E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Roland Garros: Λύγισε η Μαρία μετά από αγώνα θρίλερ που κράτησε 3 ώρες και 18 λεπτά

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε μία ανάσα από τον πρώτο τελικό σε Grand Slam στην καριέρα της, αλλά αν και είχε τις ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλεύτηκε

Δημοσίευση 10/6/2021 | 21:48

Roland Garros: Λύγισε η Μαρία μετά από αγώνα θρίλερ που κράτησε 3 ώρες και 18 λεπτά

Το όνειρο της συμμετοχής σε έναν τελικό Grand Slam έσβησε για τη Μαρία Σάκκαρη που έδωσε σπουδαία μάχη σε ένα ματς- θρίλερ στο τελευταίο σετ 

Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-1 παρόλο που είχε σημαντικό προβάδισμα και στα τρία σετ

Τόσο κοντά μα τόσο μακριά... Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε μία ανάσα από τον πρώτο τελικό σε Grand Slam στην καριέρα της, αλλά αν και είχε τις ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλεύτηκε και σ' αυτό το επίπεδο κάθε λάθος κοστίζει ακριβά.

Η Μαρία προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο σετ και στο τρίτο σετ (ενώ στο δεύτερο που κατέκτησε είδε το 4-0 να γίνεται 4-3), αλλά δεν «σκότωσε» την αντίπαλο της που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα κι έκανε δύο μεγάλες επιστροφές για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Το ματς

Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός ξεκίνησε με τον πλέον απρόσμενο τρόπο καθώς στα τρία πρώτα γκέιμ είχαμε ισάριθμα μπρέικ, με τη Μαρία να έχει το προβάδισμα στο σκορ. Ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά κάνοντας το 0-1, στο δικό της σερβίς μέτρησε τέσσερα αβίαστα λάθη για να γίνει το 1-1, αλλά στο τρίτο ενώ βρέθηκε πίσω με 30-40, ξαναβρήκε την σταθερότητα στα χτυπήματα της με την Κρεϊτσίκοβα να παίρνει την σκυτάλη στα λάθη για το 2-1.

Η πρώτη που κράτησε το σερβίς της ήταν η Μαρία η οποία στο 30-30 βρήκε ένα τρομερό γουίνερ στην ευθεία και ακολούθως είδε το φορχαντ της Κρεϊτσίκοβα να χτυπά στο φιλέ και να καταλήγει στη δική της πλευρά για το 3-1.

Το μομέντουμ ήταν με την Μαρία, καθώς η Τσέχα φαίνονταν σοκαρισμένη από το δεύτερο μπρέικ, κι έφτασε να έχει διπλό μπρέικ πόιντ (40-15), αλλά εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω. Με αβίαστα λάθη σε φαινομενικά εύκολους πόντους έφερε το γκέιμ στην ισοπαλία με την Κρεϊτσίκοβα να μειώνει τελικά σε 3-2.

Κι αντί να γίνει το 4-1, το σκορ πήγε στο 3-4 καθώς η Κρεϊτσίκοβα έχοντας πολύ καλές αντιδράσεις στα σερβίς της Μαρίας μπόρεσε να απαντήσει με ένα δεύτερο μπρέικ και με τα λάθη της Ελληνίδας να φτάνουν τα 20, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς.

Το σοκ έγινε ακόμη μεγαλύτερο για την Σάκκαρη καθώς η Κρεϊτσίκοβα, εκμεταλλευόμενη απλά τα λάθη της, έκανε και νέο μπρέικ για να προηγηθεί με 3-5, ωστόσο σε εκείνο το σημείο η Μαρία επέστρεψε και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο καθώς πήρε τα δύο επόμενα γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Η αντεπίθεση της όμως δεν είχε συνέχεια με την Κρεϊτσίκοβα στο κατάλληλο σημείο να βρίσκει καλά σερβίς και να προηγείται με 5-6, χωρίς η Μαρία να μπορέσει να απαντήσει και με το 7ο (!!!) συνολικά μπρέικ στο 1ο σετ να γίνει το 0-1.

Πολλοί πίστεψαν ότι αυτή η εξέλιξη θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη Μαρία και η Κρεϊτσίκοβα θα είχε πιο εύκολο έργο στο 2ο σετ, όμως δεν τα είχαν υπολογίσει σωστά.

Η Μαρία ξεκίνησε με μπρέικ και στο 2ο σετ, κράτησε το σερβίς της παίζοντας με υπομονή και τρομερή ακρίβεια στα χτυπήματα της και αυτή τη φορά η Μαρία δεν σταμάτησε κάνοντας δεύτερο μπρέικ και φτάνοντας πολύ εύκολα στο 4-0!

