E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Ρασβάνη από τον Βόλο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 12:09

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Στο περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το MIT, έγινε δεκτή για σπουδές και μάλιστα με υποτροφία η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βόλου Κωνσταντίνα Ρασβάνη κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα να εντρυφήσει στους επιστημονικούς κλάδους των Μαθηματικών και της Πληροφορικής.

Η μαθήτρια ενημερώθηκε για τα ευχάριστα νέα πριν μερικές μέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα εκτός από το MIT έγινε δεκτή και σε άλλα δύο πολύ γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Πρίνστον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97% 12/4/2021

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα δεκτή στο ΜΙΤ το οποίο φημίζεται για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών στις τεχνολογικές επιστήμες» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια με βαθμολογία 19,5.

Από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Και είχε τα εφόδια για να πετύχει αυτή την υψηλή διάκριση, καθώς εκτός από πολύ καλή μαθήτρια, έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες και σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως ήταν το αργυρό και ασημένιο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Μαθητική Ολυμπιάδα, εύφημος μνεία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών, αλλά και η πολύ καλή της θέση σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής. Επίσης ασχολήθηκε και με την κρυπτογραφία, ενώ ενεργοποιείται και σε άλλα ερευνητικά πρότζεκτ.

Το πλούσιο βιογραφικό της, οι πολύ καλές βαθμολογικές της επιδόσεις, οι ατομικές εκθέσεις, οι γραπτές εξετάσεις που η ίδια συμμετείχε, αλλά και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών του σχολείου έπαιξαν κομβικό ρόλο, ώστε η Κωνσταντίνα να ανοίξει πανιά στις σπουδές της για τη «Μέκκα της τεχνολογίας» που είναι οι ΗΠΑ.
Και όχι μόνο έγινε δεκτή, αλλά εξασφάλισε και σπουδαία υποτροφία με την οποία καλύπτονται τα δίδακτρα σπουδών, και η διαβίωσή της.

«Στόχος μου είναι να εντρυφήσω στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που με ενδιαφέρουν πολύ ως επιστημονικοί κλάδοι και εκεί να δραστηριοποιηθώ» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία θα μεταβεί στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ξεκινήσει τις τετραετείς προπτυχιακές της σπουδές.

Η διάκριση της μαθήτριας σκόρπισε μεγάλη χαρά στη σχολική κοινότητα.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται πως «η διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου μας, Κωνσταντίνα Ρασβάνη του Ευσταθίου για την επιτυχία της να εξασφαλίσει υποτροφία φοίτησης στο M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) και της εύχεται πραγμάτωση όλων των στόχων της».

Ο καθηγητής Μαθηματικών του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσιτσίνιας ανέφερε πως «έχω μαθήτρια τρία χρόνια την Κωνσταντίνα και θέλω να πω πως είναι άψογη ως προς τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Και είναι τιμή μας ως σχολείο που την έχουμε εδώ. Ελπίζω να συνεισφέραμε και εμείς, ώστε να ολοκληρώσει το όνειρό της για σπουδές. Και πιστεύουμε ότι η Κωνσταντίνα θα βοηθήσει την κοινωνία που χρειάζεται πρώτα ανθρώπους και μετά επιστήμονες».

«Η Κωνσταντίνα είναι ένα χαρισματικό παιδί, με ήθος και μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά» ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Λοντρίδου και πρόσθεσε πως «χαρήκαμε όλοι οι καθηγητές στο Λύκειο για την επιτυχία να γίνει δεκτή από το MIT και ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ως διδάσκοντες».


Πηγή: e-thessalia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο εύρημα στο ναυάγιο του πλοίου του Έλγιν στα Κύθηρα: Βρέθηκε θραύσμα πιθανόν από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα

Πολιτισμός 18.03.2026
Ήταν από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων και για τη μεταφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αγαλμα του Ιησού Χριστού 26 μέτρων τοποθετήθηκε στα σύνορα Λιβάνου‑Συρίας ως μήνυμα ειρήνης

Κόσμος 18.03.2026
Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από κάτοικο της περιοχής

Ανέγερση 2.350 κοινωνικών κατοικιών από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο ‑ Οι δικαιούχοι

Ελλάδα 18.03.2026
Την υλοποίηση παρεμβάσεων που απαντούν σε δύο από τις σημαντικότερες προκλήσεις, τη στεγαστική κρίση και το ενεργειακό κόστος, προβλέπει το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο

Σκoτώθηκε ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν

Κόσμος 18.03.2026
Την είδηση μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ

Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το «μπάζωμα» ‑Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 18.03.2026
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η κύρια δίκη για τα Τέμπη ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές στην Αττική ‑ Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Καιρός 18.03.2026
Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα

Ελλάδα 18.03.2026
Καλά στην υγεία του ο οδηγός

Τουρκία: Θρίλερ με νεκρή 27χρονη influencer ‑ Στο «μικροσκόπιο» ηθοποιός που την είδε τελευταίος

Κόσμος 18.03.2026
Ο μυστηριώδης θάνατος της 27χρονης κοπέλας προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς προέκυψε μόλις λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από ταξίδι.

Ψήφισαν… όλοι τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκλογική νίκη με 99,93%

Κόσμος 18.03.2026
«Πάρτι» στα social για το 0,07% στη Βόρεια Κορέα που δεν τον ψήφισε

Βηρυτός: Η στιγμή που ισραηλινός βομβαρδισμός κατεδαφίζει κτήριο 22 ορόφων, δείτε βίντεο

Κόσμος 18.03.2026
Το κτήριο είχε γίνει στόχος και στις 12 Μαρτίου καθώς θεωρείται ότι η Χεζμπολάχ το χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει χρήματα

Το Ιράν επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Αλί Λαριτζανί

Κόσμος 18.03.2026
Νεκρός και ο γιος του

Προειδοποίηση Αραγτσί: Ο πόλεμος «θα πλήξει όλο τον κόσμο»

Κόσμος 18.03.2026
«Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε»