα. Έλεγε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βαριά κατάθλιψη" περιγράφει.

Πριν από δύο εβδομάδες δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook τις ιατρικές εξετάσεις του, για να αποδείξει ότι δεν είναι χρήστης κοκαΐνης. "Μου έλεγε ότι είναι καθαρός εδώ και επτά χρόνια. Παλαιότερα έκανε ναρκωτικά" πρόσθεσε ο ιερέας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι και πώς υπολογίζεται το ποσό

Οικονομία Χτες
Η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη - Δεν δικαιούνται το Δώρο Πάσχα όσοι λαμβάνουν ειδικά βοηθήματα

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του

Κόσμος Χτες
Ο πρίγκιπας Αντριου συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, με το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ ‑ Ποιοι το δικαιούνται

Οικονομία Χτες
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι μπορούν να το διεκδικήσουν

Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σεπ Πιόντεκ

Αθλητικά Νέα Χτες
Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σεπ Πιόντεκ, ο οποίος άφησε ανεξίτηλό το αποτύπωμα του στην εθνική Δανίας

Ψάχνεις ήλιο και remote δουλειά; Αυτή η χώρα σου δίνει βίζα για ζωή σε παραλίες‑καρτ ποστάλ

Κόσμος Χτες
Το νέο όνειρο για freelancers: Βίζα, παραλίες και χαμηλό κόστος ζωής

Κοινωνικός Τουρισμός: Vouchers για διακοπές έναν μήνα νωρίτερα – Τι να προσέξετε

Οικονομία Χτες
Γιατί η έναρξη μεταφέρεται την 1η Μαΐου;

Ισπανία: Ανδρας πέθανε μετά από χρήση taser από την αστυνομία

Κόσμος Χτες
Ο 47χρονος πέθανε αφού ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία με χρήση taser - Είχαν πάει σπίτι του γιατί ήταν εκτός ελέγχου

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Επιχείρησε προσπέραση σε κεντρικό δρόμο και προκάλεσε καραμπόλα

Ελλάδα Χτες
Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Ελλάδα Χτες
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η δημόσια συγγνώμη της παρουσιάστριας μετά τη… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση στους Χειμερινούς Αγώνες

Αθλητικά Νέα Χτες
Παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν βγει ζωντανά στον αέρα