E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Ρασβάνη από τον Βόλο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 12:09

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Στο περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το MIT, έγινε δεκτή για σπουδές και μάλιστα με υποτροφία η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βόλου Κωνσταντίνα Ρασβάνη κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα να εντρυφήσει στους επιστημονικούς κλάδους των Μαθηματικών και της Πληροφορικής.

Η μαθήτρια ενημερώθηκε για τα ευχάριστα νέα πριν μερικές μέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα εκτός από το MIT έγινε δεκτή και σε άλλα δύο πολύ γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Πρίνστον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97% 12/4/2021

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα δεκτή στο ΜΙΤ το οποίο φημίζεται για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών στις τεχνολογικές επιστήμες» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια με βαθμολογία 19,5.

Από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Και είχε τα εφόδια για να πετύχει αυτή την υψηλή διάκριση, καθώς εκτός από πολύ καλή μαθήτρια, έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες και σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως ήταν το αργυρό και ασημένιο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Μαθητική Ολυμπιάδα, εύφημος μνεία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών, αλλά και η πολύ καλή της θέση σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής. Επίσης ασχολήθηκε και με την κρυπτογραφία, ενώ ενεργοποιείται και σε άλλα ερευνητικά πρότζεκτ.

Το πλούσιο βιογραφικό της, οι πολύ καλές βαθμολογικές της επιδόσεις, οι ατομικές εκθέσεις, οι γραπτές εξετάσεις που η ίδια συμμετείχε, αλλά και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών του σχολείου έπαιξαν κομβικό ρόλο, ώστε η Κωνσταντίνα να ανοίξει πανιά στις σπουδές της για τη «Μέκκα της τεχνολογίας» που είναι οι ΗΠΑ.
Και όχι μόνο έγινε δεκτή, αλλά εξασφάλισε και σπουδαία υποτροφία με την οποία καλύπτονται τα δίδακτρα σπουδών, και η διαβίωσή της.

«Στόχος μου είναι να εντρυφήσω στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που με ενδιαφέρουν πολύ ως επιστημονικοί κλάδοι και εκεί να δραστηριοποιηθώ» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία θα μεταβεί στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ξεκινήσει τις τετραετείς προπτυχιακές της σπουδές.

Η διάκριση της μαθήτριας σκόρπισε μεγάλη χαρά στη σχολική κοινότητα.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται πως «η διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου μας, Κωνσταντίνα Ρασβάνη του Ευσταθίου για την επιτυχία της να εξασφαλίσει υποτροφία φοίτησης στο M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) και της εύχεται πραγμάτωση όλων των στόχων της».

Ο καθηγητής Μαθηματικών του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσιτσίνιας ανέφερε πως «έχω μαθήτρια τρία χρόνια την Κωνσταντίνα και θέλω να πω πως είναι άψογη ως προς τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Και είναι τιμή μας ως σχολείο που την έχουμε εδώ. Ελπίζω να συνεισφέραμε και εμείς, ώστε να ολοκληρώσει το όνειρό της για σπουδές. Και πιστεύουμε ότι η Κωνσταντίνα θα βοηθήσει την κοινωνία που χρειάζεται πρώτα ανθρώπους και μετά επιστήμονες».

«Η Κωνσταντίνα είναι ένα χαρισματικό παιδί, με ήθος και μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά» ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Λοντρίδου και πρόσθεσε πως «χαρήκαμε όλοι οι καθηγητές στο Λύκειο για την επιτυχία να γίνει δεκτή από το MIT και ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ως διδάσκοντες».


Πηγή: e-thessalia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon