E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του υπουργού Επικρατείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2021 | 21:00

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Για την κατάργηση του sms μετακίνησης στο 13033, στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως διεμήνυσε, στις 3 Μαΐου ή λίγο αργότερα αναμένεται να καταργηθεί το μήνυμα. «Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί το αν θα παραμείνει το sms. Όσο ανοίγουν δραστηριότητες, πολύ περισσότερο όταν ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, η χρήση του μηνύματος θα είναι αλυσιτελής. Είτε στις 3 Μαΐου είτε λίγο αργότερα, το μήνυμα θα καταργηθεί» σημείωσε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο ότι τώρα που μεγαλώνει η μέρα «προϊόντος του χρόνου θα διευρυνθεί και το ωράριο κυκλοφορίας».

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι πόροι στήριξης του κλάδου, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι «το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Σχετικά με τον τουρισμό, υποστήριξε ότι αυτός θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή, κάνοντας λόγο ότι «φέτος έχουμε στην φαρέτρα μας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε ευρέως».

Τα κυβερνητικά λάθη

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι έγιναν κυβερνητικά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας, ξεχωρίζοντας το θέμα της Θεσσαλονίκης.

«Αυτονόητο ότι έγιναν λάθη. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Οι αποφάσεις που πήραμε στην πλειονότητά τους αποφάσεις με γρήγορα αντανακλαστικά. Στηριχθήκαμε και επενδύσαμε στην επιστημονική γνώση. Ίσως στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο έπρεπε να έχουμε πάει νωρίτερα σε κάποια μέτρα. Όμως τα προβλεπτικά μέτρα δεν πέφτουν πάντα μέσα».

Ακόμα, εκτίμησε ότι η καθολική απαγόρευση που υπήρχε έφερε αποτελέσματα. «Ακόμα και αν υπήρξαν κάποια παραβατικά φαινόμενα, οι απαγορεύσεις έφεραν αποτελέσματα. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν υπήρχε απόλυτη ελευθερία».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην Αστυνομία, έκανε λόγο για επιτέλεση «εξαιρετικού έργου». «Έγιναν εκατομμύρια έλεγχοι παντού. Όμως να αντιληφθούμε κάποια στιγμή ότι δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα μας να εποπτεύει κάθε μας κίνηση» είπε.

«Μπορεί να υπήρχε υποχώρηση σε κάποιες περιπτώσεις για να μη προκληθεί το κοινωνικό αίσθημα περεταίρω. Ιδίως τώρα οι έλεγχοι θα αυξηθούν και θα εντατικοποιηθούν» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού

Ηράκλειο: 17,5 χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή Γυμνασίου για σeξουαλική κακοποίηση μαθήτριας ‑ Αναγκάστηκε να ομολογήσει

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρεις από τις τέσσερις αποδιδόμενες πράξεις, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και δεν έδωσε ανασταλτικό στην έφεση

Σεισμοί Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση τριών παιδιών από συντρίμμια κτηρίου

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Οι εικόνες της διάσωσης έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο – Καίγονται τρία σπίτια – Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο είναι ορατός από πολλές περιοχές του Ηρακλείου

Θλίψη για τον θάνατο 27χρονης από την Κρήτη που έδινε μάχη με τη νόσο ALS

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Την απώλεια της νεαρής γυναίκας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα

Υπόθεση αιμομιξίας στις ΗΠΑ: Τι ποινή πήρε ο πατέρας που οδήγησε την 18χρονη κόρη του στην αυτοκτονία

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Η καταδίκη του 41χρονου Στίβεν Τσάβεζ σε μόλις ένα χρόνο φυλάκιση κομητείας προκάλεσε οργή στην Καλιφόρνια, καθώς η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή της μέγιστης ποινής.

Θάνατος 30χρονου επιβάτη σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ: Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού

Ελλάδα 25.06.2026
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας είχε συμπεριφερθεί επιθετικά, διαταράσσοντας την τάξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι ο πιλότος είχε ζητήσει προτεραιότητα προσγείωσης

Μουντιάλ 2026: Το μυστήριο του ρολογιού και το αίτημα της Τουρκίας για επανάληψη

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Τουρκία ζήτησε επανάληψη του αγώνα με την Παραγουάη λόγω επεισοδίου με τον διαιτητή και το ρολόι, αλλά η FIFA απέρριψε το αίτημα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ‑ Κολύμπησαν για να σωθούν οι χειριστές

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
O χειριστής και ο συγκυβερνήτης που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους