E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοίγει και εισαγγελική έρευνα για τον Μπαλάσκα μετά την απαράδεκτη δήλωση

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθεί αν διέπραξε δύο αδικήματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2021 | 12:22

Ανοίγει και εισαγγελική έρευνα για τον Μπαλάσκα μετά την απαράδεκτη δήλωση

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της Κάρολαϊν, στα Γλυκά Νερά.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν καλεσμένος στο Mega με αφορμή την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Εκεί υποστήριξε ότι αν ο 32χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Νέες δηλώσεις Μπαλάσκα σε τηλεοπτικό σταθμό

Σε μια προσπάθεια να ανασκευάσει ο Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε σε νέα τηλεοπτική του συνέντευξη «παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου». Δεν αποδέχτηκε πως η δήλωσή του μεταφέρθηκε αυτούσια.

Παραδέχτηκε πως «ενδεχομένως να ακούστηκε λάθος σε κάποιους» αλλά δεν δέχτηκε πως έκανε κάποιο λάθος.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός απέρριψε τις μομφές ότι έδωσε οδηγίες προς εγκληματίες για να μειώσουν τις ποινές που θα αντιμετωπίσουν, λέγοντας ότι είναι 20 χρόνια συνδικαλιστής, έχει βγει πολλές φορές στην τηλεόραση και ξέρει τι λέει, ενώ είπε ότι έχει και «ένα θέμα» με τους κακούργους, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγε κάτι για να «βοηθηθούν» εγκληματίες.

«Με αυτήν την δήλωση εννοούσα ότι είναι τελείως διαφορετικό κάποιος να προβεί σε μια σοβαρή πράξη όπως είναι η δολοφονία και αμέσως να συντριβεί και να δηλώσει ότι θέλει να πληρώσει για το περιστατικό και άλλο είναι να είναι κάποιος που κάνει ότι μπορεί για να εξαπατήσει τις Αρχές»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έγιναν παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των αεροσκαφών και πού οφείλονται οι παρεμβολές

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2026 - Τι καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς υπολογίζεται η ενίσχυση

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι πωλητές και οι παραγωγοί αντιδρούν στην ακρίβεια και τα φορολογικά μέτρα

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου