E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Πολύχρονη βεντέτα στα Ζωνιανά τελειώνει με τρεις βαπτίσεις

Τέλος στη βεντέτα έβαλαν τρεις πολύ γνωστές οικογένειες στα Ζωνιανά

Δημοσίευση 20/1/2021 | 17:45

Κρήτη: Πολύχρονη βεντέτα στα Ζωνιανά τελειώνει με τρεις βαπτίσεις

Τέλος στη βεντέτα έβαλαν τρεις πολύ γνωστές οικογένειες στα Ζωνιανά, μετά την συμφιλίωση που έγινε ανάμεσά τους το βράδυ της Δευτέρας.

Η αρχή της διαμάχης χάνεται στο χρόνο ανάμεσα στους “μπαρμπάδες” τους και η αιτία είναι όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, τα βοσκοτόπια και τα χωράφια. Τα χρόνια περνούν, η έχθρα υποβόσκει και ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι η φωτιά ανάβει. Δυο αδέλφια από τη μια, ένα άτομο από την άλλη, ξυλοδαρμός και πυροβολισμοί. Μέσα σε λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις “ζώνουν” το χωριό και όλοι κάνουν το σταυρό τους να μην ανοίξει νέος κύκλος αίματος.

Καθοριστικός ο ρόλος από τους μεσίτες

Τότε αναλαμβάνουν οι μεσίτες. Επτά άτομα συνολικά από τα Λιβάδια, τα Ανώγεια και τα Ζωνιανά που επί επτά μήνες προσπαθούσαν να συμφιλιώσουν τις τρεις οικογένειες.

Δουλειά δύσκολη, αμέτρητα βράδια συζητήσεων, πισωγυρίσματα και εντάσεις, όπως είπαν καλά πληροφορημένες πηγές στο zarpanews.gr.

Την Κυριακή μάλιστα τα αίματα άναψαν και πάλι, αστυνομία περικύκλωσε εκ νέου την περιοχή και πολλοί φοβήθηκαν πως “η δουλειά δεν θα κλείσει”.

Όμως οι μεσίτες είχαν κάνει δουλειά και το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε και η τελευταία υπόσχεση από τους επί κεφαλής των οικογενειών που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στις διαπραγματεύσεις.

Συμφιλίωση με κουτσανύχισμα

Ο σασμός μάλιστα που θα κλείσει όχι με μία ούτε με δύο, αλλά με τρεις βαπτίσεις, θα επισημοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο. Τότε δύο μέλη από κάθε οικογένεια θα επισκεφθούν τους συντέκνους τους για το γνωστό στο Μυλοπόταμο έθιμο, το κουτσανύχισμα.

Πρόκειται για μια τελετή όπου κόβονται τα νύχια του μωρού και αυτός που τα κόβει λογάται νονός. Μάλιστα είναι έθιμο αντίστοιχης βαρύτητας με το να χρυσώσει κάποιος ένα μωρό. Συνολικά θα κοπούν τα νύχια σε τρία μωρά, ένα από κάθε οικογένεια που είχαν τη διαμάχη και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνουν και τα μυστήρια.

Και από το Σάββατο και μετά οι άνθρωποι που μέχρι χθες ήταν εχθροί, όπου συναντιούνται θα χαιρετιούνται όπως κάνουν εδώ στην Κρήτη οι σύντεκνοι, άνθρωποι δηλαδή που τους ενώνει η βάπτιση ενός παιδιού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr μόλις έγινε ο σασμός ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν από την Κυριακή σε επιφυλακή στην περιοχή απομακρύνθηκαν διακριτικά.

Όσο για τους μεσίτες, ίσως ήδη έχουν πιάσει δουλειά για τον επόμενο σασμό.

Άλλωστε σε ένα τόσο δύσκολο τόπο όπως ο Μυλοπόταμος, που οι κάτοικοι έχουν μάθει να λύνουν μόνοι τους τις διαφορές τους, οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τόσο δύσκολες υποθέσεις είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και οι υποθέσεις που έχουν να διαχειριστούν πολλές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή

«Έξυπνες» κάμερες: Τα έξι σημεία που θα τοποθετηθούν ‑ Θα μπουν και σε λεωφορεία

Ελλάδα Χτες
Το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες θα χρησιμοποιηθεί για τη βεβαίωση προστίμων κατά οδηγών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Πέταξαν πατίνι στον επόπτη ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (15/2) σε αναμέτρηση για το τοπικό πρωτάθλημα της Μαλάτια στην Τουρκία, ανάμεσα στη Νταρεντεσπόρ και τη Χεκιμάν Μπελεντίγεσι

«Βιολάντα»: Προφυλάκιση ιδιοκτήτη μετά τη φονική έκρηξη με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Ελλάδα Χτες
Μαραθώνια η κατάθεση του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» στον Ανακριτή - Διήρκησε πάνω από πέντε ώρες

Πάτρα: Οδηγός μπήκε ανάποδα με ΙΧ στο λιμάνι και τραυμάτισε Λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Ο 27χρονος οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε έλεγχο του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ, επιχείρησε να διαφύγει και παρέσυρε στέλεχός του, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

«Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε»: Απόστρατος αστυνομικός «σπάει» τη σιωπή του 32 χρόνια μετά

Κόσμος Χτες
Ο απόστρατος αξιωματικός Νιλ Λόου, που συμμετείχε στην εξέταση της υπόθεσης θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana το 1994, κάνει λόγο για «πρόχειρη αστυνομική έρευνα», παρουσιάζοντας τα στοιχεία που υποδεικνύουν ανθρωποκτονία

Θλίψη στην Εύβοια: Νεκροί δύο άνδρες 39 και 21 ετών από ηλεκτροπληξία

Ελλάδα Χτες
Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Εύβοιας από το θάνατο δύο ανδρών που χτυπήθηκαν από ρεύμα

Ιταλία: Γυναίκα περιγράφει τη στιγμή που χιονοστιβάδα έπληξε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος Χτες
Σε βίντεο φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να κάθονται σε μια ουρά περιμένοντας το τελεφερίκ, όταν ξαφνικά τους χτύπησε η χιονοστιβάδα

Βανδάλισαν ιστορικό γλυπτό στη Ρώμη: Αγνωστοι έσπασαν τον χαυλιόδοντα του «Μικρού Ελέφαντα» ‑ Bίντεο

Κόσμος Χτες
Ο αριστερός χαυλιόδοντας βρέθηκε σπασμένος και πεσμένος στη βάση του μνημείου στην καρδιά της Ρώμης, ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έργο του διάσημου Ιταλού γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι

«Ελληνοτουρκικός πόλεμος» για τον πατσά ‑ «Δεν θα μας τον πάρουν οι Έλληνες», λένε οι Τούρκοι ‑ Τι απαντά η ΑΙ

Κόσμος Χτες
Στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών στο X, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που κατέφυγαν στην Τεχνητή Νοημοσύνης και συγκεκριμένα στο Grok προκειμένου να δουν ποιά πλευρά έχει δίκιο

Κακοκαιρία με πιθανή «γραμμή λαίλαπας» προβλέπει ο Καλλιάνος

Καιρός Χτες
Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η πτώση πωλήσεων φέρνει απολύσεις ‑Ποια ιστορική εταιρεία περνά δύσκολα

Οικονομία Χτες
Δύσκολες στιγμές για την εταιρεία