E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές

Η μαρτυρία του αγνώστου για το ΕΠΑΛ Περιστερίου, το προφίλ στο Facebook, το φιλικό σπίτι – κρυψώνα

Δημοσίευση 20/1/2021 | 08:21

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές

Η πληροφορία για το ΕΠΑΛ Περιστερίου και το προφίλ στο Facebook, το φιλικό σπίτι – κρυψώνα, οι 15 ώρες παρακολούθησης, σε βάρδιες, από τις κάμερες και τα κλάματα των ανηλίκων, είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της εξιχνίασης, μέσα σε 60 ώρες, της πολύκροτης υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό, από τους δύο μαθητές.

Όπως λένε οι πληροφορίες αλλά και στοιχεία της δικογραφίας, η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατάφεραν μέσα από τα κανάλια των πληροφοριοδοτών της Δυτικής Αττικής να λάβουν πολύτιμα στοιχεία για τους δύο άγουρους δράστες.

Στη συνέχεια συνέθεσαν ώρα- ώρα όλα όσα συνέβησαν από τη μία το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που με μια επιχείρηση – αστραπή συνέλαβαν τον 15χρονο και τον 17χρονο αδερφό του στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Κρύφτηκαν για δυο μέρες σε φιλικό σπίτι

«Από τη ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που μας χορηγήθηκε από την εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον συρμό του ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό Άγιο Αντώνιο στις 13:03. Εξήλθαν του συρμού στο σταθμό Ομόνοια και επιτέθηκαν στον παθόντα στις 13:12. Εν συνεχεία και αφού μετεπιβιβάστηκαν εκ νέου σε συρμό ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, εξήλθαν από το συρμό ΗΣΑΠ στον συρμό Μοναστηράκι στις 13:25. Παρακάτω παρατίθεται και ανάλυση από τη δράση τους» αναφέρεται στο διαβιβαστικό που έχει στη διάθεση του το protothema.gr.

Συγκεκριμένα, τα δύο αδέρφια έφυγαν για να πάνε βόλτα στο Μοναστηράκι χωρίς να έχουν κανονίσει κάποιο ραντεβού με φίλους τους. Αφού συνέβη το άγριο σκηνικό της Ομόνοιας, κατέβηκαν στον προορισμό τους, όμως δεν έκατσαν για πολύ. Τηλεφώνησαν στη μητέρα τους, η οποία μετέβη στο σημείο με το αυτοκίνητο της και τους πήρε. Ο 15χρονος και ο 17χρονος με το που αντίκρισαν τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα και αντιλαμβανόμενοι τι έχουν κάνει, δεν πήγαν σπίτι τους αλλά λούφαξαν για δύο ημέρες σε διαμέρισμα προσώπων του περιβάλλοντος τους. Την Παρασκευή μετά τη λήξη του Αυτοφώρου, επέστρεψαν στο σπίτι και για 15 ώρες, οι δύο ανήλικοι χωρισμένοι σε βάρδιες είχαν το μάτι κολλημένο στο μόνιτορ από τις κάμερες που διαθέτει η οικία τους, ψάχνοντας για τυχόν ύποπτες κινήσεις «ασφαλίτικων» οχημάτων.

Η πληροφορία

Μπορεί το βίντεο της βάναυσης επίθεσης να οδήγησε τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στη χαρτογράφηση των κινητών και μια κλήση που έκαναν στη μητέρα τους για να τους πάρει από το Μοναστηράκι, «ξεκλείδωσε» τις έρευνες, όμως μια πληροφορία ήταν αυτή που οδήγησε στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Συγχρόνως περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία η οποία ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη είναι δύο αδέρφια που ονομάζονται (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των δύο ανηλίκων) με προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή Facebook (σ.σ αναφέρει τα στοιχεία του προφίλ) και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα (σ.σ αναφέρεται στους αριθμούς των τηλεφώνων). Από την ανάλυση των δημόσια ανηρτημένων φωτογραφιών στο προφίλ του στο Facebook με τα στιγμιότυπα από τη δράση στο ΜΕΤΡΟ, προέκυψε απόλυτη ταύτιση» αναφέρει το διαβιβαστικό της δικογραφίας.

