E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν όταν ήμουν 15 ετών

Απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι η αναφορά στο όνομά της ήταν άτυχη και έγινε για μικροπολιτικούς λόγους

Δημοσίευση 7/3/2021 | 13:31

Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν όταν ήμουν 15 ετών

Για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος μίλησε η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπιλώνονται τα θύματα. Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» η κυρία Κονιόρδου απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι η αναφορά στο όνομά της ήταν άτυχη και έγινε για μικροπολιτικούς λόγους και πως όφειλε να διατάξει έρευνα όταν άρχισαν να ακούγονται οι φήμες.

«Η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή κάνει το έργο της και θα αποφανθεί για ότι έχει συμβεί, αλλά σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να τα θύματα να προστατεύονται. Μην ξεχνάμε ότι, όταν οι άνθρωποι παίρνουν τη δίκη στα χέρια τους έχουμε ακραία και άδικα φαινόμενα, όπως την τραγική κατάληξη με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Επομένως, πρέπει να δείξουμε όλοι ψυχραιμία. Πρέπει να είμαστε θεσμικοί και πρέπει και οι θεσμοί να υποστηρίξουν, ενδεχομένως με καινούργιες νομοθεσίες, τα θύματα. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για όλους μας. Εγώ στέκομαι δίπλα στα θύματα και τους θαυμάζω για το κουράγιο τους» δήλωσε.

Η Λυδία Κονιόρδου απάντησε στο ερώτημα αν στη θητεία της ως υπουργός Πολιτισμού γνώριζε για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Θα πω τη στάση μου απέναντι στις φήμες. Εγώ προσπαθούσα πάντα σε έναν χώρο πολύ ανταγωνιστικό να επικεντρώνομαι στη δουλειά και στο δημιουργικό κομμάτι της τέχνης μου. Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μου πει κάτι και δεν μπορούσε να αποδειχθεί, δεν στεκόμουν πάνω σε αυτό. Δεν ήθελα να δηλητηριάζομαι από φήμες. Υπήρχαν φήμες, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μείνει στις φήμες. Ακουγόντουσαν πράγματα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήξερα».

«Συνεργάστηκα με τον κύριο Λιγνάδη πρόσφατα όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, όπως και τριάντα άλλα άτομα. Η συνεργασία μου δεν ήταν ικανή έτσι ώστε να έχω γνώμη. Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την κυρία Μενδώνη και μπορεί να έγινε για μικροπολιτικούς λόγους. Εγώ προσωπικά δεν της προσάπτω ότι όφειλε να ξέρει, αλλά όφειλε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει θεσμικά και όχι σε ένα προσωπικό τηλεφώνημα» πρόσθεσε.

Τέλος, η Λυδία Κονιόρδου αποκάλυψε πως όταν ήταν 15 ετών αποπειράθηκαν να τη βιάσουν έξω από το σπίτι της και σώθηκε την τελευταία στιγμή. «Άρχισα να φωνάζω και γάβγισαν κάποια σκυλιά και έτσι κατάφερα να σωθώ την τελευταία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αν και ήμουν αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μόνο μία κραυγή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φιορεντίνα – ΑΕΚ 0‑1: Δικέφαλο... πέταγμα προς τους «8»!

Αθλητικά Νέα 28.11.2025
Προσπέρασε τους «βιόλα» η Ένωση

Ελλάδα – Ρουμανία 91‑64: Περίπατος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες

20χρονος μπασκετμπολίστας πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του σε κολεγιακό αγώνα

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπέστη κάποιας μορφής κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική

Ελλάδα Χτες
Η ΡΑΑΕΥ εισηγήθηκε θετικά την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για την Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας

Euroleague: Οριστική απόφαση για άμεση επιστροφή των αγώνων στο Ισραήλ

Αθλητικά Νέα Χτες
Τέλος η εξορία για Μακάμπι και Χάποελ

Κεραμεικός: Ανδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό»

Απογραφή ανελκυστήρων: Ζητούν δίμηνη παράταση ‑ Ο λόγος

Ελλάδα Χτες
Αίτημα δίμηνης παράτασης της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων από την ΠΟΜΙΔΑ

Nεκρός στα 30 του από challenge υπερφαγίας fitness coach ‑ Έτρωγε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Κόσμος Χτες
Ο 30χρονος γυμναστής από τη Ρωσία έτρωγε καθημερινά μισή τούρτα, ζυμαρικά με μαγιονέζα, ένα μπέργκερ και δύο μικρές πίτσες