E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντοκουμέντο: Οι αδίστακτοι ληστές που βασάνιζαν ηλικιωμένους εν δράσει

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των αδίστακτων ληστών

Δημοσίευση 14/4/2021 | 20:19

Ντοκουμέντο: Οι αδίστακτοι ληστές που βασάνιζαν ηλικιωμένους εν δράσει

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των αδίστακτων ληστών που υπέβαλλαν ακόμα και σε μαρτυρικές στιγμές τα θύματα τους, και κατάφεραν να αποσπάσουν από την ημέρα που δημιούργησαν τη βίαιη συμμορία τους περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Ηια εννέα μήνες είχαν σπείρει τον τρόμο στα Βόρεια και Ανατολικά Προάστια της Αττικής. Εισέβαλαν σε σπίτια και προκειμένου να φύγουν με την λεία τους, δεν δίσταζαν να βιαιοπραγήσουν κατά ανήμπορων και ηλικιωμένων ανθρώπων. Η εγκληματική τους δράση, όμως, τερματίστηκε μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς.

“Χτύπα τη γριά αντέχει” είπε ένα μέλος της συμμορίας στο συνεργό του, ενώ είχαν εισβάλει σε ένα σπίτι και είχαν ακινητοποιήσει μια 70χρονη, προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένες χρυσές λίρες. Σε μια άλλη “επιχείρηση” τους, το θύμα τους ήταν μια 76χρονη γυναίκα, που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τις στιγμές που βίωσε στα χέρια τους. “Θα σου κόψουμε το δάχτυλο”, της έλεγε ένα μέλος της συμμορίας, ενώ πίεζε τα δάχτυλα της με μια πένσα.


Στο πρώτο από τα δύο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, απεικονίζονται δύο από τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης να τρέχουν κρατώντας στα χέρια τους, κλοπιμαία. Λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν εισβάλει σε ένα σπίτι.

Η εξάρθρωση της συμμορίας


Οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, αλλά και με επίμονες έρευνες, κατάφεραν να φτάσουν στην εξάρθρωση της συμμορίας και να δώσουν τέλος στο έργο μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει -από τον Ιούλιο του 2020 έως και πριν από λίγες ημέρες- 43 κλοπές και 4 ληστείες σε Κηφισιά, Λαγονήσι, Βούλα, Βριλήσσια, Βούλα και Κερατέα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα εννέα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν έχουν διαπράξει τριπλάσιες ενέργειες από αυτές που τους αποδίδονται σε αρχικό στάδιο, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποδειχθεί η συμμετοχή τους και σε κλοπές και ληστείες.

Στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών σε περιοχές του Ασπροπύργου, συμμετείχαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε, της υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας της Κηφισιάς, το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων που δεν ήταν χρηματικά ποσά πήγαινε σε κλεπταποδόχους και ήταν ακριβά ρολόγια και κινητά τηλέφωνα, ενώ Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν δύο αδέρφια οι οποίοι καθοδηγούσαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.


Στο δεύτερο βίντεο εμφανίζεται αρχικά ένα από τα έξι αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση να κινείται σε ένα μικρό δρομάκι της Κηφισιάς. Ξαφνικά στα πλάνα “εισβάλουν” τρία μέλη της συμμορίας, τα οποία επιβιβάζονται στο όχημα, το οποίο οδηγεί συνεργός τους και εξαφανίζονται. Και στην Κηφισιά, εκείνη την ημέρα που τραβήχτηκαν οι εικόνες που παρουσιάζει το newsit.gr η εγκληματική οργάνωση είχε πραγματοποιήσει ακόμα μια παράνομη δράση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρό άτομο με αναπηρία από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόσμος Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Πολιτική Χτες
Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Ένα δίχρονο παιδί πέθανε στην Ισπανία αφού ο πατέρας του το άφησε μέσα στο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στον ήλιο εν μέσω καύσωνα

Κόσμος Χτες
Η θερμοκρασία έφτασε τους 32° Κελσίου υπό σκιά στη Μπαλς σήμερα το πρωί

Οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι ήταν σκουρόχρωμοι με γαλάζια μάτια αποκάλυψε αναβίωση κρανίου ηλικίας 10.500 ετών

Tech + Science Χτες
Ανήκε σε γυναίκα που πέθανε σε ηλικία μεταξύ 35 και 60 ετών

Το Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία Χτες
Στην Αθήνα η διοίκηση του Euronext

Δανία: Στον στρατό οι γυναίκες για 11μηνη «υποχρεωτική» θητεία

Κόσμος Χτες
Η Δανία γίνεται η τρίτη σκανδιναβική χώρα που συμπεριλαμβάνει τις γυναίκες στην στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ ‑ Ποιος ο λόγος

Ελλάδα Χτες
Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς