E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του υπουργού Επικρατείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2021 | 21:00

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Για την κατάργηση του sms μετακίνησης στο 13033, στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως διεμήνυσε, στις 3 Μαΐου ή λίγο αργότερα αναμένεται να καταργηθεί το μήνυμα. «Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί το αν θα παραμείνει το sms. Όσο ανοίγουν δραστηριότητες, πολύ περισσότερο όταν ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, η χρήση του μηνύματος θα είναι αλυσιτελής. Είτε στις 3 Μαΐου είτε λίγο αργότερα, το μήνυμα θα καταργηθεί» σημείωσε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο ότι τώρα που μεγαλώνει η μέρα «προϊόντος του χρόνου θα διευρυνθεί και το ωράριο κυκλοφορίας».

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι πόροι στήριξης του κλάδου, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι «το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Σχετικά με τον τουρισμό, υποστήριξε ότι αυτός θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή, κάνοντας λόγο ότι «φέτος έχουμε στην φαρέτρα μας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε ευρέως».

Τα κυβερνητικά λάθη

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι έγιναν κυβερνητικά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας, ξεχωρίζοντας το θέμα της Θεσσαλονίκης.

«Αυτονόητο ότι έγιναν λάθη. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Οι αποφάσεις που πήραμε στην πλειονότητά τους αποφάσεις με γρήγορα αντανακλαστικά. Στηριχθήκαμε και επενδύσαμε στην επιστημονική γνώση. Ίσως στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο έπρεπε να έχουμε πάει νωρίτερα σε κάποια μέτρα. Όμως τα προβλεπτικά μέτρα δεν πέφτουν πάντα μέσα».

Ακόμα, εκτίμησε ότι η καθολική απαγόρευση που υπήρχε έφερε αποτελέσματα. «Ακόμα και αν υπήρξαν κάποια παραβατικά φαινόμενα, οι απαγορεύσεις έφεραν αποτελέσματα. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν υπήρχε απόλυτη ελευθερία».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην Αστυνομία, έκανε λόγο για επιτέλεση «εξαιρετικού έργου». «Έγιναν εκατομμύρια έλεγχοι παντού. Όμως να αντιληφθούμε κάποια στιγμή ότι δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα μας να εποπτεύει κάθε μας κίνηση» είπε.

«Μπορεί να υπήρχε υποχώρηση σε κάποιες περιπτώσεις για να μη προκληθεί το κοινωνικό αίσθημα περεταίρω. Ιδίως τώρα οι έλεγχοι θα αυξηθούν και θα εντατικοποιηθούν» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.