E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αγία Σοφία»: Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για την κακοποίηση των παιδιών

Τρεις γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν αυτοί που έδωσαν τα στοιχεία των καταγγελιών

Δημοσίευση 3/3/2021 | 12:05

«Αγία Σοφία»: Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για την κακοποίηση των παιδιών

Τρεις γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν αυτοί που έδωσαν τα στοιχεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον 50χρονο τραυματιοφορέα που καταγγέλλεται για σeξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 6 και 8 ετών.

Τα όσα περιγράφονται στο πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου προκαλούν σοκ και ανατριχίλα. Ο τραυματιοφορέας που εργάζεται για σχεδόν τρεις δεκαετίες στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα φαίνεται σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι συνάδελφοί του να θώπευε παιδιά κατά τη διάρκεια καθετηριασμών στο αεροδυναμικό τμήμα.

Στην περίπτωση του 6χρονου κοριτσιού δύο γιατροί είδαν τον 50χρονο άνδρα να έχει το χέρι του στα γeννητικά όpγανα το κοριτσιού, ενώ η ανήλικη βρίσκονταν σε αναισθησία και να το απομακρύνει απότομα, όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του είχαν γίνει αντιληπτές.

Όσον αφορά τώρα το περιστατικό με το 8χρονο κοριτσάκι εδώ οι καταθέσεις των γιατρών είναι ακόμα πιο σοκαριστικές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ενώ το κοριτσάκι είχε μπει στη διαδικασία της αναισθησίας παρατήρησαν ότι ο τραυματιοφορέας είχε τοποθετήσει το ένα του χέρι κάτω από την ειδική ποδιά που φορούσε το παιδί, ενώ μετά τη διασωλήνωση η νοσηλεύτρια που αφαίρεσε από την 8χρονη την ποδιά και το εσώpουχο διαπίστωσε την παρουσία αίματος κοντά στα γeννητικά όpγανα του παιδιού.

Το ένα από τα γάντια που φορούσε ο τραυματιοφορέας κατά τη διάρκεια της επέμβασης είχε και αυτό παρόμοιο χρωματισμό με αυτό που εντοπίστηκε στα γeννητικά όpγανα του παιδιού. ” Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Είμαστε απίστευτα σοκαρισμένοι. Αν έχουν συμβεί και ισχύουν όλα αυτά που λέγονται θα είναι ένα απίστευτο γεγονός. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι 30 χρόνια στην ίδια θέση και δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Ο συνάδελφος είναι 50 ετών και αυτή τη στιγμή έχει τεθεί καθεστώς αναστολής από την εργασία του” λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγία Σωτηρία”, Δήμος Κωνσταντόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει: Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Φεβρουαρίου. Τρεις γιατροί κατήγγειλαν το συνάδελφο και ο διοικητής του νοσοκομείου παρήγγειλε αμέσως ΕΔΕ. Ο καταγγελόμενος μπήκε αμέσως σε διαθεσιμότητα. Η ΕΔΕ κράτησε 15- 20 ημέρες, έδωσε αποτέλεσμα και ο φάκελος απεστάλη στην ΥΠΕ”.

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, έδειξε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση πράξεων με ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ σήμερα ο 50χρονος τραυματιοφορέας θα περάσει από το πειθαρχικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ο φάκελος που θα σχηματιστεί θα αποσταλεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Άμεση ήταν και η αντίδραση των δικαστικών αρχών, καθώς σήμερα το πρωί η προισταμένη της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή;»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε σε συνέντευξή του το κλίμα της αντιπαράθεσης με τον απεσταλμένο του Τραμπ, περιγράφοντας εχθρικές ανταλλαγές και αμείλικτες δηλώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» 40 με 41 βαθμοί

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Καρδίτσα: Ιερέας και πρόεδρος κοινότητας κατέληξαν σε γροθιές

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το επεισόδιο ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και οδήγησε τους εμπλεκόμενους σε αστυνομικό τμήμα, μηνύσεις και κλήση ενώπιον εισαγγελέα.

Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι γνωρίζουμε για τη νεκρή

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η ταυτοποίηση της σορού και τα αίτια θανάτου αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Ισπανία – Αργεντινή 1‑0: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Φούριας Ρόχας

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 1.Hero 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.

Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς στη Μπολόνια

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο άνδρας, μαροκινής καταγωγής, υπέστη καρδιακή ανακοπή αφού αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού.

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.