Μάλιστα, στη φωτογραφία που είχε ο μικρός αδερφός στο Facebook, φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά που φορούσε την ημέρα της επίθεσης στον σταθμάρχη. Η μαρτυρία του αγνώστου έλεγε πως «οι δύο νεαροί που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη είναι ανήλικοι, αδέλφια και φοιτούν στο ΕΠΑΛ ΧΩΡΑΦΑ στο Περιστέρι». Βέβαια, είχε προηγηθεί η ανάλυση των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο της επίθεσης τη συγκεκριμένη ώρα ενώ το τηλεφώνημα που έγινε από τους δύο ανηλίκους στη μητέρα τους για να τους πάρει από το σταθμό του Μοναστηρακίου ήταν καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης και τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων που προέκυψαν από την εξέταση προκύπτει ότι (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των ανηλίκων), είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν με σφοδρότητα και ανθρωποκτόνο πρόθεση στον σταθμάρχη ΣΤΑΣΥ ενώ ο (σ.σ αναφέρεται στον ειδικό φρουρό της ΔΙ.ΑΣ) ήταν αυτός που τους παρείχε κάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουν τη σύλληψη τους χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάκερ άδειασαν e‑banking ζευγαριού: Το Πρωτοδικείο διατάσσει την τράπεζα να αποζημιώσει τα θύματα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Η απόφαση καταρρίπτει τους «ψιλούς όρους» των συμβολαίων και μεταθέτει το βάρος της απόδειξης αποκλειστικά στην τράπεζα

Φωτιά στην Τήνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Αμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Boeing 777 της Kalitta Air ξύνει με την ουρά τον διάδρομο στο Σινσινάτι, πετά σπίθες και επανασηκώνεται – Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Κατά την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης, η ουρά του αεροσκάφους ήρθε σε επαφή με τον διάδρομο

Νέα τηλεφωνική απάτη: Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος – Ποια τακτική χρησιμοποιούν οι δράστες

Τζον Ντουράν: Μόλις 22 ετών και ήδη στην 7η μεταγραφή της καριέρας του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο Κολομβιανός φορ δανείστηκε από την Αλ Νασρ στη Μπενφίκα και κινδυνεύει να γκρεμίσει κάθε ρεκόρ μεταγραφών σε νεαρή ηλικία

Δύο τουρίστες κατέρρευσαν από τη ζέστη στην Κνωσό – Προσωρινό «λουκέτο» στον αρχαιολογικό χώρο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Και οι δύο επισκέπτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις

Red Code στη μισή Ελλάδα για φωτιά ‑ Έρχονται ιδιαίτερα δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι ιδιαίτερα δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν δημιουργούν συνθήκες ακραίας επικινδυνότητας για την εκδήλωση και την ταχεία εξάπλωση δασικών πυρκαγιών

ΗΠΑ: Αεροπλάνο σέρνεται με την ουρά στον διάδρομο πετώντας σπίθες, δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε

Επίθεση με τρανσφοβικό κίνητρο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου – Στο νοσοκομείο δύο Βραζιλιάνες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν σε τρανς γυναίκα και τη φίλη της στις 5 τα χαράματα – Προανάκριση για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Τραμπ «ξεσπά» για τις εκτελέσεις στο Ιράν: «Αγριοι»

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στο Truth Social μετά τον απαγχονισμό δύο νεαρών διαδηλωτών στις φυλακές Νταστγκέρντ της Ισφαχάν.

Θεσσαλονίκη: 84χρονος έφτιαξε τσιμεντένιο φράγμα στον Αξιό ποταμό για να ποτίζει τα χωράφια του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο ηλικιωμένος κατασκεύαζε κάθε χρόνο από το 2021 ανάχωμα στην κοίτη του ποταμού για να αρδεύει τα χωράφια του, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Γυμνός τουρίστας στη Μύκονο: Συνελήφθη αφού πόζαρε στο άγαλμα Καραμανλή – Χρειάστηκαν τρεις αστυνομικοί

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο άνδρας προέβαλε έντονη αντίσταση κατά τη σύλληψή του, με τρεις αστυνομικούς να χρειαστούν για να τον ακινητοποιήσουν.