E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

European Super League: Αποχώρησαν και επίσημα Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ

Δεν θα μείνει κανείς στο τέλος

Δημοσίευση 21/4/2021 | 13:16

European Super League: Αποχώρησαν και επίσημα Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ

Όσο πάει και «ξηλώνεται» το... πουλόβερ της European Super League, με άλλες δύο ομάδες να ανακοινώνουν και επισήμως την αποχώρησή τους από το πρότζεκτ που, θεωρητικά, θα έβαζε «βόμβα» στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, προτού τελικά πάθει... αυτανάφλεξη: πρόκειται για τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ.

Αναλυτικότερα, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι ήταν οι πρώτες που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου της European Super League, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Αρσεναλ και η Τότεναμ. Οι Αγγλοι, μετά τις έντονες αντιδράσεις οπαδών, παικτών, αλλά και προπονητών, αποφάσισαν να παραμείνουν στις εγχώριες διοργανώσεις και σε αυτές της UEFA.

Tον ίδιο δρόμο ακολούθησαν σήμερα και η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και η Ίντερ. Οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την κλειστή λίγκα. Σειρά στην πόρτα της εξόδου από τη Super League παίρνουν η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν, οι οποίες αναμένεται ότι δεν θ' αργήσουν να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους.

Η ανακοίνωση της Ατλέτικο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ατλέτικο Μαδρίτης συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης (21/04) κι αποφάσισε να κοινοποιήσει επίσημα στη Super League και στους υπόλοιπους συλλόγους, ν την απόφασή του να μην επισημοποιήσει τελικά την προσήλωσή του στο έργο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να συμμετάσχει σε αυτό το έργο σε απάντηση σε συνθήκες που δεν υπάρχουν πλέον σήμερα. Για τον σύλλογο, η αρμονία μεταξύ όλων των ομάδων που απαρτίζουν την οικογένεια των ροχιμπλάνκος είναι απαραίτητη, ειδικά των οπαδών μας.

Η πρώτη ομάδα και ο προπονητής της, έδειξαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του συλλόγου, καταλαβαίνοντας ότι τα αθλητικά πλεονεκτήματα πρέπει να υπερισχύουν οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου».

Η ανακοίνωση της Ίντερ:

«Η FC Internazionale Milano επιβεβαιώνει ότι το Club δεν είναι πλέον μέρος του έργου της Super League. Είμαστε πάντα δεσμευμένοι να προσφέρουμε στους οπαδούς την καλύτερη εμπειρία ποδοσφαίρου. Η καινοτομία και η ένταξη αποτελούν μέρος του DNA μας από την ίδρυσή μας. Η δέσμευσή μας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για βελτίωση της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας δεν θα αλλάξει ποτέ.

Η Ιντερ πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο, όπως και οποιοσδήποτε τομέας δραστηριότητας, πρέπει να ενδιαφέρεται συνεχώς να βελτιώνει τους αγώνες του, προκειμένου να συνεχίσει να ενθουσιάζει τους οπαδούς όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο, σε ένα πλαίσιο οικονομικής βιωσιμότητας.

Με αυτό το όραμα θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ιδρύματα και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για το μέλλον του αθλήματος που όλοι αγαπάμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αιτία θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στο Αργοστόλι

Ελλάδα 15.04.2026
Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο όπου έγινε χρήση ναρκωτικών

Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Κόσμος 15.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο που βρίσκεται στην επαρχία Καχραμανμαράς

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για τον Μυλωνάκη

Ελλάδα 15.04.2026
Τι αναφέρει το νοσοκομείο για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Κεφαλονιά: Γιατί δεν μετέφεραν την Μυρτώ στο νοσοκομείο οι 3 κατηγορούμενοι ‑ «Περιμέναμε να την χτυπήσει ο αέρας να συνέλθει...»

Ελλάδα 15.04.2026
Τα δραματικά λεπτά που εκτυλίχθηκαν στο Αργοστόλι και το τραγικό τέλος της 19χρονης

ΗΠΑ: Σέρφερ ψάρεψε μέσα σε πλήθος καρχαρίων ‑ «Ήταν περικυκλωμένος» ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που επαγγελματίας σέρφερ ψαρεύει ενώ γύρω του κινούνται δεκάδες καρχαρίες

Πολωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ κυνηγάει και διώχνει αγριογούρουνα ‑ Το απίστευτο βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Χιουμοριστικά έχει σχολιαστεί η χειρονομία του ρομπότ που χαιρετά τα αγριογούρουνα, αφότου πρώτα τα κυνήγησε και κατάφερε να τα διώξει

Βάρκιζα: Στο νοσοκομείο 14χρονη μετά από κατανάλωση βότκας

Ελλάδα 15.04.2026
Η 14χρονη μαζί με μια 15χρονη φίλη της αγόρασαν από μίνι μάρκετ της περιοχής ένα μπουκάλι βότκα Χειροπέδες σε ιδιοκτήτρια περιπτέρου

Κεφαλονιά: Στον εισαγγελέα οι 3 συλληφθέντες για το θάνατο της Μυρτούς

Ελλάδα 15.04.2026
Εντός της ημέρας αναμένεται το πόρισμα της νεκροψίας από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της 19χρονης

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Δικαιούχοι, διανυκτερεύσεις & τι αλλάζει φέτος

Οικονομία 15.04.2026
Από την 1η Μαΐου η έναρξη του προγράμματος

Η Νάντια Φαρές βρέθηκε αναίσθητη στον πάτο πισίνας ‑ Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα

Κόσμος 15.04.2026
Η Νάντια Φαρές φέρεται να παρέμεινε αρκετά λεπτά κάτω από το νερό – Δύο λουόμενοι την ανέσυραν και της έκαναν ΚΑΡΠΑ

Αγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

Ελλάδα 15.04.2026
Ο παρουσιαστής ενεπλάκη σε καβγά με άλλο μέρος της παρέας του με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το μαγαζί