E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της εστίασης

«Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες»

Δημοσίευση 11/5/2021 | 19:35

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της εστίασης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορωνοΐού.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. «Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες». Η Επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, σημείωσε ότι «αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης 500 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή, στο πλαίσιο του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα παρέχει στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων, όπως εστιατόρια και κινητές υπηρεσίες τροφίμων, τροφοδοσία εκδηλώσεων, εξυπηρέτηση ποτών και άλλες δραστηριότητες εξυπηρέτησης τροφίμων, που επηρεάζονται από την έξαρση του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα είναι ανοιχτό σε εταιρείες όλων των μεγεθών που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών πάνω από 30% το 2020, σε σύγκριση με το 2019. Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με κάθε επιχορήγηση να ανέρχεται έως και στο 7% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου. Το πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει στους δικαιούχους κεφάλαιο κίνησης για την απόκτηση πρώτων υλών απαραίτητων για τις δραστηριότητές τους. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το καθεστώς που κοινοποίησε η Ελλάδα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση (i) δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά δικαιούχο και (ii) θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος 17.09.2025
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος 17.09.2025
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα 17.09.2025
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ

ΗΠΑ: Ανακαλείται η βίζα σε όσους «πανηγύρισαν» για την δολοφονία Τσάρλι Κερκ

Κόσμος 17.09.2025
Ο Μάρκο Ρούμπιο ανακοίνωσε πως θα ανακληθούν βίζες αν χαίρονται με τη δολοφονία του Κερκ.

Αιγάλεω – ΑΕΚ 0‑1: Νικηφόρο ξεκίνημα στη League Phase του Κυπέλλου με «λυτρωτή» Πιερό

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, το γκολ του Πιερό στο 23’ χάρισε στην ΑΕΚ το τρίποντο, με τον Ζοάο Μάριο να ντεμπουτάρει και την Ένωση να κρατά ξανά ανέπαφη την εστία.

Στο νοσοκομείο 15χρονος που ξυλοκοπήθηκε από 16χρονο συμμαθητή του στα Ιωάννινα

Ελλάδα 17.09.2025
Ο πατέρας του συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος - Απολογείται την Παρασκευή ο 16χρονος

Ξεσπούν οι γονείς 20χρονης που «έφυγε» από αμυγδαλίτιδα

Ελλάδα 17.09.2025
«Οι γιατροί είπαν ότι δεν είναι για θάνατο»

Το Ισραήλ πρειδοποιεί ότι τυχόν κυρώσεις της ΕΕ εναντίον του θα λάβουν την «αρμόζουσα απάντηση»

Κόσμος 17.09.2025
Η Κομισιόν προτείνει αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας με το Ισραήλ

Πέθανε την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν του ΑΝΤ1 Πάτρας Γιώργος Παυλάκης

Ελλάδα 17.09.2025
Κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, ο καμεραμάν ένιωσε αδιαθεσία – Υπέστη καρδιακό επεισόδιο – Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν