E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές

Η μαρτυρία του αγνώστου για το ΕΠΑΛ Περιστερίου, το προφίλ στο Facebook, το φιλικό σπίτι – κρυψώνα

Δημοσίευση 20/1/2021 | 08:21

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές

Η πληροφορία για το ΕΠΑΛ Περιστερίου και το προφίλ στο Facebook, το φιλικό σπίτι – κρυψώνα, οι 15 ώρες παρακολούθησης, σε βάρδιες, από τις κάμερες και τα κλάματα των ανηλίκων, είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της εξιχνίασης, μέσα σε 60 ώρες, της πολύκροτης υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό, από τους δύο μαθητές.

Όπως λένε οι πληροφορίες αλλά και στοιχεία της δικογραφίας, η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατάφεραν μέσα από τα κανάλια των πληροφοριοδοτών της Δυτικής Αττικής να λάβουν πολύτιμα στοιχεία για τους δύο άγουρους δράστες.

Στη συνέχεια συνέθεσαν ώρα- ώρα όλα όσα συνέβησαν από τη μία το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που με μια επιχείρηση – αστραπή συνέλαβαν τον 15χρονο και τον 17χρονο αδερφό του στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Κρύφτηκαν για δυο μέρες σε φιλικό σπίτι

«Από τη ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που μας χορηγήθηκε από την εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον συρμό του ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό Άγιο Αντώνιο στις 13:03. Εξήλθαν του συρμού στο σταθμό Ομόνοια και επιτέθηκαν στον παθόντα στις 13:12. Εν συνεχεία και αφού μετεπιβιβάστηκαν εκ νέου σε συρμό ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, εξήλθαν από το συρμό ΗΣΑΠ στον συρμό Μοναστηράκι στις 13:25. Παρακάτω παρατίθεται και ανάλυση από τη δράση τους» αναφέρεται στο διαβιβαστικό που έχει στη διάθεση του το protothema.gr.

Συγκεκριμένα, τα δύο αδέρφια έφυγαν για να πάνε βόλτα στο Μοναστηράκι χωρίς να έχουν κανονίσει κάποιο ραντεβού με φίλους τους. Αφού συνέβη το άγριο σκηνικό της Ομόνοιας, κατέβηκαν στον προορισμό τους, όμως δεν έκατσαν για πολύ. Τηλεφώνησαν στη μητέρα τους, η οποία μετέβη στο σημείο με το αυτοκίνητο της και τους πήρε. Ο 15χρονος και ο 17χρονος με το που αντίκρισαν τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα και αντιλαμβανόμενοι τι έχουν κάνει, δεν πήγαν σπίτι τους αλλά λούφαξαν για δύο ημέρες σε διαμέρισμα προσώπων του περιβάλλοντος τους. Την Παρασκευή μετά τη λήξη του Αυτοφώρου, επέστρεψαν στο σπίτι και για 15 ώρες, οι δύο ανήλικοι χωρισμένοι σε βάρδιες είχαν το μάτι κολλημένο στο μόνιτορ από τις κάμερες που διαθέτει η οικία τους, ψάχνοντας για τυχόν ύποπτες κινήσεις «ασφαλίτικων» οχημάτων.

Η πληροφορία

Μπορεί το βίντεο της βάναυσης επίθεσης να οδήγησε τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στη χαρτογράφηση των κινητών και μια κλήση που έκαναν στη μητέρα τους για να τους πάρει από το Μοναστηράκι, «ξεκλείδωσε» τις έρευνες, όμως μια πληροφορία ήταν αυτή που οδήγησε στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Συγχρόνως περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία η οποία ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη είναι δύο αδέρφια που ονομάζονται (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των δύο ανηλίκων) με προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή Facebook (σ.σ αναφέρει τα στοιχεία του προφίλ) και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα (σ.σ αναφέρεται στους αριθμούς των τηλεφώνων). Από την ανάλυση των δημόσια ανηρτημένων φωτογραφιών στο προφίλ του στο Facebook με τα στιγμιότυπα από τη δράση στο ΜΕΤΡΟ, προέκυψε απόλυτη ταύτιση» αναφέρει το διαβιβαστικό της δικογραφίας.

Μάλιστα, στη φωτογραφία που είχε ο μικρός αδερφός στο Facebook, φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά που φορούσε την ημέρα της επίθεσης στον σταθμάρχη. Η μαρτυρία του αγνώστου έλεγε πως «οι δύο νεαροί που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη είναι ανήλικοι, αδέλφια και φοιτούν στο ΕΠΑΛ ΧΩΡΑΦΑ στο Περιστέρι». Βέβαια, είχε προηγηθεί η ανάλυση των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο της επίθεσης τη συγκεκριμένη ώρα ενώ το τηλεφώνημα που έγινε από τους δύο ανηλίκους στη μητέρα τους για να τους πάρει από το σταθμό του Μοναστηρακίου ήταν καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης και τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων που προέκυψαν από την εξέταση προκύπτει ότι (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των ανηλίκων), είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν με σφοδρότητα και ανθρωποκτόνο πρόθεση στον σταθμάρχη ΣΤΑΣΥ ενώ ο (σ.σ αναφέρεται στον ειδικό φρουρό της ΔΙ.ΑΣ) ήταν αυτός που τους παρείχε κάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουν τη σύλληψη τους χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.

«Ο Μπιλ Γκέιτς κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες – Έκανε θεραπεία κρυφά από τη Μελίντα»: Αποκαλυπτικά έγγραφα του Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
«Μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παράνομου», φέρεται να είπε σύμβουλος του Γκέιτς

Βιολάντα: Το πρόβλημα με τις δεξαμενές και το 2020, η απουσία ελέγχων στις εγκαταστάσεις και η έγκριση επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών

Ελλάδα Χτες
Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη «Βιολάντα» – Ελλείψεις στους ελέγχους, κανονικά οι επιδοτήσεις

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

Κόσμος Χτες
Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη»

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με μια αγωνιστική τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και με πρόστιμο τον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα χέρια του 39χρονου επιλοχία εξερράγη η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ

Ελλάδα Χτες
Εξερράγη στο δεξί χέρι του 39χρονου όπου προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον 19χρονο όπου η διασπορά των θραυσμάτων τον έπληξε σε όλο του το σώμα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα

Τεράστιος Τζόκοβιτς «αποκαθήλωσε» τον Σίνερ και οδεύει στα 38 του προς τον 11ο τίτλο του στο Australian Open

Αθλητικά Νέα Χτες
Μυθική ανατροπή του 38χρονου «Νόλε» επί του Σίνερ και ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό - Ο Σέρβος κυνηγά το 25ο Grand Slam

Διαβατήρια: Το ΣτΕ «φρενάρει» τις απορρίψεις λόγω παλιάς ταυτότητας

Ελλάδα Χτες
Η υπόθεση αφορά πολίτη, ο οποίος το 2015 είχε ανανεώσει κανονικά το διαβατήριό του, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα που είχε εκδοθεί τον Μάιο του 1972

Αποκάλυψη για την εξαφάνιση της Λόρας, είχε βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι βρίσκεται στη Γερμανία

Σε ιδιώτες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η Ροντρίγκες υπέγραψε νόμο για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής πετρελαίου, την ώρα που οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις - Το 2006 ο Ούγκο Τσάβες είχε επιβάλει όλα τα μεγάλα έργα της αγοράς πετρελαίου να περνούν στην κρατική PDVSA