Σ' αυτό το ματς όμως τίποτα δεν μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένο κι η επιστροφή της Κρεϊτσίκοβα ήρθε με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο καθώς μείωσε σε 4-3 (κάνοντας ένα μπρέικ) για να ξαναγίνει ο αγώνας θρίλερ με το δράμα να κορυφώνεται στο 5-4. Εκεί η Κρεϊτσίκοβα προηγήθηκε 15-30, η Μαρία έχασε δύο φορές σετ πόιντ, αλλά με τον πρώτο της άσο και με ένα δεύτερο εξαιρετικό σερβίς έκλεισε το γκέιμ και το σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με το φινάλε του 2ου σετ είχαμε συμπληρώσει ήδη 1 ώρα και 51 λεπτά αγώνα...

Το τρίτο σετ ήταν το πρώτο που ξεκίνησε χωρίς μπρέικ με την Κρεϊτσίκοβα να προηγείται με 0-1, αλλά το μπρέικ δεν άργησε να έρθει και το έκανε η Μαρία προηγούμενη με 2-1 και κρατώντας το δικό της σερβίς έφτασε στο 3-1 αποκτώντας ξανά και το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Η Κρεϊτσίκοβα έβγαλε μια πρώτη αντίδραση μειώνοντας σε 3-2, αλλά η Μαρία κράτησε το σερβίς της και προηγήθηκε με 5-3 φτάνοντας στο πρώτο ματς μπολ όμως το θρίλερ είχε συνέχεια... Η Κρεϊτσίκοβα όχι απλά μείωσε σε 5-4, αλλά κάνοντας μπρέικ ισοφαρίσε σε 5-5 με τη Μαρία να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία και προηγήθηκε με 5-6 με τη Μαρία πλέον να σερβίρει για να μείνει ζωντανή στο ματς.

Τα κατάφερε ισοφαρίζοντας 6-6 για να σβήσει τρία ματς πόιντ στο 6-7 ισοφαρίζοντας ξανά, με την Τσέχα όμως να προηγείται ξανά με 7-8...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο γιγάντια καλαμάρια εμφανίστηκαν στη Μύκονο – Ντόπιος βούτηξε και τα έπιασε με τα χέρια

Ελλάδα 27.11.2025
Τα μαλάκια, μήκους περίπου ενός μέτρου το καθένα, κατέληξαν σε γνωστό εστιατόριο του νησιού

Έρχεται νέο μάθημα σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο

Ελλάδα 27.11.2025
Το νέο μάθημα θα διδάσκεται με την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή το 2026-27

Καιρός: Προβλέψεις χιονόπτωσης για Ευρώπη και Ελλάδα ‑ Τι δείχνει το ECMWF

Καιρός 27.11.2025
Η αποδυνάμωση του πολικού στροβίλου, εξαιτίας του πρώιμου φαινομένου SSW, ενδέχεται να επιτρέψει την κατά διαστήματα κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη

Αγρίνιο: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα έπειτα από πτώση από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 27.11.2025
Η γυναίκα εντοπίστηκε στο οδόστρωμα το πρωί της Πέμπτης

Γεγονός η πρώτη επιτυχημένη αλλαγή χρώματος ματιών στην Ελλάδα

Ελλάδα 27.11.2025
Πρόκειται για μία αισθητική επέμβαση - Χειρουργός οφθαλμίατρος εξήγησε πώς γίνεται

Εμπρηστική επίθεση σε συνεργείο στον Νέο Κόσμο: Έσπασαν την τζαμαρία και έβαλαν φωτιά

Ελλάδα 27.11.2025
H πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό του μαγαζιού, ενώ στο σημείο δεν εντοπίστηκαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 35χρονο που παρενοχλούσε συστηματικά 39χρονη

Ελλάδα 27.11.2025
Ο 35χρονος πίεζε κατ΄εξακολούθηση την 35χρονη να συνευρεθούν ερωτικa

Κακοκαιρία «Adel»: Εκτεταμένες ζημιές στη Μεσσηνία ‑ Χωρίς ρεύμα η Φοινικούντα

Ελλάδα 27.11.2025
Τζαμαρίες σε σπίτια έσπασαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και στέγαστρα ξηλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους

Tραμπ σε δημοσιογράφο των NYT: «Eίσαι άσχημη μέσα και έξω» ‑ Γιατί τον εξόργισε το άρθρο της

Κόσμος 27.11.2025
Ο Τραμπ αποκάλεσε δημοσιογράφο των New York Times «άσχημη» σε μια νέα προσβολή προς γυναίκα δημοσιογράφο

Σαλαμίνα: Αποφασισμένη να πει όλη την αλήθεια η 46χρονη ‑ «Μετανιώνω κάθε λεπτό εκείνης της νύχτας»

Ελλάδα 27.11.2025
«Ζητάω συγγνώμη αλλά γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι αρκετό», δήλωσε μεταξύ άλλων μέσα από τη φυλακή η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της για 1.100 ευρώ

Η Γαλλία μαζεύει στρατό ‑ Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Μακρόν

Κόσμος 27.11.2025
ι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούνται σήμερα από περίπου 200.000 άτομα ενεργό προσωπικό και 47.000 εφέδρους.