E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της εστίασης

«Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες»

Δημοσίευση 11/5/2021 | 19:35

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της εστίασης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορωνοΐού.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. «Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες». Η Επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, σημείωσε ότι «αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης 500 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή, στο πλαίσιο του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα παρέχει στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων, όπως εστιατόρια και κινητές υπηρεσίες τροφίμων, τροφοδοσία εκδηλώσεων, εξυπηρέτηση ποτών και άλλες δραστηριότητες εξυπηρέτησης τροφίμων, που επηρεάζονται από την έξαρση του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα είναι ανοιχτό σε εταιρείες όλων των μεγεθών που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών πάνω από 30% το 2020, σε σύγκριση με το 2019. Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με κάθε επιχορήγηση να ανέρχεται έως και στο 7% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου. Το πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει στους δικαιούχους κεφάλαιο κίνησης για την απόκτηση πρώτων υλών απαραίτητων για τις δραστηριότητές τους. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το καθεστώς που κοινοποίησε η Ελλάδα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση (i) δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά δικαιούχο και (ii) θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψυχολόγοι προειδοποιούν: Το ChatGPT‑5 δίνει επικίνδυνες συμβουλές σε άτομα με ψυχικές δυσκολίες

Tech + Science 03.12.2025
Πώς το ChatGPT αντιμετωπίζει διαφορετικούς «ασθενείς» και οι ανησυχητικές απαντήσεις του

Όλες οι προβλέψεις του νέου νόμου για βεντέτες και οπλοκατοχή: Υπεύθυνος και ο καταστηματάρχης όταν πέφτουν μπαλοθιές

Ελλάδα 03.12.2025
Κακούργημα η παράνομη κατοχή όπλου σύμφωνα με τις διατάξεις που επεψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τη νέα κακοκαιρία: Κόκκινη προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός 03.12.2025
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Πέμπτη και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου

Οι αγρότες πέρασαν τον αστυνομικό φραγμό και ετοιμάζονται για μπλόκο στο τελωνείο Προμαχώνα

Ελλάδα 03.12.2025
Παρά τις τρεις κλούβες κάθετα στο οδόστρωμα στο ύψος του κόμβου Λευκώνα, οι αγρότες κατάφεραν να περάσουν με τα τρακτέρ τους από τα χωράφια και να βρεθούν στον δρόμο

Θρήνος στην Κορινθία: Έφυγε από τη ζωή 28χρονος συνοριακός φύλακας

Ελλάδα 03.12.2025
Ο άτυχος άνδρας είχε καταγωγή από την Αρκαδία και υπηρετούσε στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου

Πτήση MH370: Στις 30 Δεκεμβρίου αρχίζουν ξανά οι έρευνες για το αεροσκάφος που αγνοείται από το 2014

Κόσμος 03.12.2025
Το Boeing 777 της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το 2014 και έκτοτε παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αεροπορίας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντά για πρώτη φορά για τη σύλληψη του γιου του: «Ο νόμος είναι ίδιος για όλους»

Πολιτική 03.12.2025
Ο γιος του συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Ερυθραία

Τα λείψανα που παραδόθηκαν από τη Χαμάς στο Ισραήλ δεν ανήκουν σε όμηρο της Γάζας

Κόσμος 03.12.2025
Η ταυτοποίηση έγινε στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής

Τραγωδία στο Βόλο: Υπάλληλος του ΕΦΚΑ βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του

Ελλάδα 03.12.2025
Στην υπηρεσία επικράτησε πανικός

Και χρήση κοκαΐνης εκτός από αλκοόλ είχε κάνει ο 29χρονος που σκότωσε τον 24χρονο Σωτήρη στη Λούτσα

Ελλάδα 03.12.2025
Οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών το μοιραίο βράδυ