E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισραήλ: Γεγονός η 1η μουσική συναυλία στο Τελ Αβίβ μόνο για εμβολιασμένους

Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο»

Δημοσίευση 25/2/2021 | 19:49

Ισραήλ: Γεγονός η 1η μουσική συναυλία στο Τελ Αβίβ μόνο για εμβολιασμένους

Η πρώτη συναυλία αποκλειστικά για εμβολιασμένους είναι γεγονός. Ήταν μια εκδήλωση στο Τελ Αβίβ, που μπορεί να θέσει προηγούμενο σε έναν κόσμο που λαχταρά να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή, μια συναυλία στην οποία παρευρέθηκαν μόνο όσοι είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία. Τα «διαβατήρια» έχουν διάρκεια έξι μηνών από τη στιγμή του πλήρους εμβολιασμού.

«Παρέχει προστασία, αλλά και μια αίσθηση άνεσης για να καθίσεις ανάμεσα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Ντόρον Ζίχερ, ένας συνταξιούχος επιχειρηματίας, ενώ περίμενε την παράσταση της Ισραηλινής τραγουδίστριας Νουρίτ Γκαλρόν το σούρουπο στο πάρκο Γιαρκόν.

«Μετά από ένα χρόνο παραμονής στο σπίτι σε ένα απομονωμένο περιβάλλον, είναι υπέροχο να βγαίνεις και να βιώνεις δημόσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες», είπε.
Το Ισραήλ ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο το σύστημα αυτό ελεύθερης μετακίνησης, καθώς άνοιξαν ξανά οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα. Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες δόσεις εμβολίου.

Η υπαίθρια συναυλία στο Τελ Αβίβ σήμερα Τετάρτη ήταν μια από τις πρώτες σε ένα πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη χώρα, περιορίζοντας τη συμμετοχή σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή σε άτομα με ανοσία μετά την προσβολή τους από την νόσο.

Γυμναστήρια, πισίνες, θέατρα και ξενοδοχεία είναι ανοιχτά μόνο για τους κατόχους των πράσινων διαβατηρίων. Σε εσωτερικούς χώρους, επιβάλλονται αυστηρά όρια χωρητικότητας και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης. Τέτοια προγράμματα είναι πιθανό να εξεταστούν από άλλες χώρες που επιθυμούν να ανοίξουν ξανά επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς οι δικοί τους πληθυσμοί υποβάλλονται σε μαζικό εμβολιασμό.

Αξιωματούχοι υγείας στο Ισραήλ, το οποίο ηγείται της παγκόσμιας κούρσας εμβολιασμών χρησιμοποιώντας το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ελπίζουν ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους σκεπτικιστές των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ισραηλινές μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer μειώνει την μεταδοτικότητα του ιού.

«Αν χρειαζόταν να πάω σε ένα πολιτιστικό χώρο όπου δεν ζητούσαν το πράσινο διαβατήριο δεν θα πήγαινα», δήλωσε ο Μίχαλ Πόρατ, 66 ετών. «Θέλω να ξέρω και να είμαι σίγουρος ότι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μου είναι ήδη ανοσοποιημένοι και εμβολιασμένοι και δεν θα εμπιστευόμουν ανθρώπους που δεν είναι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!

Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη

Ελλάδα 24.04.2026
«Μια γυναίκα 43-44 χρονών δεν είχε δικαίωμα να ζήσει; Γιατί; Επειδή χώρισε;»

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 27χρονο που δολοφονήθηκε στον Αγιο Δημήτριο

Ελλάδα 24.04.2026
Την ώρα της κηδείας ο δράστης του φονικού έφευγε από την ΓΑΔΑ για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Γυναίκα στην Αυστραλία εγκλωβίστηκε για ώρες μέσα σε λύματα όταν κατέρρευσε η τουαλέτα που ήταν μέσα

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Ενώ χρησιμοποιούσε την τουαλέτα σε ερημική τοποθεσία, το έδαφος υποχώρησε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει μέσα στον λάκκο και να εγκλωβιστεί μέσα σε ανθρώπινα απόβλητα