E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του υπουργού Επικρατείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2021 | 21:00

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Για την κατάργηση του sms μετακίνησης στο 13033, στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως διεμήνυσε, στις 3 Μαΐου ή λίγο αργότερα αναμένεται να καταργηθεί το μήνυμα. «Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί το αν θα παραμείνει το sms. Όσο ανοίγουν δραστηριότητες, πολύ περισσότερο όταν ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, η χρήση του μηνύματος θα είναι αλυσιτελής. Είτε στις 3 Μαΐου είτε λίγο αργότερα, το μήνυμα θα καταργηθεί» σημείωσε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο ότι τώρα που μεγαλώνει η μέρα «προϊόντος του χρόνου θα διευρυνθεί και το ωράριο κυκλοφορίας».

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι πόροι στήριξης του κλάδου, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι «το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Σχετικά με τον τουρισμό, υποστήριξε ότι αυτός θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή, κάνοντας λόγο ότι «φέτος έχουμε στην φαρέτρα μας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε ευρέως».

Τα κυβερνητικά λάθη

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι έγιναν κυβερνητικά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας, ξεχωρίζοντας το θέμα της Θεσσαλονίκης.

«Αυτονόητο ότι έγιναν λάθη. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Οι αποφάσεις που πήραμε στην πλειονότητά τους αποφάσεις με γρήγορα αντανακλαστικά. Στηριχθήκαμε και επενδύσαμε στην επιστημονική γνώση. Ίσως στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο έπρεπε να έχουμε πάει νωρίτερα σε κάποια μέτρα. Όμως τα προβλεπτικά μέτρα δεν πέφτουν πάντα μέσα».

Ακόμα, εκτίμησε ότι η καθολική απαγόρευση που υπήρχε έφερε αποτελέσματα. «Ακόμα και αν υπήρξαν κάποια παραβατικά φαινόμενα, οι απαγορεύσεις έφεραν αποτελέσματα. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν υπήρχε απόλυτη ελευθερία».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην Αστυνομία, έκανε λόγο για επιτέλεση «εξαιρετικού έργου». «Έγιναν εκατομμύρια έλεγχοι παντού. Όμως να αντιληφθούμε κάποια στιγμή ότι δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα μας να εποπτεύει κάθε μας κίνηση» είπε.

«Μπορεί να υπήρχε υποχώρηση σε κάποιες περιπτώσεις για να μη προκληθεί το κοινωνικό αίσθημα περεταίρω. Ιδίως τώρα οι έλεγχοι θα αυξηθούν και θα εντατικοποιηθούν» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: «Προσέβαλε την προσωπικότητά μου και τον ανδρισμό μου» ‑ Στη φυλακή ο 38χρονος που σκότωσε τον πρώην πεθερό του

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 38χρονος μετά την απολογία του σε ανακρίτρια και εισαγγελέα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Υδροφόρες του δήμου συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής

Παρίσι: Αναβλήθηκαν τα εγκαίνια της γιγαντιαίας «σπηλιάς» στην Pont Neuf μετά από ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το έργο, το οποίο επρόκειτο να ανοίξει για το κοινό στις 6 Ιουνίου και να παραμείνει προσβάσιμο για τρεις εβδομάδες, δεν θα υποδεχθεί επισκέπτες σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα

Πότε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Τα δύο «πράγματα» που θα γίνουν για πρώτη φορά

E-Daily 3.Left 03.06.2026
Προ των πυλών το Μουντιάλ 2026 - Οι 12 όμιλοι της τελικής φάσης - Ποιες είναι οι δύο πρώτες ομάδες που παίζουν

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ανοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για τους γονείς – Τι πρέπει να γνωρίζετε

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Οι γονείς που ψάχνουν άνθρωπο για τη φροντίδα του μωρού τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο ntantades.gov.gr

Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Συνέχεια για τις Πανελλήνιες 2026 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, με μαθήματα προσανατολισμού

Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και ζημιές σε διπλωματικές αποστολές

Παρέλυσε η Πορτογαλία από γενική απεργία: Ακυρώθηκαν πτήσεις, ανεστάλησαν δρομολόγια τρένων, έκλεισαν σχολεία

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Τα συνδικάτα αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει ευκολότερες απολύσεις και αλλαγές στον εργασιακό κώδικα