E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αγία Σοφία»: Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για την κακοποίηση των παιδιών

Τρεις γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν αυτοί που έδωσαν τα στοιχεία των καταγγελιών

Δημοσίευση 3/3/2021 | 12:05

«Αγία Σοφία»: Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για την κακοποίηση των παιδιών

Τρεις γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν αυτοί που έδωσαν τα στοιχεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον 50χρονο τραυματιοφορέα που καταγγέλλεται για σeξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 6 και 8 ετών.

Τα όσα περιγράφονται στο πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου προκαλούν σοκ και ανατριχίλα. Ο τραυματιοφορέας που εργάζεται για σχεδόν τρεις δεκαετίες στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα φαίνεται σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι συνάδελφοί του να θώπευε παιδιά κατά τη διάρκεια καθετηριασμών στο αεροδυναμικό τμήμα.

Στην περίπτωση του 6χρονου κοριτσιού δύο γιατροί είδαν τον 50χρονο άνδρα να έχει το χέρι του στα γeννητικά όpγανα το κοριτσιού, ενώ η ανήλικη βρίσκονταν σε αναισθησία και να το απομακρύνει απότομα, όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του είχαν γίνει αντιληπτές.

Όσον αφορά τώρα το περιστατικό με το 8χρονο κοριτσάκι εδώ οι καταθέσεις των γιατρών είναι ακόμα πιο σοκαριστικές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ενώ το κοριτσάκι είχε μπει στη διαδικασία της αναισθησίας παρατήρησαν ότι ο τραυματιοφορέας είχε τοποθετήσει το ένα του χέρι κάτω από την ειδική ποδιά που φορούσε το παιδί, ενώ μετά τη διασωλήνωση η νοσηλεύτρια που αφαίρεσε από την 8χρονη την ποδιά και το εσώpουχο διαπίστωσε την παρουσία αίματος κοντά στα γeννητικά όpγανα του παιδιού.

Το ένα από τα γάντια που φορούσε ο τραυματιοφορέας κατά τη διάρκεια της επέμβασης είχε και αυτό παρόμοιο χρωματισμό με αυτό που εντοπίστηκε στα γeννητικά όpγανα του παιδιού. ” Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Είμαστε απίστευτα σοκαρισμένοι. Αν έχουν συμβεί και ισχύουν όλα αυτά που λέγονται θα είναι ένα απίστευτο γεγονός. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι 30 χρόνια στην ίδια θέση και δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Ο συνάδελφος είναι 50 ετών και αυτή τη στιγμή έχει τεθεί καθεστώς αναστολής από την εργασία του” λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγία Σωτηρία”, Δήμος Κωνσταντόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει: Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Φεβρουαρίου. Τρεις γιατροί κατήγγειλαν το συνάδελφο και ο διοικητής του νοσοκομείου παρήγγειλε αμέσως ΕΔΕ. Ο καταγγελόμενος μπήκε αμέσως σε διαθεσιμότητα. Η ΕΔΕ κράτησε 15- 20 ημέρες, έδωσε αποτέλεσμα και ο φάκελος απεστάλη στην ΥΠΕ”.

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, έδειξε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση πράξεων με ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ σήμερα ο 50χρονος τραυματιοφορέας θα περάσει από το πειθαρχικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ο φάκελος που θα σχηματιστεί θα αποσταλεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Άμεση ήταν και η αντίδραση των δικαστικών αρχών, καθώς σήμερα το πρωί η προισταμένη της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Γυναίκα επιτέθηκε σε ψυχολόγο μέσα σε δημόσια δομή – Την χτύπησε και της τράβηξε τα μαλλιά

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην επίθεση

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ποιο «πρόσωπο‑κλειδί» εξέτασε ξανά η Αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Σαρωτική έρευνα από μηδενική βάση διεξάγουν οι Αρχές στα Χανιά, επιστρέφοντας στο σπίτι της αγνοούμενης και ακολουθώντας βήμα-βήμα την τελευταία της διαδρομή.

«Αν πειράξετε την οικογένειά μου, δεν θα σταματήσω μέχρι να σας καταστρέψω όσο ζω»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Βουλευτής που αποχώρησε από το κόμμα του Ράμα καταγγέλλει απειλές κατά της οικογένειάς της

Aδιανόητο ‑ Το τραγικό φινάλε μιας 15χρονης μετά από επικίνδυνο challenge στα social media

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η ανήλικη υπέστη αλλεπάλληλες επιληπτικές κρίσεις και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή

Υπέγραψαν τη συμφωνία ηλεκτρονικά ΗΠΑ και Ιράν

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
H συμφωνία έχει πλέον τεθεί σε ισχύ

Γρατσία για γυναικοκτονίες: «Η αξία του ανθρώπου είναι ίδια ανεξαρτήτως φύλου»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η Μαρία Γρατσία από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού ερωτηθείσα αν αναγνωρίζει τον όρο «γυναικοκτονία», απέφυγε να τον υιοθετήσει

Γιατί μυρίζει άσχημα το air condition στο αμάξι; Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι οδηγοί

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Μια καθημερινή συνήθεια λίγων δευτερολέπτων αρκεί για να γεμίσει η καμπίνα με μούχλα και δυσάρεστες οσμές - και οι περισσότεροι οδηγοί δεν το γνωρίζουν.

Γιωτόπουλος: Ξέσπασε ο αδελφός του Κωστή Περατικού ‑ «Δεν μπορεί να περπατά ελεύθερος»

Ελλάδα Χτες
Ο Κωστής Περατικός είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας

Ελλάδα Χτες
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Συγκίνηση στο Μουντιάλ 2026: Τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα μπροστά στους γονείς του

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι γονείς του Ντιόγκο Ζότα βρέθηκαν στο Χιούστον για το Πορτογαλία-Κονγκό, όπου προβλήθηκε η μορφή του Πορτογάλου επιθετικού στα μάτριξ του γηπέδου - Τον τίμησε και ο Ζοάο Νέβες όταν σκόραρε.

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

Κόσμος Χτες
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU