E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Πολύχρονη βεντέτα στα Ζωνιανά τελειώνει με τρεις βαπτίσεις

Τέλος στη βεντέτα έβαλαν τρεις πολύ γνωστές οικογένειες στα Ζωνιανά

Δημοσίευση 20/1/2021 | 17:45

Κρήτη: Πολύχρονη βεντέτα στα Ζωνιανά τελειώνει με τρεις βαπτίσεις

Τέλος στη βεντέτα έβαλαν τρεις πολύ γνωστές οικογένειες στα Ζωνιανά, μετά την συμφιλίωση που έγινε ανάμεσά τους το βράδυ της Δευτέρας.

Η αρχή της διαμάχης χάνεται στο χρόνο ανάμεσα στους “μπαρμπάδες” τους και η αιτία είναι όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, τα βοσκοτόπια και τα χωράφια. Τα χρόνια περνούν, η έχθρα υποβόσκει και ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι η φωτιά ανάβει. Δυο αδέλφια από τη μια, ένα άτομο από την άλλη, ξυλοδαρμός και πυροβολισμοί. Μέσα σε λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις “ζώνουν” το χωριό και όλοι κάνουν το σταυρό τους να μην ανοίξει νέος κύκλος αίματος.

Καθοριστικός ο ρόλος από τους μεσίτες

Τότε αναλαμβάνουν οι μεσίτες. Επτά άτομα συνολικά από τα Λιβάδια, τα Ανώγεια και τα Ζωνιανά που επί επτά μήνες προσπαθούσαν να συμφιλιώσουν τις τρεις οικογένειες.

Δουλειά δύσκολη, αμέτρητα βράδια συζητήσεων, πισωγυρίσματα και εντάσεις, όπως είπαν καλά πληροφορημένες πηγές στο zarpanews.gr.

Την Κυριακή μάλιστα τα αίματα άναψαν και πάλι, αστυνομία περικύκλωσε εκ νέου την περιοχή και πολλοί φοβήθηκαν πως “η δουλειά δεν θα κλείσει”.

Όμως οι μεσίτες είχαν κάνει δουλειά και το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε και η τελευταία υπόσχεση από τους επί κεφαλής των οικογενειών που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στις διαπραγματεύσεις.

Συμφιλίωση με κουτσανύχισμα

Ο σασμός μάλιστα που θα κλείσει όχι με μία ούτε με δύο, αλλά με τρεις βαπτίσεις, θα επισημοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο. Τότε δύο μέλη από κάθε οικογένεια θα επισκεφθούν τους συντέκνους τους για το γνωστό στο Μυλοπόταμο έθιμο, το κουτσανύχισμα.

Πρόκειται για μια τελετή όπου κόβονται τα νύχια του μωρού και αυτός που τα κόβει λογάται νονός. Μάλιστα είναι έθιμο αντίστοιχης βαρύτητας με το να χρυσώσει κάποιος ένα μωρό. Συνολικά θα κοπούν τα νύχια σε τρία μωρά, ένα από κάθε οικογένεια που είχαν τη διαμάχη και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνουν και τα μυστήρια.

Και από το Σάββατο και μετά οι άνθρωποι που μέχρι χθες ήταν εχθροί, όπου συναντιούνται θα χαιρετιούνται όπως κάνουν εδώ στην Κρήτη οι σύντεκνοι, άνθρωποι δηλαδή που τους ενώνει η βάπτιση ενός παιδιού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr μόλις έγινε ο σασμός ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν από την Κυριακή σε επιφυλακή στην περιοχή απομακρύνθηκαν διακριτικά.

Όσο για τους μεσίτες, ίσως ήδη έχουν πιάσει δουλειά για τον επόμενο σασμό.

Άλλωστε σε ένα τόσο δύσκολο τόπο όπως ο Μυλοπόταμος, που οι κάτοικοι έχουν μάθει να λύνουν μόνοι τους τις διαφορές τους, οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τόσο δύσκολες υποθέσεις είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και οι υποθέσεις που έχουν να διαχειριστούν πολλές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ευρωκοινοβούλιο «παγώνει» τη συμφωνία Ε.Ε. ‑ Mercosur

Ελλάδα 21.01.2026
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ψήφισε σήμερα για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας, αλλά για την παραπομπή της στο Δικαστήριο της ΕΕ

Ιαπωνία: Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον κόσμο

Κόσμος 21.01.2026
Η Ιαπωνία επιθυμεί η πυρηνική ενέργεια να καλύπτει το 20% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό έως το 2040

Τέλος εποχής για τη Θεσσαλονίκη: Έφυγε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος του Berlin

Ελλάδα 21.01.2026
Μία από τις τελευταίες αυθεντικές μορφές της νυχτερινής Θεσσαλονίκης έφυγε από τη ζωή

Τεράστια κύματα «σηκώνουν» ιστιοπλοϊκό στο λιμάνι της Γαύδου, δείτε βίντεο

Καιρός 21.01.2026
Βάρκα σταμάτησε μόλις ένα μέτρο από την πόρτα ενός από τα σπιτάκια που μένουν οι μετανάστες

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς η προεδρία τον έχει κάνει πλουσιότερο κατά 1,4 δισ. δολάρια

Κόσμος 21.01.2026
Τα κέρδη του Τραμπ από την επιστροφή του στην προεδρία των ΗΠΑ ισοδυναμούν με 16.822 φορές το μέσο εισόδημα ενός αμερικανικού νοικοκυριού, όπως αναφέρουν οι New York Times

Κακοκαιρία: Αναστέλλονται οι διανομές από eFood, Wolt και Box

Ελλάδα 21.01.2026
Όσοι το επιθυμούν μπορούν πάντα να προσέλθουν στα καταστήματα για να παραγγείλουν ή να παραλάβουν με takeaway, αναφέρει η πλατφόρμα

Αρκούδα κάνει βόλτες σε δρόμους της Αναρράχης στην Κοζάνη,

Ελλάδα 21.01.2026
Η αρκούδα δεν φαίνεται να είναι επιθετική και απλά παρατηρούσε τι συμβαίνει γύρω της. Λίγο αργότερα βγήκε εκτός δρόμου και συνέχισε την πορεία της

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πότε εντείνονται τα φαινόμενα

Καιρός 21.01.2026
Τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Το 112 «αναστάτωσε» τη Βουλή: Η στιγμή που χτυπούν τα κινητά στην Ολομέλεια και η ατάκα για το μήνυμα

Πολιτική 21.01.2026
Αρχισαν να ηχούν ομαδικά τα κινητά των βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα

Σέρρες: Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που σκότωσε τον 17χρονο

Ελλάδα 21.01.2026
Ο 16χρονος κρατείται στις φυλακές Κασσαβέτειας - Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενούς του

Σοκ στην Ανδαλουσία: Νεκρός πρώην παίκτης της Ατλέτικο και της Σεβίλλης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Αθλητικά Νέα 21.01.2026
Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ανδαλουσία, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Κακοκαιρία: 112 για την Αττική

Καιρός 21.01.2026
Προσοχή από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης