E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του υπουργού Επικρατείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2021 | 21:00

Γεραπετρίτης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

Για την κατάργηση του sms μετακίνησης στο 13033, στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως διεμήνυσε, στις 3 Μαΐου ή λίγο αργότερα αναμένεται να καταργηθεί το μήνυμα. «Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί το αν θα παραμείνει το sms. Όσο ανοίγουν δραστηριότητες, πολύ περισσότερο όταν ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, η χρήση του μηνύματος θα είναι αλυσιτελής. Είτε στις 3 Μαΐου είτε λίγο αργότερα, το μήνυμα θα καταργηθεί» σημείωσε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο ότι τώρα που μεγαλώνει η μέρα «προϊόντος του χρόνου θα διευρυνθεί και το ωράριο κυκλοφορίας».

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι πόροι στήριξης του κλάδου, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι «το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Σχετικά με τον τουρισμό, υποστήριξε ότι αυτός θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή, κάνοντας λόγο ότι «φέτος έχουμε στην φαρέτρα μας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε ευρέως».

Τα κυβερνητικά λάθη

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι έγιναν κυβερνητικά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας, ξεχωρίζοντας το θέμα της Θεσσαλονίκης.

«Αυτονόητο ότι έγιναν λάθη. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Οι αποφάσεις που πήραμε στην πλειονότητά τους αποφάσεις με γρήγορα αντανακλαστικά. Στηριχθήκαμε και επενδύσαμε στην επιστημονική γνώση. Ίσως στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο έπρεπε να έχουμε πάει νωρίτερα σε κάποια μέτρα. Όμως τα προβλεπτικά μέτρα δεν πέφτουν πάντα μέσα».

Ακόμα, εκτίμησε ότι η καθολική απαγόρευση που υπήρχε έφερε αποτελέσματα. «Ακόμα και αν υπήρξαν κάποια παραβατικά φαινόμενα, οι απαγορεύσεις έφεραν αποτελέσματα. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν υπήρχε απόλυτη ελευθερία».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην Αστυνομία, έκανε λόγο για επιτέλεση «εξαιρετικού έργου». «Έγιναν εκατομμύρια έλεγχοι παντού. Όμως να αντιληφθούμε κάποια στιγμή ότι δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα μας να εποπτεύει κάθε μας κίνηση» είπε.

«Μπορεί να υπήρχε υποχώρηση σε κάποιες περιπτώσεις για να μη προκληθεί το κοινωνικό αίσθημα περεταίρω. Ιδίως τώρα οι έλεγχοι θα αυξηθούν και θα εντατικοποιηθούν» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 28.03.2026
Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 28.03.2026
Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα Χτες
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας