E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν όταν ήμουν 15 ετών

Απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι η αναφορά στο όνομά της ήταν άτυχη και έγινε για μικροπολιτικούς λόγους

Δημοσίευση 7/3/2021 | 13:31

Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν όταν ήμουν 15 ετών

Για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος μίλησε η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπιλώνονται τα θύματα. Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» η κυρία Κονιόρδου απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι η αναφορά στο όνομά της ήταν άτυχη και έγινε για μικροπολιτικούς λόγους και πως όφειλε να διατάξει έρευνα όταν άρχισαν να ακούγονται οι φήμες.

«Η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή κάνει το έργο της και θα αποφανθεί για ότι έχει συμβεί, αλλά σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να τα θύματα να προστατεύονται. Μην ξεχνάμε ότι, όταν οι άνθρωποι παίρνουν τη δίκη στα χέρια τους έχουμε ακραία και άδικα φαινόμενα, όπως την τραγική κατάληξη με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Επομένως, πρέπει να δείξουμε όλοι ψυχραιμία. Πρέπει να είμαστε θεσμικοί και πρέπει και οι θεσμοί να υποστηρίξουν, ενδεχομένως με καινούργιες νομοθεσίες, τα θύματα. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για όλους μας. Εγώ στέκομαι δίπλα στα θύματα και τους θαυμάζω για το κουράγιο τους» δήλωσε.

Η Λυδία Κονιόρδου απάντησε στο ερώτημα αν στη θητεία της ως υπουργός Πολιτισμού γνώριζε για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Θα πω τη στάση μου απέναντι στις φήμες. Εγώ προσπαθούσα πάντα σε έναν χώρο πολύ ανταγωνιστικό να επικεντρώνομαι στη δουλειά και στο δημιουργικό κομμάτι της τέχνης μου. Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μου πει κάτι και δεν μπορούσε να αποδειχθεί, δεν στεκόμουν πάνω σε αυτό. Δεν ήθελα να δηλητηριάζομαι από φήμες. Υπήρχαν φήμες, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μείνει στις φήμες. Ακουγόντουσαν πράγματα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήξερα».

«Συνεργάστηκα με τον κύριο Λιγνάδη πρόσφατα όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, όπως και τριάντα άλλα άτομα. Η συνεργασία μου δεν ήταν ικανή έτσι ώστε να έχω γνώμη. Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την κυρία Μενδώνη και μπορεί να έγινε για μικροπολιτικούς λόγους. Εγώ προσωπικά δεν της προσάπτω ότι όφειλε να ξέρει, αλλά όφειλε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει θεσμικά και όχι σε ένα προσωπικό τηλεφώνημα» πρόσθεσε.

Τέλος, η Λυδία Κονιόρδου αποκάλυψε πως όταν ήταν 15 ετών αποπειράθηκαν να τη βιάσουν έξω από το σπίτι της και σώθηκε την τελευταία στιγμή. «Άρχισα να φωνάζω και γάβγισαν κάποια σκυλιά και έτσι κατάφερα να σωθώ την τελευταία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αν και ήμουν αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μόνο μία κραυγή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμπελόκηποι: Βρήκαν κότες και κατσίκες στον 16ο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 31.03.2026
Τα πουλερικά έχουν ήδη μεταφερθεί στον Εθνικό Κήπο

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ

Αθλητικά Νέα 31.03.2026
Ο άλλοτε σπουδαίος τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή

Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πέσει από μέσα – Έχουμε ξεπεράσει τα μισά του δρόμου»

Κόσμος 31.03.2026
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκρινε πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι τ

Πρωτοφανής καταγγελία στο Δήμο Αθηναίων: Ταράτσα στους Αμπελόκηπους είχε...κότες και κατσίκες

Ελλάδα 31.03.2026
Τι αναφέρει ο δήμος Αθηναίων για την καταγγελία που έλαβε σχετικά με την παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους.

Σοκ στην Ιταλία: Ανοιξαν τον τάφο δολοφονημένου μοντέλου ‑ Αδιανόητο αυτό που ακολούθησε

Κόσμος 31.03.2026
Αγνωστοι παραβίασαν τον τάφο της Πάμελα Τζενίνι

Η υπόθεση Επστάιν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Κόσμος 31.03.2026
Στη μικρή οθόνη η έρευνα της Τζούλι Κ. Μπράουν

Ζωγράφου: Ποινική δίωξη για ανθρωπoκτovία από πρόθεση στον 54χρονο

Ελλάδα 31.03.2026
Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου μητέρας και αδερφής

Τραμπ σε συμμάχους: «Πηγαίνετε στα Στενά του Ορμούζ και πάρτε το πετρέλαιο μόνοι σας»

Κόσμος 31.03.2026
«Θα πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε να πολεμάτε για τον εαυτό σας», ανέφερε μεταξύ άλλων - Σκληρή επίθεση προς το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τη Γαλλία

Νταντάδες της Γειτονιάς: Ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher έως €500 ‑ Προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Ελλάδα 31.03.2026
Δικαιούχοι είναι εργαζόμενες μητέρες πλήρους ή μερικής απασχόλησης, άνεργες μητέρες και πατέρες με αποκλειστική επιμέλεια, με εισοδηματικό όριο 24.000 ευρώ ετησίως

Συγκλόνισε ο Νταλάρας στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: «Για μένα πέθανε η δεύτερη μάνα μου»

Ελλάδα 31.03.2026
«Εσύ δεν πέθανες, έφυγες, πέταξες πάνω από το Ηρώδειο σαν αρχαία τραγωδός», είπε ο τραγουδιστής

Βουρκωμένη η Χαρούλα Αλεξίου στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: «Όλος ο Ελληνισμός μιλάει για εσένα»

Ελλάδα 31.03.2026
«Μαρινέλλα μου καπετάνισσα, αυτή η φωνή από ποια κρυστάλλινη πηγή εκφωνήθηκε», είπε η ερμηνεύτρια