E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Ρασβάνη από τον Βόλο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 12:09

Μαθήτρια από τον Βόλο έγινε δεκτή με υποτροφία στο MIT

Στο περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το MIT, έγινε δεκτή για σπουδές και μάλιστα με υποτροφία η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βόλου Κωνσταντίνα Ρασβάνη κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα να εντρυφήσει στους επιστημονικούς κλάδους των Μαθηματικών και της Πληροφορικής.

Η μαθήτρια ενημερώθηκε για τα ευχάριστα νέα πριν μερικές μέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα εκτός από το MIT έγινε δεκτή και σε άλλα δύο πολύ γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Πρίνστον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97% 12/4/2021

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα δεκτή στο ΜΙΤ το οποίο φημίζεται για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών στις τεχνολογικές επιστήμες» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια με βαθμολογία 19,5.

Από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Και είχε τα εφόδια για να πετύχει αυτή την υψηλή διάκριση, καθώς εκτός από πολύ καλή μαθήτρια, έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες και σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως ήταν το αργυρό και ασημένιο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Μαθητική Ολυμπιάδα, εύφημος μνεία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών, αλλά και η πολύ καλή της θέση σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής. Επίσης ασχολήθηκε και με την κρυπτογραφία, ενώ ενεργοποιείται και σε άλλα ερευνητικά πρότζεκτ.

Το πλούσιο βιογραφικό της, οι πολύ καλές βαθμολογικές της επιδόσεις, οι ατομικές εκθέσεις, οι γραπτές εξετάσεις που η ίδια συμμετείχε, αλλά και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών του σχολείου έπαιξαν κομβικό ρόλο, ώστε η Κωνσταντίνα να ανοίξει πανιά στις σπουδές της για τη «Μέκκα της τεχνολογίας» που είναι οι ΗΠΑ.
Και όχι μόνο έγινε δεκτή, αλλά εξασφάλισε και σπουδαία υποτροφία με την οποία καλύπτονται τα δίδακτρα σπουδών, και η διαβίωσή της.

«Στόχος μου είναι να εντρυφήσω στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που με ενδιαφέρουν πολύ ως επιστημονικοί κλάδοι και εκεί να δραστηριοποιηθώ» ανέφερε η Κωνσταντίνα η οποία θα μεταβεί στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ξεκινήσει τις τετραετείς προπτυχιακές της σπουδές.

Η διάκριση της μαθήτριας σκόρπισε μεγάλη χαρά στη σχολική κοινότητα.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται πως «η διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου μας, Κωνσταντίνα Ρασβάνη του Ευσταθίου για την επιτυχία της να εξασφαλίσει υποτροφία φοίτησης στο M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) και της εύχεται πραγμάτωση όλων των στόχων της».

Ο καθηγητής Μαθηματικών του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσιτσίνιας ανέφερε πως «έχω μαθήτρια τρία χρόνια την Κωνσταντίνα και θέλω να πω πως είναι άψογη ως προς τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Και είναι τιμή μας ως σχολείο που την έχουμε εδώ. Ελπίζω να συνεισφέραμε και εμείς, ώστε να ολοκληρώσει το όνειρό της για σπουδές. Και πιστεύουμε ότι η Κωνσταντίνα θα βοηθήσει την κοινωνία που χρειάζεται πρώτα ανθρώπους και μετά επιστήμονες».

«Η Κωνσταντίνα είναι ένα χαρισματικό παιδί, με ήθος και μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά» ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Λοντρίδου και πρόσθεσε πως «χαρήκαμε όλοι οι καθηγητές στο Λύκειο για την επιτυχία να γίνει δεκτή από το MIT και ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ως διδάσκοντες».


Πηγή: e-thessalia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος 30.05.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κιλκίς: Παρίστανε τον συμβολαιογράφο και της απέσπασε χρήματα, λίρες και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ

Ελλάδα 30.05.2026
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Μικρολίμανο: Γνωστός τράπερ ήταν μαζί με τον «Τίτι» το βράδυ που συνελήφθη

Ελλάδα 30.05.2026
Ο Like Boss εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε συναντηθεί με τον διαβόητο κακοποιό