E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μονή Πετράκη: Οι αναρτήσεις του ιερέα στο Facebook

Τι έγραψε πέντε ώρες πριν από την επίθεση

Δημοσίευση 24/6/2021 | 08:55

Μονή Πετράκη: Οι αναρτήσεις του ιερέα στο Facebook

Ο ιερέας, Θ.Κ. που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη φαίνεται πως είχε προειδοποιήσει. Ο ιερέας είχε κάνει αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook, στις οποίες έκανε αναφορά για "κατάθλιψη". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα "Δημοκρατία", στις 14 Απριλίου έγραψε στο προφίλ του: "Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας, τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι, φοράμε παντελόνια. Ας βγει η απόφαση και τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω, γιατί δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην Εκκλησία από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε. Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία".

Στην τελευταία ανάρτησή του περίπου πέντε ώρες πριν από την επίθεση, ο ιερέας αναφέρει "σας παρακαλώ αδελφοί μου, σήμερα ζητώ την αγάπη σας, την προσευχή σας σε μια μεγάλη δοκιμασία που περνώ, πείτε ένα κύριε ελέησον. Κάντε ένα κομποσχοίνι, μια παράκληση, το έχω μεγάλη ανάγκη. Να είστε ευλογημένοι. Η Παναγία να σας σκεπάζει. Ευχαριστώ πολύ".

"Σας παρακαλώ αδελφοί μου, περνάω μιας βαριάς μορφής κατάθλιψη. Καθημερινώς πολλές φορές την ημέρα ξεσπάω σε κλάματα. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, μήπως πρέπει να κάπου να νοσηλευτώ. Δεν είμαι καλά" περιγράφει σε άλλη ανάρτησή του, η οποία είχε και 58 σχόλια, καθώς όσοι ήταν φίλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανησύχησαν με όσα έγραφε.

"Δεν θέλω να καταλογίσω καμία ευθύνη ούτε στη μονή Πετράκη, ούτε στους Μητροπολίτες, ούτε στον Αρχιεπίσκοπο. Όμως, όταν ξέρουν το παρελθόν του συγκεκριμένου ιερέα, όταν πριν από 1,5 μήνα πήγε να αυτοκτονήσει, όταν έχει γράψει στο facebook μηνύματα ότι θα προβεί σε πράξεις, θα έπρεπε να τον είχαν υπό την προσοχή τους" ανέφερε ο συνήγορός του κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Το τηλεφώνημα σε φίλο του ιερέα δύο ώρες πριν από την επίθεση

Στην εφημερίδα "Δημοκρατία" μίλησε ένας ιερέας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο δράστης του τηλεφώνησε δύο ώρες πριν από την επίθεση και τον παρακάλεσε να προσευχηθεί προκειμένου να αθωωθεί. "Ακουγόταν απελπισμένος. Όμως ήρεμος. Δεν φαινόταν να έχει κάτι κακό στο μυαλό του. Όμως ήταν ασταθής. Προ ημερών με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου ζητούσε χρήματα. Έλεγε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βαριά κατάθλιψη" περιγράφει.

Πριν από δύο εβδομάδες δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook τις ιατρικές εξετάσεις του, για να αποδείξει ότι δεν είναι χρήστης κοκαΐνης. "Μου έλεγε ότι είναι καθαρός εδώ και επτά χρόνια. Παλαιότερα έκανε ναρκωτικά" πρόσθεσε ο ιερέας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεφαλονιά: Συνελήφθη και τρίτος για τον θάνατο της 19χρονης – Εξελίξεις στην υπόθεση

Ελλάδα 14.04.2026
Οι αρχές προχώρησαν σε νέα σύλληψη στο Αργοστόλι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 19χρονη

Γνωστός πρωταθλητής της άρσης βαρών ένας από τους συλληφθέντες για το θάνατο της 19χρονης Μυρτούς στο Αργοστόλι

Ελλάδα 14.04.2026
Το βίντεο δείχνει δύο άντρες να μεταφέρουν την 19χρονη κοπέλα

Κοσμικός «χορός θανάτου»: Δύο γιγάντιες μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια

Tech + Science 14.04.2026
Αστρονόμοι εντόπισαν ισχυρές ενδείξεις για ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στο σύμπαν: δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που κινούνται σε εξαιρετικά κοντινή τροχιά, λίγο πριν από μια πιθανή κοσμική συγχώνευση

Πολωνία: Bουλευτής σηκώνει στη Βουλή σημαία του Ισραήλ με σβάστικα – «Διαπράττει γενοκτονία»

Κόσμος 14.04.2026
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή της Πολωνίας η ενέργεια βουλευτή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να υψώσει ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα, προκαλώντας οργή εντός και εκτός κοινοβουλίου

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Ελλάδα 14.04.2026
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Οικονομία 14.04.2026
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση ‑ Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Οικονομία 14.04.2026
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά

Κόσμος 14.04.2026
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 14.04.2026
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία

Κόσμος 14.04.2026
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο