E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Ρασβάνη από τον Βόλο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 12:09

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Στο περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το MIT, έγινε δεκτή για σπουδές και μάλιστα με υποτροφία η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βόλου Κωνσταντίνα Ρασβάνη κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα να εντρυφήσει στους επιστημονικούς κλάδους των Μαθηματικών και της Πληροφορικής.

Η μαθήτρια ενημερώθηκε για τα ευχάριστα νέα πριν μερικές μέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα εκτός από το MIT έγινε δεκτή και σε άλλα δύο πολύ γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Πρίνστον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97% 12/4/2021

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα δεκτή στο ΜΙΤ το οποίο φημίζεται για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών στις τεχνολογικές επιστήμες» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια με βαθμολογία 19,5.

Από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Και είχε τα εφόδια για να πετύχει αυτή την υψηλή διάκριση, καθώς εκτός από πολύ καλή μαθήτρια, έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες και σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως ήταν το αργυρό και ασημένιο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Μαθητική Ολυμπιάδα, εύφημος μνεία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών, αλλά και η πολύ καλή της θέση σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής. Επίσης ασχολήθηκε και με την κρυπτογραφία, ενώ ενεργοποιείται και σε άλλα ερευνητικά πρότζεκτ.

Το πλούσιο βιογραφικό της, οι πολύ καλές βαθμολογικές της επιδόσεις, οι ατομικές εκθέσεις, οι γραπτές εξετάσεις που η ίδια συμμετείχε, αλλά και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών του σχολείου έπαιξαν κομβικό ρόλο, ώστε η Κωνσταντίνα να ανοίξει πανιά στις σπουδές της για τη «Μέκκα της τεχνολογίας» που είναι οι ΗΠΑ.
Και όχι μόνο έγινε δεκτή, αλλά εξασφάλισε και σπουδαία υποτροφία με την οποία καλύπτονται τα δίδακτρα σπουδών, και η διαβίωσή της.

«Στόχος μου είναι να εντρυφήσω στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που με ενδιαφέρουν πολύ ως επιστημονικοί κλάδοι και εκεί να δραστηριοποιηθώ» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία θα μεταβεί στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ξεκινήσει τις τετραετείς προπτυχιακές της σπουδές.

Η διάκριση της μαθήτριας σκόρπισε μεγάλη χαρά στη σχολική κοινότητα.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται πως «η διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου μας, Κωνσταντίνα Ρασβάνη του Ευσταθίου για την επιτυχία της να εξασφαλίσει υποτροφία φοίτησης στο M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) και της εύχεται πραγμάτωση όλων των στόχων της».

Ο καθηγητής Μαθηματικών του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσιτσίνιας ανέφερε πως «έχω μαθήτρια τρία χρόνια την Κωνσταντίνα και θέλω να πω πως είναι άψογη ως προς τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Και είναι τιμή μας ως σχολείο που την έχουμε εδώ. Ελπίζω να συνεισφέραμε και εμείς, ώστε να ολοκληρώσει το όνειρό της για σπουδές. Και πιστεύουμε ότι η Κωνσταντίνα θα βοηθήσει την κοινωνία που χρειάζεται πρώτα ανθρώπους και μετά επιστήμονες».

«Η Κωνσταντίνα είναι ένα χαρισματικό παιδί, με ήθος και μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά» ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Λοντρίδου και πρόσθεσε πως «χαρήκαμε όλοι οι καθηγητές στο Λύκειο για την επιτυχία να γίνει δεκτή από το MIT και ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ως διδάσκοντες».


Πηγή: e-thessalia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρίνιο: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα έπειτα από πτώση από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 27.11.2025
Η γυναίκα εντοπίστηκε στο οδόστρωμα το πρωί της Πέμπτης

Γεγονός η πρώτη επιτυχημένη αλλαγή χρώματος ματιών στην Ελλάδα

Ελλάδα 27.11.2025
Πρόκειται για μία αισθητική επέμβαση - Χειρουργός οφθαλμίατρος εξήγησε πώς γίνεται

Εμπρηστική επίθεση σε συνεργείο στον Νέο Κόσμο: Έσπασαν την τζαμαρία και έβαλαν φωτιά

Ελλάδα 27.11.2025
H πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό του μαγαζιού, ενώ στο σημείο δεν εντοπίστηκαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 35χρονο που παρενοχλούσε συστηματικά 39χρονη

Ελλάδα 27.11.2025
Ο 35χρονος πίεζε κατ΄εξακολούθηση την 35χρονη να συνευρεθούν ερωτικa

Κακοκαιρία «Adel»: Εκτεταμένες ζημιές στη Μεσσηνία ‑ Χωρίς ρεύμα η Φοινικούντα

Ελλάδα 27.11.2025
Τζαμαρίες σε σπίτια έσπασαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και στέγαστρα ξηλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους

Tραμπ σε δημοσιογράφο των NYT: «Eίσαι άσχημη μέσα και έξω» ‑ Γιατί τον εξόργισε το άρθρο της

Κόσμος 27.11.2025
Ο Τραμπ αποκάλεσε δημοσιογράφο των New York Times «άσχημη» σε μια νέα προσβολή προς γυναίκα δημοσιογράφο

Σαλαμίνα: Αποφασισμένη να πει όλη την αλήθεια η 46χρονη ‑ «Μετανιώνω κάθε λεπτό εκείνης της νύχτας»

Ελλάδα 27.11.2025
«Ζητάω συγγνώμη αλλά γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι αρκετό», δήλωσε μεταξύ άλλων μέσα από τη φυλακή η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της για 1.100 ευρώ

Η Γαλλία μαζεύει στρατό ‑ Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Μακρόν

Κόσμος 27.11.2025
ι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούνται σήμερα από περίπου 200.000 άτομα ενεργό προσωπικό και 47.000 εφέδρους.

Εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο στην Κύπρο: Red Sprites εμφανίστηκαν στον ουρανό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 27.11.2025
Τα Red Sprites παρουσιάζουν κυρίως ερυθρό χρώμα, παρατηρούνται κατά κύριο λόγο πάνω από ισχυρές καταιγίδες σε υψόμετρο περίπου 40-50 χιλιομέτρων έως και περίπου τα 90 χιλιόμετρα και συνδέονται έμμεσα με κεραυνούς θετικού φορτίου

Τσίπρας: Εγώ θα μιλήσω στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 27.11.2025
Ο πρώην πρωθυπουργός σε νέο βίντεο παραθέτει δηλώσεις από Μητσοτάκη, Κωνσταντοπούλου, Κουτσούμπα, Κασσελάκη, Βαρουφάκη και Μαρινάκη σχετικά με το βιβλίο του

Ρόδος: Η συγκινητική μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα

Ελλάδα 27.11.2025
«Πότε δεν θα το πίστευα, όμως κι αυτό το είδα, ένα κοπέλι έσβησε από μια χειροβομβίδα», γράφει μεταξύ άλλων στη σπαρακτική ανάρτησή του ο πατέρας του 19χρονου Ραφαήλ