E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην Ολλανδία ο κλάδος της εστίασης έκανε μήνυση στο κράτος για το lockdown

Τέσσερις μήνες μετά το κλείσιμο του κλάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2021 | 00:14

Στην Ολλανδία ο κλάδος της εστίασης έκανε μήνυση στο κράτος για το lockdown

Ο χώρος της εστίασης είναι σίγουρα εκείνος που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται «λουκέτα» σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στην Ολλανδία, η ένωση εστιατόρων και επιχειρήσεων catering αποφάσισε ότι θα μηνύσει το κράτος με σκοπό να ανατρέψει το lockdown που έχει επιβληθεί, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Στην ανακοίνωσή της εξέφρασε τους φόβους της πως τα μέτρα θα οδηγήσουν σε κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις.

Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), είναι η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας. Η ίδια ανέφερες ότι προέβη σε αυτή την κίνηση, επειδή τέσσερις μήνες μετά το κλείσιμο, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ένα σαφές σχέδιο για άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Επίσης, η KHN θα επιδιώξει με την τελευταία ένδικη προσφυγή της ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ζητά αποζημιώσεις απροσδιόριστου ύψους. Την προηγούμενη εβδομάδα, ολλανδικό δικαστήριο συντάχθηκε με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται κατά του lockdown και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αποσύρει την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Θυμίζουμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ολλανδία, προκάλεσε μεγάλο αριθμό διαδηλώσεων, από τότε που επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και η εφαρμογή του τερματισμού της νυχτερινής απαγόρευσης ανεστάλη μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη στο Εφετείο, την προσεχή Παρασκευή.

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν μπορεί να ρισκάρει να περιμένει την απόφαση και την περασμένη Παρασκευή, πέρασε έναν νέο νόμο έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου. Χθες αναμενόταν η ανακοίνωση για επέκταση της απαγόρευσης για επιπλέον τρεις εβδομάδες.

Παρολ’ αυτά, αν την Παρασκευή το δικαστήριο κρίνει την απαγόρευση κυκλοφορίας παράνομη, όλα τα πρόστιμα των 95 ευρώ που κόπηκαν από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή άρχισε η ισχύ του νέου νόμου έκτακτης ανάγκης, ενδέχεται να μην ισχύσουν.

Ο πρόεδρος της KHN, Ρόμπερ Βίλεμσεν, δήλωσε πως «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την κυβέρνηση. Συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι στην επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Και, την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις μας καταρρέουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα brands άλλαξαν στρατηγική ‑ Αυτό που συμβαίνει πλέον στα comments αλλάζει τα social media

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Οι μάρκες μόδας κατεβαίνουν στα comments για να μείνουν relevant

Η διεθνής μελέτη που συνδέει ημερομηνίες με αυξημένο κίνδυνο αυτoκτoνiας

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ανάλυση 1,7 εκατομμυρίων περιστατικών σε 26 χώρες αποκαλύπτει ανησυχητικά χρονικά μοτίβα και φέρνει στο προσκήνιο τον ρόλο της ρουτίνας, της πίεσης και των κοινωνικών παραγόντων στην ψυχική υγεία

Το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή του ‑ και τον έκανε να χτίσει 500 βιβλιοθήκες μέσα σε φυλακές

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο έφηβος εγκληματίας που έγινε ποιητής και άλλαξε τις φυλακές της Αμερικής

Ο Έλληνας μαφιόζος που συνελήφθη στο Mεξικό

E-Daily 3.Left 17.05.2026
O πόλεμος των συμμοριών

Η χώρα που πληρώνει… σαν όνειρο: Ζητάει επειγόντως εργαζόμενους με μισθό έως 8.000€ και σου δίνει σπίτι!

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Η χώρα-θαύμα που αναζητά Ευρωπαίους εργαζόμενους με παροχές που μοιάζουν εξωπραγματικές

Η τελευταία του φράση: Tι είπε ο Tupac λίγο πριν τον δολοφονήσουν

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Τα τελευταία λόγια του θρύλου λίγο πριν τη δολοφονία του

Η εταιρεία που αγνόησε το μέλλον: Γέμισε ράφια, αλλά άδειασε από ιδέες

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Η υποτίμηση του Netflix και το κόστος της αδράνειας που έφερε το τέλος της

Η μοναξιά σκοτώνει την οικονομία: Το φαινόμενο που κοστίζει δισεκατομμύρια

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Οι οικονομικές επιπτώσεις στις χώρες που δεν ξέραμε

10 παράλογοι νόμοι που υπάρχουν ακόμα

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Κι όμως είναι ακόμα στα βιβλία

Η ευρωπαϊκή χώρα των 17 εκατ. με τις δεκάδες πολυεθνικές

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Μια αρκετά πλούσια χώρα με επιχειρηματικό δαιμόνιο