E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Ρασβάνη από τον Βόλο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 12:09

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Στο περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το MIT, έγινε δεκτή για σπουδές και μάλιστα με υποτροφία η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βόλου Κωνσταντίνα Ρασβάνη κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα να εντρυφήσει στους επιστημονικούς κλάδους των Μαθηματικών και της Πληροφορικής.

Η μαθήτρια ενημερώθηκε για τα ευχάριστα νέα πριν μερικές μέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα εκτός από το MIT έγινε δεκτή και σε άλλα δύο πολύ γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Πρίνστον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97% 12/4/2021

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα δεκτή στο ΜΙΤ το οποίο φημίζεται για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών στις τεχνολογικές επιστήμες» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια με βαθμολογία 19,5.

Από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Και είχε τα εφόδια για να πετύχει αυτή την υψηλή διάκριση, καθώς εκτός από πολύ καλή μαθήτρια, έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες και σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως ήταν το αργυρό και ασημένιο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Μαθητική Ολυμπιάδα, εύφημος μνεία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών, αλλά και η πολύ καλή της θέση σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής. Επίσης ασχολήθηκε και με την κρυπτογραφία, ενώ ενεργοποιείται και σε άλλα ερευνητικά πρότζεκτ.

Το πλούσιο βιογραφικό της, οι πολύ καλές βαθμολογικές της επιδόσεις, οι ατομικές εκθέσεις, οι γραπτές εξετάσεις που η ίδια συμμετείχε, αλλά και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών του σχολείου έπαιξαν κομβικό ρόλο, ώστε η Κωνσταντίνα να ανοίξει πανιά στις σπουδές της για τη «Μέκκα της τεχνολογίας» που είναι οι ΗΠΑ.
Και όχι μόνο έγινε δεκτή, αλλά εξασφάλισε και σπουδαία υποτροφία με την οποία καλύπτονται τα δίδακτρα σπουδών, και η διαβίωσή της.

«Στόχος μου είναι να εντρυφήσω στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που με ενδιαφέρουν πολύ ως επιστημονικοί κλάδοι και εκεί να δραστηριοποιηθώ» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία θα μεταβεί στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ξεκινήσει τις τετραετείς προπτυχιακές της σπουδές.

Η διάκριση της μαθήτριας σκόρπισε μεγάλη χαρά στη σχολική κοινότητα.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται πως «η διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου μας, Κωνσταντίνα Ρασβάνη του Ευσταθίου για την επιτυχία της να εξασφαλίσει υποτροφία φοίτησης στο M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) και της εύχεται πραγμάτωση όλων των στόχων της».

Ο καθηγητής Μαθηματικών του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσιτσίνιας ανέφερε πως «έχω μαθήτρια τρία χρόνια την Κωνσταντίνα και θέλω να πω πως είναι άψογη ως προς τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Και είναι τιμή μας ως σχολείο που την έχουμε εδώ. Ελπίζω να συνεισφέραμε και εμείς, ώστε να ολοκληρώσει το όνειρό της για σπουδές. Και πιστεύουμε ότι η Κωνσταντίνα θα βοηθήσει την κοινωνία που χρειάζεται πρώτα ανθρώπους και μετά επιστήμονες».

«Η Κωνσταντίνα είναι ένα χαρισματικό παιδί, με ήθος και μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά» ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Λοντρίδου και πρόσθεσε πως «χαρήκαμε όλοι οι καθηγητές στο Λύκειο για την επιτυχία να γίνει δεκτή από το MIT και ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ως διδάσκοντες».


Πηγή: e-thessalia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται ο «ΑΜΚΑ των σπιτιών»: Τι αλλάζει σε αγοραπωλησίες, μεταβιβάσεις και επιδοτήσεις από το 2026

Ελλάδα 08.12.2025
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «E-Registries» ενοποιεί ΚΑΕΚ, ΑΤΑΚ, ρεύμα, νερό, ασφάλειες – Αυτόματος συγχρονισμός με Κτηματολόγιο, ΑΑΔΕ, ΔΕΔΔΗΕ και δήμους

Σάλος στη Ρωσία για μητέρα που έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα, «μαμά» φώναζε το παιδί

Κόσμος 08.12.2025
H 36χρονη γέλασε λέγοντας ότι «μπορείς και να σταματήσεις τελείως την παροχή οξυγόνου στη σακούλα»

Σχεδόν 3.000 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο έπειτα από δάγκωμα σκύλου μέσα σε ένα χρόνο

Ελλάδα 08.12.2025
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις επιθέσεις σκύλων στη χώρα μας

«Mάζεψα το πίτμπουλ γιατί ήταν ετοιμοθάνατο και αυτό σκότωσε τον γιο μου»

Ελλάδα 08.12.2025
Συντετριμμένος ο πατέρας του 2χρονου Λίο στη Ζάκυνθο

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα Χτες
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα Χτες
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα Χτες
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος Χτες
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία Χτες
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια