E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Yπόθεση Μαντλίν: Νέα στοιχεία για τον Γερμανό παιδόφιλο

Ο Γερμανός παιδόφιλος, όπως έγινε γνωστό, συνήθιζε να κλέβει «από ξενοδοχεία και παραθεριστικά σπίτια»

Δημοσίευση 2/3/2021 | 13:21

Yπόθεση Μαντλίν: Νέα στοιχεία για τον Γερμανό παιδόφιλο

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν. Ο Γερμανός παιδόφιλος, όπως έγινε γνωστό, συνήθιζε να κλέβει «από ξενοδοχεία και παραθεριστικά σπίτια».

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με την οικογένειά της στην Πορτογαλία το 2007. Η υπόθεσή της είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και οι έρευνες μετά από 13 χρόνια δεν είχαν αποδώσει καρπούς.

Εξέλιξη είχαμε τον Ιούνιο του 2020, όταν οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας Γερμανός θεωρείται ύποπτος. Πρόκειται για τον 43χρονο Christian Brueckner, ο οποίος σύμφωνα με το CBS αποκάλυψε μεθυσμένος το 2017 σε έναν φίλο του ότι έχει πληροφορίες για τη μικρή Μαντλίν.

Εκείνος πήγε στη γερμανική αστυνομία, κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα εναντίον του. «Ο Christian B. είναι ένας εγκληματίας που έκανε πολλά οικονομικά εγκλήματα, όπως διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών», είπε ο εγκληματολόγος Mark Hofmann στο CBS, «έχει όμως και μια πιο σκοτεινή πλευρά, μετακινούνταν από δουλειά σε δουλειά, από έγκλημα σε έγκλημα».

«Πήγαινε από δουλειά σε δουλειά. Πήγαινε από το ένα έγκλημα στο άλλο. Έμενε σε ένα σπίτι που βρισκόταν ένα μίλι μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Ήταν γνωστό ότι ο Μπρίκνερ διέπραττε κλοπές σε ξενοδοχεία», πρόσθεσε.

Λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση έφυγε από την Πορτογαλία και επέστρεψε στη Γερμανία.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Hans Christian Wolters είχε επιβεβαιώσει ότι σήμα από το κινητό τηλέφωνο του Μπρίκνερ εξέπεμπε κοντά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν και πως οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Μπρίκνερ ήταν το άτομο που χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο.

Ο Hans Christian Wolters μιλώντας στο CBS είπε ότι οι ερευνητές πρέπει να εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν με το άτομο που μίλησε με τον βασικό ύποπτο το βράδυ της εξαφάνισης της Μαντλίν. «Είναι πιθανόν το μοναδικό άτομο που μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο νούμερο. Αυτό θα μπορούσε να είναι η απόδειξη ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος».

Δείτε βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Ελλάδα 09.01.2026
Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Ελλάδα 09.01.2026
Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

«Η Τσέλσι προηγείται στη μάχη για τον Καρέτσα»

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είναι εδώ και αρκετούς μήνες ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ελλάδα 09.01.2026
Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 09.01.2026
Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»