E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισπανία: Απειλητική επιστολή με σφαίρες στον ηγέτη των Podemos

Το ίδιο συνέβη και στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας

Δημοσίευση 23/4/2021 | 12:26

Ισπανία: Απειλητική επιστολή με σφαίρες στον ηγέτη των Podemos
@twitter.com/PabloIglesias

Απειλητικές για τη ζωή τους επιστολές με σφαίρες στάλθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάνδο Γκράντες-Μαρλάσκα και στον ηγέτη του αριστερού κόμματος Unidas Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Η σύζυγός σου, οι γονείς σου και εσύ καταδικάζεστε στην εσχάτη των ποινών, τελειώνει ο χρόνος σας» έγραφε η ανώνυμη επιστολή, σύμφωνα με μια φωτογραφία της την οποία ανήρτησε ο πρώην υπουργός Ιγκλέσιας στο Twitter. Ο ίδιος μάλιστα ανήρτησε και μια φωτογραφία με τέσσερις σφαίρες μαζί με τον φάκελο της επιστολής.

Ο υπουργός Εσωτερικών και ο επικεφαλής της Γκουάρντια Σιβίλ -της ισπανικής χωροφυλακής- έλαβαν παρόμοιες επιστολές, όπως είπε ο Ιγκλέσιας. Ο Γκράντες-Μαρλάσκα δεν έκανε κάποιο επίσημο σχόλιο.

Ο Ιγκλέσιας έχει αναδειχτεί σε έναν από τους βασικούς πολιτικούς ηγέτες της χώρας μετά την δημιουργία του κόμματος Podemos το 2014 και στη συνέχεια την μετονομασία του σε Unidas Podemos, που έχει γίνει η βασική οργάνωση της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Το κόμμα συμμάχησε με το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα τον Ιανουάριο του 2020 για τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης συμμαχίας στη χώρα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα χρόνια του 1970 αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters. Ο Ιγκλέσιας ήταν υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων μέχρι τον Μάρτιο που παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα για τις τοπικές εκλογές στη Μαδρίτη που θα διεξαχθούν στις 4 Μαϊου.

Πολιτικοί από την κυβερνητική συμμαχία, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες, και από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον Ιγκλέσιας και τον Μαρσλάσκα. Το ακροδεξιό ωστόσο Vox και τα αυτονομιστικά κόμματα από τις διάφορες περιοχές της χώρας δεν αντέδρασαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουκρανία: Καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορική μονή Λαύρας των Σπηλαίων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Για έγκλημα κατά του χριστιανικού πολιτισμού κάνει λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κάλυμνος: Νεκρός 56χρονος από έκρηξη δυναμίτη σε γαμήλια εκδήλωση

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα τραύματά του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος Βούλγαρος για κατασκοπεία

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τι εντοπίστηκε στη μνήμη του drone του 35χρονου

Ένοχος για βiασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση

Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Δασκαλάκη – Τι αποφασίστηκε για τον πατέρα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Μουντιάλ 2026: Η Ακτή Ελεφαντοστού «πάγωσε» το Εκουαδόρ στο 90ό λεπτό

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Νίκη με 1-0 για την Ακτή Ελεφαντοστού επί του Εκουαδόρ, με γκολ του Ντιαλό στο τελευταίο λεπτό

Ολλανδία – Ιαπωνία: Σοκ στους «οράνιε» και ισοπαλία στο ντέρμπι του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν χρειάστηκε 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να σκοράρει δύο φορές

Ομόνοια: Κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά στο Μενίδι: Πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν άμεσα στο σημείο

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ξεκίνησε ο έλεγχος επιλεξιμότητας – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 36.000 ευρώ

Οικονομία 15.06.2026
Επιδότηση που αγγίζει το 95% για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ο Κυρανάκης για το Athens Pride στο Μετρό: «Πρέπει ντε και καλά να μπουν αφίσες;»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο γραμματέας της ΝΔ αναρωτήθηκε δημόσια αν είναι «υποχρεωτικό» να διαφημίζεται το Pride στο Μετρό, αποφεύγοντας να σχολιάσει ουσιαστικά την καταγγελία του Athens Pride κατά της ΣΤΑΣΥ.

Η τραγική ιστορία των αδερφών που απανθρακώθηκαν στην Κόνιτσα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα στο κοντέινερ που κατοικούσαν από τον καταστροφικό σεισμό της Κόνιτσας το 1996.