E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του υπουργού Επικρατείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2021 | 21:00

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Για την κατάργηση του sms μετακίνησης στο 13033, στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως διεμήνυσε, στις 3 Μαΐου ή λίγο αργότερα αναμένεται να καταργηθεί το μήνυμα. «Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί το αν θα παραμείνει το sms. Όσο ανοίγουν δραστηριότητες, πολύ περισσότερο όταν ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, η χρήση του μηνύματος θα είναι αλυσιτελής. Είτε στις 3 Μαΐου είτε λίγο αργότερα, το μήνυμα θα καταργηθεί» σημείωσε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο ότι τώρα που μεγαλώνει η μέρα «προϊόντος του χρόνου θα διευρυνθεί και το ωράριο κυκλοφορίας».

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι πόροι στήριξης του κλάδου, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι «το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Σχετικά με τον τουρισμό, υποστήριξε ότι αυτός θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή, κάνοντας λόγο ότι «φέτος έχουμε στην φαρέτρα μας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε ευρέως».

Τα κυβερνητικά λάθη

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι έγιναν κυβερνητικά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας, ξεχωρίζοντας το θέμα της Θεσσαλονίκης.

«Αυτονόητο ότι έγιναν λάθη. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Οι αποφάσεις που πήραμε στην πλειονότητά τους αποφάσεις με γρήγορα αντανακλαστικά. Στηριχθήκαμε και επενδύσαμε στην επιστημονική γνώση. Ίσως στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο έπρεπε να έχουμε πάει νωρίτερα σε κάποια μέτρα. Όμως τα προβλεπτικά μέτρα δεν πέφτουν πάντα μέσα».

Ακόμα, εκτίμησε ότι η καθολική απαγόρευση που υπήρχε έφερε αποτελέσματα. «Ακόμα και αν υπήρξαν κάποια παραβατικά φαινόμενα, οι απαγορεύσεις έφεραν αποτελέσματα. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν υπήρχε απόλυτη ελευθερία».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην Αστυνομία, έκανε λόγο για επιτέλεση «εξαιρετικού έργου». «Έγιναν εκατομμύρια έλεγχοι παντού. Όμως να αντιληφθούμε κάποια στιγμή ότι δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα μας να εποπτεύει κάθε μας κίνηση» είπε.

«Μπορεί να υπήρχε υποχώρηση σε κάποιες περιπτώσεις για να μη προκληθεί το κοινωνικό αίσθημα περεταίρω. Ιδίως τώρα οι έλεγχοι θα αυξηθούν και θα εντατικοποιηθούν» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών