E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Αννα Κυριακού: Από τη φτώχεια της Κατοχής μέχρι το Εθνικό Θέατρο και τις «Τρεις Χάριτες»

Κρήτη: Πολύχρονη βεντέτα στα Ζωνιανά τελειώνει με τρεις βαπτίσεις

Τέλος στη βεντέτα έβαλαν τρεις πολύ γνωστές οικογένειες στα Ζωνιανά

Δημοσίευση 20/1/2021 | 17:45

Κρήτη: Πολύχρονη βεντέτα στα Ζωνιανά τελειώνει με τρεις βαπτίσεις

Τέλος στη βεντέτα έβαλαν τρεις πολύ γνωστές οικογένειες στα Ζωνιανά, μετά την συμφιλίωση που έγινε ανάμεσά τους το βράδυ της Δευτέρας.

Η αρχή της διαμάχης χάνεται στο χρόνο ανάμεσα στους “μπαρμπάδες” τους και η αιτία είναι όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, τα βοσκοτόπια και τα χωράφια. Τα χρόνια περνούν, η έχθρα υποβόσκει και ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι η φωτιά ανάβει. Δυο αδέλφια από τη μια, ένα άτομο από την άλλη, ξυλοδαρμός και πυροβολισμοί. Μέσα σε λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις “ζώνουν” το χωριό και όλοι κάνουν το σταυρό τους να μην ανοίξει νέος κύκλος αίματος.

Καθοριστικός ο ρόλος από τους μεσίτες

Τότε αναλαμβάνουν οι μεσίτες. Επτά άτομα συνολικά από τα Λιβάδια, τα Ανώγεια και τα Ζωνιανά που επί επτά μήνες προσπαθούσαν να συμφιλιώσουν τις τρεις οικογένειες.

Δουλειά δύσκολη, αμέτρητα βράδια συζητήσεων, πισωγυρίσματα και εντάσεις, όπως είπαν καλά πληροφορημένες πηγές στο zarpanews.gr.

Την Κυριακή μάλιστα τα αίματα άναψαν και πάλι, αστυνομία περικύκλωσε εκ νέου την περιοχή και πολλοί φοβήθηκαν πως “η δουλειά δεν θα κλείσει”.

Όμως οι μεσίτες είχαν κάνει δουλειά και το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε και η τελευταία υπόσχεση από τους επί κεφαλής των οικογενειών που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στις διαπραγματεύσεις.

Συμφιλίωση με κουτσανύχισμα

Ο σασμός μάλιστα που θα κλείσει όχι με μία ούτε με δύο, αλλά με τρεις βαπτίσεις, θα επισημοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο. Τότε δύο μέλη από κάθε οικογένεια θα επισκεφθούν τους συντέκνους τους για το γνωστό στο Μυλοπόταμο έθιμο, το κουτσανύχισμα.

Πρόκειται για μια τελετή όπου κόβονται τα νύχια του μωρού και αυτός που τα κόβει λογάται νονός. Μάλιστα είναι έθιμο αντίστοιχης βαρύτητας με το να χρυσώσει κάποιος ένα μωρό. Συνολικά θα κοπούν τα νύχια σε τρία μωρά, ένα από κάθε οικογένεια που είχαν τη διαμάχη και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνουν και τα μυστήρια.

Και από το Σάββατο και μετά οι άνθρωποι που μέχρι χθες ήταν εχθροί, όπου συναντιούνται θα χαιρετιούνται όπως κάνουν εδώ στην Κρήτη οι σύντεκνοι, άνθρωποι δηλαδή που τους ενώνει η βάπτιση ενός παιδιού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr μόλις έγινε ο σασμός ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν από την Κυριακή σε επιφυλακή στην περιοχή απομακρύνθηκαν διακριτικά.

Όσο για τους μεσίτες, ίσως ήδη έχουν πιάσει δουλειά για τον επόμενο σασμό.

Άλλωστε σε ένα τόσο δύσκολο τόπο όπως ο Μυλοπόταμος, που οι κάτοικοι έχουν μάθει να λύνουν μόνοι τους τις διαφορές τους, οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τόσο δύσκολες υποθέσεις είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και οι υποθέσεις που έχουν να διαχειριστούν πολλές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφτασε στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι ‑ Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Τραμπ

Κόσμος 17.10.2025
Η συνάντησή τους έρχεται την επομένη της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου, ότι σημειώθηκε «μεγάλη πρόοδος» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πούτιν

Ναύπακτος: Τροφική δηλητηρίαση από τζατζίκι σε εστιατόριο ‑ Στο νοσοκομείο δύο πελάτες

Ελλάδα 17.10.2025
Ένας άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και μια γυναίκα παρουσίασε συμπτώματα όπως σπασμούς, εμετό και λήθαργο

Πλακιάς: Τα παιδιά μας δεν έπεσαν υπέρ πατρίδος, τα σκότωσε η πατρίδα – Αν σβήσουν τα ονόματά τους θα τα ξαναγράψω

Ελλάδα 17.10.2025
Ο Νίκος Πλακιάς απάντησε στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη ότι τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα θα τα σβήσει ο καιρός και του Βασίλη Φεύγα ότι «τα παιδιά δεν έπεσαν για την πατρίδα»

Πάνος Ρούτσι: Η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί αυτόνομα, λειτουργεί με εντολές

Ελλάδα 17.10.2025
Συγκινητικός και ταυτόχρονα ξεκάθαρος ο ήρωας απεργός πείνας σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Halloween: Ένα λεωφορείο με...φαντάσματα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 17.10.2025
Το λεωφορείο έχει ντυθεί στα πορτοκαλί και στα μαύρα, με ιστούς αράχνης, σκελετούς, νυχτερίδες

Κατάργηση τρόλεϊ: Πώς θα γίνει και τι εξυπηρετεί ‑ Κυρανάκης: Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας

Ελλάδα 17.10.2025
«Για κάθε χιλιόμετρο που εκτελεί ο σημερινός στόλος των τρόλεϊ, οι φορολογούμενοι πληρώνουν περίπου 5,5 ευρώ. Για κάθε χιλιόμετρο που εκτελεί ένα ηλεκτρικό λεωφορείο πληρώνουν περίπου 2,5 ευρώ», είπε ο κ. Κυρανάκης

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, νομίζαμε ότι έγινε έκρηξη», λέει μάρτυρας για την τραγωδία στον Πύργο Απόλλων

Ελλάδα 17.10.2025
Ο 44χρονος φέρεται να έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες

Συνελήφθη 31χρονος που στρατολογούσε ανήλικα για να κλέβουν τσάντες στο κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα 17.10.2025
Χωρίζονταν σε δύο ομάδες και με τη μέθοδο της απασχόλησης επιχειρούσαν να αποσπάσουν τσαντάκια ή προσωπικά αντικείμενα από τσάντες

Η αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Βελόπουλο που αποκάλεσε «κακιά» τον Καιρίδη

Πολιτική 17.10.2025
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε σήμερα την απρέπεια του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τον βουλευτή της ΝΔ

Ο Φειδίας Παναγιώτου ως κλόουν ανακοινώνει νέο κόμμα στην Κύπρο

Ελλάδα 17.10.2025
Το νέο κόμμα του Φειδία Παναγιώτου θα ονομάζεται «Αμεση Δημοκρατία»

IRIS: Από 1η Νοεμβρίου έρχονται πρόστιμα έως και 20.000€

Οικονομία 17.10.2025
Από την 1η Νοεμβρίου, το σύστημα IRIS αλλάζει ριζικά τον τρόπο που γίνονται οι πληρωμές στην Ελλάδα